واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دو عضو جدید در تیم مذاکره کننده هسته ای؟!/ عراقچی: اطلاعی ندارم
اعلام خبر تشکیل شورای نظارت بر مذاکرات هسته ای و افزوده شدن دو عضو جدید به تیم مذاکره کننده از سوی یکی از نمایندگان مجلس، با واکنش هایی از درون مجلس و همچنین معاون وزیر خارجه مواجه شد. پاسخ عراقچی این بود: «اطلاعی ندارم.»
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، "عباس عراقچی" معاون وزیر خارجه ایران از وجود شورایی برای نظارت بر مذاکرات هسته ای ابراز بی اطلاعی کرده است. خبر تشکیل این شورا را یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرده بود. به نوشته سایت بی بی سی فارسی(bbc persian) عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای ایران با گروه ۱+۵ میگوید از تشکیل نهاد یا وجود شورایی برای نظارت بر این مذاکرات اطلاعی ندارد و از اضافه شدن دو عضو جدید به تیم مذاکرهکننده ایرانی هم بیخبر است. به گزارش خبرگزاری رسمی ایران آقای عراقچی روز جمعه (۱۳ دی - سوم ژانویه) این سخنان را در حاشیه مراسم بزرگداشتی که برای مادر محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران برگزار شده بود به خبرنگاران گفته است.
این در حالی است که پیشتر اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران گفته بود مذاکرات هستهای با گروه ١+۵ "به طور کامل به نفع ایران پیش نرفته" و به همین دلیل دو عضو جدید به "شورای ناظر بر مذاکرات هستهای" اضافه شدهاند. با این وجود، در روز انتشار سخنان آقای کوثری، منصور حقیقت پور، نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته بود چنین موضوعی در کمیسیون یا مجلس مطرح نبوده است. اما آقای کوثری در پاسخ تصریح کرده بود ضرورت تشکیل چنین شورایی درسطوح عالی نظام تصمیم گیری شده است. با این حال، این نماینده مجلس حاضر نشده بود در مورد هویت این مسئولان توضیحی ارایه کند. نمایندگان ایران و کشورهای عضو گروه ١+۵ روز ٢۴ نوامبر (٣ آذر) پس از چند دور مذاکره، بر سر طرحی شش ماهه موسوم به "برنامه اقدام مشترک" به توافق رسیدند. براساس این توافقنامه، قرار شد جمهوری اسلامی بخشی از برنامههای هستهای خود را محدود و امکان بازرسی گسترده تر را فراهم کند و طرف مقابل نیز ضمن خودداری از وضع تحریمهای جدید، برخی تحریمهای مالی را کاهش دهد. پس از انتشار محتوای توافق ژنو، برخی منابع داخلی جمهوری اسلامی این توافق را به نفع ایران ندانستند و اخیرا نیز مجلس کلیات طرحی را تصویب کرد که در صورت تصویب نهایی، دولت را به غنیسازی اورانیوم حداقل ۶۰ درصد و توسعه همه فعالیتهای صلحآمیز هستهای در صورت تشدید تحریمهای گذشته و وضع تحریمهای جدید ملزم میکند.
در مورد شورای مورد اشاره آقای کوثری که عباس عراقچی، معاون حقوقی و بین المللی وزارت خارجه ایران از آن اظهار بیاطلاعی کرده، هنوز اطلاعات رسمی منتشر نشده است؛ اما ابراهیم آقامحمدی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران روز جمعه به خبرگزاری فارس گفت: «تیم یاد شده ارتباطی با مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی خانه ملت ندارد.» این نماینده مجلس ایران گفته است این شورا پس از نتایج مذاکرات و توافق ژنو تشکیل شده و اعضای آن چهار یا پنج نفر هستند که مسئولان ارشد کشور هم در آن حضور دارند.
رادیو فردا(radiofarda) هم نوشته است: عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه و یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ایران از تشکیل گروه ناظر بر مذاکرات هستهای ابراز بیاطلاعی کرد. به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی٬ ایرنا، عباس عراقچی، در پاسخ به این خبرگزاری که از تشکیل نهاد ناظر بر تیم هستهای پرسیده بود، گفت: «در این مورد اطلاعی ندارم.» خبر تشکیل تیم ناظر بر مذاکرات هستهای ابتدا از سوی نماینده اصولگرای مخالف دولت، محمد اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح شد. وی همچنین گفته بود مقرر شده دو عضو دیگر هم از سوی این هیات ناظر، به تیم مذاکرهکننده اضافه شوند که عراقچی در این مورد نیز ابراز بیاطلاعی کرده است. این نماینده مجلس به خبرگزاری فارس گفته بود: «با توجه به نتایج قبلی که در مرحله اول توافقات ژنو داشتیم، مقرر شد که تیم مسئولان (ناظر بر مذاکرهکنندگان هستهای) با اضافه شدن دو نفر دیگر جزء به جزء مسائل را برای تیم مذاکرهکننده تعیین کنند.» محمد اسماعیل کوثری گفته بود چون مذاکرات به نفع ما پیش نرفت، این تیم ناظر تشکیل شده است. کوثری همچنین گفت: «در مباحثی مانند غنیسازی و موارد دیگری مرتبط با این موضوع تیم مذاکرهکننده فعالیتهای خود را با تیم یاد شده هماهنگ خواهد کرد.»
ابراهیم آقامحمدی یک عضو دیگر این کمیسیون نیز گفته بود این تیم چهار یا پنج عضو دارد و ارتباطی هم با مجلس ندارد. با این حال پس از اظهارات کوثری، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، منصور حقیقتپور اظهارات کوثری را یک تصمیم فردی دانست و گفت: «موضوع تشکیل هیات ناظر بر تیم مذاکرهکننده هستهای اصلا در صحن کمیسیون مطرح نشده است.» نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه به خبرگزاری ایسنا گفت: «اعلام خبر تشکیل هیات ناظر بر تیم مذاکرهکننده هستهای توسط یکی از اعضای کمیسیون هیچ ربطی به هیات رئیسه نداشته و در صحن کمیسیون هم مطرح نشده است.» حقیقتپور تاکید کرد: «نمیدانم این پیشنهاد بر چه اساسی مطرح شده است و از منظر حقوقی انجام این تصمیم چه حکمی دارد.» طیفی از اصولگرایان حاکم بر مجلس از جمله با نحوه مذاکرات هستهای که از سوی وزارت خارجه هدایت میشود، مخالفت کردهاند. در گزارشی که مجلس منتشر کرد، از تاریخ یکم شهریور تا هفتم آذر نمایندگان به رئیس جمهور و وزیران در مجموع هزار و ۴۲۹ مرتبه تذکر دادهاندکه محمد جواد ظریف، وزیر خارجه، در گرفتن این تذکرها رکورددار بوده است. عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه هم که روز جمعه از تشکیل هیات نظارت بر مذاکرات ابراز بیاطلاعی کرد، پیشتر به همراه ظریف به مجلس رفته بود تا به سئوالهای نمایندگان درباره مذاکرات پاسخ دهد. 444
برای دیدن اخبار رسانه های انگلیسی و رسانه های عربی کلیک کنید
۱۳۹۲/۱۰/۱۴ - ۰۷:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]