واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تولید حدود 98 هزار تن زیتون طی سالجاری تهران - ایرنا - مجری طرح زیتون کشور گفت: امسال 97 هزار و 759 تن میوه زیتون از 100 هزار هکتار باغات کشور برداشت شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علیرضا اسمعیلی فلک روز یکشنبه در نشست خبری معاون جدید معاونت تولیدات گیاهی و مدیران این مجموعه به مناسبت دهه مبارک فجر، با بیان آنکه طرح کاشت زیتون از سال 71 شروع شده است، افزود: قبل از سال 71، مجموع سطح زیرکشت محصول زیتون 4500 هکتار بوده که از این میزان هفت هزار و 700 تن میوه زیتون برداشت می شد.
وی اظهار داشت: قبل از اجرای طرح زیتون تمرکز سطح زیرکشت باغات زیتون مربوط به استان های گیلان، زنجان و قزوین بوده که هم اکنون در 26 استان کشور پراکنده شده است.
** شناسایی 395 هزار هکتار عرصه مستعد کشت زیتون
مجری طرح زیتون کشور درباره دستاوردهای این طرح، گفت: براساس مطالعات انجام شده حدود 395 هزار هکتار عرصه کاملا مستعد و تایید شده به تفکیک پلاک و پروژه در کشور وجود دارد که در توسعه باغات زیتون مدنظر قرار خواهد گرفت.
وی درباره تولید نهال زیتون افزود: خوشبختانه کشور در تولید نهال زیتون به خودکفایی رسیده، به طوری که آمادگی تولید و صادرات نهال زیتون به کشورهای منطقه را نیز داریم.
وی اضافه کرد: حدود 13 میلیون اصله در سال ظرفیت تولید نهال زیتون کشور است که زیرساخت آن تجهیز شده و آماده تولید هستیم.
اسمعیلی فلک درباره تحقیقات بخش زیتون، گفت: زیتون تنها محصولی است که 6 ایستگاه تخصصی دارد که برنامه ریزی های تحقیقاتی آن در دست اجراست به طوری که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ژرم پلاسم های این محصول که یکی از مباحث مهم بوده به هیچ عنوان مورد توجه نبود و خوشبختانه در طول سالهای اخیر با شناخت ویژگی های این ژرم پلاسم به عنوان منابع ژنی غنی و ارزشمند مورد توجه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: کشورهای پیشرفته و کسانی که در مباحث ژنیتیکی دستی در کار دارند به دنبال این منابع ژنی هستند که با همکاری آنها به دنبال استفاده و بهره برداری از این منابع هستیم.
مجری طرح زیتون کشور گفت: بررسی ها نشان می دهد زیتون ایران به لحاظ وجود اقلیم خاص دارای کیفیت بالای روغن است و ایران از لحاظ تولید روغن زیتون از کشورهای اسپانیا و ایتالیا فراتر قدم برداشته است.
وی تصریح کرد: هم اکنون 25 کلکسیون منطقه ای و استانی و یک کلکسیون ملی از ارقام مختلف زیتون کشورهای مختلف در کشور موجود است.
وی درباره صنایع تبدیلی و تکمیلی این محصول، افزود: در سالهای قبل از اجرای طرح زیتون درکشور، تنها 3 واحد روغن کشی فعال بود که هم اکنون این رقم به 38 واحد روغن کشی و فرآوری با ظرفیت حدود 90 هزار تن در کشور رسیده است.
اسمعیلی فلک درباره عملکرد و موقعیت تولید این محصول نیز اظهار داشت: هم اکنون در استان فارس رکورد تولید 30 تن محصول ثبت شده و به دنبال ثبت جهانی این رکورد هستیم.
اقتصام(3)9186**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]