واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تایم ترک: 2014 سال خوبی برای روحانی است
یک روزنامه ترک در تحلیلی نوشت: اگر عملکرد دولت جدید ایران را از زمان برعهدهگیری حکومت تا کنون بررسی کنیم، میتوان دریافت که روحانی به دنبال خرید زمان در عرصه منطقهیی و بینالمللی نیست.
آفتاب: روزنامه تایم ترک در تحلیلی درباره جایگاه ایران در سال 2014 در عرصههای منطقهیی و بینالمللی نوشت: یکی از عوامل مهم در سال 2014 برای ایران بهبود روابط با آمریکا و به خصوص با غرب است. ایران تلاش میکند که براساس احترام متقابل بتواند روابطش با اروپا و آمریکای جنوبی را بهبود بخشیده و مناسبات پر ثمری داشته باشد. اما برای دستیابی به این هدف در درجه اول باید ایران و آمریکا چالشهای موجود میان دو کشور را حل کرده و مسیری بدون مشکل را در پیش گیرند.
این روزنامه با اشاره به تحولات خاورمیانه و موقعیت ایران در سال 2014 آورد: به نظر میرسد که تحولات و بحرانها در منطقه خاورمیانه در سال 2014 ادامه یابد اما روحانی در دولت جدید تلاش میکند که ایران نقش جدیدی برای حل و فصل بحرانها برعهده بگیرد. همچنین ممکن است در همین راستا ایران با غرب در زمینه حل و فصل مسائل خاورمیانه همکاری کند.
به نوشته این روزنامه در سال پیش رو ایران به عنوان کشوری که در جهت حل بحرانهای منطقهیی گام بر میدارد حتی ممکن است درباره مساله افغانستان با آمریکا نیز وارد همکاری شود.
روزنامه تایم ترک در ادامه این تحلیل با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 و دستیابی دو کشور به توافق ژنو آورد: ایران برای حل مساله هستهیی تلاش میکند که شفافیت بیشتری در قبال 1+5 برعهده بگیرد. اما در این میان با وجود توافق ژنو و حمایت کاخ سفید از این توافق به دلیل فشار و تهدید آیپک (لابی اسراییل) برخی از سناتورهای آمریکایی تلاش میکنند تحریمهای جدیدی علیه ایران وضع کنند اما در مقابل دولت اوباما تصویب هرگونه تحریم جدید را به معنای اعلام جنگ علیه ایران در آینده میداند و به صراحت اعلام کرده است که هرگونه تحریم جدید علیه این کشور را وتو خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، این روزنامه ترک در بخش دیگری از این تحلیل نوشت: دلایل بسیاری وجود دارد که پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری غرب میتواند انتظار بیشتری از ایران داشته باشد. با توجه به اقدامات انجام شده توسط دولت روحانی در منطقه و جهان میتوان دریافت که این دولت به دنبال خرید زمان در عرصه منطقهیی و بینالمللی نیست. به نظر میرسد در تحولات خاورمیانه به خصوص بحرانهای عراق و سوریه چارهای جز همکاری غرب و ایران وجود ندارد و برای این همکاری شرط اول اعتمادسازی میان دو طرف است تا بتوانند براساس منافع متقابل به همکاری در جهت حل بحرانهای منطقهیی بپردازند.
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]