واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون آموزشي دانشكده دندانپزشكي بوشهر:چيپس و پفك باعث پوسيدگي در كودكان ميشود
معاون آموزشي دانشكده دندانپزشكي بوشهر گفت: ميانوعدههايي مانند چيپس، پفك، كيك و بيسكويت در كودكان پوسيدگي ايجاد ميكنند.
به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر، سعيد باقي ظهر امروز در نشستي خبري افزود: والدين تصوّر ميكنند بر اثر استفاده از قطره آهن دندان كودكشان پوسيده شده است در صورتي كه هيچ دليل علمي وجود ندارد كه قطره آهن باعث اين امر ميشود.
معاون آموزشي دانشكده دندانپزشكي بوشهر بيان داشت: پوسيدگي دندان در كودكاني اتفاق ميافتد كه بهداشت دهان و دندان آنها توسط والدين رعايت نميشود و يا از ميان وعدههاي پوسيدگيزا مانند چيپس، پفك،كيك و بيسكويت به صورت متناوب استفاده ميكنند.
عضو هيئت علمي دانشكده پزشكي اضافه كرد: قطره آهن تركيبي است كه از 6 ماهگي تا 2 سالگي طبق نظر دكتر تجويز ميشود چون تا قبل از آن بوسيله شير مادر تأمين ميشود.
باقي با بيان اينكه به محض رويش دندانهاي كودك بايد تميز كردن آنها توسط والدين شروع شود، گفت: والدين از حدود 6 ماهگي با گاز استريل مرطوب يا مسواك نرم مناسب كودك بدون استفاده از خميردندان شروع به مسواك زدن دندان فرزند خود كنند.
متخصص دندانپزشكي خاطر نشان كرد: والدين دندان كودكان خود را از يك تا سه سالگي با مسواك بدون خميردندان تميز كنند و از 3 تا 6 سالگي از مسواك و خمير دندان مخصوص كودكان استفاده كنند.
وي با تأكيد به اينكه قطره آهن موجب پوسيدگي دندانها نميشود، تصريح كرد: برخي از دندانهاي شيري تا حدود 12 سالگي باقي ميمانند و در صورت پوسيده شدن هر چه سريعتر بايد مورد درمان قرار گيرند.
متخصص دندانپزشكي كودكان خاطر نشان كرد: كودكان بايد شير بهويژه شير مادر را تا دو سالگي و موادي كه حاوي آهن هستند مانند حبوبات، گوشت، زرده تخم مرغ و مواد مكمل آهن دار را مصرف كنند.
وي با بيان اينكه قطره آهن موجب تيرگي دندانهاي سالم ميشود، تصريح كرد: براي جلوگيري از تغيير رنگ دندانها موقع مصرف قطره آهن بايد قطره عقب دهان ريخته شود و سپس با آب به كودك در فرو بردن آن كمك كنند و بعد از آن دندانها به دقت تميز شود.
اين متخصص تأكيدكرد: والدين بايد مراقب باشند در صورتي كه كودكشان شير خشك مصرف ميكنند قطره آهن را در شيشه شير ريخته نريزند و براي اينكه قطره را راحتتر به فرزندشان بدهند آن را با يك قاشق آب ميوه به نوزادشان بدهند.
وي دليل اينكه قطره آهن را با آبميوه به كودكشان بخورانند گفت: اين كار باعث ميشود طعم تلخ آهن احساس نشود، ويتامينC موجود در آبميوهها باعث جذب بيشتر آهن در معده و تغيير رنگ كمتر دندانها ميشود.
مكمل آهن تركيبي مهم در ساختار هموگلبين گلبولهاي قرمز خون است كه نقش اكسيژنرساني را بر عهده دارد و در صورت كمبود آهن در بدن باعث كاهش رشد طبيعي (قد وزن)، بهرههوشي، قدرت يادگيري، قدرت مقاومت بدن در برابر بيماري ها ميشود و خستگي زود رس، احساس ضعف و بي حالي و كم اشتهايي از ديگر عوارض آن است.
انتهاي پيام/66006/خ30
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]