تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834246647
جذام درمان پذیر است
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جذام درمان پذیر است
معلولیت، نقص عضو، بینی های خورده شده و ظاهری زشت؛ این تصویری است از یک بیمار جذامی در اذهان عمومی ؛ تصویری که اکنون به شکل دیگری درآمده است.
آفتاب: «جذام بدترین و کثیف ترین بیماری خانمان سوز دنیاست» این عبارتی از کتاب زارا نوشته «محمد قاضی» است؛ سیمای فلاکت بار مبتلایان به جذام در فیلم «بن هور» ، تصویری سیاه از این بیماری نشان می دهد.
معروف ترین شخصیت جذامی تاریخ سینما نیز «رابرت دی بروس» از پادشاهان اسکاتلند در فیلم «شجاع قلب» ساخته «مل گیبسون»، تصویر منفی و خبیثی از جذام را در اذهان حک کرد.
تمام این داستان ها، فیلم ها و مشاهدات عینی مردم قرون گذشته تاثیر خود را تا به امروز حفظ کرده تا مردم همچنان از جذام و جذامی، تصویری دهشتناک داشته باشند و با مبتلایان به این بیماری رفتار خوبی نداشته باشند.
شاهد این ادعا نیز 15 نفر مبتلا به بیماری جذام در روستای بصری مهاباد هستند که روستاییان اطراف آنها به دلیل این بیماری با آنان ارتباط ندارند.
به گفته یکی از اعضای خانواده این بیماران با آنکه هیچ اثری از بیماری جذام در این فرد دیده نمی شود، اما تنها به خاطر اینکه در یک خانواده جذامی متولد شده ، ساکنان روستاهای اطراف با او تعامل ندارند.
** افکار قرون وسطایی درباره جذام
بینی های فرو رفته، معلولیت ها و ظاهری نامناسب . تمام اینها متعلق به دوران پیش از سال 1985 میلادی است، زمانی که درمان بیماری جذام شناخته نشده بود و مردم به نوعی بیماران جذامی را تبعید می کردند در حالی که اکنون این بیماری به سادگی درمان می شود و سرایت پذیری خود را در همان روز اول درمان از دست می دهد.
مسوول برنامه حذف جذام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، باور مردم نسبت به بیماری جذام را همان باورهای مربوط به قرون وسطایی می داند و می گوید: جالب است که طی قرن ها، باور مردم نسبت به بیماری جذام همانند گذشته بوده در حالیکه ماهیت بیماری جذام به دلیل درمان پذیری تغییر کرده است.
«الهه محمودی مقدم» در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا می افزاید: از سال 1981 میلادی، درمان قطعی جذام از سوی سازمان جهانی بهداشت به 122 کشور جهان ارائه شد.
وی تصریح می کند: بیماری جذام کاملا درمان پذیر بوده اما متاسفانه هنوز درباره این بیماری تفکرات پوسیده، اوهامی و خرافی وجود دارد. حتی این نگرش در گروه بهداشت و درمانی کشور نیز وجود داشته و مدت طولانی نیاز است تا این نگرش ها تغییر کند.
محمودی مقدم ادامه می دهد: این در حالی است که بسیاری از بیماری های خطرناک تر از جذام اکنون تا آن اندازه تصویر وحشتناک ندارند که جذام دارد؛ علاوه بر آن جذام شیوع بالایی نیز در کشور ندارد و سال گذشته فقط 26 مورد جدید جذام در کشور گزارش شده است.
**چرا مردم از جذام می ترسند؟
مسوول برنامه حذف جذام وزارت بهداشت، دلیل ترس و وحشت مردم از جذام را تغییر چهره بیمار و معلولیت در دست و پا عنوان می کند و می گوید: این در حالیست که امروزه با تشخیص به موقع بیماری از تمام این معلولیت ها می توان جلوگیری کرد.
محمودی مقدم تاکید می کند: مردم فکر می کنند بیماری جذام در نهایت به مرگ منجر می شود در حالیکه جذام کشنده نیست و تمام موارد فوت شده بیماران جذامی ما به دلیل کهولت سن، تصادف، سکته و دیگر موارد بوده است.
وی می گوید: جذام در زمان های گذشته ، درمان قطعی نداشت و مردم دچار معلولیت می شدند اما امروزه دیگر معلولیت های پیشرفته در بیماران مشاهده نمی شود و می توان گفت از 30 سال گذشته تاکنون این بیماری در کشور معلولیت نداشته است.
مسوول برنامه حذف جذام وزارت بهداشت خاطر نشان می کند: جذام کاملا درمان شده و حتی موارد بازگشت بیماری بسیار نادر است؛ نابهنجاری در چهره، کج شدن صورت و خورده شدن بینی براثر جذام متعلق به بیش از 90 سال پیش بود.
محمودی مقدم می گوید: معلولیت های مشاهده شده در اثر بیماری جذام که امروز گاهی در کشور مشاهده می شود متعلق به افراد قدیمی است؛ زمانی که هنوز برنامه های درمانی آغاز نشده بود و مردم نباید از آنان بترسند.
او در ادامه این پرسش را مطرح می کند که آیا مردم از فردی که عضو خود را در تصادف از دست داده است ، می ترسند؟
وی می گوید: حتی بیماری افرادی که آثار معلولیت ناشی از جذام در چهره آنان پیدا است نیز ، سرایت ندارد و فقط به دلیل معلولیت نیازمند حمایت های بیشتری از اطرافیان هستند.
مسوول برنامه حذف جذام وزارت بهداشت، تعداد این افراد (متعلق به زمان های گذشته) را که دچار معلولیت ناشی از جذام هستند در کشور حدود 200 نفر برآورد می کند و می افزاید: این بیماران در مکان هایی مانند آسایشگاه باباباغی تبریز، دهکده رضوی و برخی روستاهای قزوین و زنجان زندگی می کنند اما این بیماران -که تعدادشان خیلی کم است- حق حیات دارند.
به گفته محمودی مقدم، موارد جدید شناسایی شده به جذام در کشور مبتلا به مشکلات معلولیت نیستند چرا که معلولیت ها مربوط به دوران قدیم بوده است اما مردم هنوز تفکرات قرون وسطایی داشته و حتی گروه بهداشت و درمان ما هم در این زمینه اطلاع کافی ندارند.
**رسانه ها مقصر اصلی ماندگاری انگ جذام در جامعه
مسوول برنامه حذف جذام وزارت بهداشت، رسانه ها را مقصر اصلی ماندگاری انگ جذام در جامعه قلمداد می کند و می گوید: اطلاع رسانی درباره بیماری جذام برعهده جراید و رسانه ها است.
محمودی مقدم تصریح می کند: هنوز در برنامه های سیما عبارت «چرا از من فرار می کنی، مگر من جذام دارم» استفاده می شود در حالیکه جذام فرار ندارد؛ شخص من 17 سال است که با بیماران جذامی ، سر و کار دارم؛ با آنان غذا و چای می خورم و بیماران مسنی را با بینی دچار خوردگی ناشی از جذام می بوسم و هرگز هم به جذام مبتلا نخواهم شد.
وی می گوید:چند ساعت پس از آغاز درمان جذام، سرایت پذیری این بیماری از بین می رود ه رچند که معلولیت های مربوط به دوران قبل در آنها باقی بماند؛ در گذشته فکر می کردند هرکسی که دچار جذام و تغییر شکل شد، بیماری او درمان ندارد درحالیکه اینطور نیست و آنان امروز درمان می شوند.
مسوول برنامه حذف جذام وزارت بهداشت با بیان اینکه وحشت از جذام، مشکل جهانی است ، می افزاید: رسانه ها برای از بین بردن انگ جذام، وقت نمی گذارند چرا که شیوع کمی دارد، درمان قطعی می شود و سرایت پذیری ندارد پس طبیعی است که رسانه ها به بیماری هایی مانند ایدز بیشتر بپردازند.
محمودی مقدم که کارشناس اداره سل و جذام وزارت بهداشت است، خاطر نشان می گوید: مردم از جذام وحشت دارند در حالیکه بیماری های بسیار خطرناک تر دیگری از جذام هستند؛ بطور مثال بیمار مبتلا به سل در عرض چند دقیقه از طریق تنفس می تواند 15 نفر از اطرافیان خود را مبتلا سازد.
وی با اشاره به ارائه تصویر سیاه از جذام در فیلم های گوناگون می گوید: این تصاویر مربوط به 33 سال پیش بوده و اکنون تصویر جذام تغییر کرده اما نگرش ها تغییر نکرده است.
مسوول برنامه حذف جذام وزارت بهداشت با بیان اینکه از سال 71 وارد مرحله حذف بیماری جذام (یعنی شیوع جذام با مقدار خیلی کم) رسیدیم، می افزاید: اکنون 31 بیمار جذامی در کشور تحت درمان قرار دارند و به مرحله ریشه کنی بیماری (یعنی رساندن موارد جذام به عدد صفر) نزدیک می شویم.
وی خاطر نشان می کند:جذام دیگر به عنوان یک معضل بهداشتی مطرح نیست اما هنوز یکی از اولویت های کاری سازمان جهانی بهداشت است چرا که دارای بار اقتصادی برای جامعه و انگ و برچسب بوده و مردم از آن وحشت دارند.
**سابقه تاریخی جذام
مسوول برنامه حذف جذام وزارت بهداشت یادآور می شود: جذام از زمان های خیلی قدیم انسانها را رنج داده است و عامل مولد این بیماری تقریبا جزو اولین باکتری هایی بوده که کشف شده و این بیماری در تمدن های قدیمی مانند چین ، مصر و هندوستان وجود داشته است .
محمودی مقدم می گوید: جذام زمانی تمام قاره ها را درگیر کرده و تصویر دردناکی از نقص عضو و طرد شدن از اجتماع را در ذهن بشر و تاریخ بجا گذاشته است.
**ماهیت بیماری جذام
مسوول برنامه حذف جذام وزارت بهداشت می گوید: جذام یک بیماری عفونی مزمن است که توسط یک باسیل منتقل می شود. دارای دوره کمون طولانی - به طور متوسط سه تا پنج سال -است.
محمودی مقدم می افزاید: از ابتدای ثبت موارد جذام در کشور تاکنون بالغ بر 11 هزار و 755 مورد جذام گزارش و ثبت شده که از این تعداد دو هزار و 254 مورد به دلیل کهولت سن یا حوادث دیگر جان خود را از دست داده اند ( چون کسی به دلیل ابتلاء به جذام نمی میرد بلکه به دلیل جذام ممکن است دچار معلولیت و ناتوانی شود).
وی اضافه می کند: حدود 9 هزار و 62 نفر از مبتلایان به جذام در کشور بهبود یافته و 31 مورد تحت درمان دارویی قرار دارند و طی چند سال اخیر سالانه بین 30 تا 50 مورد جدید جذام گزارش شده است .
** کلام آخر
مسوول برنامه حذف جذام وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تمام پیام های وزارت بهداشت به مردم درباره جذام به چند جمله محدود می شود، می گوید: جذام درمان پذیر است؛ سرایت پذیری به محض درمان از بین می رود و نیازی به جداسازی بیماران از خانواده و جامعه نیست.
محمودی مقدم می افزاید: علاوه بر این درمان جذام رایگان بوده و داروهای آن در تمام مراکز بهداشتی کشور در دسترس است.
ایرنا/ سادات حسینی خواه
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]
صفحات پیشنهادی
آشنایی با سندرم روده تحریک پذیر و را درمان آن
آشنایی با سندرم روده تحریک پذیر و را درمان آن مشکلات روده ای که بخشی از شایع ترین ناراحتی های گوارشی به شمار می رود نوعی اختلال عملکرد دستگاه گوارش است که باعث تغییراتی در عملکرد این سیستم می شود مشکلات روده ای که بخشی از شایع ترین ناراحتی های گوارشی به شمار می رود نوعی اختلالوزارت بهداشت اعلام كرد: آماده باش مراكزدرماني براي پذيرش بيماران آلودگي هوا
وزارت بهداشت اعلام كرد آماده باش مراكزدرماني براي پذيرش بيماران آلودگي هوا بخش اجتماعي رئيس مركزسلامت محيط وكاروزارت بهداشت اعلام كرد كيفيت هواي تهران بسيارناسالم گزارش شده است وهمه مراكزبهداشتي ودرماني براي پذيرش بيماران ناشي ازآلودگي هوا در آماده باش كامل هستند به گزارش خبرصبح امروز پذیرش مرکزی درمانگاه بیمارستان امام خمینی اهواز افتتاح شد
صبح امروزپذیرش مرکزی درمانگاه بیمارستان امام خمینی اهواز افتتاح شدسالن انتظار و پذیرش مرکزی درمانگاه بیمارستان امام خمینی اهواز صبح امروزبا حضور جمعی از مسئولان افتتاح شد به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامی پروژه سالن انتظار و پذیرش مرکزی درمانگاه تخمراکز درمانی تامین اجتماعی زنجان به سیستم پذیرش گویا مجهز می شوند
استانها غرب زنجان محمدی اعلام کرد مراکز درمانی تامین اجتماعی زنجان به سیستم پذیرش گویا مجهز می شوند زنجان -خبرگزاری مهر مدیر درمان تامین اجتماعی استان زنجان گفت کلیه مراکز درمانی تامین اجتماعی استان زنجان دهه فجر امسال به سیستم پذیرش گویا مجهز می شوند به گزارش خبرنگار مهراز ابتدای سال جاری تاکنون صورت گرفت پذیرش 965 بیمار در مراکز درمان اعتیاد بیرجند
از ابتدای سال جاری تاکنون صورت گرفتپذیرش 965 بیمار در مراکز درمان اعتیاد بیرجندمدیر اداره بهزیستی بیرجند گفت از ابتدای سال جاری تاکنون 965 بیمار در مراکز دولتی و غیردولتی درمان و بازتوانی اعتیاد پذیرفته شدهاند حسن شرفی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشتموثرترین درمان برای تعریق زیر بغل
موثرترین درمان برای تعریق زیر بغلافزایش تعریق بدن که اصطلاحا هیپرهیدروز نامیده می شود گاها در ناحیه زیر بغل و کف دست باعث مشکلات فراوان برای افراد می گردد آیا می دانید تزریق بوتاکس بهترین و موثرترین درمان برای تعریق زیر بغل می باشد تعریق یک راه فیزیولوژیک طبیعی برای تنظیم درجهراهكار سريع درمان خر و پف در خانه!
راهكار سريع درمان خر و پف در خانه به عقیدهی متخصصان برزیلی مصرف نمک زیاد برای افرادی که شبها صدای خروپفشان گوش فلک را کر میکند مناسب نیست اگر شبها خروپف میکنید حتماً مصرف نمک را محدودتر کنید تا شبها هم خودتان و هم اطرافیانتان راحتتر بخوابید خیلی از ما هر روز خیلی بیشترعضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با فارس خبر داد طرح 12 هزار میلیارد تومانی افزایش جمعیت در مجلس/ از تعدیل
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با فارس خبر دادطرح 12 هزار میلیارد تومانی افزایش جمعیت در مجلس از تعدیل ساعت کاری مادران تا پرداخت هزینه درمان زوجهای نابارورعضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت برنامه حمایت از افزایش جمعیت طرح ۵۴ مادهای در مجلس تدوین شده و از ارائه تسهیلات برای فیک دندانپزشک هشدار داد درمان دندان قروچه را به تعویق نیندازید
یک دندانپزشک هشدار داددرمان دندان قروچه را به تعویق نیندازیدیک دندانپزشک گفت درمان دندان قروچه را به تعویق نیندازید به گزارش خبرگزاری فارس فاطمه علیزاده آقا با اعلام این مطلب گفت افرادی که دارای عضلات صورت قوی با مدل دندان deep Bite هستند یعنی همپوشانی دندانهای فک بالا رویسیاستگذاران به مشکلات حوزه بهداشت و درمان توجه کنند
شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۴ ۲۵ وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر توجه ویژه سیاستگذاران به مشکلات حوزه بهداشت و درمان تأکید کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه خراسان سیدحسن قاضیزاده هاشمی در نخستین حضورش در شهرستان کاشمر و بازدید از بخشهای مختلف بیمارستان20 میلیون نفر ایرانی نه بیمه دارند، نه هزینه های درمان
20 میلیون نفر ایرانی نه بیمه دارند نه هزینه های درمان هزینه های درمان بیماریهای سخت و صعب العلاج در کشور روز به روز سنگین تر می شود و این در حالی است که قرار بود تا پایان برنامه پنجم که یک سال از عمر آن باقی مانده است سهم مردم از پرداخت هزینه های سلامت به زیر 30 درصد برسد دردرمان دارویی اصلیترین روش درمان آسیبهای شانه
دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹ ۳۵ یک فلوشیپ جراحی آرتروسکوپی شانه درمان دارویی را اصلیترین روش درمان آسیبهای شانه دانست و گفت بیحرکتی همراه با ورزشهای فیزیوتراپی مهمترین درمان در آسیب دیدگان مفصل شانه است دکتر مهرداد آریا در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهراندرمان گیاهی آرتروز با سویا و آووکادو - پیاسکلیدین
درمان گیاهی آرتروز با سویا و آووکادو - پیاسکلیدین بیماری آرتروز التهاب مفاصل یکی از بیماری های شایع مفاصل است و مفاصل بدن از جمله مفاصل دست ها ران ها زانو ها پاها و مهره های کمری را درگیر می کند این بیماری باعث ساییدگی و فرسودگی غضروف ها می شود درمان گیاهی آرتروز با سویانیمی از سرطان ها، قابل درمان با تشخیص زودرس
نیمی از سرطان ها قابل درمان با تشخیص زودرس رییس انجمن رادیوتراپی انکولوژی با بیان این که 50 درصد سرطانها درصورت تشخیص زودرس قابل درمان هستند اظهار کرد سرطان در سال شش هزار میلیارد تومان در کشور را صرف خود میکند در حالی که 50 درصد این سرطانها قابل پیشگیری و در صورت ابتلا قبیماران به مشتری خدمات درمانی تبدیل شدهاند
چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۳۲ معاون سابق بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر این مطلب که آموزش به بیمار یک رشته پزشکی نیست بلکه همه پزشکان باید آن را انجام دهند گفت آموزش به بیمار یک نوع سرمایه گذاری در سلامت است و از بروز مشکلاتی همچون سرگردانی بیماران و مراجعه دوباره به مطب و بتاثیر "معنویت درمانی" در درمان سرطان
چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵ ۰۶ نقش مداخلات روانی و معنویت درمانی در درمان سرطان و همچنین کمبود 50 درصدی دستگاهها و تجهیزات رادیوتراپی در کشور از جمله مباحثی بود که در نشست خبری هفته مبارزه با سرطان عنوان شد به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر فرح لکمبود پرستار، مشکل جدی سیستم درمانی کشور
شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۵ ۴۵ مدیرکل نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت مشکل جدی سیستم درمان کشور را کمبود پرستار دانست به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه زنجان سیدسجاد رضوی در مراسم افتتاح نخستین بیمارستان خصوصی استان زنجان اظهارکرد در کشور کمبود پرستار وجود دا-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها