تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،‌ اگر چه او خود،‌ بدان عمل ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846612582




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سنتز نانو ذرات در شرایط دمایی محیط برای استفاده در صنایع گوناگون


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: محققان دانشگاه سمنان دست یافتند
سنتز "نانو ذرات" در شرایط دمایی محیط برای استفاده در صنایع گوناگون
نانوذرات دی اکسید تیتانیوم با ابعاد زیر 15 نانومتر در شرایط دمایی محیط به دست پژوهشگران دانشگاه سمنان سنتز شد. در این سنتز ذرات 5 نانومتری نیز مشاهده شده است .


به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، نانوذرات دی اکسید تیتانیوم با ابعاد زیر 15 نانومتر در شرایط دمایی محیط به دست پژوهشگران دانشگاه سمنان سنتز شد. در این سنتز ذرات 5 نانومتری نیز مشاهده شده است . 


به طور کلی نانوذرات در حال حاضر ازطیف وسیعی از مواد ساخته می‌شوند؛ معمول‌ترین آنها نانوذرات سرامیکی هستند، که به بخش سرامیک‌های اکسید فلزی- نظیر اکسید‌های تیتانیوم، روی، آلومینیوم و آهن-نانوذرات سیلیکات که عموماً به شکل ذرات نانومقیاسی خاک رس هستند، تقسیم می‌شوند. دی اکسید تیتانیوم یک نیمه‌هادی و فوتوکاتالیست مطرح با خواص اپیتیکی عالی است و از جمله مواد مهمی است که در فن آوری نانو مورد توجه بسیار قرار گرفته است. برای تولید این نانو پودر از روش‌های مختلفی مانند آسیاب کردن، هیدرولیز، واکنش‌های فاز بخار، رسوب، سل ژل و روش‌های حرارتی- آبی استفاده می‌شود. همچنین دی اکسید تیتانیوم با فرمول شیمیایی TiO2 دارای دو ساختار کریستالی کلی موسوم به آناتایز و روتیل است، که از جمله موادی است که در فناوری نانو بسیار مورد توجه قرار گرفته و کاربردهای فراوانی در مهندسی پیدا کرده است. دی اکسید تیتانیوم دارای خواص دی الکتریکی، اپتیکی و کاتالیستی عالی است. سنسور‌های گازی، حسگرهای شیمیایی، رنگدانه‌ها در صنایع رنگ و لوازم آرایشی، لیزرهای نوری، سلول‌های خورشیدی، پوشش‌های اپتیکی، کاتالیست‌های نوری و ابزارهای فوتوالکتریک از جمله کاربردهای دی اکسید تیتانیوم است. علاوه‌بر این نیمه‌هادی‌های اکسید فلزی به خاطر ثابت دی الکتریکی بالایی که دارند مورد توجه هستند. با توجه به کاربردهای گسترده این ماده اهمیت استفاده آن در بسیاری از صنایع غیر قابل انکار است . 


مهندس میلاد دالوندی، فوق لیسانس مهندسی مواد از دانشگاه سمنان، به بخش خبری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: «هدف از انجام این طرح سنتز پودر دی اکسید تیتانیوم در مقیاس نانو و در دمای محیط بود که خوشبختانه به هدف مورد نظر دست یافتیم و پودری با اندازه ذرات زیر 15 نانومتر در دمای محیط را سنتز کردیم .» 


وی در ادامه سخنان با اشاره به مراحل این تحقیقات افزود: «در این تحقیق تترا - n - بوتیل اورتوتیتانات به عنوان آلکوکسید فلزی پیش ساز در نظر گرفته شد و از آب دیونیزه شده به عنوان محلول رقیق‌کننده استفاده شد. تترا - n - بوتیل اورتوتیتانات را به نسبت مشخصی با آب دیونیزه شده مخلوط کردیم به این صورت که آب دیونیزه را با همزن مغناطیسی به طور یکنواخت متلاطم کرده سپس تترا -n- بوتیل اورتوتیتانات را قطره قطره به آن اضافه کردیم. در این مرحله با اضافه کردن اسید کلریدریک 35% به عنوان کاتالیزور، PH محلول را به میزان معینی تنظیم کردیم تا سل به دست آید. این سل در دمای محیط بر روی همزن مغناطیسی هم زده شد تا یکنواخت شود. سل یکنواخت به دست آمده بعد از گذشت 48 ساعت باز هم یکنواخت و پایدار بود و هیچ گونه رسوبی مشاهده نشد و پایداری شیمیایی و فیزیکی آن به اثبات رسید. در ادامه کار برای انتقال سل به حالت ژل PH را با استفاده از محلول آمونیاک تغییر دادیم. ژل به دست آمده که شیری رنگ و کاملاً پایدار بود به مدت 18 ساعت در دمای Cº 80 خشک شد. بلوک‌های حاصل از خشک شدن ژل را در دماهای مختلف کلسینه کردیم، سپس نمونه‌ها را در آسیاب گلوله‌ای به صورت رفت و برگشتی آسیاب کردیم. برای جلوگیری از به هم چسبیدن ذرات پودر و جوش خوردنشان در حین آسیاب، از متانول استفاده شد. پودرهای آسیاب شده برای خارج شدن متانول در دمای Cº 80 خشک شدند. آزمایشات مختلف جهت بررسی خواص بر روی نمونه انجام شد .» 


دالوندی به نتایج این تحقیقات نیز اشاره کرده و گفت: «نتایج آزمایشاتی که انجام شد به ما نشان داد که پودر دی اکسید تیتانیوم در ابعاد زیر 15 نانومتر به وسیله روش شیمیایی سل ژل قابل تولید است. پراکندگی اندازه ذرات در این روش شیمیایی تولید نانو پودر کمتر مشهود است به گونه‌ای که با کنترل دقیق شرایط آزمایش به ابعاد زیر 5 نانومتر نیز دست پیدا کردیم. پودر‌های تولیدی از نظر مورفولوژی به صورت کروی و تقریباً منظم بودند که این به خاطر پایداری بالای سل تهیه شده در ابتدای کار است که ناشی از پایداری شیمیایی و فیزیکی سل اولیه است. در بین پارامترهای مؤثر بر اندازه ذرات دی اکسید تیتانیوم، میزان PH و تغییرات آن و دمای کلسیناسیون نسبت به غلظت محلول و زمان کلسینه کردن، تأثیر بیشتری داشتند. همچنین زمان‌های کلسینه کردن با توجه به دماهای کلسیناسیون می‌توانند تأثیر مشابهی بر روی اندازه ذرات داشته باشند. در دماهای کلسیناسیون زیر Cº 550 فاز پایدار غالباً فاز آناتایز است و تغییر فاز از آناتایز به روتیل که در بازه دمایی 550 تا Cº 650 شروع شده بود تقریباً در Cº800 کامل می‌شود. همانگونه که در این تحقیق مشاهده شد با افزایش کسر مولی اسید، افزایش در شدت پیک‌های ثبت شده به‌وسیله‌ی XRD را داشتیم که غالباً آناتایز هستند. با افزایش بیشتر کسر مولی اسید و افزایش PH شاهد شروع جوانه زنی فاز روتیل بودیم و با ادامه دادن این افزایش کسر مولی دیدیم که شدت پیک‌های روتیل در تصاویر XRD نیز افزایش یافت .» 


نتایج این کار تحقیقاتی که به دست مهندس میلاد دالوندی (فوق لیسانس مهندسی مواد از دانشگاه سمنان) و دکتر بهروز قاسمی (عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد دانشگاه سمنان) صورت گرفته است، در مجله Journal of Sol-Gel Science and Technology ( جلد 66، شماره 1، آوریل سال2013، صفحات 68 – 72) منتشرشده است.




انتهای پیام/ 






تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن