واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناسان جایکا: در باره دریاچه ارومیه باید کاری کنیم که اثربخش باشد ارومیه - ایرنا - نماینده کارشناسان جایکای ژاپن گفت: در باره مشکل دریاچه ارومیه باید کاری کنیم که اثربخش و مطابق سلایق مردم منطقه باشد.
کازوا ناکابایاشی روز شنبه در کارگروه بررسی مسایل دریاچه ارومیه افزود: داشتن تعامل و نیز برنامه هایی با نگاه به آینده و کمکهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای حل مشکل دریاچه ارومیه ضروری بوده و می تواند محور فعالیت های جایکا در این زمینه باشد.
وی اظهار کرد: نیازمند اطلاعات بیشتر در زمینه مشکلات و بحران دریاچه ارومیه، مسایل اقتصادی و اجتماعی در این حوزه هستیم.
ناگایا کارشناس دیگر این موسسه نیز گفت: علاقه مندیم تا روی مسایل زیست محیطی و منابع طبیعی کار کنیم ولی فعلا تا اطلاعات جامعی در دست نباشد نمی توان کاری کرد.
وی اظهار کرد: باید بررسی هایی انجام شود و مطالعاتی صورت بگیرد تا نسبت به اثربخشی پروژه های 19 گانه کسب اطلاعات کنیم.
وی افزود: ما می توانیم در مونیتورینگ، مطالعه و پایش کار به ایرانیان کمک کنیم و برای این امر نیز نیازمند جمع آوری اطلاعات پایه ای و ارزیابی مسایل هستیم.
وی گفت: اگر تلاش بر مدیریت حوزه آب متمرکز و طرح مدیریت آب و مدیریت جامع حوزه دریاچه ارومیه بررسی و اجرایی شود و ذینفعان نیز آگاهی کافی داشته باشند می توان کارهای خوبی در این راستا انجام داد.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز در این کارگروه گفت: از کارشناسان جایکا می خواهیم تا در روزهای اقامت خود در استان گزارشی کامل از بازدیدهایشان را به مسوولان ارائه بدهند.
هادی بهادری افزود: تسریع در ارائه گزارش ها می تواند کمک شایانی به مسئولان امر کند.
وی اظهار کرد: نتایج بازدیدها و ارزیابی ها باید تا عید آماده شوند زیرا گزارش این اقدامات به رییس جمهوری ارائه می شود.
وی اضافه کرد: نجات دریاچه ارومیه یکی از اولویتهای کاری مهم دولت تدبیر و امید است و در این زمینه نیز تمامی ظرفیتهای علمی و فنی داخل و خارج از مرزهای کشور به کار گرفته می شود.
جایکا نام یک سازمان دولتی مستقل بین المللی در ژاپن است که در زمینهٔ توسعه به دولت ژاپن و همچنین کشورهای در حال توسعه کمک می کند.
فعالیت های این موسسه با توجه به برنامه ملی توسعه ایران و با تمرکز بر محورهای مختلفی ادامه داشته است، این محورها شامل مدیریت منابع آب، کاهش فاصله جوامع شهری و روستایی، تقویت صنایع داخلی، حفاظت از محیط زیست، مدیریت بلایای طبیعی، کمک به افغانستان و تربیت نیروی انسانی افغان با بهره گیری از منابع ایران بوده است.
این نشست ها بخشی از حاصل ملاقات شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران که در سپتامبر امسال در نیویورک انجام شد و همچنین ملاقات بین فومیوکیشیدا وزیر امور خارجه ژاپن و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که در ماه نوامبر در تهران برگزار شد می باشد که در این ملاقاتها طرفین بر همکاری در خصوص مسایل زیست محیطی گفت و گو کردند.
در این گردهمایی مسوولان و مدیران جهاد کشاورزی، محیط زیست و آب منطقه ای سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان و نیز مسوولان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو حضور داشتند.
هم اکنون 85 درصد دریاچه ارومیه دومین دریاچه بزرگ شور جهان خشک شده است و پدیده های مختلف و خطرناک زیست محیطی ناشی از بحران دریاچه ارومیه مردم مناطق وسیعی از شمالغرب و حتی پایتخت را تهدید می کند.
7125/581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]