واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: چگونه نوجوان مان را هنگام کار با اینترنت کنترل کنیم؟
طبق فرهنگ ما، تربیت فرزند باید و نبایدهای خاص خود را دارد، حتی در فضای مجازی. پس برای آن که فرزند نوجوانتان به سلامت از این بزرگراه عبور کند، چند نکته را فراموش نکنید؛
-اول از همه باید با فرزندتان صحبت کنید. شما مسئول تربیت او هستید و هیچکس نمیتواند مثل شما او را برای زندگی امروز آماده کند. همانطور که وقتی کودک بود با گفتن «جیز» به او میفهماندید وسیلهای تیز و یا داغ است و نباید دست بزند، امروز هم با یک کلام شیرین میتوانید در مورد خطرات استفادهی ناصحیح از اینترنت با او صحبت کنید. به او بیاموزید کاربری هوشمند و مسئول باشد.
_ قانون مهم دنیای مجازی را به او یاد بدهید : «کاری که در دنیای واقعی نباید انجام دهی، در دنیای مجازی هم ممنوع است.»
_ نمیشود استفاده از اینترنت را ممنوع کرد اما میتوان برای آن قوانینی گذاشت. مثلا کلمهی اینترنت نامحدود نباید در خانهی شما مجاز باشد. ساعاتی که فرزندتان اجازه دارد از اینترنت استفاده کند را مشخص کنید. این تعداد ساعات هر چه نوجوان کم سنتر باشد، باید کمتر تنظیم گردد.
_ اگر بتوانید رایانهی خانه را جایی بگذارید که در کنترل نگاه شما هم باشد، حتماً اینکار را انجام دهیداما اگر چنین چیزی ممکن نیست و اگر فرزندتان رایانه شخصی دارد (پیشنهاد ما این است که چنین وسیلهای را تا ابتدای سنین جوانی و ورود به دانشگاه خریداری نکنید) نگذارید در یک اطاق با در بسته با آن کار کند. حتی اگر در اطاق شخصیاش این کار را انجام میدهد، شما رفتوآمد داشته باشید.
_ علم خود را از اینترنت بالا ببرید باید هم پای فرزندتان پیشرفت کنید. اگر هم پای رفتنتان نباشد، جا میمانید و آن وقت نمیدانید چه اتفاقاتی ممکن است برای او پیش میآید. بهروز بودن شما به همراهی با فرزندتان کمک میکند.
نوجوانی در دنیای نت
_ بد نیست هرازگاهی به رایانه سر بزنید و ببینید چه جستجوهایی انجام شدهالبته این مهندسان دانشگاه نرفته، آنقدر به کوچه پس کوچههای اینترنت وارد هستند که ممکن است بتوانند اثر پای خود را پاک کنند. اگر رفتار غیرمعمولی از فرزندتان دیدید، برنامههایی مخصوص والدین کارآگاه روی سیستم نصب کنید تا مطمئن شوید خطری او را تهدید نمیکند البته در شرایط عادی چنین چیزی لازم نیست.
آخرین نکته و مهمترین این است که اگر شما جای خالی بدهید، خیلی زود هرچیز و هرکسی ممکن است جایتان را پر کند. اشتغال زیاد و وقت نگذاشتن برای فرزندان، او را به سمت دنیای مجازی سوق میدهد که میتواند دوستان و نزدیکان همیشه در دسترسی داشته باشد که همیشه کنار او هستند. اگر خانوادهی گرم و صمیمی داشته باشید، برای اوقات فرزندانتان برنامهریزی کنید، با او دوست باشید و بگذارید اتاقهای خانهتان با خاطرات شیرین با هم بودن، پر شود، با این روش، شما بزرگترین فیلترینگ را در قلب نوجوانتان ایجاد کردهاید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]