تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آنگاه که روزه مى ‏گیرى باید چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه ‏دار باشند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820730284




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بیابان زاگرسی با قطع 18 میلیون اصله درخت بلوط


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

بیابان زاگرسی با قطع 18 میلیون اصله درخت بلوط مدیر پروژه حفاظت از جنگل‌های زاگرسی با بیان اینکه بیش از یک میلیون هکتار از جنگل‌های زاگرسی آلوده به آفت زغالی بلوط هستند، گفت: این مناطق دیگر قابل احیاء نبوده و باید 18 میلیون اصله درخت بلوط قطع شود.




شیرین ابوالقاسمی در گفت وگو با ایسنا،  قطع درختان آلوده را تنها راه کنترل بیماری زغالی بلوط دانست و افزود: بر اساس دیدگاه کارشناسان بین المللی و نظر قطعی رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور که در کمیسیون امور زیربنایی دولت مطرح شد، قطع درختان آلوده تنها کاری است که می توانیم برای کنترل روند نابودی جنگل های زاگرسی انجام دهیم. وی ادامه داد: بحث های احیایی جنگل ها باید پس از پروژه های بهداشتی پیگیری و پیش از آن باید بسترهای لازم فراهم شود. مدیر پروژه حفاظت از جنگل های زاگرسی در خصوص احیای مناطق از دست رفته، اظهار کرد: کاشت گونه ها باید از طریق بذر انجام گیرد. اما به دلیل این که جنگل های ایران به جز بخش هایی کوچک، از طریق شاخه زادی تکثیر می شوند، نمی توانیم این کار را به خوبی انجام دهیم. ابوالقاسمی تصریح کرد: به دلیل وجود دام، حتی اگر دانه بلوطی جوانه بزند، بلافاصله خورده شده و نمی تواند رشد کند. از سویی به دلیل بیماری زغالی بلوط، برگی در درختان باقی نمانده که هوموس ایجاد کرده و دانه های بلوط در زیر آنها رشد کند. به گفته وی طی سه سال، یک میلیون و 132 هزار هکتار از شش میلیون هکتار مساحت جنگل های زاگرسی به کلی نابود شده و اگر این روند ادامه پیدا کند، بزودی زود شاهد بیابان زاگرسی به جای جنگل های زاگرسی خواهیم بود. مدیر پروژه حفاظت از جنگل های زاگرسی در خصوص مشارکت مردم و تغییر رویه نابوی جنگل ها به دلیل اقدامات کشاورزی، دامپروری و قطع درختان برای تهیه هیزم، اظهار کرد: خوشبختانه مردم نیز به عواقب نابودی جنگل ها آگاه شده و داوطلبانه در مناطقی برای کاشت بذر بلوط اقدام کرده اند و در سطح پروژه حفاظت از جنگل های زاگرس نیز کلاس های آموزشی برای آگاهی مردم برگزار می شود تا ذهن بچه ها را از کودکی به این موضوع معطوف کنیم. ابوالقاسمی ادامه داد: به عنوان مثال در یکی از پایلوت ها، زمانی که از بچه ها خواسته شد یک نقاشی بکشند، تمام بچه ها بدون استثناء یک فرد بومی تبر به دستی را در حال قطع درخت بلوط کشیده بودند که نشان می دهد بچه ها چقدر نسبت به این موضوع حساس هستند. وی با اشاره به دیر رشد بودن درختان بلوط، اظهار کرد: هر درخت بلوط در عرض یک سال تنها شش سانتیمتر بلند می شود و برای آنکه یک درخت بلوط خوب داشته باشیم، 200 تا 300 سال زمان لازم است، اما به دلیل ضعیف شدن درختان بر اثر حمله قارچ زغالی بلوط، سوسک های چوب خوار به آنها حمله کرده و طی مدت زمان کوتاهی درخت را به کلی نابود می کند.


یکشنبه 22 دی 1392 21:35





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن