تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سزاوار است كه عاقل ، از مستى ثروت، قدرت ، دانش ، ستايش و مستى جوانى بپرهيزد، چرا ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803150152




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح ملی تدوین گزارش فرهنگی کشور اجرا می شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

طرح ملی تدوین گزارش فرهنگی کشور اجرا می شود تهران - ایرنا - طرح ملی تدوین گزارش فرهنگی کشور به همت مرکز افکارسنجی و رصد فرهنگیِ پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اجرا می شود.


گزارش فرهنگی کشور که درست تر است آن را آمارنامه بخش فرهنگ بنامیم، گزارشی آماری است که از سال 1347همه ساله اطلاعات کمّی در مورد بخش فرهنگ (شامل رسانه های جمعی، ورزش همگانی، تفریحات و ...) ارائه می کرده و به صورت پیوسته، سالانه در حوزه فعالیت‎های فرهنگی وزارتخانه‎ها، سازمان‎ها و نهادها، چاپ و منتشر می‎شده است.
به گزارش روز دوشنبه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات این گزارش به مثابه یک سند رسمی فرهنگی در کشور، پیش از انقلاب اسلامی توسط دبیرخانه شورای عالی فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و هنر، و پس از انقلاب نیز در مرکز آمار و برنامه ریزی پژوهش های فرهنگی حوزه معاونت پژوهشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سپس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تا سال 1383 تدوین می‎شده است.
گزارش فرهنگی کشور صرفاً در پی ارائه اطلاعات در مورد فعالیت های دستگاه های دولتی متولی فعالیت های فرهنگی نیست، بلکه هدف آن، احصای همه فعالیت های فرهنگی کشور و همچنین ارائه تصویری از وضعیت کوشش های فرهنگی کشوربه زبان اعداد و ارقام است.
این گزارش علاوه بر حساس سازی جامعه به حوزه فرهنگ و ارتقای آگاهی افکار عمومی می تواند مصارف متعددی همچون تجمیع، پیوستگی، یکپارچه سازی و یکسان سازی نظام جمع آوری آمارهای فرهنگی براساس معیارهای واحد؛ فراهم آوردن اطلاعات برای برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت استراتژیک، در سطح ملی داشته باشد.
گزارش فرهنگی کشور علاوه بر تغذیه اطلاعاتی پژوهشگران امور فرهنگی؛ کمک به مدیران بخشی برای اداره امور مورد تصدی خود؛ مقایسه وضعیت بخش در طول زمان و آگاهی یافتن از تحولات گرایش های مردم به امور فرهنگی می تواند مسئولان را به گزارش کردن وضع بخش به مردم و آگاه ساختن مردم از فعالیت های انجام شده در زمینه امور فرهنگی در کشور توانا کند.
نخستین گزارش فرهنگی درسال 1347 توسط دبیرخانة شورای عالی فرهنگ و هنر منتشر شد و سازمان تهیه کننده گزارش شورای عالی فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و هنر بود. درسال 1351 دبیرخانه شورای عالی فرهنگ و هنر به تشکیلات گسترده تری به نام مرکز مطالعات و هماهنگی فرهنگی تبدیل شد؛ این مرکز تاسال 1354 انتشار گزارش فرهنگی را بر عهده داشت.
در سال های 1355 و 1356 هرساله دو گزارش فرهنگی یکی توسط مرکز مطالعات و هماهنگی فرهنگی وابسته به شورای عالی فرهنگ و هنر و دیگری توسط دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و هنر منتشر می شد.
در سال های اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به رغم وجود مشکلات و موانع، تهیه گزارش فرهنگی و انتشار آن ادامه یافت و با وجود اینکه گزارش فرهنگی کشور از سال 1347 تا سال 1383 مرتباً منتشر می شده، اما همواره نقدهای بسیاری از سوی محققان و دستگاه های اجرایی بر آن وارد بوده است و نتوانسته نیازهای آماری برنامه ریزان، مدیران و پژوهشگران فرهنگی را برطرف سازد.
از این رو، مرکز افکارسنجی و رصد فرهنگیِ پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در صدد آن برآمد تا با جمع‎آوری آمار و اطلاعاتِ فعالیت‎های فرهنگی سازمان‎ها و نهادهای فرهنگی و نیز سازمان‎های غیر فرهنگیِ رسمی که در این زمینه مشارکت داشته اند، مجددا به تهیه و انتشار گزارش فرهنگی کشور مبادرت ورزد تا از این طریق بتواند مسئولان را در سیاستگذاری‎ها و برنامه‎ریزی‎های فرهنگی کلان کشور یاری رساند.
بدین منظور، طرحنامه ای تدوین شد که در آن تلاش شده است تا نواقص گزارش های فرهنگی سال های گذشته رفع شود و با استفاده از تجربیات گزارش های فرهنگی داخلی و خارجی در جهت اجرای هر چه بهتر آن گام برداشت.
این طرحنامه که نسبت به گذشته از نوآوری هایی برخوردار است به منظور تبیین و ارائه تصویر دقیق وضعیت عملکرد فرهنگی و دستگاه های فرهنگی، انسجام بخشیدن به منابع و تدوین چارچوبی نظام مند برای گزارش های عملکرد فرهنگی دستگاه ها؛ مبنایی برای ارزیابی حوزه فرهنگ و ارتباط دادن فعالیت های دستگاه ها به شاخص های مصوب فرهنگی صورت می گیرد.
جامعه آماری این پژوهش را دستگاه های حوزه فرهنگ تشکیل می دهد که بر اساس ماده 43 از آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، بر اساس حوزه فعالیت، مخاطبان و جغرافیای فعالیت آنها به هفت بخش دینی ـ تبلیغی، فرهنگی ـ فرهنگ عمومی، میراث فرهنگی و گردشگری، رسانه های جمعی، زنان و خانواده، تربیت بدنی و جوانان و همچنین دیپلماسی فرهنگی و تقریب مذاهب تقسیم می شود.
در این طرحنامه در دسته بندی سازمان ها، 155 دستگاه دولتی اعم از اینکه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به فعالیت فرهنگی مبادرت می ورزند؛ 132 دستگاه غیردولتی دارای بودجه فرهنگی و پنج هزار دستگاه غیردولتی مردم نهاد بدون بودجه فرهنگی و 30 دستگاه عمومی مادر شناسایی و استخراج شده است.
هم اکنون طرحنامه این پیمایش ملی که درصدد پاسخگویی به این پرسش اصلی است که عملکرد دستگاه های فرهنگی در سال‎های 1383 تا 1392 چگونه بوده و آمار فعالیت های فرهنگی آنها چه وضعیتی داشته است، پس از تدوین و ارزیابی اولیه به منظور تصویب نهایی و تأمین اعتبار در کمیته فرهنگی شورای عتف در دست بررسی است و اقدامات اولیه با استفاده از بودجه و ظرفیت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در حال انجام است.
همزمان نامه نگاری به دستگاه ها و نهادهای فرهنگی برای دریافت اطلاعات از آنها و تعیین کارشناس رابط برای تداوم همکاری ها و نیز تهیه پرسشنامه ای جامع و فراگیر به منظور یکسان سازی قالب درج و تهیه اطلاعات تمامی سازمان های کشور که شرح آن رفت، آغاز شده است.
فراهنگ(1)**1003**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




14/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن