واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حاشیههای بازدید خبرنگاران از "بازداشتگاه اوین"
دوران حبس زندانیان چگونه میگذرد؟ / هدایای دستساز زندانیان به خبرنگاران
اینکه زندانیان دوران حبس خود را چگونه میگذرانند همیشه جای سوال بوده، بنابراین در این گزارش برآنیم تا دیدی متفاوت از آنچه که از زندانیان تصور میکردیم، برسیم.
به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، روز گذشته (دوشنبه، 23 دیماه) با جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه برای بازدید از بازداشتگاه اوین و همچنین شرکت در نشست خبری که از سوی بنیاد تعاون برگزار شده بود، عازم این زندان شدیم.
وقتی وارد بازداشتگاه شدیم، با مشاهده زندانیانی که همگی لباس کار متحدالتشکلی بر تن داشتند و دوران محکومیت خود را از این طریق طی میکردند، متعجب شدیم.
فضای داخل زندان بیشتر تداعیکننده کارگاههای تولید بود و چندین کارگاه منبتکاری، چوببری، ریختهگری و خیاطی در آنجا برای امرارمعاش محکومین وجود داشت و زندانیان در آن مشغول فعالیت بودند.
مسئله دیگری که توجه خبرنگاران را به خود جلب کرد، حضور زندانیان خارجی بود که همپای محکومین ایرانی دوران محکومیت خود را سپری میکردند، وقتی جویا شدیم دریافتیم که این زندانیان اتباع خارجی دزدان دریایی بودند که در این بین روابط صمیمانه ایرانیان با آنها چشمگیر بود.
در ادامه با یکی از زندانیان به گفتگو نشستیم که وی در پاسخ به این سوال که آیا از وضعیت اشتغال خود در زندان راضی هستید یا خیر؟ پاسخی داد که دور از تصور بود، چرا که تا قبل از آن بسیاری از ما نسبت به جو حاکم بر زندان دید مثبتی نداشتیم.
وی گفت: "از اینکه در اینجا به یادگیری حرفهای مشغولم راضیم و در حال حاضر در حد یک کارگر ماهر هستم و جای امیدواری است که پس از آزادی از زندان بتوانم در جایی مشغول به کار شوم".
در ادامه بازدید خبرنگاران از بازداشتگاه اوین، به کارگاه خیاطی نیز سری زدیم که در آنجا 160 دستگاه چرخ خیاطی وجود داشت و مسئول این کارگاه در تشریح روند کار این خیاطی گفت: "در این کارگاه خیاطی زندانیانی مشغول به فعالیت هستند که جرائم مالی دارند و اشتغال در کارگاه در روحیه بسیاری از آنها تاثیر مطلوبی داشته، به طوری که آنها از ساعت هشت صبح تا چهار بعد از ظهر در کارگاه مذکور فعالیت میکنند.
در ادامه این بازدید "رحیم مطهرنژاد" مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان کشور توضیح اشتغال زندانیان در زندان به خبرنگاران، گفت: "در دوران اقامت زندانی در زندان، بنیاد نعاون زندانیان متناسب با امکانات محدودی که در اختیار دارند، تلاش کرده است برای آنها آموزش حرفههای مورد نیاز جامعه را فراهم آورد، تا این افراد بتوانند پس از آزادی با بهرهگیری از حرفههای مورد علاقه خود، مشغول به کار شوند".
وی ادامه داد: "همه زندانيان ملزم به اشتغال نيستند و اشتغال آنها در طول تحمل حبس خود داوطلبانه بوده، به طوری که آنها خود برای یادگیری برخی از حرفهها داوطلب میشوند و پس از آن دستمزد هم دریافت میکنند و این در حالی است که تمامی آنها از فعالیت خود خرسندند، چرا که با یادگیری حرفههای مختلف پس از آزادی نیز هنری دارند و میتوانند از آن برای امرار معاش بهره گیرند".
مطهرنژاد مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان کشور تصریح کرد: "تولیدات زندانیان بیشتر در بازار داخلی به فروش میرسد و این تولیدات از قبیل صنایع دستی، ریختهگری، تراشکاری و صنایع چوب و همچنین در زمینه خیاطی و بخشهای مختلف است".
در پایان بازدید خبرنگاران از بازداشتگاه اوین، هدایای دستسازی از سوی زندانیان که تولیدات آنها بود به خبرنگاران اهدا شد.
گزارش: مرجان نظریفرد
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]