تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832245978




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حماسه ساز جنبش تنباکو


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

به مناسبت سالروز درگذشت میرزای شیرازی حماسه ساز جنبش تنباکو تهران- ایرنا - شانزدهم بهمن سالروز درگذشت عارف گرانقدر، میرزای شیرازی است؛ او که با فتوای تاریخی خود در تحریم توتون و تنباکو؛ نقشه شوم استعمارگران انگلیس برای تسلط بر ایران را نقش بر آب کرد و بار دیگر جایگاه مهم و حساس مرجعیت را در تاریخ این مرز و بوم تثبیت ساخت.


سید محمدحسن حسینی شیرازی مشهور به میرزای شیرازی در چهارم اردیبهشت 1194 هجری خورشیدی در شیراز دیده به جهان گشود و در خانواده ای مذهبی تربیت و پرورش یافت.
پدر وی میرزا محمود از عالمان دینی بود و پس از مرگ زود هنگام پدرش، سرپرستی او را دایی اش سید حسین موسوی مشهور به مجد الاشراف که از عالمان آن زمان بود، برعهده گرفت.
میرزا محمد حسن در چهار سالگی پای به مکتب نهاد و پس از آموزش درس های اولیه، وارد حوزه علمیه شد. او دارای هوشی سرشار، حافظه‏ای قوی و استعدادی درخشان بود و این همه لیاقت و شایستگی، سبب شد تا وی به سرعت پیشرفت کند.
میرزای شیرازی در نوجوانی مهم‏ترین کتاب فقهی حوزه؛ شرح لمعه را تدریس می‏کرد تا جایی که حاکم شیراز جایگاه مهمی را در حکومت به او پیشنهاد داد، اما وی که علاقه ی فراوانی به تحصیل داشت، نپذیرفت و به حوزه علمیه اصفهان رفت و از محضر استادان بنامی چون محمدتقی رازی، سید حسن بیدآبادی و علامه محمد ابراهیم کلباسی بهره جست و در 20 سالگی از آیت الله بیدآبادی اجازه اجتهاد گرفت.
او در 29 سالگی برای ادامه ی تحصیل به کربلا رفت و از آنجا راهی نجف اشرف شد. وی با بهرمندی از درس شیخ مرتضی انصاری که در علوم عقلی و نقلی از بزرگان زمان خویش و از مراجع پر نفوذ شیعه بود، توشه ی علم خود را پربار کرد و به اصفهان بازگشت.
میرزای شیرازی در 1243 هجری خورشیدی مرجع تقلید شیعه شد و نزدیک به 30 سال در این مقام به رفع مشکلات مردم و اداره ی حوزه های علمیه همت گماشت.
آیات عظام سید محمد کاظم یزدی، آخوند ملا محمد کاظم خراسانی، میرزا محمد تقی شیرازی معروف به میرزای دوم، شیخ فضل الله نوری، حاج میرزا حسین نوری و میرزا اسماعیل شیرازی از جمله شاگردان این فقیه بزرگوار بودند.
میرزای شیرازی همچنین برای دفاع از کیان اسلام و حمایت از مظلومان مسایل مختلف جامعه را به دقت رصد و در برابر ظلم و استبداد حاکمان ایستادگی می کرد که هر کدام از اقدام های این مجاهد راه حق نقطه عطفی در تاریخ مرجعیت شیعه به شمار می‏آید.
واگذاری امتیاز ظالمانه فروش توتون و تنباکو از سوی ناصرالدین شاه به شرکت انگلیسی رژی با مخالفت و اعتراض گسترده مردم در شهرهای مختلف کشور روبرو شد.
میرزای شیرازی با فرستادن چندین نامه و تلگراف به ناصرالدین شاه، حمایت خود را از قیام مردم و همچنین اعتراض خود را نسبت به واگذاری امتیاز توتون و تنباکو به بیگانگان اعلام کرد و با برشمردن آثار و پیامدهای ننگین این گونه امتیازها، از او خواست به جای اعتماد به بیگانگان اسلام ستیز و دشمنان قسم خورده ملت ایران، به مردم مسلمان تکیه کند و کشور را به خارجیان نفروشد.
اما ناصرالدین شاه به این هشدار توجهی نکرد و میرزای شیرازی به دلیل بی اعتنایی دولت ایران به این اعتراض ها، فتوای تاریخی تحریم تنباکو را به این شرح صادر کرد: بسم الله الرحمن الرحیم الیوم استعمال تنباکو و توتون بای نحو کان در حکم محاربه با امام زمان (عج) است.
با صدور این حکم، قلیان ها شکسته شد و مردم مبارزه سیاسی بر ضد قرارداد استعماری مذکور را یک وظیفه ی شرعی دانسته و قیام کردند. به طوری که ناصرالدین شاه مجبور شد با پرداخت غرامت، این قرارداد ننگین را فسخ کند.
دیگر اقدامات این مجاهد نستوه، دفاع از شیعیان مظلوم افغانستان، تلاش برای ایجاد وحدت میان شیعه و سنی، تربیت و فرستادن مبلغ به منطقه های محروم، جلوگیری از تجاوز یهودیان به مسلمانان همدان و جلوگیری از خرید سرزمین های شهر طوس به وسیله دولت روسیه است.
از این عالم بزرگ جهان تشیع آثار علمی فراوانی چون فارس نامه ناصری، کلمه الامام الحسن و القصاید الفاخره، فی مدح العتره الطاهره به یادگار مانده است.
سرانجام میرزای شیرازی در 82 سالگی در حالی که عمر خود را برای نشر احکام اسلام و معارف اهل بیت(ع) سپری کرده بود، در 16 بهمن 1273 هجری خورشیدی در سامرا دعوت حق را لبیک گفت و بنابر وصیتش در نجف اشرف به خاک سپرده شد.
با الهام از: کتاب میرزای شیرازی
گروه اطلاع رسانی
پژوهش **7304**2059**9131
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن