واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حقوق بشر به سبک غربی (47)؛
نظر آيتالله جواديآملي درباره حقوق بشر غرب
از این پس در مجله شبانه باشگاه خبرنگاران به پرونده هایی می پردازیم که نشان دهنده نقض حقوق بشر در کشورهای مدعی غربی است. این کشورها که خود دم از حقوق بشر می زنند در موارد بسیاری آن را زیر پاگذاشته و خلافش رفتار کرده اند،برخی از این پرونده ها را برای شما هرشب بازنشر می کنیم.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، آيتالله عبدالله جواديآملي در ديدار دبير كميسيون حقوق بشر اسلامي اظهار داشت: هماكنون اثرات انقلاب اسلامي در خاورميانه پديدار شده است و اميدواريم جريان بيداري اسلامي در منطقه به بركت قرآن و عترت به پيروزي رسد.
وي با بيان اينكه همه رشتههاي علمي چون فقه، حقوق و يا اخلاق داراي سه مقطع مواد، مباني و منابع هستند، گفت: اسلام منابع علوم را احكام خدا و عترت ميداند و در اين بين كساني كه حقوق بشر را نوشتهاند دست آنها به عنوان حامي يا مدعي از منابع اصيل كوتاه است.
استاد حوزه علميه قم ابراز كرد: منابع حقوق بشر غرب حرفي براي گفتن ندارند چرا كه مواد حقيقي خود را از مفاهيمي چون عدل، حريت و استقلال گرفتهاند و با توجه به اينكه از عادات و فرهنگ مردم گرفته شدهاند هيچ اعتباري به آنها نيست.
وي با بيان اينكه در تدوين حقوق بشر از مفاهيمي چون عدالت و استقلال الگوگيري شده است اما به آنكه اشياء را آفريده است اشاره نشده كه جاي او كجاست، گفت: تا منابع غني براي حقوق بشر نداشته باشيم مبنايي براي آن حقوق نداريم.
آيتالله جواديآملي ابراز كرد: بسياري از علماي بزرگ حوزه و دانشگاه نيز در شناخت بشر توفيق كامل نداشتهاند بنابر اين همان كسي كه بشر را آفريده بايد او را معرفي كند.
وي انسان را خليفه خدا در زمين خواند و افزود: كرامت انسان به استناد خلافت اوست و اگر كسي نان خلافت خدا بر زمين را ميخورد بايد حرف خدا را بزند اما اگر كرامت انساني را رعايت نكند هم مثال "الانعام " است.
مفسر قرآن كريم اذعان كرد: پيش از آن كه حق خود را از جامعه بينالملل طلب كنيم بايد در حوزه درون خود به تكليفمان عمل كنيم.
وي خاطرنشان كرد: مشكل امروز حقوق بشر اين است كه كسي كه خدا را نشناخته نميتواند مجري حقوق ديگران باشد.
آيتالله جوادي آملي تصريح كرد: هنگامي تحقيقات علمي ما ميتواند سبقه علمي داشته باشد كه لايه اصيل روح و خليفةالهي انسان شناخته شود.
وي حوزه اسلام را در سه محور محلي، منطقهاي و بينالمللي ذكر كرد و افزود: در حوزه محلي با مسلمانان داخل، در حوزه منطقهاي با موحدان و در حوزه بينالمللي با انسانيت سر و كار داريم.
استاد حوزه علميه قم تاكيد كرد: در حوزه بينالمللي تفاوتي ندارد كه طرف مورد اشاره ما مسلمان، ملحد يا غير مسلمان باشد چرا كه اسلام حتي براي ملحدان نيز برنامه دارد.
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]