محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831607161
لیلان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: گوگان يکي از شهرهاي استان آذربايجان شرقي است که در بخش گوگان شهرستان آذرشهر واقع شدهاست. جمعيت اين شهر بر پايه سرشماري سال 1385 خورشيدي بالغ بر 10,949 نفر بودهاست که از اين لحاظ نوزدهمين شهر پرجمعيت استان آذربايجان شرقي و دومين شهر پرجمعيت شهرستان آذرشهر -پس از مرکز شهرستان- محسوب ميگردد. نام قديم اين شهر «گاوگان» بودهاست که بعدها به «گوگان» تغيير نام دادهاست. شهر گوگان در 4 کيلومتري غرب آذرشهر، 60 کيلومتري جنوب غرب تبريز و 694 کيلومتري شمال غرب تهران واقع شدهاست. اين شهر در ساحل شرقي درياچه اروميه واقع شدهاست و ارتفاع آن از سطح دريا 1340 متر ميباشد. از محصولات توليدي گوگان ميتوان به گردو اشاره کرد که به نقاط مختلف کشور صادر ميشود. پيششماره تلفني اين شهر 0412 ميباشد. شهر گوگان در سال 1336 خورشيدي با ارتقاي درجه از روستا به شهر، صاحب شهرداري دولتي شدهاست و هماکنون يکي از شهرهاي استان آذربايجان شرقي محسوب ميگردد. تاريخچه
شهر باستاني ليلان که پس از اسلام بهعنوان يکي از بزرگترين و مهمترين شهرهاي آذربايجان مطرح ميشد، بر اثر زلزلهها، سيلها و ساير بلاياي طبيعي از بين رفتهاست و امروزه تنها شهري متروکه در معرض ديد قرار دارد. تاريخ شهر کنوني ليلان بسيار کوتاه است. در واقع سالها پيش، يکي از ايلات، در نزديکي شهر باستاني ليلان سکني گزيدهاند و مسئولين کشوري بهدليل نزديکي اين روستا به شهر باستاني ليلان، نام ليلان بر آن گذاشتهاند. در سالهاي اخير هم با توجه به باستاني بودن منطقه، کاوشگران و مورخان بسياري در محل شهر باستاني ليلان مشغول به تحقيق و جستوجو شدهاند. اين خود عاملي براي جذب جمعيت در اين روستا شدهاست، تا جايي که علاوه بر اين که تعداد بسيار مردودي از اهالي روستا به ساير نقاط کوچيدند، مهاجراني نيز از روستاهاي مجاور وارد اين روستا شدند. تا اينکه در سال 1374 خورشيدي بر اساس آمارهاي جمعيتي که جمعيت آن بيش از 5,000 نفر برآورد شده بود و با توجه به باستاني بودن منطقه، روستاي ليلان به شهر تبديل شد. امروزه ليلان پيشرفتهايي را متحمل شدهاست و در واقع ليلان امروزي، وارث آن شهر باستاني است. هانري راولين سون (افسر انگليسي در حدود سال 1254 هجري قمري) مي نويسد: در دوره هاي خيلي قديم ناحيه گوگان در رديف مراكز بسيار زيبا و خرم آن روزگار بوده است و از چندين دهكده آباد و پيوسته به هم تشكيل شده است. روزبهي و ترقي گوگان را بايد از آنجا قياس و محاسبه كرد كه معمولاً ميزان ماليات هر خانواده 8 تا 9 تومان به پول روزگاران قاجاريه (شاهزاده عباس ميرزا) بوده است. اين جغرافي دان آماري دقيق از باغها و وضعيت معاش گوگان ارائه نموده است و مي گويد باغداران و بازرگانان در مقابل هر طناب زمين يا 96 ذرع مبلغ يك پناباد (ده شاهي و نصف يك ريال) به دولت ماليات مي دادند.
چالز استوارت جغرافيدان و جهانگرد انگليسي در سال 1251 قمري (1835 ميلادي) به ايران آمده و اينگونه مي نويسد: عطر گل سنجد به قدري در هوا آميخته بود كه هر مسافري را از خود بيخود مي كرد ، هوا پاك و طرب افزا و آسمان صاف به محيط اطراف و دشت گوگان لطفي وصف ناپذير بخشيده بود ، خاك زمينهاي حاصلخيز و مستعد، آب كافي ، چشمه ها ، رودخانه ها و چاهها ، هواي معتدل ، فعاليت مردم گوگان ، همه و همه گوگان را به صورت يك منطقه زراعي در آورده بود. و يكي از مراكر كشاورزي ، باغداري و دامپروري آذربايجان محسوب مي شود.
ياقوت حموي سياح و جهانگرد رومي در باره گوگان مي نويسد: ده نجير جان يا اخير جان (اخي جهان) يكي از روستاهاي نزديك گاوگان در 3 كيلومتري آن قرار دارد كه درقديم شاه نشين بود و خزانه شاه در حدود قوم باغي (باغي نزديك روستاي فيروز سالار) به زير خاك فرو رفته و پادشاه ترك آن ديار كرده است.
يكي از بزرگترين و قديمي ترين روستاهاي بخش ، روستاي تيمورلو مي باشد كه بنابر شواهد و قراين و نقل قول قدما حدوداً 13 قرن سابقه تاريخي دارد. وجود سنگ نوشته هاي بزرگ در روستا و وجود قبرستان مجوسان در كنار قبرستان بزرگ روستا و نيز مقبره دو نفر از شهيدان صدر اسلام در اراضي بالوجاي تيمورلو و حفاريهايي كه در سطح روستا در عمق ده متري انجام شده و وجود سفالها و تنورها حاكي از اين ادعاست كه در اثر پس روي و پيشروي آب درياچه اروميه به دفعات مكرر زير آب رفته و تخريب و بازسازي شده است.
در زمان حمله مغول گوگان نيز مانند ساير شهرهاي ايران مورد تجاوز و قتل و غارت قرار مي گيرد ، در زمان هلاكو خان كه شهر مراغه پايتخت ايلخانيان شده بود گوگان و دهستانهاي اطراف آن به علت آب و هواي خوش و باغستانهاي پر ميوه جهت استراحت و خوشگذراني مورد توجه خانان مغول قرار مي گيرد . بعد از زوال ايلخانان به احتمال قوي خزائن خانان مغول پاي كوه قزل داغ در ميان دره اي به خاك سپرده مي شود. موقعيت جغرافيائي منطقه گوگان
اين منطقه از لحاظ ساختماني و وضعيت طبيعي زمين ، به صورت كفة گسترده اي است و بر روي مخروط افكنة رودخانه نوشين چاي (توفارقان چاي-گنبرچاي) قرار گرفته است كه در مجموع جلگه رسوبي و آبرفتي شرقي درياچه اروميه را تشكيل مي دهد و با شيب ملايمي از ارتفاعات حاشيه غربي سهند تا ساحل درياچه كشيده شده است . اين جلگه فاقد چين خوردگي وارتفاع بلند است و غالبا پستي وبلندي قابل ملاحظه اي ندارد . زمين آن تقريبا مسطح وهموار ،خاك آن حاصلخيز و يكي از مراكزمهم كشاورزي به شمار مي رود .
- نزديكي روستاهاي اطراف (كمتر از 3 كيلومتر ) با محصولات كشاورزي و دامي فراوان چون تيمورلو ، دستجرد ، فيروز سالار ، قاضي جهان … و همجواري شهرك صنعتي شهيد سليمي و دانشگاه تربيت معلم آذربايجان همچنين برپائي هفته بازار پنجشنبه ها بر رونق اقتصادي منطقه اهميت بسزائي داشته است . – زمستانها در منطقه گوگان مثل اكثر شهرهاي استان زودرس و سرد و طولاني است و از آذرماه شروع وتا نيمه دوم فروردين ( اكثر سالها ) ادامه دارد . تابستانها هم به لحاظ وجود باغات فراوان حاصل از مستعد بودن منطقه و نزديكي به درياچه اروميه ملايم و مطبوع مي باشد .
- بارندگي ساليانة اين منطقه حدود 260 ميليمتر بوده ، حداقل مطلق دما در ماه ژانويه (دي ماه ) حدود 30- درجه و حداكثر مطلق دمايي ثبت شده در ماه اوت (مرداد ماه) حدود 43 درجه مي باشد . حداكثر بارش در ارديبهشت ماه و حداقل آن در تيرو مرداد بوده و همچنين تبغير وتعرق پتانسيل سالانه حدود 750 ميليمتر وحداكثر آن نيز در تيرماه و 170ميليمتر مي باشد .
منطقه گوگان فاقد جنگل مي باشد البته باغات اطراف رودخانه را مي توان بعنوان اراضي نيمه جنگلي بحساب آورد. مراتع بخش حدود 8450 هكتار واكثر گونه هاي گياهي در اين مراتع عبارتنداز تيپ گون ، اسفند ،خارشتر، شير سگ ، خانواده گرامينه و … خاكهاي مرغوب زراعي جلگه آذرشهر كه منطقه گوگان نيز بر روي آن قرار دارد حاصل نزولات جوي دوران چهارم و جريانات رودخانه اي ناشي از نزولات فوق مي باشد كه با فرسايش ارتفاعات ، موجب تراكم نهشته هاي سطحي در محل فعلي مخروط افكنه آذرشهر شده است و ارتباطي با اقليم فعلي ندارد. آب وهواي منطقه طبق نقشه بيوكليماتيك ايران جزء مناطق استپي سرد محسوب مي شود. وجه تسميه گوگان به اعتقاد برخي اصل اين كلمه به صورت گيوكان كه از تركيب دو كلمة گيو به معني پهلوان ، دلير و رشيد و كان به معني سرزمين مي باشد.( سرزمين پهلوانان و دليران)
در مقابل ، نظرية ديگري هم هست كه چنين عنوان شده است : قبل از استيلاي اعراب به ايران و آذربايجان مناطق زيادي بودند كه به پسوند گان ختم مي شدند مانند: زنگان ، زدگان ، گوگان ، گاوگان و . . . كه بعد از استيلاي عرب ها رواج يافته است از آنجا كه در خط و رسم عرب بجاي گ از حرف ج استفاده نمودهاند كه در نتيجه زنگان به زنجان تغير مي يابد و كلمه گوگان يا گاوگان به كوكان و يا كاوكان تغيير مي يابد. نظريه سوم: در اين منطقه بدليل نزديكي به درياچه اروميه و وجود مزارع و آبهاي روان محل پرورش گاو بوده است كه كلمة گان نيز بمعناي محل پرورش يا محل و ميهن بوده است كه جمع كلمه به معني سرزمين پرورش مي باشد ولي در اين مورد مدرك مستندي در دست نمي باشد و خود اهالي منطقه نيز اين نظريه را تأييد نمي كنند. اما به نظر مي رسد كلمه گاوگان از كلمة بكاول كه مخفف كلمة كاوُل (به معني سفره چي باشد) كه تركان به آن اطلاق مي كردند گرفته شده باشد و با توجه به اينكه مسير جادة باستاني ابريشم از اين شهر مي گذشته و بر سر راه كاروانيان و گذرگاهان بود به معني سفرهچي ها آمده باشد و همچنين به احتمال قوي گاوگان از كلمة كاوگان كه در شاهنامه فردوسي آمده است گرفته شده و منسوب به خاندان كاوگون باشد كه در اين مناطق مي زيستهاند: سپهدار چون قارَن كاوگان به پيش سپاه اندرون آوكان پتانسيل گردشگري گوگان – مخزن تغذيه مصنوعي فيروز سالار: كه داراي ظرفيت 3 مليون متر مكعب بوده وآب به صورت كانال انحرافي از رودخانه به آن وارد مي شود . پرورش ماهي و ماهيگيري در آن رونق دارد .
3- چشمه معدني شورسو: اين چشمه به فاصله اندكي از ائل ميداني واقع شده ودر فلات آهكي قرار دارد . آب و املاح آن براي بسياري از دردهاي مفصلي مفيد است .
4- معادن غني سنگهاي مرمر و تراورتن (ليموي وگردوئي وقرمز ) در اطراف شهر علاوه بر استخراج آن مناظر زيباي را نيز بوجود آورده اند كه خود حاصل چشمه هاي معدني چون شورسو وتاپ تاپان در روي فلات آهكي مي باشد .
5- مقبره زينب خاتون (زوجه پيامبر اكرم وبه روايتي مادر اسامه بن فرقه) در كوهپايه هاي روستاي دستجرد كه سالانه پذيراي خيل عظيم عاشقان اهل بيت عصمت وطهارت مي باشد .
6- مقبره صديقه خاتون خواهر زينب خاتون در روي تپه اي مشهور به شوشلي در قسمت جنوبغربي گوگان.
7- مسجد جامع گوگان كه قديمي ترين ساختمان بجا مانده از دوره وليعهدي عباس ميرزا كه معماري آن منحصر به فرد مي باشد.
8- زيارتگاه مسجد حضرت ابوالفضل : اين مسجد يكي ازمساجد مهم شهر بحساب آمده و از نقاط مختلف استان براي زيارت آن و دادن نذري ، بخصوص در ماههاي محرم و صفر به اين مسجد مي آيند .
9- غارهاي مختلف در روي فلات آهكي در گوگان – دستجرد و قاضي جهان كه به عنوان نمونه مي توان به يددي كهل (هفت غار) وساري كهل (غار زرد )اشاره نمود .
10- وجود اراضي و باغات در اطراف رودخانه گنبرچاي اين منطقه را به صورت يك منطقه نيمه جنگلي به حساب آورده و در بهار و تابستان پذيراي گردشگران مختلفي از اقصي نقاط استان به اين منطقه ميباشد
11- وجود آثار باستاني چون كوحنه ديمان (آسياب خرابه) دليحلي داش (سنگ سوراخ) وآثار با قيمانده از قناتهاي قديمي مي تواند مناطق خوبي براي گردشگري و افراد علاقمند به طبيعت باشد .
12- پلاياي گوگان كه در انتهايي ترين قسمت جلگه قرار گرفته وداراي اشكال كم نظيري از نمك و همچنين كوير در آن قابل مشاهده است (تا نزديكي درياچه اروميه). مردم
اکثر مردم شهر ليلان به کشاورزي و باغداري مشغولند. زبان مردم اين شهر، همانند ساير نقاط منطقه آذربايجان، ترکي آذربايجاني است. طبق آمار سال 1385 خورشيدي از مجموع 6,079 نفر جمعيت اين شهر، 2,962 نفر مرد و 3,117 نفر زن هستند که در مجموع، 1,468 خانوار را تشکيل ميدهند. همچنين طبق همين آمار، 71 درصد از مردم اين شهر باسواد و 29 درصد بي سواد هستند.آمار مردان و زنان شهر، نشاندهنده اين است که بهعلت اينکه شغل اکثر مردان پيمانکاري است، در ساير نقاط کشور ساکن ميباشند.
این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقه خودتون اضافه کنید" rel="nofollow">این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقه خودتون اضافه کنید
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]
صفحات پیشنهادی
جشنواره عکس گردشگری دالاهو طبیعت ایران را پاس میدارد | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1392 11 2 – جشنواره عکس دالاهو به گفته دبیر این جشنواره محدودیت جغرافیایی ندارد و به عنوان یک جشنواره عکس گردشگری و برای توجه بیشتر به طبیعت ایران محسوب میشود آرش حمیدی عکاس و داور دومین جشنواره عکس و گردشگری دالاهو در گفتگو با خبرنگار مهر گفت دومین جشنوارههتل مروارید ارومیه | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
آدرس ارومیه خیابان پاسداران جنب خانه جوان هتل مروارید فاصله تا فرودگاه 25 دقيقه با ماشين امكانات یخچال تلویزیون سوئیت رستوران اینترنت سرویس فرنگی سرویس ایرانی پاركینگ نمازخانه لابی ماهواره فروشگاه و غرفه كافی شاپ دلایل انتخاب هتل سه ستاره مرواریدتوسعه گردشگری از کم هزینه ترین روشهای ایجاد اشتغال | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1392 11 12 – مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد با متولیان امر گردشگری یزد دیدار کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه یزد در این دیدار محمد مهدی شرافت گفت امروزه سهم زیادی از درآمد برخی کشورها از محل فعالیتهایساباط ورودي ( ضابطون ) | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
ساباط معبرها يا پوشش طاقدار با تزئينات و آجركاري هستند در مجموعه آسيابها و آبشارها دو ساباط شناخته شده كه هماكنون فقط يكي از آنها باقي مانده است نمايي از ساباط ورودي ضابطون در مجموعه آسيابها از دوران هاي گذشته دو ساباط موجود بوده 1 ساباط ورودي شمالي معروف به ساباط ضابطنقده | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
شهر نقده در ميان شهرهاي مهاباد پيران شهر اشنويه و اروميه واقع شده است و به عنوان كانون ارتباطي بين شهرهاي فوق است عبور رودخانه گدار وجود اراضي حاصلخيز و موقعيت نظامي آن از علل ايجاد اين شهر بود نقده سرگذشت پر حادثهاي داشته وآثار متعددي را درخود به يادگار دارد آثار باستانياستان كرمانشاه | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان کرمانشاه با حدود ۴۳۴۲۴ کيلومترمربع وسعت در ميانهٔ ضلع غربى کشور بين ۳۳ درجه و ۳۶ دقيقه تا ۳۵ درجه و ۱۵ دقيقه عرض شمالى و ۴۵ درجه و ۲۴ دقيقه تا ۴۸ درجه و ۳۰ دقيقه طول شرقى از نصفالنهار گرينويچ قرار گرفته است اين استان از شمال به استآسیبی که همهچیزدانها به گردشگری میزنند | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1392 11 12 – یک پژوهشگر حوزهی گردشگری گفت ترجمهی ناصحیح متون مربوط به گردشگری و ورود افراد غیرمتخصص به گردشگری به این علم آسیب میزند امیر هاشمیمقدم در گفتوگو با خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد دانش گردشگری در ایران عمریرامهرز | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
رامهرمزدر95 كيلومتري خاور اهواز قرار گرفته و منسوببههرمز ساساني است بررسي هاي باستانشناسي استقرار انسان در دشت رامهرمز را حد اقل تا هزاره ششم پيش از ميلاد مشخص نمود علاوه بر كشف آثاري مربوط به دوره عيلامي شواهد مربوط به شكوفايي منطقه در دوره ساساني و اسلامي نيز يافت شده استمسجد جامع تکاب | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
مسجد جامع تکاب مربوط به اواخر دوره قاجار است و در تکاب خیابان امام خمینی ره واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۶۸۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است يكشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۸۵ ساعت ۲۱ ۱۲ سردر ورودي مسجد توسط دالاني با پوشش طاق گهواره اي به صحن مسجد متاینترنت؛ فرصتی برای انتخاب آگاهانه مقصد | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
فرزانه ابوهاشم آبادی روزگاری بود که جهان را تنها از خلال گفتههای جهانگردان میشد ترسیم کرد در آن روزگار جهانگردان سرزمینها را از دریچه نگاه خویش برای مشتاقان ترسیم میکردند و تصاویری گاه رمزآلود و مخدوش بر مبنای برداشت و درک خود از جهان میساختند سالها بعد گرچه دوربین عکاسهتل آزادی تهران | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
آدرس تهران بزرگراه چمران تقاطع اوین روبری شهربازی هتل آزادی هتل آزادی فاصله تا فرودگاه 30 دقيقه با ماشين امكانات یخچال تلویزیون استخر سوئیت رستوران سرویس فرنگی پاركینگ حمل و نقل نمازخانه لابی ماهواره سالن ورزش فروشگاه و غرفه كافی شاپ تسهبازارچه مرزی | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
بازارچه مرزی ظرفیت گردشگرپذیری بیلهسوار را مضاعف کرده است وجود بازارچه مرزی و برخی زیباییهای تاریخی طبیعی در شهرستان بیلهسوار ظرفیت حضور گردشگران را در شهرستان مرزی بیلهسوار مضاعف کرده است همه ساله در ایام نوروز صدها گردشگر خارجی با گذر از گمرک بیلهسوار وارد خاک کشورمان شدقلعه نودوز | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
قلعه نودوز یکی از قلاع مستحکم و تاریخی ایران مربوط به دوره ساسانیان است که بشماره ۶۲۸ در تاریخ ۲۵ اسفند ماه سال ۱۳۴۵ در فهرست میراث گرانسنگ ایران ثبت گردیده است و مطابق معمول دیگر آثار تاریخی بعد از ثبت مراحل اضمحلال و افول خود را طی می کند این قلعه نقدوز در 25 كیلومتری جنوب شرقوانین مرتبط با جهانگردی | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
ساختارهاى سازمانى براى جهانگردى مناسبترين انواع ساختارهاى سازمانى عمومى و خصوصى براى جهانگردى بايد با شرايط خاص در هر کشور يا منطقه سازگار باشد انواع ساختارها نيز ممکن است با گذشت زمان و تغيير اوضاع عوض شوند قبل از تعيين ساختارهاى سازماني تصميمى اساسى که بايد گرفته شود تعييننقش یوزپلنگ ایرانی رونمایی شد | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1392 11 12 – تهران – ایرنا – مراسم رونمایی از نقش یوزپلنگ ایرانی شنبه شب با حضور مسوولان کشوری و ورزش در هتل المپیک انجام شد به گزارش ایرنا در این مراسم محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان به همراه تعدادی ازمسوولان وزارت ورزش و جوانان مسوولان سازمانمعماری صخره ای سماقان | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
در 15 کیلومتری غرب شاهین دژ با 17 اتاق کنده شده در دل کوه با یک تراس بسیار جالب با دید منظره قابل توجه در بالای کوه در مجاورت روستایی به همین نام از آثار جال توجه این منطقه است که متعلق به هزاره اوا قبل از میلاد می باشد غار طبیعی – تاریخی جوشاطو در 20 کیلومتری شرق شاهیندره تو و بیرون | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
دره توبیرون در موقعیت جغرافیایی N323017 E483529 در استان خوزستان واقع است یکی از دیدنی های طبیعی بکر و شگفت انگیز شهرستان دزفول در فصول گرم سال دره توبیرون است دره توبیرون در فاصله حدود 20 کیومتری از شهر در مسیری چند کیلومتری در بخش سردشت قبل از رسیدن به منطقه تنگه سرا در شما-
گوناگون
پربازدیدترینها