محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844929514
اما و اگرهای پسران برای تجردگرایی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اما و اگرهای پسران برای تجردگرایی تهران - ایرنا - امروزه در حالی از تجرد دختران در جامعه ایران سخن گفته می شود که به تجرد پسران و عواملی که منجر به افزایش آن در جامعه شده، کمتر توجه شده است.
در فرهنگ و جامعه ایرانی ازدواج نکردن دختران پدیده ای نامیمون به شمار می رود و در محافل مختلف از جمله رسانه ها نیز به آن دامن زده می شود و این در حالیست که کمتر به ریشه یابی این موضوع پرداخته می شود که چرا پسران کمتر به ازدواج روی آورده و به تجرد تمایل دارند.
برخی روانشناسان معتقد هستند که تجرد در پسران دلایل و ویژگی های خاصی دارد، اما تاثیر این تجرد زمینه ساز افزایش تجرد در بین دختران را نیز فراهم کرده است.
آنها همچنین معتقدند که در این راستا باید موضوع تجرد گرایی در دختران و پسران را با هم مورد بررسی قرار داد و راهکارهای علمی و اساسی برای حل آن یافت، راهکارهایی که نه تنها باعث کاهش تجرد گرایی در بین جوانان می شود بلکه تمایل به ازدواج و تشکیل زندگی مشترک به یک ارزش ماندگار تبدیل می کند.
پسرانی که هم اینک در سن ازدواج هستند و یا سن آنها افزایش یافته و حتی در آستانه چهل سالگی هستند، دلایل و توجیهات خاصی برای ازدواج نکردن مطرح می کنند در حالیکه اگر دلایل ازدواج نکردن این قشر از افراد جامعه مورد بررسی و آسیب شناسی کارشناسانه قرار گیرد، می توان امیدوار شد که روند رو به رشد آمار دختران مجرد کاهش یابد.
«محمد. ن» مجرد و 38 ساله و دارای مدرک فوق لیسانس از جمله جوانان تهرانی است که تاکنون حاضر نشده به ازدواج تن دهد و بر سر سفره عقد بنشیند.
وی به خبرنگار اجتماعی ایرنا می گوید: افزایش سن من و سایر جوانان دختر و پسر موجب شده است تا در انتخاب همسر آینده خود، بسیار سخت گیر و حساس شویم.
«مهرداد کَنتوری» 42 ساله که حدود هشت سالی است ازدواج کرده، یکی از دلایل تمایل نداشتن پسران به ازدواج را تنوع طلبی آنان عنوان کرده و می گوید چنین روندی موجب سست شدن بنیان های خانواده و ایجاد بی اعتمادی در نسل جوان و به تبع آن افزایش تجرد گرایی در جامعه خواهد شد.
وی با بیان این که امروزه جوانان ما با تهاجم فرهنگی غرب و امواج ماهواره ها روبرو هستند، ادامه می دهد: با تقویت ارزش های اخلاقی، باورهای دینی و اعتقادات مذهبی در جوانان می توان زمینه های تجرد گرایی را کاهش داد.
«زهرا قاسمی» یکی از شهروندان تهرانی از جمله دلایل تمایل نداشتن پسران به ازدواج را نبود امنیت شغلی و شرایط سخت تامین معاش و مسکن عنوان کرده و می گوید: حدود دو سالی است که عقد کرده ام اما به دلیل آن که همسرم شغل مناسبی کسب نکرده، هنوز زندگی مستقل خود را آغاز نکرده ایم که این امر نگرانی هایی را در زندگی مشترک ما ایجاد کرده است.
«پروانه شهیدی» زنی 57 ساله و دارای دو فرزند دختر و دو پسر است. وی از نگرانی های خود در باره آینده فرزندانش و ازدواج آنها می گوید.
وی از حاکم بودن فرهنگ غلطی در بین جوانان مبنی بر تجرد گرایی به ویژه در بین دختران انتقاد کرده و می افزاید: ازدواج امر خوب و پسندیده ای برای دختران و پسران است اما متاسفانه فشارهای روحی و روانی که در این زمینه در خانواده ها و دختران آنها وارد می شود بیش از پسران مجرد است.
شهیدی ادامه می دهد: اگر در خانواده ای دختر مجرد و پسر مجرد وجود داشته باشد و حتی سن پسران هم از دختران بیشتر باشد، تمام فشارهای روانی برای ازدواج به دختر تحمیل می شود در حالیکه دختر باید انتخاب شوند اما پسر می تواند به راحتی دختر مورد علاقه و دلخواه خود را انتخاب کنند.
این شهروند تهرانی تصریح می کند، البته شرایط انتخاب همسر برای دختران نسبت به گذشته بهتر شده، دختران دانشجو و شاغل به راحتی می توانند همسر دلخواه خود را انتخاب کنند اما با این حال شرایط انتخاب همسر برای پسران بهتر از دختران است هرچند که پسران نیز گرایش کمتری برای ازدواج نشان می دهند.
شهیدی ادامه داد: یکی از فرزندانم 32 ساله است و در سن ازدواج قرار دارد اما به هیچ عنوان تمایلی به ازدواج نشان نمی دهد و می گوید با این وضعیت اقتصادی که دارم نمی توانم بار مسوولیت یک زندگی را به دوش بگیرم.
در کنار عوامل جمعیت شناختی که سبب شده تعداد پسران در سن ازدواج، کمتر از تعداد دختران در سن ازدواج باشد، اما نباید عوامل دیگری را در این زمینه نادیده گرفت به ویژه اینکه در جامعه ای که براساس عرف، پسر باید با گروه سنی پایین تر از خود ازدواج کند، بنابراین فرصت های ازدواج بسیاری از دختران در این شرایط نیز کاهش می یابد.
کارشناسان معتقدند مهاجرت افراد به شهرها نیز خود عامل مهم و تاثیرگذاری برای به تأخیر افتادن سن ازدواج و مجرد ماندن جوانان است، زیرا افرادی که به شهرها مهاجرت می کنند تحت تأثیر رفتارها و تفکر شهری قرار می گیرند.
از سوی دیگر با تغییر فرهنگی و تجددگرایی، انگیزه پسران مهاجر برای انتخاب همسری از میان دختران شهری افزایش می یابد.
پسرانی که به علت کار و تحصیل به شهرها مهاجرت کرده اند، در این شهرها ازدواج می کنند، بنابراین توازن تعداد دختران و پسران در روستاها از بین می رود و بسیاری از دختران در روستاها مجرد باقی می مانند.
مهاجرت به سایر کشورها نیز که بیشتر توسط پسران صورت می گیرد، توازن میان تجرد پسران و دختران را برهم می زند و باعث افزایش تعداد دختران مجرد می شود.
کارشناسان مسایل جوانان معتقدند که افزایش سطح تحصیلات جوانان نیز ازدواج آنها را با مشکل مواجه می کند، زیرا همزمان با ادامه تحصیل، امکان یافتن شغل مناسب وجود ندارد و دانشجو، برای تامین هزینه زندگی خود نیز با مشکل مواجه است چه رسد به آنکه بتواند یک زندگی مشترک را آغاز کند.
بنابراین ازدواج، اشتغال و تحصیل در کنار یکدیگر فشار مضاعفی را بر جوانان وارد می کنند بطوریکه با افزایش سطح تحصیلات، نگرش فرد نسبت به زندگی و انتخاب همسر تغییر کرده و سطح توقعات آنان نیز افزایش می یابد.
نبود امکان ازدواج پسران در طول تحصیل، منجر به کاهش نرخ ازدواج دانشجویان دختر می شود زیرا دختران دانشجو انتظار دارند که فرد مقابل آنها دارای تحصیلات عالی باشد، اما از آنجا که اولا تعداد دانشجویان پسر نسبت به دانشجویان دختر رو به کاهش است و ثانیا اغلب پسران دانشجو نیز امکان ازدواج در زمان دانشجویی را ندارند، این وضعیت فرصت های ازدواج دختران را کاهش می دهد.
برخی مردان از انتخاب همسری که دارای تحصیلات عالیه باشد، پرهیز می کنند و معتقدند که اشتغال و تحصیل آنان، منجر به احساس برتری این افراد نسبت به همسرشان می شود که چنین طرز تفکری می تواند منجر به کاهش فرصت های ازدواج دختران دانشجو شود.
موضوع مسکن نیز یکی از عوامل مهم در به تاخیر افتادن ازدواج جوانان است. با توجه به روند شکل گیری روند جدا زیستی، نیاز به مسکن یکی از ضرورت های مهم ازدواج است، از این رو جوانان ترجیح می دهند برای تشکیل زندگی جدید، مستقل از والدین زندگی کنند که این امر با توجه به حجم عظیم جمعیت و نرخ های و نرخ های بالای تهیه مسکن قابل تامل است.
رفتارشناس و آسیب شناس اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، افزایش تجرد در پسران را ناشی از تغییر سبک زندگی آنان دانست و اظهارداشت: وجود خانه های مجردی، گسترش زندگی بدون تعهد و ازدواج، رونق گرفتن روابط با جنس مخالف در شبکه های اجتماعی از دیگر عوامل اصلی افزایش تجردگرایی پسران در جامعه ما به شمار می روند.
ˈ مجید ابهری ˈ ادامه داد: ضعف مسوولیت پذیری در جوانان و کمرنگ شدن ارزش های اخلاقی و اجتماعی در نزد آن ها که ناشی از تغییر سبک زندگی است، سبب شده است تا گرایش به تجرد در بین پسران در 10 ماهه سال 92 نسبت به 10 ماه سال 91، 30 درصد افزایش یابد.
این آسیب شناس اجتماعی افزود: متاسفانه نهادهای فرهنگی به دلیل سیاست زدگی و گروه گرایی در 10 سال گذشته توجهی به گسترش شبکه های اجتماعی و نفوذ آنها در بین جوانان نکرده و به این موضوع بی توجهی کرده اند.
ابهری ابراز امیدواری کرد که در دولت تدبیر و امید، این روش نافرخنده متوقف شده و نظریات کارشناسان دلسوز بکار گرفته شود، در غیر این صورت شاهد افزایش موج تجرد در بین پسران و توقف ازدواج در بین دختران خواهیم بود.
وی اضافه می کند: در کنار سالخوردگی جمعیت و افزایش پدیده پیری در جامعه باید نظاره گر ظهور اقشار جدیدی از دختران و پسران مسنی باشیم که به دلیل گریز از مسوولیت پذیری در زندگی، محیط مقدس خانواده را آلوده به روابط غیر منطقی کرده اند.
این رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی در ادامه به نقش خانواده در جوامع مختلف از جمله ایران در راستای فراهم کردن بستر آرامش روانی برای اعضای آن اشاره کرد و اظهارداشت: خانواده به عنوان اولین الگوهای رفتاری نقش قابل توجهی در تغییر سبک زندگی دارد تا آن جا که فشار بر دختران به دلیل ازدواج نکردن آنها و ترس از باقی ماندن در تجرد به خودکشی برخی از آنان منجر شده است.
ابهری همچنین به نقش رسانه ها در این زمینه اشاره کرد و افزود: رسانه ها و در راس آنها رسانه ملی باید رسالت خود را در این زمینه به خوبی اجرا کنند چرا که فرصت چندانی برای تغییر و باز گرداندن این امواج مخرب باقی نمانده است.
از معصومه نیکنام
اجتمام(5)**9105**1478
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
نظر پسران مسئولان درباره پدرشان
نظر پسران مسئولان درباره پدرشان به مناسبت روز خانواده پسر وزیر ارتباطات در تلویزیون درباره اوضاع و احوال ارتباطات حرف زده است و البته پدرش هم جواب او را داده شهرام شکیبا پسر وزیر ارتباطات اینترنت سرعت پایینی دارد و همین موجب شده در کلاسهای مدرسه بچهها به من بگویند برو بهبازیگر نقش زن سریال آوای باران با سر تراشیده و تیپ پسرانه! + عکس
بازیگر نقش زن سریال آوای باران با سر تراشیده و تیپ پسرانه عکس آزاده زارعی بازیگر نقش باران در سریال آوای باران سال گذشته در فيلم آمين خواهيم گفت كه البته هيچگاه اكران عمومي نشد نقش یک پسر را بازی میکرد ۱۳۹۲ ۱۰ ۲۴ - ۰۰ ۰۰پروفسور پسران کیست؟ علت سفر وی به ایران چیست؟
پروفسور پسران کیست علت سفر وی به ایران چیست شنیده شده علت سفر اخیر پروفسور هاشم پسران به ایران و دیدار با مسؤولان اقتصادی کشور پیشنهادهایی است که وی برای بهبود وضعیت اقتصادی ایران ارائه داده است از جمله اینکه این روزها ایران چگونه باید از شرایط تحریم عبور کند وی معتقد بهبازی پسران استقلالی با دختران و تنها استقلالی که در گاف هتریک کرد!
بازی پسران استقلالی با دختران و تنها استقلالی که در گاف هتریک کرد سرمربی تیم زیر 22 سال در سالهای اخیر متحمل بدشانسی های زیادی شده است به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز افشای قلیان کشی بازیکنان تیم زیر 22 سال در کیش که به محرومیت برخی مسئولان و بازیکنان تیم انجامید نمره ای منفیرویانیان: نمی گذارم پسرانم را سلاخی کنند
رویانیان نمی گذارم پسرانم را سلاخی کنند محمد رویانیان منتقد است منتقد تصمیمات آنی در فدراسیون فوتبال خبرآنلاین محمد رویانیان به دفاع از بازیکنانش بلند می شود او که حالا دو بازیکنش به جرم قلیان کشی در اردوی تیم امید در کیش ممکن است بخت حضور در تیم های ملی را از دست بدهند کاگرفتاری پسران نوجوان: پیچش حاد بیضه
یک متخصص اورولوژی درباره مراجعه دیرهنگام پسران برای درمان پیچش حاد بیضه هشدار داد و گفت چرخش بیضه حول محور طناب آنکه باعث اختلال و قطع خونرسانی به آن میشود موردی اورژانسی است که در صورت عدم اصلاح ظرف مدت ۴ تا ۶ ساعت پس از شروع درد سبب از بین رفتن بیضه و ناتوانی در تناسل خواهداسامی برتر دختران و پسران ایرانی
اسامی برتر دختران و پسران ایرانی مدیرکل اسناد مدیریتی سازمان ثبت احوال در خصوص فراوانی نام های سال جاری نیز گفت در سال 92 برای پسران اسامی امیرعلی ابوالفضل امیرحسین محدطاها محمد علی امیرمحمد حسین مهدی و محمدمهدی دارای فراوانی بیشتری هستند و در مورد دختران نیز اسامی فاطمهانگیزههای ازدواج پسران مجرد با زنان تنها
انگیزههای ازدواج پسران مجرد با زنان تنها هنگامی که یکی از زوجین برای ازدواج در مقابل خانواده و اطرافیانش میایستد یا با آنها قطع رابطه میکند پس از شکست در ازدواج روی بازگشت به خانه را ندارد ترس از مواجهه با سرزنشها و سرکوبها از سوی خانواده مانع از بازگشت وی به خانواده میشودمرزبندي بين بازيهاي دخترانه و بازيهاي پسرانه
در این مطلب به گفتگو با خانم دكتر حلي ساز روانشناس كودك راجع به مرزبندي بين بازيهاي دخترانه و بازيهاي پسرانه می پردازیم مادر ما يک پسر ده ساله و يک دختر شش ساله داريم همسر من معتقد است که بايد با پسرش بازي کند و من هم بايد با دخترم بازي کنم پدر خانم حلي ساز از آنجنیم میلیون نام مجاز برای دختران و پسران ایرانی/ دختران پیشتازند
نیم میلیون نام مجاز برای دختران و پسران ایرانی دختران پیشتازند ثبت احوال جمهوری اسلامی حدود ۵۰۰ هزار نام را برای دختران و پسران ایرانی قبول کرده اما برای اسامی خارجی مجوز نمیدهد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز خبرگزاری مهر به نقل از محسن اسماعیلی از مدیران کل سازمان ثبت احوالاوتیسم چیست و چرا در پسران شایع تر از دختران است؟
اوتیسم چیست و چرا در پسران شایع تر از دختران است اوتیسم یکی از بیماری های مربوط به اختلالات تکاملی است که طی آن کودک دچار اختلال شدید رشد تکاملی می شود اوتیسم نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی کلامی غیر طبیعی مشخص می شود وضعیت اقتصادی اجتماعی سبک زندگی و سطح تاما و اگرهای ازدواج در سن پایین
اما و اگرهای ازدواج در سن پایین یک کارشناس امور اجتماعی گفت نارضایتی از زندگی طلاق از نتایج منفی ازدواج های زود هنگام در سن پایین است آشوری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت یکی از لوازم زندگی در اجتماع ازدواج است که این موضوع باعث استحکام خانواده و حتی جامعه مديدار وزير اقتصاد با هاشم پسران
ديدار وزير اقتصاد با هاشم پسرانتاریخ انتشار شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۸ ۵۵ علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی دارایی ومحمد هاشم پسران نامزد جایزه نوبل اقتصاد در دیداری به تبادل نظر در خصوص مسایلی چون نحوه فعال سازی بازار سرمایهٰ کنترل تورم اتخاذ رویکرد مناسب در تعیین نرخ سود بانکی و غرحمتی و پسرانش+ عکس
رحمتی و پسرانش عکسعکس منتشر شده از مهدی رحمتی و پسرانش علی و عطا در یکی از صفحات فیس بوک 1392 10 13پسران به هیچ وجه از این وسیله استفاده نکنند!
پسران به هیچ وجه از این وسیله استفاده نکنند ازجمله مواردی که باعث تشدید درد در پسران میشود استفاده از پيامبر اسلام صلی الله و علیه می فرماید كربلا پاكترين بقعه روى زمين و از نظر احترام بزرگترين بقعهها است والحق كه كربلا از بساط هاى بهشت است جام خانواطنز: نظر پسران مسئولان درباره پدرشان
طنز نظر پسران مسئولان درباره پدرشان به مناسبت روز خانواده پسر وزیر ارتباطات در تلویزیون درباره اوضاع و احوال ارتباطات حرف زده است و البته پدرش هم جواب او را داده به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین پسر وزیر ارتباطات اینترنت سرعت پایینی دارد و همین موجب شده در کلاسهای مدفتوای چندتن از مراجع تقلید درباره نسبت فسق دادن به دختران و پسرانی که در خیابان با هم راه می روند
فتوای چندتن از مراجع تقلید درباره نسبت فسق دادن به دختران و پسرانی که در خیابان با هم راه می روند حضرات آیات عظام شبیری زنجانی موسوی اردبیلی روحانی مکارم شیرازی صانعی جعفر سبحانی به پرسش شفقنا درباره نسبت فسق دادن به دختران و پسرانی که با هم راه می روند پاسخ گفته اند آفتاب م-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها