پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851861494
چیزی فراتر از مرگ/ فقر و فلاکت میراث آمریکا در عراق
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: هافینگتون پست:
چیزی فراتر از مرگ/ فقر و فلاکت میراث آمریکا در عراق
روزنامه هافینگتون پست در مقاله ای اوضاع آشفته و در هم و برهم عراق و فقر و فلاکت در این کشور را را میراث امریکا توصیف کرده که در صفحه تاریخ به عنوان سیاه چاله برای همیشه باقی خواهد ماند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، در این مقاله که به قلم "بری لاندو" نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی تحت عنوان" امریکا و عراق:سیاه چاله تاریخ" منتشر شده آمده است: آخرین کاری که ایالات متحده باید انجام دهد این است که بار دیگر در جنگی که عراق را دربرگرفته وارد شود. اما برای آمریکاییها تکان دادن سر به نشانه تحقیر و دور شدن ، به نحوی که گویی آنها در این خون ریزی مداوم مسئولیت ندارند، ظالمانه است.چرا ؟ زیرا امریکا تا حد زیادی در اوضاع فعلی عراق مقصر است.
اکثر آمریکایی ها این حقیقت را درک نمیکنند . آنها هرگز درک نکردند . آنچه که ایالات متحده امریکا بر سر عراق آورد به عنوان سیاه چاله ای به تاریخ پیوست. با این حال ، عراقی ها ، هرگز نمی توانند آنها فراموش کنند.
به عنوان مثال، در سال 1990، در طول جنگ اول خلیج فارس ، جورج بوش ، از مردم عراق خواست قیام کنند و صدام حسین را سرنگون کنند. اما زمانی که آنها ، پس از بیرون رانده شدن نیروهای صدام از کویت ، در نهایت به پا خاستند بوش هر از حمایت آنها خودداری کرد، حتی اجازه داد خلبانان صدام بالگردهای توپدار مرگبار خود را به پرواز درآورند.که در آن حادثه صدها هزار نفر از مردم عراق کشته شدند.
[بوش بعد ها هر گونه مسئولیتی درخصوص آن قیام را رد کرد ، اما شما می توانید درخواست او از عراقی ها را در فیلم مستندی که من تحت عنوان" محاکمه صدام حسین . " ساختم بشنوید]
حتی ویرانگرتر از این برای عراق ، تحریمهایی بود که ایالات متحده و متحدان آن از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد در اوت سال 1990پس از حمله صدام به کویت، بر این کشور تحمیل کردند دادند.
این تحریم ها تمام مناسبات تجاری میان عراق و سایر نقاط جهان را قطع کرد. این تحریم شامل همه چیز بود، از غذا و موتوربرق گرفته تا واکسن ، تجهیزات بیمارستانی و حتی مجلات پزشکی. از آنجا که عراق 70 درصد از مواد غذایی خود وارد می کرد ، و درآمد اصلی آن از صادرات نفت به دست می آمد ، تحریم ها ضربه فاجعه باری به عراقی ها ، به خصوص به جوانان وارد آورد.
این تحریم ها که ابتدا توسط ایالات متحده و بریتانیا اجرا شد ، تقریبا به مدت 13سال باقی ماند و به نوبه خود ، سلاح کشتار جمعی به مراتب کشنده تری ازهر چیزی که صدام تولید کرده بود، محسوب می شد. دو مدیر سازمان ملل که بر کمک های انسان دوستانه در عراق در آن دوره نظارت می کردند، و در اعتراض به تحریم ها استعفا دادند ،این تحریم ها را " جنایت علیه بشریت" توصیف کردند.
در همان آغاز، مشخص شد که هدف اصلی ایالات متحده و انگلستان، از تحریم ها از بین بردن سلاح های کشتار جمعی صدام نبود، بلکه حذف خود صدام بود.
با ویران شدن زیرساخت های عراق – شامل نیروگاه های برق، تاسیسات فاضلاب ،شبکه تلفن ، سیستم های آبیاری - توسط حملات هوایی و راکتی آمریکا قبل از جنگ اول خلیج فارس ، اثر تحریم ها تشدید شد. این زیرساخت ها هنوز به طور کامل بازسازی نشده است.
آب های آلوده عراق به یک قاتل بیولوژیکی تبدیل شد که به اندازه هر سلاحی که صدام تلاش کرده بود بسازد مرگبار بود. اسهال خونی شدید بین کودک و نوزاد شیوع گسترده ای یافت. همچنین تیفوس و وبا ، که عملا در عراق ریشه کن شده بود، بخش هایی از بیمارستان ها را اشغال کرده بود.
کمبود فاجعه آمیز مواد غذایی که به معنی سوء تغذیه برای برخی ، گرسنگی و مرگ برای بعضی دیگر بود ، به موارد فوق اضافه شد. در همان زمان ، نظام پزشکی، که زمانی افتخار این کشور بود، در مسیر فروپاشی قرار گرفت. عراق خیلی زود بدترین آمار مرگ و میر کودکان را در بین 188 کشوری که یونیسف ارزیابی کرده بود، به دست آورد.
شکی نیست که برنامه ریزان ایالات متحده می دانستند که نیروی تحریم ها چقر مهیب خواهد بود. در واقع ، فاجعه بهداشتی با خونسردی پیش بینی شده بود و پس از آن به دقت توسط آژانس اطلاعاتی پنتاگون پیگیری شده بود. عنوان اولین مطالعه این نهاد " آسیب پذیری آب عراق " بود.
در واقع، از همان ابتدا ، هدف مقامات آمریکایی ایجاد چنان وضعیت فاجعه باری بود که مردم عراق - غیر نظامیان و به ویژه نظامیان - مجبور شوند واکنش نشان دهند . همانطور که دنیس هالیدی ، هماهنگ کننده سابق کمک های انسان دوستانه سازمان ملل متحد به عراق ، به من اطلاع داد، " تئوری ایالات متحده آمریکا در پشت تحریم ها این بود که اگر شما به مردم عراق صدمه بزنید و به ویژه کودکان را بکشید ، آنها با خشم قیام خواهند کرد و صدام را سرنگون خواهند کرد. "
اما تحریم ها به جای تضعیف صدام ، تسلط او بر قدرت را بیشتر کرد. هالیدی گفت: " مردم صدام رامسئول وضعیت اسفبار خود نمی دانستند" . "آنها ایالات متحده و سازمان ملل متحد بخاطراین تحریم ها و درد و خشمی که این تحریم ها برای آنها به ارمغان آورده بود، مقصر می دانستند. "
حتی بعد ازآن که تحریم ها در در سال 1996 در برنامه " نفت در برابر غذا " اصلاح شد ، منابع آزاد شده هرگز برای پوشش نیازهای اساسی عراق کافی نبودند. هانس فان اسپونک ، که او هم از سمت خود به عنوان هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در عراق استعفا داد ، این برنامه را با عنوان "یک برگ انجیر برای جامعه بین المللی " (کنایه از چیز بی ارزش)محکوم کرد.
یونیسف در سال 1999 طی مطالعه ای به این نتیجه رسید که به دلیل تحریم ها نیم میلیون کودک عراقی در هشت سال گذشته جان باختند – و این آمار متعلق به چهار سال قبل از پایان تحریم ها بود. یکی دیگر از کارشناس آمریکایی در سال 2003 تخمین زده است که تحریم ها بین 343900 تا 529 هزار کودک و نوزاد عراقی را به کام کشاند - که قطعا تعداد آنها بیشتر از کسانی بود که توسط صدام حسین کشته شدند.
فراتر از مرگ و تخریب عمده ، تحریم ها تاثیر دیگری به همان اندازه ویرانگر، اما کمتر قابل مشاهده داشتند، همانطور که در همان اوایل توسط یک گروه از محققان پزشکی دانشگاه هاروارد با مدرک اثبات شد . آنها گزارش دادند که چهار نفر از هر پنج کودک مصاحبه شده می ترسیدند خانواده خود را از دست بدهند، دو سوم ازآنها شک داشتند که آیا تا دوره بزرگسالی زنده می مانند یا نه. آنها " آسیب دیده ترین کودکان از جنگ بودند که تا کنون گزارش شده است."
کارشناسان به این نتیجه رسیدند که " اکثر کودکان عراقی در طول زندگی خود از مشکلات شدید روانی رنج خواهند برد. "
نکته تکان دهنده تر، این واقعیت است که مطالعه دانشگاه هاروارد در سال 1991، یعنی تنها هفت ماه پس از اجرای تحریم ها انجام شد ه بود. این در حالی است که به مدت 12 سال ، یعنی تا 22ماه مه 2003، پس از حمله امریکا به عراق ،ادامه یافت.
در آن زمان، یک نسل کامل از عراقی ها از بین رفته بود. اما به جای پایان دادن به آن کابوس ، حمله به عراق ،سری دیگری از وحشت به راه انداخت.
عراقی هایی که در طول سال های بعد( پس از حمله امریکا) ، به طور مستقیم یا غیر مستقیم به دلیل خشونت های وحشیانه جان باختند، تا 4صدهزار نفر تخمین زده شده است . میلیون ها نفر هم آواره شدند .
اما مطالب دیگری هم بود. یورش نظامی و حکومت آمریکایی که بلافاصله پس از حمله صورت گرفت ، نه تنها مردم و زیرساخت های عراق را از بین برد، بلکه تار و پود کشور را از هم گسست. اگرچه ظلم و ستم صدام بیرحمانه بود ، در طول سال ها آدم های ناهمگون این کشور ، در یک شهر ویک محله، به عنوان عراقی با هم زندگی میکردند ، حضور در یک مدرسه درس می خواندند ،باهم ازدواج می کردند ، به آرامی حس ملت واحد بودن را ایجاد می کردند.
این روند توسط حاکمان آمریکایی که پس از حمله به عراق امور را در دست گرفتند ، در هم شکسته شد. آنها ناظر پاکسازی سیاسی گسترده بودند ، که منجر به حذف وزارتخانه های کلیدی ، فروپاشی پلیس و ارتش و دیگر نهادهای کلیدی دولت ، بدون ایجاد هر گونه ساختار جدیدی به جای آنها شد. شیعیانی که ایالات متحده به آنها کمک کرد به قدرت برسند از کسانی که از صدام حمایت کرده بودند، انتقام گرفتند.
نتیجه فاجعه بار بود. عراقی های وحشت زده برای امنیت به رهبران قبیله ای و یا فرقهای خود روی آوردند. شبه نظامیان محلی رونق گرفتند. خشونت از کنترل خارج شد . هزاران نفر دراثر افزایش وحشتناک پاکسازی قومی کشته شدند.
از طریق رشوه و پیچش بازوی سیاسی ، ایالات متحده توانست شعله آتشی را که خود افروخته بود کمی مهار کند. اما با این حال، در زیر خاکستر ، بی اعتمادی و نفرت همچنان می سوزاند.
و سپس، در سال 2011 ، نیروهای نظامی ایالات متحده ازعراق خارج شدند . رئیس جمهور مالکی به ریختن نفت بر روی آتش ادامه داد ، از تقسیم قدرت با سنی ها و کردها خودداری کرد. و در حال حاضر، با تغذیه از درگیری در کشور همسایه، سوریه، عراق بار دیگر در آشوب های خونین غرق شده است. و چه کسانی مجبورند با این همه موارد سر و کار داشته باشند؟ نسلی از عراقی ها که محققان دانشگاه هاروارد به آنها " آسیب دیده ترین کودکان جنگ " لقب داد . " اکثر آنها " که از مشکلات شدید روانی در طول زندگی خود رنج خواهند برد. "
اکنون این آنها هستند که بزرگ شده اند . آنها هستند که اگراز این کشور فرارنکرده باشند، اکنون فرماندهان جدید ارتش و پلیس ، بازرگانان و بوروکرات ها و سردبیران روزنامه ها ، رؤسای قبایل و رهبران فرقه ای ، و جهادی و بمب گذاران انتحاری هستند- اکنون همه آنها هنوز هم در فاجعه همیشه در حال پایان یافتن عراق گرفتار شده اند.
امریکا، این همان میراثی است که شما برای به وجود آمدن آن برای عراق کمک کردید. شما در این مرحله باید چکار کنید؟ خدا میداند .
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
عراقچي: ايران به اظهارات نادرست و نسنجيده مقامات آمريكا پاسخ خواهد داد
عراقچي ايران به اظهارات نادرست و نسنجيده مقامات آمريكا پاسخ خواهد داد سيد عباس عراقچي ضمن اينكه رويكرد آمريكا را كاملا نادرست خواند خاطرنشان شد كه ايران به اظهارات نادرست و نسنجيده مقامات آمريكا پاسخ خواهد داد به گزارش خبرنگار بينالملل برنا به نقل از پرس تيوي سيد عباس عرعراقچي: دولت آمريكا حق ندارد مشكلاتش را به هزينه ايران حل كند
عراقچي دولت آمريكا حق ندارد مشكلاتش را به هزينه ايران حل كند معاون وزير خارجه كشورمان در توئيتر خود نوشت دولت آمريكا با كنگره و دوستانش در منطقه مشكل دارد و بايد آنها را راضي كند ولي حق ندارد مشكلاتش را به هزينه ايران حل كند به گزارش خبرگزاري فارس سيد عباس عراقچي معاون وزير خنخستین همکاری نظامی ایران و آمریکا: مبارزه با القاعده در عراق
دبکا مدعی شد نخستین همکاری نظامی ایران و آمریکا مبارزه با القاعده در عراق شعبات عراقی و سوریه القاعده جنگی مقدس به فرماندهی ابوبکر البغدادی و ابمحمد الگولانی اعلام کرده اند به گزارش نامه نیوز انتخاب به نقل از دبکا نوشت هنوز یک ماه تا اجرای توافق ژنو باقی است اما ایران و امریدوئل مجلس ایران و کنگره آمریکا/ عراقچی: چاره ای نداریم، باید اجرا کنیم
دوئل مجلس ایران و کنگره آمریکا عراقچی چاره ای نداریم باید اجرا کنیم عباس عراقچی دیپلمات ارشد و از مذاکرهکنندگان هستهای ایران درباره این طرح گفته است هر چه توسط مجلس تصویب شود برای ما لازم الاجرا است و طبعا ناچار به اجرا هستیم به گزارش سرویس سیاسی جام نیوزمذاکره جدی ایران و آمریکا/ عراقچی: پنهان نمی کنیم، مذاکره می کنیم
مذاکره جدی ایران و آمریکا عراقچی پنهان نمی کنیم مذاکره می کنیم پس از آن که دکتر علی اکبر ولایتی در یک برنامه تلویزیونی گفت که ما هم باید مثل طرف مقابل با تدبیر و پیچیدگی عمل کنیم و با هر شش طرف در گفت و گوی هسته ای مذاکرات جداگانه هم داشته باشیم عباس عراقچی می گوید ما با آمربرف و كولاك مرگبار در آمريكا
برف و كولاك مرگبار در آمريكا رسانههاي داخلي آمريكا اعلام كردند موج شديد سرما همراه با برف و كولاك بخشهايي از اين كشور را فرا گرفت و تاكنون هشت كشته برجاي گذاشته است ايسنا در پي اين موج سرما هزاران پرواز فرودگاههاي آمريكا نيز لغو و موجب سرگرداني شمار زيادي از مسافران شد طبقهشدار عراقچی به آمریکا: تحریم های جدید توافق ژنو را متوقف می کند
هشدار عراقچی به آمریکا تحریم های جدید توافق ژنو را متوقف می کند عضو تیم مذاکرهکننده هستهای ایران میگوید هر گونه تحریمهای جدید امریکا اجرای توافق موقت ژنو بین تهران و شش قدرت جهانی را متوقف خواهد کرد به گزارش سروبس سیاسی جام نیوز عباس عراقچی معاون امور حقوقیبرف و كولاك مرگبار در پنج ايالت آمريكا
برف و كولاك مرگبار در پنج ايالت آمريكا وقوع كولاك مهيب كه به بارش باران و برف شديد در پنج ايالت آمريكا در جنوب غربي اين كشور منجر شد دستكم ۱۳ كشته برجاي گذاشته است وقوع كولاك مهيب كه به بارش باران و برف شديد در پنج ايالت آمريكا در جنوب غربي اين كشور منجر شد دستكم ۱۳ كشته برجايسناتور تندروی آمریکایی: ژنرال پترائوس برای کمک به عراق برود
سناتور تندروی آمریکایی ژنرال پترائوس برای کمک به عراق برود مک کین همچنین گفت که معتقد است عراق یک هدف فراموش شده نیست و ایالات متحده ممکن است پیشنهاد حمایت و پشتیبانی لجستیکی به این کشور ارائه کند به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز پایگاه عراقی "السومریه" امروزعراقچي: در آمريكا با يك واحد يكپارچه مواجه نيستيم
عراقچي در آمريكا با يك واحد يكپارچه مواجه نيستيم عراقچي گفت ما بايد درك كنيم كه در آمريكا با يك واحد يكپارچه مواجه نيستيم و اوباما براي پايبندي به تعهدات ژنو هم در مقابل دوستان در منطقه و هم مقابل كنگره كار سختي دارد به گزارش خبرنگار بينالملل برنا سيد عباس عراقچي معاون امورسدسازي، نيم ميليارد انسان را به فقر و فلاكت كشانده است
سدسازي نيم ميليارد انسان را به فقر و فلاكت كشانده است سازههايي براي تخريب طبيعت و نابودي معيشت كشاورزان و جوامع بومي برايان ريچر مدير برنامه جهاني آب آشاميدني ميگويد برآوردها حاكي از آن است كه در يك قرن گذشته 40 تا 80 ميليون نفر بهطور مستقيم بهدليل ساخته شدن اين سدها و بآمريكا براي مبارزه با القاعده به عراق سلاح ميفرستد
آمريكا براي مبارزه با القاعده به عراق سلاح ميفرستد متعاقب سفر ماه گذشته نخستوزير عراق به واشنگتن براي درخواست كمك آمريكا در حال ارسال سلاح به اين كشور خاورميانه است تا به دولت بغداد در مبارزه با گروههاي القاعده كمك كند به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روزنامه آمريكايي نيويعراقچي در برنامه شب آفتابيبه آمريكاييها بدبين هستيم/ واشنگتن حق ندارد مشكلات خود را به هزينه ما حل كند
عراقچي در برنامه شب آفتابيبه آمريكاييها بدبين هستيم واشنگتن حق ندارد مشكلات خود را به هزينه ما حل كند عضو ارشد تيم مذاكره كننده هستهاي كشورمان با بيان اينكه به آمريكاييها بدبين هستيم تصريح كرد آمريكا حق ندارد مشكلات خود را به هزينه ما و يا به هزينه به خطر انداختن توافق ژنو-