واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
50درصد کتب آموزشی فاقد استاندارد هستند
مدیرکل دفتر انتشارات کمک آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: 50درصد کتب آموزشی موجود دربازارفاقد استاندارد هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران محمد ناصری در نشست خبری دهمین دوره جشنواره کتابهای آموزشی رشد گفت:دهمین جشنواره کتابهای آموزشی رشد دوشنبه 7 بهمن برگزار خواهد شد که از ناشران کمک آموزشی که در جهت اهداف آموزش و پرورش فعالیت میکنند تقدیر میشود.
وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش همه جنبههای تشویقی، ترغیبی، هدایتی و نظارتی خود را برای به سامان کردن بازار کتابهای کمک آموزشی اعمال میکند .
ناصری افزود: نخستین جشنواره کتابهای آموزشی رشد در سال 79 برگزار شد و آن زمان هنگامی که کتابها را بررسی کردیم دریافتیم که 80 درصد کتابهای موجود در بازار غیراستاندارد بودند اما امروز با تلاشهای صورت گرفته حدود 50 درصد کتابهای آموزشی بازار مطابق با استانداردهای آموزش و پرورش است .
مدیرکل دفتر انتشارات کمک آموزشی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد :براساس مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پرورش سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ماموریت دارد تا استانداردهای کتابهای کمک آموزشی را تعریف و بر این اساس کتابهای مطابق استاندارد را به جامعه معرفی کند در این مصوبه آمده است که نهادهای فرهنگی، وزارت ارشاد و بدنه آموزش و پرورش ملزم به اجرای این مصوبه هستند .
وی گفت: معتقدیم که آموزش و پرورش جایی برای تجارت نیست و نباید شرایط به گونه ای باشد که ناشران به واسطه پولی که برای تبلیغ پرداخت میکنند از بابت این تبلیغ پول بیشتری را به دست بیاورند.
مدیرکل دفتر انتشارات کمک آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: کتابهای مناسب در کتابنامه رشد معرفی می شود و خانواده میتواند با مراجعه به آدرس اینترنتی www.roshdmag.ir در بخش سامان کتاب کتابهای مناسب را مشاهده کنند.
وی افزود: در دوره دهم تجمیع تمام مقطع آموزشی را در 6 شاخه پیشدبستانی، ابتدایی، متوسط اول دوم، فنی و حرفهای و آموزش و پرورش استثنایی شاهد هستیم که در آموزش و پرورش استثنایی و مقطع پیش دبستانی برای نخستین بار ارزیابی صورت میگیرد. بالغ بر 650 ناشر در این چرخه حضور داشتند و 35 گروه داوری به بررسی پرداختند که در نهایت 187 کتاب نامزد دریافت کتاب برگزیده شدند.
ناصری ادامه داد:در جلسه ای که بامسئولان صدا و سیما داشتیم مدیر بازرگانی صدا و سیما عنوان کرد کتابهایی را که در رسانه ملی تبلیغ می کنیم از آموزش و پرورش مجوز دارند و ما متوجه این موضوع شدیم که بخشی از آموزش و پرورش به این کتابها مجوز داده است اما باید بگویم که سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تنها متولی اعطای مجوز به کتابهای کمک آموزشی است .
مدیرکل دفتر انتشارات کمک آموزشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تا دوره نهم جشنواره کتابهای آموزشی رشد مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پرورش ابلاغ نشده بود و تازه سال 90 این مصوبه ابلاغ شد،عنوان کرد: سال 88 بنده نزد رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی رفتم و گفتم که هرچه ما در این نهاد برنامه ریزی میکنیم سازمان های دیگر از جمله معاونت پرورشی آموزش و پرورش ، صدا و سیما و ارشاد آن را به هم میریزند.
وی ادامه داد: در سال 88 بر روی مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پرورش بررسی لازم را انجام دادیم به گونه ای که حدود 6 ماه در دست نهاد ریاست جمهوری بود و سرانجام در آخر شهریور سال 90 این مصوبه ابلاغ شد و شورای سیاست گذاری در سازمان پژوهش تشکیل شد که این شورا در سال 92 دوبار تشکیل جلسه داده است .
ناصری عنوان کرد: در جلسه شورای سیاست گذاری نمایندگان وزارت ارشاد عنوان کردند که اگر کتابهای کمک آموزشی خط قرمزی را که مدنظر وزارت ارشاد را نداشته باشد به آن مجوز اعطا میکنیم اما ما معقتیدم که باید سازوکاری تهیه شود تا کتابهای کمک آموزشی به بازار عرضه میشود استانداردهای لازم را داشته باشد.
وی گفت: براساس این سند جریان آموزش وسیع تر از کتاب و کلاس درس است و محیط های متنوعی برای یادگیری در نظر گرفته شده از جمله کلاس درس ، آزمایشگاه ، اردوی علمی و فعالیت های اکتشافی بنابراین ماده آموزشی صرفا کتاب درسی نیست و تنها بخشی از فرایند آموزش از طریق کتاب درسی تحقق مییابد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]