تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه از حق دَم مى زند با سه ويژگى شناخته مى شود: ببينيد دوستانش چه كسانى هستند؟ نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843436845




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منشور حقوق شهروندی از منظر علیرضا بهشتی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: منشور حقوق شهروندی از منظر علیرضا بهشتی
استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: در منشور حقوق شهروندی بین اصول قانون اساسی، قوانین عادی، برنامه‌های دولت و آیین‌نامه‌های اجرایی مرزی مشخص وجود ندارد. به بیان دیگر بین این مسائل در منشور حقوق شهروندی خلط مبحث شده است.
آفتاب: علیرضا بهشتی در نشست بررسی مبانی نظری منشور حقوق شهروندی، گفت: این منشور همه موضوعات حقوقی را در نظر ندارد بلکه بخشی از حقوق شهروندان را در برمی‌گیرد که منشا آن رابطه شهروندی افراد است. گنجاندن این حقوق در منشور حقوق شهروندی قابل تامل است که آیا اصلا جای آن در این منشور بوده یا خیر؟


وی افزود: کاری شبیه منشور حقوق شهروندی در ریاست جمهوری دوره قبل زیر نظر معاونت حقوقی انجام شد، ولی منشور فعلی شباهت بیشتری به حقوق شهروندی دارد.


وی با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی قبلی بیشتر جنبه حقوق قضایی داشت تا حقوق شهروندی، گفت: تعریف موضوع حقوق شهروندی و تمایز آن با حقوق بشر و حقوق اساسی و حقوق سیاسی مشکلاتی را ایجاد کرده است. منشور دوره قبل مشکل ساختاری داشت.


به گزارش ایسنا، بهشتی تصریح کرد:‌ در منشور حقوق شهروندی جدید نیز بین اصول قانون اساسی، قوانین عادی، برنامه‌های دولت و آیین نامه‌های اجرایی خلط مبحث شده است. این ایراد شکلی باید در ویرایش نهایی منشور اصلاح شود.


وی متذکر شد: منشور حقوق شهروندی یا باید همطراز قانون اساسی نگریسته شود یا چیزی بین قانون اساسی و قانون عادی یا متممی بر قانون اساسی باشد، اما این منشور تکرار همه این قوانین است. به طور مثال در بخش آزادی اندیشه یا تفتیش عقاید در منشور حقوق شهروندی مشابه اصل 23 قانون اساسی عمل شده است. چنین وضعیتی در خصوص هویت فرهنگی نیز تکرار شده است.


وی با بیان اینکه برخی از مواد منشور حقوق شهروندی برنامه‌های دولت است و اصلا جای آن در این منشور نیست، خاطرنشان کرد:‌ مطالعات اجتماعی در دنیای امروز متوجه تفاوت‌های شهروندان است. درباره جوامع فرهنگی نظیر جوامع دینی، مذهبی یا حقوقی باید هر شهروند حق و حقوق عمومی و اختصاصی داشته باشد که این مسئله در منشور حقوق شهروندی به صورت سطحی نگریسته شده است.


این استاد دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: برخورد مداراگرایانه با مخالفان در این منشور قابل مشاهده است در صورتی که تفاوت‌های گروه‌ها، ‌افراد و جریان‌ها و قومیت‌ها باید به رسمیت شناخته شود و در ساختار فرایند تصمیم‌گیری لحاظ شود، البته پله بالاتری هم وجود دارد و آن اینکه درباره نافرمانی‌های مدنی نیز باید حقوق شهروندی تعریف شود. راه‌هایی وجود دارد که از آن طریق مطالبات و خواسته‌ها قابل مطرح شدن است. این راه‌ها حکمرانان را مجبور به تغییر سیاست‌ها بر اساس خواسته‌های عمومی می‌کند.


وی با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی حداقل‌ها را مورد توجه قرار داده است،‌ افزود: البته در شرایط فعلی کشور به این حداقل‌ها هم راضی هستیم، اگر دولتی چهار سال بخش زیادی از این منشور را اجرا کند از آن دولت سپاسگذاریم.


این استاد دانشگاه با اشاره به جایگاه زنان در منشور حقوق شهروندی گفت: درباره زنان در منشور بحث‌های زیادی شده است ولی همه این مباحث در قانون اساسی ذکر شده است، برای زن سه شان در نظر گرفته می‌شود. زن به مثابه همسر، زن به مثابه مادر و زن به مثابه زن که در جامعه ما معمولا به دو شان اول توجه می‌شود، ولی به زن به مثابه زن توجه چندانی نمی‌شود.


بهشتی با تاکید بر اینکه منشور حقوق شهروندی باید کاستی‌های قانون اساسی را پوشش می‌داد، خاطرنشان کرد: مثلا در مورد بحث اقلیت‌های مذهبی به ویژه اهل تسنن در ایران در منشور حقوق شهروندی نگاه دقیقی وجود ندارد، در حالی که از هر هفت یا 10 نفر از مردم ایران یک نفر اهل تسنن است باید برای آنان از منظر وظیفه دینی و ملی حقوقی تعریف شود. باید برای آنان در مناسب و جایگاه‌های سیاسی، مذهبی و اجتماعی سهمیه پیش بینی شود.


این استاد دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به این پرسش که دولت در جمهوری اسلامی چه کارنامه‌ای را در مبارزه با افراط گرایی داشته است؟ گفت: آزادی گردش اطلاعات، شفافیت می‌آورد و وقتی شفافیت به وجود آمد از پاک کردن صورت مسئله جلوگیری می‌شود. در این صورت دولت‌ها نمی‌توانند سلب مسئولیت کنند.


بهشتی معتقد است: هیچ قانون دینی برای محدود کردن زنان نداریم بلکه بیشتر سلایق موجب محدودیت زنان در کشور شده است. چند نفر فقیه در شورایی تصمیم‌گیر نمی‌توانند طبق فتوای خودشان عمل کنند بلکه باید فتوای کل مجتهدان و صاحب نظران دینی ملاک عمل آنان قرار گیرد.


بهشتی نقدپذیری حکومت‌ها را عامل رشد آن‌ها دانست و افزود: مسئولان فکر می‌کنند بیان نقایص و کاستی‌ها موجب کاسته شدن اقتدار ملی و بین المللی‌شان می‌شود، در حالی که این تفکر درست نیست و باید کنار گذاشته شود. البته متاسفانه بیشتر انرژی دولت‌ها صرف مطرح نشدن نقایص و کاستی‌ها می‌شود.


وی افزود: قوانین کشور نیز باید برآمده از اجماع همه اندیشه‌ها،‌ گرایش‌ها و قومیت‌ها و مذاهب باشد و از اعمال نظر افراد به صورت جدی جلوگیری شود.


بهشتی تاکید کرد: دانشگاه بهترین مکان برای طرح مسائل نظری و تئوریک است. پس از طرح مباحث در مجامع دانشگاهی و علمی ساز و کارها در سازمان‌های پژوهشی دولتی باید به اجرا درآید و انعکاس آن در سیاست گذاری‌های عمومی مشاهده شود.


این استاد دانشگاه تاکید کرد:‌ نباید از طرح مطالبات عقب نشست. سخنان این جلسه موجب تضعیف دولت آقای روحانی نمی‌شود.






تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن