تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ واعـظـى مـؤثرتر از نصيحت نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830287546




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انقلاب اسلامی ظرفیت‌ زیادی برای سریال سازی دارد


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: تاریخ انتشار: 13 بهمن 1392 ساعت 08:12 | شماره خبر: 1367453286153181521



فرهاد توحیدی در رشته ادبیات دراماتیک تحصیل کرده و تاکنون دو فیلمنامه در ارتباط با انقلاب اسلامی ایران نوشته است. یکی از آنها فیلمنامه «یک مشت پر عقاب» است که ساخته شده و به نمایش درآمده است و دیگری مجموعه اپیزودیک «ده عکس» که هر قسمت از آن به عکسی از دوران انقلاب ایران اختصاص داشته و تنها چند قسمت از این مجموعه ساخته و پخش شده است. توحیدی که هم‌اکنون ریاست هیات مدیره خانه سینما را به عهده دارد، فیلمنامه‌های بسیاری نوشته که از آن جمله می‌توان به آثاری مانند مجردها، توکیو بدون توقف، گاهی به آسمان نگاه کن، دنیا، مربای شیرین و مرد عوضی در سینما اشاره کرد. از آثار او در تلویزیون می‌توان سریال‌هایی مانند شوق پرواز و‌ شهید صیاد شیرازی را نام برد که اولی ساخته شده و به نمایش در آمده و دومی ساخته نشده است. با این فیلمنامه‌نویس درباره فیلمنامه‌نویسی با موضوع انقلاب اسلامی و چالش‌ها و فرصت‌هایش به گفت‌وگو نشستیم. منابع موجود درباره انقلاب اسلامی ایران به حدی است که یک فیلمنامه‌نویس بتواند بدون دردسر درباره آن دوران بنویسد؟

بله. درباره انقلاب اسلامی ایران به اندازه یک اقیانوس مطلب وجود دارد. در آن سال‌ها نشریات متعددی منتشر می‌شد که همه آنها آرشیو شده است و تصاویر متعددی نیز وجود دارد. همچنین با وجود پدیده‌ای به نام اینترنت می‌توان به حجم زیادی از اطلاعات در فضای مجازی هم دسترسی یافت. خوشبختانه مدارک و تحقیقات خوبی درباره انقلاب هم در کشور و هم خارج صورت گرفته است. انقلاب ما بزرگ‌ترین انقلاب نیمه دوم قرن بیستم است و طبیعی است بسیاری از محققان دنیا به آن توجه نشان داده و مستندات آن را گرد‌آوری کرده باشند. پیروزی انقلاب اسلامی معادلات زیادی را تغییر داد و بر جغرافیای سیاسی کشور بشدت تاثیر گذاشت. بنابراین طبیعی است مورد توجه محققان و پژوهشگران قرار گرفته باشد.

بجز همه اینها من این شانس را داشتم که در جریان انقلاب اسلامی ایران قرار بگیرم و خود را شاهد انقلاب می‌دانم. از نماز عید فطر تا 22 بهمن سال 57 رویدادهای زیادی را شاهد بودیم و من به عنوان یک دانشجوی علاقه‌مند، تمام رویدادها را دنبال می‌کردم و از آنجا که در رشته ادبیات دراماتیک تحصیل می‌کردم، به جمع‌آوری سند و مدرک و بریده جراید علاقه و عادت داشتم. چون این کار به هر نویسنده‌ای ازجمله به فیلمنامه‌نویس بسیار کمک می‌کند.

شما که در جریان شکل‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی ایران بوده و آن دوران را بی‌واسطه تجربه کرده‌اید، فکر می‌کنید از چند زاویه و در چه گونه‌هایی می‌توان درباره انقلاب اثر نمایشی تولید کرد؟

از همه زاویه‌ها و در همه قالب‌ها. معتقدم انقلاب ما بستری وسیع و عمیق برای نگارش آثار دراماتیک است و در این زمینه می‌توان آثار ملودرام خلق کرد یا سیاسی، حماسی، ملودرام تاریخی و حتی آثار کمدی. اگرچه موضوع اصلی انقلاب سیاست است، اما سیاست پس زمینه ماجرا و بستر رویدادهاست و می‌توان در این بستر آثاری در انواع گونه‌ها ساخت از اثر تاریخی گرفته تا اثر پلیسی و دلهره‌آور.

پس چرا ساخته نشده است؟

متاسفانه هنوز برخی کارگزاران فرهنگی گمان می‌کنند با رویکردهای مختلف و نگاه‌های متفاوت به انقلاب بزرگ ایران لطمه وارد می‌شود و اجازه ارائه آثار متفاوت بجز آنچه تا امروز ارائه شده را نمی‌دهند. این مساله فقط به مسئولان صدا و سیما برنمی‌گردد، بلکه همه نهادهای متولی انقلاب در مقابل نگاه‌ها و رویکردهای تازه مقاومت می‌کنند. متاسفانه این مساله بزرگ‌ترین مانع پیش روی نویسندگانی است که با دیدگاه تازه‌ای بخواهند انقلاب را روایت کنند.

در مورد دفاع مقدس هم به نظر می‌رسید چنین دیدگاهی وجود داشت، اما آثاری ساخته شد که نگاه‌ها را تغییر داد.

درباره دفاع مقدس هم همین طور است. کاری که کمال تبریزی با فیلم «لیلی با من است» انجام داد شبیه شکستن خطوط قرمز بود و باعث شد راهی باز شود. در مورد انقلاب هم به یک پیشاهنگ نیاز داریم که این اتفاق بیفتد. خوشبختانه به نظر می‌رسد این دیدگاه میان مسئولان ارشد کشورمان وجود دارد. براساس سخنرانی آقای جنتی صحبت‌های آقای دکتر روحانی در جمع هنرمندان، وقت آن رسیده که فضا کمی تغییر کند.

به نظر شما چگونه می‌توان تولید آثار تلویزیونی با موضوع انقلاب اسلامی را رونق داد؟

واقعیت این است که در دنیای تکنولوژی نمی‌توان جلوی امواج را گرفت. باید با راهکارهای دیگری برنامه‌های ماهواره‌ای را از میدان به در کرد.به نظرم باید  فضای فرهنگی خودمان را عوض کنیم و اجازه بدهیم با رویکردهای متنوعی درباره انقلاب فیلم و سریال ساخته شود و آزادانه حرف‌ها و نقدها مطرح شود. این کار نه‌تنها خدشه‌ای به انقلاب و نظام ما وارد نمی‌کند، بلکه آن را تقویت می‌کند.

انقلاب ایرانی در دهه 50 اتفاق افتاده و فضای شهری در این سال‌ها بسیار عوض شده و نمی‌توان در فضای شهری چنین آثاری را ساخت در ضمن استفاده از دکور هم هزینه تولید را افزایش می‌دهد. این مساله بر کار نویسنده هم تاثیر می‌گذارد یا مشکل کارگردان است؟

خیلی زیاد. چون این مساله محدودیت‌های فوق‌العاده وحشتناکی به دنبال دارد و در شکل بصری آثار تاثیر می‌گذارد و ما ناچاریم برای پرهیز از گرفتار شدن در دام هزینه‌های سنگین یا بازسازی فضای دهه 50 به انتخاب فضاهای داخلی برای روایت داستان، متوسل شویم و این به اثر لطمه می‌زند و نویسنده را هم محدود می‌کند. کارگردان و تهیه‌کننده و سایرین نیز در مقام اجرا با مشکل و محدودیت مواجه می‌شوند. آذر مهاجر / گروه رادیو و تلویزیون


13 بهمن 1392 ساعت 08:12 | شماره خبر: 1367453286153181521
###12##12###





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن