واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
برنامه های حوزه کشاورزی استان کرمانشاه بازنگری می شود کرمانشاه - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از بازنگری برنامه های توسعه این بخش به منظور دستیابی به تولیدات هشت میلیون تن در پایان سال 96 خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈعلی اشرف منصوریˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: بازنگری برنامه های در دست اقدام و اجرای بخش کشاورزی مدتی است که آغاز شده و هدف این است که افق های جدیدی برای فزونی تولیدات این بخش تدوین و ترسیم شود.
وی اظهار کرد: علاوه بر ارتقای تولیدات استان به میزان یاد شده، ایجاد 180 هزار شغل برای دانش آموختگان بیکار این بخش نیز در برنامه ریزی نوین سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
وی گفت: برای اجرای بهینه این برنامه ها، در نظر است تفاهمنامه هایی را با 14 فرماندار استان امضا کنیم تا در هر شهرستان این برنامه بخویی و با نظارت فرمانداران انجام شود.
* اعطای تسهیلات به طرح های کشاورزی بدون محدودیت؛
رییس سازمان جهادن کشاورزی استان کرمانشاه همچنین از نامحدود بودن اعطای تسهیلات به طرح های بخش کشاورزی استان، خبر داد.
وی نگاه این سازمان به طرح های حوزه فرآوری محصولات کشاورزی را ویژه خواند و گفت: در این راستا همه طرح های این حوزه را احصا کرده ایم و هم اینک آمادگی اعطای پروژه های فرآوری بخش کشاورزی استان به سرمایه گذاران را داریم.
وی در مورد اینکه برخی طرح های کشاورزی با گذشت سال ها هنوز در پیچ و خم بوروکراسی اداری گرفتارند که در مواردی منجر به انصراف افراد از اجرای آنها شده است، گفت: مشکلی که در این خصوص وجود دارد مربوط به این است که بانک ها زمانی وام اعطا می کنند که صاحبان طرح های کشاورزی بتوانند وثایق لازم را تامین کنند و دست کم 20 درصد سهم آورده برای اجرای طرح مذکور را نیز داشته باشند بنابراین افرادی که واجد چنین شرایطی نیستند، به مشکل بر می خورند.
* صدور محصولات تولیدی بخش کشاورزی و دلیل رکود نخود؛
منصوری در مورد صدور محصولات کشاورزی استان به خارج از کشور، گفت: از آغاز امسال تا پایان آذر افزون بر 370 هزار تن انواع تولیدات بخش کشاورزی استان به خارج از کشور صادر شده است.
وی ارزش محصولات صادر شده را پنج میلیارد و 562 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: این محصولات از مرز رسمی پرویزخان و عمدتا به کشور عراق صادر شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد 45 درصدی داشته است.
منصوری، عمده تولیدات کشاورزی صادراتی استان را گوجه فرگی، بادمجان، پیاز، سیب درختی و سیب زمینی عنوان کرد.
وی همچنین دلیل رکود بازار نخود کرمانشاه در خارج از کشور و توقف صادرات این محصول را افزایش عوارض صادرات نخود و نیز یکسان بودن قیمت نخود در بازار ایران و عراق عنوان کرد و گفت: این موانع باعث شده تا نخود از رونق صادراتی بیفتد.
* قطبیت کشاورزی استان چه شد؟
با گذشت سالها از تصویب قطبیت منطقه ای استان کرمانشاه در حوزه کشاورزی، همچنان شاهد خاک خوردن این مصوبه هستیم و هنوز هم آن اعتبارات متناسب با شان یک قطب کشاورزی تخصیص نیافته با این حال رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از احتمال تخصیص یک خط اعتباری از سوی دولت و وزارت جهاد کشاورزی بدین منظور خبر داد.
منصوری گفت: در سال های گذشته به دلیل محدودیت های مالی و اعتباری، تحقق اجرایی شدن برنامه های قطبیت کشاورزی استان در غرب کشور محقق نشد اما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، اجرای این مصوبه جدی تر شده و در چند ماه اخیر نیز یک هزار و 500 میلیارد ریال در این راستا تخصیص یافته است.
وی گفت: ما پیشنهاد داده ایم که در اعطای اعتبارات قطبیت کشاورزی استان، متناسب با محدودیت و محرومیت هایی که استان را در دوران جنگ تحمیلی و دوران بازسازی در بر گرفت، اقدام شود.
وی ابراز امیدواری کرد که با اهتمام شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه، هرچه زودتر سدهای استان به بهره برداری برسد تا کانال های پایین دست این سدها برای آبی شدن زمین های کشاورزی استان از 220 هزار هکتار فعلی به چشم انداز 370 هزار هکتاری که از شاخص های قطب شدن کشاورزی استان است، عینیت پیدا کند.
571/567
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]