واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
محصولات تازه کشاورزی سیستان و بلوچستان در بازار زمستان جولان می دهند زاهدان- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سالانه 480 هزار تن محصولات زراعی خارج از فصل (تولیدی در فصل زمستان در فضای باز) از زمین های کشاورزی نقاط مختلف استان بویژه شهرهای جنوبی برداشت و روانه بازار مصرف کشور می شود.
در هنگامه ای که کشاورزان سایر نقاط کشور زمستان سرد را در خانه های گرم سپری می کنند کشاورزان سیستانی و بلوچستانی بویژه شهرستانهای جنوبی آن فعالیت در مزارع را آغاز می کنند.
این استان به سبب داشتن آب و هوای مناسب و بهاری در فصل زمستان توانمندی و ظرفیت بالایی در تولیدات محصولات کشاورزی خارج از فصل دارد و میوه ها و سبزیجات تازه وارد بازار داخل و خارج از کشور می کند.
ˈرضا نجفیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه 24 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به کشت محصولات خارج از فصل اختصاص دارد افزود: بیشترین محصولات خارج از فصل به دلیل مناسب بودن شرایط آب و هوایی در شهرهای جنوبی استان مانند چابهار، سرباز، کنارک، ایرانشهر و نیکشهر کشت و تولید می شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان اظهار داشت: پیاز، گوجه فرنگی، سیب زمینی، هندوانه و سبزیجات برگی شاخص ترین محصولات خارج از فصل تولیدی در سیستان و بلوچستان است که علاوه بر بازارهای داخلی قابلیت صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس را دارند.
وی گفت: محصولات خارج از فصل تولیدی در سیستان و بلوچستان در ماههای دی، بهمن، اسفند و فروردین که بیشترین تقاضا برای این محصولات وجود دارد با هدف تنظیم بازار به سراسر کشور عرضه می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: این استان با مساحت 7/18 میلیون هکتار با آب و هوای متغیر از گرم و خشک تا معتدل سرد و کوهستانی و متوسط بارندگی 130 میلیمتر دارای افزون بر دو میلیون و 600 هزار نفر جمعیت است که 60 درصد آنان در مناطق روستایی زندگی می کنند.
نجفی اظهار داشت: آب مورد نیاز بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان از طریق 11 هزار و 472 منبع آبی شامل چاه، قنات و چشمه و 27 رودخانه فصلی و دائمی و 12 هزار و 690 چاهک تامین می شود.
وی گفت: شرایط اقلیمی مناسب با خاک حاصلخیز، استعدادهای خاص ژنی، نباتی، دامی، مرتعی، شیلاتی و دسترسی به آبهای آزاد بستر مناسبی برای انجام فعالیت های دامپروری، کشاورزی و شیلاتی برای مردم سیستان و بلوچستان در تمام طول سال فراهم کرده است.
وی بیان کرد: 169 هزار بهره بردار روستایی، عشایری و صیادی در سیستان و بلوچستان سالانه بیش از چهار میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلاتی و مرتعی تولید می کنند. ک/3
7307 / 653
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]