تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بى گمان شيعيان ما دل هايشان از هر خيانت، كينه،وفريبكارى پاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798707177




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلمی که کمتر از اتوبان چمران یادآور چمران است!


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


فیلمی که کمتر از اتوبان چمران یادآور چمران است! وبلاگ > سلحشور، یزدان - من زیاد پاپ‌باز نیستم اما از بعضی از آثار پاپ دهه پنجاه عجیب خوشم می‌آید؛ شاید برای همین است که هر سال قبل از این که پایم را توی جشنواره بگذارم، آرام برای خودم می‌خوانم:«من دیگه بچه نمیشم آی/ دیگه بازیچه نمیشم!» اما متأسفانه باز دلم می‌خواهد که همه‌ی فیلم‌ها را ببینم و آخرش هم که جشنواره تمام می‌شود، زیر لب می‌خوانم:«هر آنچه داشتم/باختم/ باختم/ باختم!»

یک این‌ها را گفتم که کمی دور همی بخندیم و یادم برود که می‌خواستم کلی درباره«چ» حاتمی‌کیا حرف بزنم که چقدر فیلم ناموفقی‌ست. گفتم بالاخره؟! یعنی گفتم؟! فیلم«چ»، از دو منظر قابل بررسی‌ست اول اینکه چقدر به آن شخصیتی که همه می‌شناسند یا فکر می‌کنند می‌شناسند، نزدیک است و دوم اینکه از لحاظ فیلم بودن و بسامان بودن، چقدر فیلم است و بسامان؟



در مورد اول که شباهتی وجود ندارد میان این چمران و آن چمرانی که با 6 نفر بلند می‌شد و می‌رفت دو تا تپه‌ای را که هوانیروز نتوانسته بود نزدیک‌اش هم شود پس می‌گرفت و فقط یک مجروح می‌داد.حاتمی‌کیا می‌تواند بگوید این‌ها افسانه است یا باور عامه است اما به هر حال، این چمرانی‌ست که همه فکر می‌کنند می‌شناسند و اگر قصد حاتمی‌کیا، افسانه‌زدایی بوده که کارش خیلی سخت‌تر از این می‌شده و چقدر باید روی شخصیت چمران کار می‌کرده در فیلمنامه که این کار را هم نکرده؛ یعنی به ما نشان می‌دهد که مردم می‌ریزند دور و بر چمران که با هلکپوتر نرود اما نشان نمی‌دهد چرا؟ مردم علم غیب داشته‌اند یا جاذبه‌ای در چمران بوده که حاتمی‌کیا نشانمان نداده؟ ما از آن افسانه، هیچ نمی‌بینیم فقط یک آدمی را می‌بینیم که قیافه‌اش شبیه چمران است اما به عنوان متخصص جنگ‌های چریکی، به جای نقشه کشیدن و برنامه‌ریزی کردن، انگار مدیر مدرسه است که سر زنگ تفریح، آمده حیاط مدرسه، قدم بزند. از لحاظ شخصیت‌سازی هم این شخصیت، تک‌بُعدی‌ست و تکلیف ما با آن دکتر دیگر که مارکسیست است و انگار که قرار است آیینه روبروی چمران باشد، روشن‌تر است.حداقل شعار نمی‌دهد، فوراً دست به عمل می‌زند.فیلم، کلاً از هم گسیخته است یعنی اگر فرض کنیم که فیلم سینمایی‌ست از هم گسیخته است، اگر نه می‌توانست قسمت دوم یک سریال چند قسمتی باشد و عطف به گذشته داشته باشد یا به آینده تا مخاطب مجبور نشود هی بگردد دنبال پرتقال‌فروش و ربط منطقی-روایی فیلم خانوادگی با صحنه‌های جنگ و آخرش هم نفهمد که این تداعی‌ها از کجا شروع شده و چه جوری دارد ادامه پیدا می‌کند و اصلاً اگر چمران را هم کنار خانواده‌اش می‌بینیم، پس فیلمبردار کیست؟ به گمانم حاتمی‌کیا، بعد از این همه سال فیلمسازی، لازم نیست یک نفر مثل من بیاید «نقطه دید» و «منطق نقطه دید» را برایش توضیح دهد. از همه‌ی این‌ها که بگذریم، تاریخ در این روایت چقدر نقش دارد؟ این تاریخ واقعی‌ست که می‌بینیم؟ ملودرام البته هنوز حاضر و ناظر است در اثری از حاتمی‌کیا و می‌تواند با نام چمران و اشک‌انگیزی بسیار[در این روزهایی که مشکل معیشت، همه را محتاج گریه کردن کرده]، تا حدی تماشاگران را جذب خود کند اما فقط تا حدی.



دو دوست داشتم که بگویم «لامپ صد» سعید آقاخانی، فیلم خوبی‌ست حداقل برای اینکه حال حاتمی‌کیا را هم بگیرم به این تیتر فکر کرده بودم:«فیلمی که از فیلم حاتمی‌کیا بهتر است!» متأسفانه خود آقاخانی کم‌کاری کرد و حاصل کار، چیز دندان‌گیری نشد البته غیر از سکانس اول. فیلم، حرافی زیاد دارد و با پیچ و تاب دادن به ایده‌ی اولیه، فقط حوصله تماشاگر را سر می‌برد. این وسط، زحمت محسن تنابنده هم به هدر می‌رود در خاطره‌ساز شدن نقشی که به زحمت می‌شود، قیافه‌اش را با این گریم سنگین و در نقش یک معتاد شیشه‌ای شناخت. ژانر«معتاد و ترک» مدت‌ها بود که غایب میدان بود. آیا با این فیلم، از نو بازمی‌گردد؟







سه شنبه 15 بهمن 1392 - 03:06:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن