تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):صدقه بجا، نيكوكارى، نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوش بختى تبديل و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826317913




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشرفت علمی، اقتدار ملی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

به مناسبت روزانقلاب اسلامی، خودباوری، نهضت علمی و امید به آینده پیشرفت علمی، اقتدار ملی تهران - ایرنا - دیگر زمان آن گذشته که کشورگشایی، فتوحات نظامی و غارت منابع دیگران مایه غرور ملی یک ملت و موجب سرافرازی یک کشور باشد، امروز هنگامه فتح قله های علمی و رقابت در عرصه های فناوری است و قدرت در دست عالمان و دانشمندان است.


رهبر معظم انقلاب بارها نقش پیشرفت های علمی در اقتدار کشور را در قالب مثالی کوتاه «العلم سلطان» بیان کرده اند و این مهم در دنیا نیز با عبارت «knowlege is power» (دانایی، قدرت است) مورد تاکید است، از همین رو جامعه علمی کشور اهمیت موضوع را به خوبی درک کرده و در دوران پس از انقلاب و در راستای قطع وابستگی کشور به غرب و شرق، کمر همت بسته و با جدیت به میدان آمدند.
سالها تلاش و زحمت بی وقفه دانشمندان، دانشگاهیان و پژوهشگران کشور اکنون به ثمر نشسته و کسب رتبه های برتر علمی بین المللی در بسیاری از رشته ها که ایران تا قبل از انقلاب، هیچ حرفی برای گفتن در آن علوم نداشت، درخشش پی در پی اعضای جامعه علمی کشور در عرصه های جهانی را به دنبال داشته است.
انقلاب اسلامی ایران که عرض اندام یک کشور مستقل و آزادی خواه در برابر قدرتهای جهانی بود به ایرانیان آموخت که خواستن، توانستن است و اراده آنها بر تمام محدودیت ها و ممنوعیت ها غلبه خواهد کرد.
تقویت خودباوری و اعتماد به نفس ایرانیان که قرن ها در تسلط حکومت های خودکامه داخلی و خارجی بودند پس از انقلاب اسلامی بهمن 57 تبلور یافت و تحمیل جنگ ناخواسته و تحریم های روز افزون سال های بعد از انقلاب نیز هیچ خللی در اراده آهنین ملت ایران به وجود نیاورد.
در این سالها ایرانیان علم دوست علاوه بر تحصیل دانش های نوین روز در خارج از مرزهای کشور، آموخته های خود را به وطن بازگردانده، علوم جدید را بومی سازی کرده و از آن برای رفع نیازهای کشور بهره گرفتند.
دولتمردان و مسوولان نظام نیز تقویت بنیه علمی کشور را جزو اهداف کلیدی خود قرار دادند و با لحاظ کردن تقاضاها و رشد جمعیت جوان کشور، گسترش کمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را آغاز کردند.
** آمار دانشجویان کشور
جمعیت دانشجویی کشور که در سال 1357 حدود 175 هزار نفر بود با پیگیری سیاستهای آموزش عالی اکنون به مرز چهار میلیون و 500 هزار نفر رسیده است.
تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی (مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری) که از جمله شاخص های ارزیابی آموزش عالی است نیز در این سالها رشد چشمگیری داشته به گونه ای که آمار این دانشجویان از کمتر 9 هزار نفر در اول انقلاب به حدود 500 هزار نفر در سال جاری افزایش یافته است.
**سهم تولیدات علمی
کشوری که تقریبا هیچ سهمی از تولیدات علمی دنیا نداشت و در ازای صادرات نفت خام، همه نیازهای خود را از طریق واردات کالا و تکنولوژی مصرفی تامین می کرد به اتکای اصول و آرمان های انقلابی، تکیه بیمارگونه خود به دیگران را قطع کرده و روی پاهای خود ایستاده است و در بسیاری عرصه های علمی دنیا، هماورد می طلبد.
براساس آمارهای ارائه شده از سوی پایگاه استنادی ISI که از پایگاه های معتبر استناد علمی جهان به شمار می آید، پژوهشگران و دانشمندان ایران در سال 2013 میلادی نزدیک به 1.5 درصد تولیدات علمی جهان را پدید آورده اند.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری درباره آمار تولیدات علمی کشور توضیح داد: میزان تولیدات علمی ایران در سال 2013 با احتساب مجموع مقالات کنفرانس ها و مقالات مجلات به 25 هزار و 959 مدرک رسیده است و این رقم برابر با 1.461 درصد از کل تولیدات علمی جهان به حساب می آید.
جعفر مهراد در زمینه ثبت اختراعات و اکتشافات محققان کشورمان نیز گفت: علاوه بر ثبت اختراعات و اکتشافات متعدد در داخل کشور، در سال 2012 میلادی 28 اختراع در دفتر ثبت اختراعات آمریکا و یک اختراع در دفتر ثبت اختراعات اروپا به نام ایران به ثبت رسیده است.
** تابو شکنی علمی ایران
بخشی از تابو شکنی ایرانیان در محافل علمی جهان نیز با کسب رتبه های تک رقمی تولید علم در حوزه های جدیدی همچون نانوتکنولوژی به تصویر کشیده شده است و ایران اکنون داعیه اعزام موجود زنده و انسان به فضا را دارد.
و فناوری هسته ای به گفته رئیس جمهوری اسلامی ایران به بخشی از غرور ملی ایرانیان تبدیل شده است.
** فناوری هسته ای حاصل زحمت دانشمندان ایرانی و مایه غرور ملی
دکتر حسن روحانی، بهمن ماه امسال و همزمان با سی و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی در حاشیه اجلاس مجمع جهانی اقتصاد داووس در مصاحبه با یکی از شبکه های تلویزیونی آمریکا تاکید کرد: ملت ایران در موضوع فناوری هسته ای بسیار حساس بوده و ما این موضوع را جزو غرور ملی خود می دانیم.
وی همچنین به بومی سازی فناوری هسته ای در ایران و پیشرفت های بسیار قابل ملاحظه و جدیدی در زمینه ساخت سانتریفیوژ اشاره کرد و گفت: در مسیر فناوری هسته ای به ویژه در زمینه تحقیق و توسعه به هیچ عنوان محدودیت را نخواهیم پذیرفت.
** سایر علومی که ایران در آن سرآمد است
دانشمندان و محققان ایرانی در گام های دیگر، دریچه هایی از دیگر دانش های نوین همچون بایوتکنولوژی، علوم ژنتیک، زیست فناوری، علوم شناختی، نجوم، فیزیک ذرات و شتابگرها و علوم محاسباتی گشوده اند و در تولید جهانی این دانش ها سهیم و شریک شده اند.
با این وجود به نظر می رسد هنوز بسیاری از تصمیم گیران و تصمیم سازان کشور به این باور نرسیده اند که پیشرفت علمی مساوی با اقتدار ملی، توسعه اقتصادی و تضمین امنیت ملی خواهد بود و همین موضوع موجب شده، تولیدات علمی ما درحد مقاله و طرح های کاغذی باقی بماند و حتی صدها ایده و اختراع به مرحله تجاری سازی و تولید ثروت نرسد.

**حفظ پیروزی مهم تر از کسب آن است
بزرگان ما همواره گفته اند کسب موفقیت و پیروزی، دشوار است اما حفظ آن دشوارتر، و رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اخیر خود با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضرورت حفظ دستاوردهای علمی و جلوگیری از کند شدن روند شتاب تولید علم در کشور را به مسوولان گوشزد کردند.
از همین رو سیاست های بخش های مختلف کشور باید به سمتی سوق داده شود که یافته ها و دستاوردهای علمی فقط روی کاغذ باقی نماند و در قفسه کتابخانه ها و بایگانی پژوهشگاه ها خاک نخورد.
**حرف اول در دنیا در رقابت علمی و فناوری زده می شود
به اعتقاد مشاورعالی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری، محققان کشور باید احساس کنند که تلاش های آنها در مسیر توسعه علم و تربیت نیروی انسانی، مورد استفاده قرار می گیرد و تنها درصورت استفاده از این دستاوردهای علمی است که ما می توانیم شاهد پیشرفت کشور باشیم.
جعفر توفیقی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا تاکید کرد: شکی نیست که حرف اول را در دنیا مزیت های رقابتی در علم و فناوری می زند و پیشرفت های علمی یکی از مصادیق بارز خودباوری و امید به آینده است اما این تاثیرات زمانی بیشتر می شود که پیشرفت های علمی و فناوری خودش را در جامعه و در مسیر حل مشکلات مردم در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به اثبات برساند.
این استاد دانشگاه تربیت مدرس، مهم ترین وظیفه مسوولان کشور و جامعه دانشگاهی در دهه چهارم انقلاب اسلامی را فراهم ساختن زمینه تبدیل دستاوردهای علمی به ارزش افزوده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی عنوان کرد و گفت: تنها در این صورت است که مردم به صورت ملموس، آثار پیشرفت های علمی در پیشرفت و رفاه مادی و تعالی معنوی جامعه خودشان احساس خواهند کرد و درصورت تداوم این مسیر شاهد افزایش خودباوری در جامعه خواهیم بود.
توفیقی ایجاد زمینه اشتغال دانش آموختگان و جوانان مستعد کشور را یکی از عوامل موثر در ایجاد امیدواری در جامعه خواند و هشدار داد که بی توجهی به آینده شغلی جوانان کشور، تاثیرات منفی در ادامه مسیر علمی به همراه خواهد داشت.
از همین رو مسوولان کلان کشور از یک سو و تصمیم گیران آموزش عالی از سوی دیگر، ضرورت دارد ضمن رصد وضعیت علمی کشور و ترسیم جایگاه و اهداف آتی آن به آسیب شناسی این حوزه پرداخته و شاخص های مهمی همچون ارتقای کیفیت، کاربردی کردن و تجاری سازی ایده های علمی و رسیدن به مرحله صادرات محصولات دانش بنیان به منظور رفع مشکلات و نیازهای کشور و همچنین موضوع اشتغال دانش آموختگان به منظور جلوگیری از خروج نخبگان و نیروهای متخصص از کشور را در اولویت برنامه های خود قرار دهند تا از این رهگذر، علاوه بر حفظ و ارتقای روحیه خودباوری ملی، چشم اندازهایی از آینده ای روشن را فرا روی ملت ایران قرار دهند.
علمی (5)**1055**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




14/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن