واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
شرف الدین:
فقه ترجمان سبک زندگی دینی است خبرگزاری رسا _ عضو هیات علمی موسسه امام خمینی(ره) گفت: اسلام، دینی کامل و منبع استنباط سبک های الگویی است و فقه ترجمان ایده هایی است که اسلام درباره چگونه زیستن در این جهان دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر حسین شرف الدین، استاد دانشکده صدا و سیمای قم در نشست علمی فقه و سبک زندگی که دوم بهمن ماه در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) قم برگزار شد با اشاره به تاریخچه سبک زندگی گفت: با توجه به این که بشر از ابتدا زندگی اجتماعی داشته و بر اساس رسوم و عادات زندگی می کرده بنابراین تاریخی به طول تاریخ زندگی بشر دارد.
وی عمر بحث سبک زندگی در غرب را 3 دهه دانست و بیان داشت: بعد از آنکه رهبر معظم انقلاب در مهرماه سال گذشته در خراسان شمالی موضوع سبک زندگی و سولات مربوط به آن را مطرح کردند شور و تحرکی در این باره ایجاد شد و مباحث جهت پیدا کرد.
استاد دانشکده صدا و سیمای قم با اشاره به گستره مبحث سبک زندگی گفت: سبک زندگی، الگوها و شیوه های رفتاری رایج در جامعه است که از ظرفیت ها و حدود محیطی، تاریخ، فرهنگ و دین تاثیر می پذیرد.
وی با اشاره به این که ما عضو یک نظام فرهنگی خاص هستیم برای همین باید بر اساس یک مدل رفتاری متناسب زندگی کنیم ادامه داد: سبک های زندگی از محیط اطراف تاثیر پذیرند برای همین می توان گفت بیشتر سبک های زندگی، بومی هستند. البته اکنون تئوری های تشکیل جامعه جهانی سبک های زندگی را به سمت یکی شدن پیش می برد
استاد دانشکده صدا و سیما گفت: سبک زندگی از جنس قاعده رفتاری و بایدها است برای همین باید منبع داشته باشند. فرهنگ عمومی، دین، عقلانیت جمعی و قراردادهای اجتماعی از منابع سبک زندگی به عنوان یک قاعده است.
وی اظهار داشت: اسلام، دینی کامل و منبع سبک های الگویی است و فقه ترجمان ایده هایی است که اسلام درباره چگونه زیستن در این جهان دارد. اجتهاد، عنصر کلیدی فقه است که می تواند نظام سازی، فرهنگ سازی، گفتمان سازی کند و الگوهایی برای زندگی تولید یا الگوهای موجود را تغییر و اصلاح کند.
عضو هیات علمی موسسه امام خمینی رابطه علی و معلولی بین چگونگی زندگی در این دنیا و جهان آخرت را نظریه کلامی فقه دانست و گفت: هر رفتار انسان از منظر اسلام باید حسن فعلی و فاعلی داشته باشد و نباید موجب ضرر، عسر و حرج، اسراف و ظلم شود.
وی گفت: فقه باید به سوالات کنونی جامعه جواب دهد مثل اینکه جایگاه تفریح و سرگرمی در زندگی چیست، الگوی کار و تلاش اقتصادی مطلوب چیست، آیا ورزش حرفه ای در اسلام داریم و آیا هزینه های میلیاردی برای ورزش حرفه ای تحلیل و توجیه فقهی دارد.
شرف الدین بیان داشت: امروزه غربی ها به سکس، لذت، تجمل و اهمیت فراوانی می دهند و برای سرگرمی های خود خیلی هزینه می کنند در حالی که اینها نیازهای دست دوم است از این رو می بینیم لباس که در گذشته کارکردش تن پوش بوده امروز کارکردهای دیگری مانند کسب اعتبار، حفظ آبرو و دیگر مسائل پیدا کرده است، مجموعه این بررسی ها نشان می دهد که بحث نیاز در سبک زندگی اهمیت فراوانی دارد.
وی گفت: در صدور حکم شرعی باید عرصه های گوناگون اجتماعی، سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی را با همه لوازمش در نظر بگیریم و به صورت یک نظام منسجم عمل کنیم در این صورت می توان گفت فقه یک یک دانش میان رشته ای است./916/پ202/ع
۱۳۹۲/۱۱/۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]