تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830484465




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی صدای معاون رئیس جمهور هم به جایی نمی رسد


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: وقتی صدای معاون رئیس جمهور هم به جایی نمی رسد

این روزها که مدارس به دلیل آلودگی هوا تعطیل می شوند، ‌بچه‌ها هیجان‌زده از تعطیلی پیش‌بینی نشده مدرسه و مهد کودک می‌خواهند بیشتر بخوابند،‌ اما پدر و مادر باید سر کار خود حاضر باشند و بچه‌ها را نمی شود در خانه تنها گذاشت. چه باید کرد؟ چرا این مشکل که چند سالی است بارها توسط مادران شاغل مطرح شده رفع نمی شود؟ چرا تصمیم گیری در کشور ما تا این اندازه زمانبر است؟ آیا واقعاً موضوع اینقدر پیچیده است؟ به نظر می رسد حتی وقتی معاون رئیس جمهور این مشکل را مطرح می کند، راه حلی برای آن پیدا نمی شود. حتی صدای بالاترین مقام حوزه ی زنان هم به جایی نمی رسد. وقتی مشکلی که قاعدتاً حل آن بسیار ساده تر از طرح انتقال پایتخت است حل نمی شود، چگونه طرح انتقال پایتخت مطرح می شود؟

بالا رفتن میزان آلاینده ها در هوای شهرهای بزرگ، مخصوصاً تهران، مهدکودک ها، پیش دبستان ها و مدارس ابتدایی را به تعطیلی کشاند. رخدادی که چند سالی است در فصول سرد، تکرار می شود و دیگر شنیدن خبر آن چندان تعجب برانگیز نیست. در همه ی این سال ها، مشکل عدم تعطیلی مادران شاغل مطرح شده و این سؤال که در چنین روزهایی، مادران شاغل باید چه بکنند سؤالی است که همواره بی پاسخ مانده است. معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، رسماً موضوع را به به دولت تذکر داد. در تاریخ ۷ آذر ۹۲، پیشنهاد شهیندخت مولاوردی در این خصوص به واحد حقوقی دولت رفت. با گذشت حدود یک ماه از انتشار خبر ارجاع این پیشنهاد به واحد حقوقی دولت ، هنوز خبری از نتیجه ی بررسی های کارشناسی در این مورد نشده است. دردسری که هر روز گریبان بسیاری از خانواده ها را می گیرد و زنان شاغل مدت هاست در انتظار تصمیم گیری دولت جهت رفع این معضل هستند. تصمیمی که سال هاست قرار است گرفته شود و هنوز خبری از آن نیست!

بحث آلودگی هوای تهران اولین‌بار توسط یک روحانی سال ۱۳۴۶ در مجلس مطرح شد. بعدها دکتر تقی ابتکار پدر دکتر معصومه ابتکار، در سال ۱۳۵۴ هم روی این موضوع پافشاری کرد و طرح‌هایی برای مقابله با آلودگی هوا به شهرداری وقت ارائه داد. در برنامه عمرانی پنجم کشور (۱۳۵۶- ۱۳۵۲) که نخستین برنامه حفاظت محیط زیست کشور نیزدرآن مشاهده می گردد، فصل نخست به موضوع آلودگی هوا اختصاص یافته است. منتها با توجه به اینکه در آن زمان این موضوع چندان جدی شمرده نمی شد، مسئولین اجرایی کشور نیز عزم راسخی برای مقابله با آن نداشتند و طبعاً برنامه های پیشنهادی در برنامه ی اجرایی ، عملاً عقیم ماند.

در سال های اولیه ی بعد از انقلاب نیز با توجه به بحران هایی نظیر جنگ تحمیلی، چندان جدیتی در مقابله با آلودگی هوا در برنامه های اجرایی کشور دیده نشد. در نخستین برنامه پنجساله جمهوری اسلامی ایران ۱۳۶۶ – ۱۳۶۲ (برنامه غیر مصوب) موضوع آلودگی هوا در سطح ۲۴ استان کشور مطرح گردیده است و در برنامه اول مصوب (۷۲ – ۱۳۶۸) به طور کاملا” خلاصه – برخلاف برنامه اول غیر مصوب – دو سر فصل در ارتباط با آلودگی هوا وجود داشت. در سال ۱۳۷۲ پزشکان قلب و ریه و کارشناسان محیط زیست در بیانیه ای موضوع آلودگی هوا را هشداد دادند که مثل بسیاری از موارد مشابه چندان جدی گرفته نشد.

آلودگی هوای تهران آنقدر ادامه پیدا کرد تا در سال ۱۳۷۷ پایتخت را به تعطیلی یک هفته ای فرستاد. در سال ۸۴ نیز دولت به اجبار چهار روز مدارس را تعطیل کرد. بعد از آن در اکثر سال ها ، در فصول سرد و بروز پدیده ی وارونگی انتشار یک خبر به پدیده ای تکراری تبدیل شده است: تشکیل جلسه ی کمیته ی اضطراری آلودگی هوای تهران و تعطیلی مدارس ابتدایی.

غرض از بیان این تاریخچه ی کوتاه آن نیست که این بحث مطرح شود که اساساً در این سال ها برای کاهش آلودگی هوا چه تمهیداتی اندیشیده شده و تا چه حد اثر بخش بوده اند. نویسنده تخصصی در این زمینه ندارد و این موضوع باید به متخصصین امر سپرده شود. موضوع این نوشتار آن است که با وجود اینکه سال هاست مشکل آلودگی هوا مطرح شده و اقلاً ۸ سال است که تعطیلی مدارس در چنین مواقعی به عنوان راهکاری مناسب و لااقل مسکّن شناخته شده است، چطور هنوز مسئولین به موضوع مادران شاغل نپرداخته اند؟ از همان روزهای اول که تعطیلی مدارس به عنوان روشی جهت جلوگیری از آسیب کودکان، پیشنهاد شد و دولت تصمیم گرفت تا در شرایط بالارفتن آلاینده ها، کودکان را از خطر حفظ کند، این سؤال مطرح شد که مادران شاغل باید چه کنند؟

مشکل تعطیل بودن فرزندان و تعطیل نبودن والدین آنها تازگی ندارد و زمانی که تعطیلی پنجشنبه مدارس مطرح شد هم این دغدغه‌ها به وجود آمد. در آن زمان مریم مجتهدزاده، رئیس مرکز امور زنان و خانواده با اشاره به نگرانی زنان شاغل از تعطیلی مدارس در روزهای پنجشنبه و تنها ماندن فرزندان در خانه گفته بود که طرح‌هایی برای تعطیلی یا دورکاری زنان شاغل در روزهای پنج‌شنبه به هیئت دولت ارائه می‌شود. هرچند این طرح‌ها در هیات وزیران اینطور به تصویب رسید که زنان شاغلی که فرزندان زیر هفت سال یا دانش‌آموز دوره ابتدایی دارند می‌توانند ساعات کارشان در روزهای پنجشنبه را در سایر روزهای هفته یا از طریق دورکاری جبران کنند، اما به مرحله اجرا نرسید و تنها محل بحثی شد برای ارائه نظر مخالفان کاهش‌‌ ساعت کاری زنان و موافقان آن.

این روزها با تعطیلی مدارس و مهدهای کودک به دلیل آلودگی هوا، باز هم مشکل زوج‌های شاغل برای نگهداری از فرزندان مطرح شده است. برای حل این مشکل، شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده دولت یازدهم راهکاری ارائه داده است. راهکاری که این حقوقدان در جلسه هیات دولت برای حل مشکل زنان شاغل ارائه داده این است که معاونت امور زنان و خانواده در کمیته هماهنگی و نظارت مواقع اضطراری آلودگی هوای تهران عضویت داشته باشد و خبر داده که این معاونت پیش‌بینی مرخصی برای مادران شاغل در تعطیلی مهدهای کودک‌، پیش‌دبستانی‌ها و مدارس ابتدایی را هم ارائه می‌کند.

جالب آنکه هنوز هیچ پاسخی از مسئولین جهت حل این مشکل دریافت نشده است. مادران شاغل که هر روز در همین هوای آلوده باید کودکان خود را از خانه بیرون برده و سلامتی آنها را به خطر بیندازند، بارها و بارها به روش های مختلف اعتراض خود بیان کرده اند ولی انگار کسی نمی شنود. انگار تصمیم گیری جهت رفع این مشکل آنقدر پیچیده است که بعد از گذشت سال ها هنوز مسئولین نتوانسته اند راهکاری برای آن پیدا کنند. در همین حال امروز سه شنبه ۳ دیماه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کلیات طرح تشکیل شورای عالی انتقال پایتخت رأی دادند تا در افق های زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، پایتخت جابجا شود. سؤال اینجاست که وقتی حل مشکل مادران شاغل و فرزندانشان در روزهای تشدید آلودگی هوا سال ها زمان برده و هنوز حل نشده است، طرح انتقال پایتخت به چه سرانجامی خواهد رسید؟



چهارشنبه, 11 دی 1392 ساعت 13:34





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن