واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رشيدزاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
سرمايه گذاري 20 ميليون دلاري براي تجهيز آزمايشگاه ها و كنترل كيفيت "كاتاليست"/ مصرف بيش از 5هزار تن كاتاليست در كشور
رييس پژوهشكده كاتاليست و نانو فناوري پژوهشگاه صنعت نفت گفت: طي سال هاي گذشته حدود 20 ميليون دلار براي تجهيز آزمايشگاه ها و پايلوت هاي كنترل كيفيت كاتاليست هاي پرمصرف صنايع پالايش نفت ، گاز و پتروشيمي هزينه شده است.
مهدي رشيدزاده در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان اينكه مصرف كاتاليست ها و جاذب ها در فرآيندهاي پتروشيميايي و پالايشي با راه اندازي واحدهاي جديد و طرحهای توسعه ای در ايران مصرف کاتالیست و جاذب ها به بيش از 5 هزار تن در سال خواهد رسيد، گفت: باید توجه داشت پژوهشکده این زنگ خطر را احساس کرده و از سالها قبل طرح های پژوهشی و فناوری در زمینه کاتالیست ها و جاذب ها را در سرلوحه کاری خود قرار داده است. باید به این نکته اذعان داشت که پژوهش و فناوری اساسی ترین گام در توسعه صنعتی و اقتصادی هر کشور به شمار می آید.
وی تاکید کرد: با توجه به اينكه هرسال كاتاليست هاي جديدي عرضه مي شود، بايستي به شناسايي و ارزيابي و بررسي عملكرد اين كاتاليست ها بيشتر از گذشته توجه كرد.
رشيدزاده با بيان اينكه بومي سازي كاتاليست، يك اولويت استراتژيك در كشور محسوب مي شود، افزود: با شناسايي و ارزيابي كاتاليست ها، صنعت مي تواند با استفاده بهينه از مواد اوليه، محصولات بيشتر و مرغوب تري را عرضه كند و از سوي ديگر با شناسايي و معرفي منابع مختلف و نيز كاتاليست هاي توليد شده از سوي شركت هاي داخلي، مشكلات ناشي از تحريم يا انحصار تهيه كاتاليست هاي مورد نياز برطرف مي شود.
وي تاكيد كرد: با توجه به شرايط خاص مملكت ما، از نظر وجود منابع غني هيدروكربني و گسترش روزافزون صنايع ياد شده و به دليل اهميت و نقش ويژه كاتاليست ها در اين صنايع، ارزيابي كاتاليست ها و كسب دانش فني و تدوين فن آوري ساخت كاتاليست هاي پر مصرف در مقياس نيمه صنعتي (به نحوي كه به راحتي قابل توسعه به مقياس صنعتي باشد) اهميت و ضرورت خاصي دارد.
***سرمايه گذاري 20 ميليون دلاري پژوهشگاه صنعت نفت در حوزه كاتاليست
رئيس پژوهشكده كاتاليست و نانو فناوري پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به اینکه در حال حاضر در این پژوهشکده 40 نفر نیروی مهندس ، دکتر وتکنسین متخصص و مجرب فعالیت می کنند اظهار داشت: طي سال هاي گذشته در پژوهشکده كاتاليست و نانوفناوری پژوهشگاه صنعت نفت حدود 20 ميليون دلار سرمايه گذاري براي تجهيز آزمايشگاه ها و پايلوت هاي كنترل كيفيت كاتاليست هاي پرمصرف صنايع پالايش نفت ، گاز و پتروشيمي شده است از اين رو زير ساخت هاي مناسبي براي توسعه كاتاليست ها در اين مجموعه وجود دارد.
وي با بيان اینکه این پژوهشکده داراي امكاناتي است كه در كشور منحصر بوده و بدين لحاظ به عنوان آزمايشگاه مرجع براي كنترل كيفيت كاتاليست ها به شمار مي رود، گفت: همچنين اين واحد داراي گواهينامه ISO/IEC 17025:2005 است كه استانداردي بين المللي براي تاييد صلاحيت آزمايشگاه هايي است كه فعاليتهاي آزمون انجام ميدهند.
وي افزود: توليد چند نمونه از اين كاتاليست ها نيز بر اساس فرمولاسيون و دانش فني توسعه يافته در این مرکزانجام شده است كه پس از تاييد و كنترل كيفيت، از سوي واحد شناسايي و بررسي هاي راكتوري این مركز،تعدادی از اين توليدات در صنايع پالايشگاهي و پتروشيميايي ايران به كار گرفته شده است.
رئيس پژوهشكده كاتاليست و نانو فناوري پژوهشگاه صنعت نفت، گفت: وظیفه این پژوهشکده تدوین دانش های فنی مورد نیاز صنعت نفت در حوزه کاتالیست و جاذب و پایه های آن و نیز در زمینه نانو موادو نانو کاتالیست ها است.
رشيد زاده تعداد دانش هاي فني تدوين شده در زمينه كاتاليست در پژوهشگاه صنعت نفت را 17 مورد اعلام و تصريح كرد: تا كنون 8 مورد از اين تعداد براي توليد انبوه به بخش خصوصي واگذار شده كه 6 مورد آن در چند سال اخير بوده است. به طوری که یک جهش دراین عرصه اتفاق افتاده است.
وی یادآور شد: وظیفه دیگر این پژوهشکده رفع مشکلات گلوگاهی صنعت نفت است.در این زمینه نرم افزارهایی را برای بهینه کردن برخی از فرآیندهای پالایشگاهی تهیه کرده ایم.
اين پژوهشگر پژوهشگاه صنعت نفت گفت: حرکت در مرزهای دانش باید ادامه پیدا کند نباید از قافله علم و پیشرفت عقب بمانیم پژوهشکده در حوزه نانو فناوری ،نانو جاذب، نانوعایق، نانو حفاری هم کار می کند که نتایج آن در آینده نزدیک اطلاع رسانی خواهد شد.
انتهاي پيام/
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]