محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843349485
افزایش پهنای باند تنها راهحل مشكل كُندي اینترنت نیست
واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: رویکرد دولت جدید و وزارت ارتباطات آن نیز طی چند ماه گذشته برای حل مشکل اینترنت به افزایش پهنای باند خلاصه شده است.
«پروژه تدبیر یک با هدف توسعه پهنای باند اینترنت کشور به ۴ ترابیت و توسعه شبکه IP داخل کشور با ظرفیتی بالغ بر ۲۰ ترابیت برثانیه در شرکت ارتباطات زیرساخت کلید خورد.» این عنوان خبری است که روز یکشنبه بر خروجی سایت شرکت ارتباطات زیرساخت قرار گرفت. این پروژه در برنامه پنج ساله پنجم کشور در راستای اهداف بلندمدت توسعه ارتباطات کشور و به منظور فراهم کردن زیرساختهای لازم برای پیادهسازی دولت الکترونیک در این شرکت طراحی و در مرحله فراخوان عمومی قرار گرفته است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، پروژههایی از این دست برای افزایش پهنای باند کشور و حل مشکلات سرعت اینترنت کشور اولین بار نیست که مطرح میشود. پیش از این نیز در دولت گذشته برنامههایی برای افزایش میزان پهنای باند کشور در دستور کار قرار گرفت و در مراحلی نیز به اجرا گذاشته شد، اما در نهایت و تا کنون هیچکدام از این برنامهها و پروژهها باعث افزایش سرعت اینترنت و جلب رضایت کاربران نهایی از سرویسهایشان نشده است. رویکرد دولت جدید و وزارت ارتباطات آن نیز طی چند ماه گذشته برای حل مشکل اینترنت به افزایش پهنای باند خلاصه شده است.
محمود واعظی پیوسته در گفت و گوهای مختلف خود، با اشاره به اینکه سرعت اینترنت فعلی در شأن مردم ایران نیست از برنامههای کوتاهمدت خود برای حل مشکل اینترنت کشور با افزایش پله به پله پهنای باند خبر میدهد. وی در آخرین اظهارنظرش در این خصوص گفته است که پهنای باند اینترنت در ابتدای دولت یازدهم ۷۱ گیگابیت بر ثانیه بود که در صد روز نخست کار وزارت ارتباطات دولت یازدهم این میزان به ۱۲۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده و قرار است این میزان تا پایان سال به دو برابر افزایش یابد. وی همچنین وعده داده که تا پایان سال ۹۳ این رقم به ۱۰ برابر گسترش یابد.
اما در کنار تمام این وعدههای مختلف سوالی که شاید ذهن هر کاربری را به خود مشغول کند این باشد که آیا افزایش پهنای باند کشور به دو تا ۱۰ برابر تنها راهحل مشکل سرعت و کیفیت اینترنت در کشور است؟
افزایش پلهای پهنای باند
وقتی محمود واعظی، کلید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را به دست گرفت یکی از وعدههای اولیهاش بعد از سروسامان دادن به وضعیت داخلی وزارتخانه، حل مشکلات اینترنتی کشور بود. واعظی در مرداد ماه سال جاری و در حاشیه مراسم معارفه وعده داد که ظرف مدتی کوتاه مشکلات مربوط به اینترنت و پهنای باند برطرف شود.
در ادامه واعظی در ارائه گزارش ۱۰۰ روزه از صدارتش بر وزارت ICT اعلام کرد که به وعده خود در زمینه افزایش پهنای باند عمل کرده است. در حالی واعظی افزایش پهنای باند کشور را یکی از موفقیتهای برنامه صد روزه اول کاریاش میداند که پیش از او نیز شرکت ارتباطات زیرساخت ( تنها وارد کننده پهنای باند به کشور) پیوسته از افزایش پهنای باند بینالمللی کشور خبر میداد.
افزایشی که تاکنون نه باعث افزایش سرعت اینترنت کاربران شده و نه از اختلالات گاه و بیگاه و قطعیهای شبکه اینترنت کشور کاسته است. چندی پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال «دنیای اقتصاد» که چرا تا کنون افزایش پهنای باند اینترنت موجب کیفیت سرویس اینترنت و رضایت کاربران نشده است گفته بود :چرا پیوسته همه فکر میکنند که این افزایش پهنای باند موجب کیفیت و آسایش کاربران نشده است.
تا قبل از این افزایش پهنای باند بسیاری از کاربران به دلیل کمبود در این بخش امکان دریافت سرویس اینترنت را نداشتند اما در حال حاضر و با برنامه پلهای وزارت ارتباطات برای افزایش پهنای باند تعداد کاربران سرویس اینترنت رو به افزایش است و کاربران جدیدی وارد این بازار شدهاند. وی از مردم خواست تا به وزارت ارتباطات فرصت دهند تا خدمات اینترنت به حد قابل قبولی از نظر دسترسی و قیمت برسد.
آزاد سازی یا افزایش پهنای باند؟
اما آیا واقعا مشکل کیفیت و سرعت سرویس اینترنت کشور تنها با افزایش پهنای باند حل میشود؟ علی توسلی، مدیرعامل يكي از شرکتهاي خدمات اينترنتي در پاسخ به این سوال میگوید: «یکی از عمده ترین مشکلات کشور در زمینه اینترنت خود به خود به مشکل کمبود پهنای باند باز میگردد و این یک موضوع کاملا ملموس است که اگر مسوولان مربوطه بخواهند مشکل اینترنت کشور را حل کنند باید در اولین گام ضعفها در بخش پهنای باند کشور را از میان بردارند.»
وی در واکنش به این موضوع که چرا تاکنون با توجه به افزایش پهنای باند در کشور کاربران نهایی همچنان با مشکل عدم کیفیت و سرعت پایین سرویساینترنتی خود مواجه هستند تصریح میکند:« اصولا به دلیل سرعت ورود تجهیزات و اپلیکیشنهای جدید و وابسته به اینترنت حجم مصرف اینترنت به شدت بالا رفته است. برای مثال کاربری که سال گذشته یک گیگ ماهانه مصرف داشته است حالا این میزان مصرف به ۲ یا ۴ گیگ در ماه رسیده است.
پس این میزان افزایش پهنای باندی که قبلا انجام میشده و تا کنون شده است پاسخگوی این قشر از جامعه نیست و در واقع تناسبی با این میزان افزایش استفاده از سوی کاربران ندارد.» به باور وی، این حدود افزایش پهنای باندی که طی چند ماه گذشته اعمال شده نمیتواند تغییرات اساسی را در شرایط سرعت اینترنت کشور ایجاد کند.
وی تاکید میکند که اگر تا پایان سال همین میزان براساس وعدههای داده شده به طور واقعی دوبرابر شود منطقا سرعت اینترنت باید به شرایط بهتری برسد. همچنین این فعال بخش اینترنتی کشور اعلام میکند که افزایش پهنای باند تنها یکی از پارامترهای مهم از حل مشکلات این بخش است.
براساس اظهارات وی پارامترهای بعدی درگیر در این ماجرا این است که این پهنای باند چگونه توزیع میشود، به چه شرکتهایی ارائه میشود، این شرکت در نهایت این پهنای باند را چگونه به زیرمجموعههای خود انتقال میدهد و در کل شبکه انتقال به چه شکلی است. در هر کدام از این پارامترها طبعا میتواند مشکلاتی وجود داشته باشد که در کنار افزایش پهنای باند باید حل شود.
بسیاری از فعالان حوزه اینترنتی کشور سالها است یکی از دلایل اصلی حل نشدن مشکل زیرساختی اینترنت در کشور را به وجود انحصار توزیع پهنای باند از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت ارتباط میدهند.
به باور این گروه، افزایش پهنای باند کشور با توجه به انحصاری که در این زمینه توسط زیرساخت وجود دارد نمیتواند مشکل سرعت و کیفیت سرویس اینترنت در کشور را حل کند. درحقیقت این انحصار است که سبب شده قیمتها بالا و کیفیت سرویسها پایین باشد.
سهراب فهیمی یکی از فعالان حوزه اینترنت با انتقاد از انحصار موجود در توزیع پهنای باند میگوید: «ورود پهنای باند باید اصولا به بخش خصوصی واگذار شود، چرا که در همه جای دنیای شرایط به این شکل هست. در نهایت زیرساخت تنها اداره کننده شرایط انتقال باشد و در فروش آن دخالت نکند.» به اعتقاد وی این درخواست فعالان حوزه اینترنتی کاملا منطقی است، چرا که زیرساخت که شرکت حاکمیتی است نباید فروشنده باشد. به باور وی فروشنده بودن زیرساخت در این عرصه مانند این است که گمرک که کنترل کننده مبادی ورودی و خروجی کالا است در کار فروش کالا هم دخالت کند.
بازبینی پروانه شرکتهای خصوصی
فهیمی علاوه بر مشکل انحصار پهنای باند در کشور مشکل دیگر بر سر راه بهبود کیفیت و سرعت اینترنت کشور را به محدود کردن خدمات شرکتهای بخش خصوصی ارتباط میدهد و میافزاید:« براساس قانون سازمان تنظیم مقررات، در حال حاضر تنها به۱۱ شرکت مجوز ارائه خدمات اینترنت پرسرعت داده شده و به شرکت دوازدهمی مجوز نخواهند داد.
یعنی تنها چند شرکت اجازه فعالیت در این بخش را دارند این درحالی است که شاید یک شرکت جدید بتواند با کمک یک شریک خارجی وارد این بازار شود و بتواند سرویسهای بهتر و با کیفیتتر از ۱۱ شرکت دیگر ارائه کند. این یعنی کل سیستم روی یک نوع محدودیت پایهگذاری شده است.»
وی تاکید میکند که بعد از حل توزیع پهنای باند در کشور و افزایش منطقی در این زمینه باید پروانههای بخش خصوصی فعال در حوزه اینترنت کشور نیز بازبینی شود. فهیمی در این خصوص میگوید:« مجوز ارائه سرویس اینترنت در کشور ما درست نیست. در کشور ما گفته میشود که یک عده اجازه ارائه اینترنت پرسرعت از طریق ADSL را دارند، یک عده از طریق وایمکس و یک عده هم از طریق GPRS و... درو اقع مجوزها در کشور ما براي تکنولوژی بیس یا شرکت بیس تعریف شدهاند این در حالی است که در هیچ جای دنیا این گونه نیست. در کشورهای دنیا مجوزی تعریف میشود که عمومی است.
یعنی شرکت هدفش ارائه اینترنت از طریق هر بستری است که میتواند.» به باور کارشناسان حوزه اینترنتی بعد از افزایش منطقی پهنای باند باز تعریف مجوزهای فعالان اینترنت نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. به باور این گروه تا این مساله در این لایه حل نشود مشکلات بخش اینترنت کشور تنها با افزایش پهنای باند از بین نخواهد رفت.
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]
صفحات پیشنهادی
توسط مشاور وزير ارتباطات مطرح شد: افزايش پهناي باند و سرعت اينترنت در خوزستان
توسط مشاور وزير ارتباطات مطرح شد افزايش پهناي باند و سرعت اينترنت در خوزستان جلسه بررسي طرح آمارگيري حسابهاي اقتصادي بخش ICT استان با حضور مشاور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات برگزار شد جمعه 29 آذر 1392پهناي باند اينترنت بين المللي 40 گيگ افزايش يافت / 20 گيگ همچنان بدون مشتري
پهناي باند اينترنت بين المللي 40 گيگ افزايش يافت 20 گيگ همچنان بدون مشتري كل پهناي باند اينترنت كشور 70 گيگ بود كه 40 گيگ افزايش پيدا كرد به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران خسروي مدير عامل شركت ارتباطات زير ساخت در جمع خبرنگاران گفت كل پهناي باند اينترنت كشور 70 گيگ بافزايش 1.5 برابري ظرفيت پهناي باند اينترنت
افزايش 1 5 برابري ظرفيت پهناي باند اينترنت عضو هيات مديره شركت مخابرات استان تهران از رفع مشكل سرعت اينترنت پرسرعت مشتركان اين شركت به دليل تخصيص پهناي باند مورد نياز از سوي شركت ارتباطات زيرساخت خبر داد و گفت ظرفيت پهناي باند اينترنت مخابرات تهران به زودي 1 5 برابر افزايش خواهدافزایش پهنای باند در ۱۰۰ روز گذشته باعث نوسان در اینترنت شده است
چندی است کاربران اینترنت با نوعی بینظمی در سرویس مواجه هستند فعالان اینترنتی با تایید سلامت اینترنت ورودی کشور شرایط نابرابر کاربران شرکتها را قبول دارند و دلیل آن را عدم تعادل بین افزایش اخیر ظرفیت اینترنت و برخی تجهیزات داخلی میدانند چندی است کاربران اینترنتافزايش پهناي باند اينترنت در دستور كار دولت
افزايش پهناي باند اينترنت در دستور كار دولت حسين جهاني روز گذشته وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در حاشيه بازديد از خبرگزاري ايرنا از افزايش پهناي باند اينترنت تا 150 گيگابيت در ثانيه در صد روز دوم فعاليت خود در اين وزارتخانه خبر داد به گزارش ايران محمود واعظي در خصوص رفع فيلترافزايش پهناي باند اينترنت كردستان/آماده واگذاري اينترنت پرسرعت به روستاها هستيم
افزايش پهناي باند اينترنت كردستان آماده واگذاري اينترنت پرسرعت به روستاها هستيم سنندج – خبرگزاري مهر مدير عامل شركت مخابرات كردستان با اشاره به ايجاد زيرساخت ها و بسترهاي لازم براي توسعه ارتباطات در اين استان گفت با توجه به هماهنگي هاي صورت گرفته طي روزهاي آينده در راستاي خدمتافزایش پهنای باند در این ۱۰۰روز، باعث نوسان در اینترنت شده است/ تا ۱۵روز آینده وضعیت پایدار میشود
افزایش پهنای باند در این ۱۰۰روز باعث نوسان در اینترنت شده است تا ۱۵روز آینده وضعیت پایدار میشود چندی است کاربران اینترنت با نوعی بینظمی در سرویس مواجه هستند فعالان اینترنتی با تایید سلامت اینترنت ورودی کشور شرایط نابرابر کاربران شرکتها را قبول دارند و دلیل آن را عدم تعادلرفع انحصار پهناي باند راهكار حل مشكل اينترنت
رفع انحصار پهناي باند راهكار حل مشكل اينترنت عضو سازمان نظام صنفي رايانهاي استان تهران با بيان اينكه پهناي باند در انحصار زيرساخت است گفت با رفع اين انحصار شاهد افزايش كيفيت و كاهش قيمت سرويسهاي اينترنتي خواهيم بود سهيل مظلوم در گفتگو با خبرنگار اورژانس IT باشگاه خبرنگارامديرعامل سابق شركت مخابرات كرمان:كرمان در واگذاري پهناي باند اينترنت مشكل دارد
مديرعامل سابق شركت مخابرات كرمان كرمان در واگذاري پهناي باند اينترنت مشكل دارد مديرعامل اسبق شركت مخابرات استان كرمان با اشاره به آمار 64 درصدي بازار تلفن همراه در استان كرمان گفت ميانگين آماري تلفن همراه در كشور 58 درصد است به گزارش خبرگزاري فارس از كرمان عليرضا مهدوي پيش ازپهناي باند اينترنت بين المللي افزايش يافت
پهناي باند اينترنت بين المللي افزايش يافت خسروي گفت كل پهناي باند اينترنت كشور ۷۰ گيگ بود كه ۴۰ گيگ افزايش پيدا كرد خسروي مدير عامل شركت ارتباطات زير ساخت در جمع خبرنگاران گفت كل پهناي باند اينترنت كشور ۷۰ گيگ بود كه ۴۰ گيگ افزايش يافته و همچنين تا پايان سال ۹۳ ظرفيت پهناي بافزايش پهناي باند اينترنت مخابرات تا 100 درصد
افزايش پهناي باند اينترنت مخابرات تا 100 درصد شركت مخابرات ايران از افزايش 100 درصدي پهناي باند ADSL اين شركت خبر داد شيدايي نايب رئيس و عضو هيئت مديره شركت مخابرات استان تهران در گفتگو با خبرنگار جامعه اطلاعاتي باشگاه خبرنگاران گفت خوشبختانه با پيگيري شركت زير ساخت در 6 ماه گذوزير ارتباطات: كاهش ۳۰درصدي نرخ پهناي باند اينترنت/ راهاندازي شبكه ملي اطلاعات در سال ۹۴
وزير ارتباطات كاهش ۳۰درصدي نرخ پهناي باند اينترنت راهاندازي شبكه ملي اطلاعات در سال ۹۴ وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از برنامههاي اين وزارتخانه براي كاهش نرخ ۳۰ درصدي پهناي باند اينترنت خبر داد و گفت اين امر به شرطي رخ ميدهد كه شركتهاي ارائهدهنده اينترنت و مخابرات اينترپهنای باند اینترنت ۱۰ برابر میشود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینکه پهنای باند اینترنت تا پایان سال آینده ۱۰ برابر خواهد شد گفت پروانه نسل چهارم تلفن همراه از نیمه دوم سال آینده واگذار میشود که این اقدام تحول مهمی در بانکداری الکترونیک به وجود خواهد آورد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات-
گوناگون
پربازدیدترینها