واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي: صداي به حاشيه رفتهها براي استخدام، به جايي نميرسد
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، گفت: صداي به حاشيه رفتهها را بايد بلند كنيم. در اين جهت در جامعه نياز به گفتمانسازي داريم و بايد خيل جمعي را گسترش دهيم كه براي دستيابي به اين امر، لازم است تعداد سازمانهاي مردم نهاد را بيشتر كنيم.
به گزارش ايسنا، دكترعلي ربيعي در مراسم "كودكان بيسرپرست، جامعه، حمايت و توانمندسازي" كه به بهانه فرا رسيدن "شب يلدا" در دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: لازم است حركتهايي كه موجب ترويج خيل جمعي ميشود، تداوم يابد و آنها را گسترش دهيم.
وي در ادامه اظهاركرد: متاسفانه با مسايلي مانند فقر، نابرابري، زندگي سخت و گروههايي كه صدايشان شنيده نميشود، مواجه هستيم. مسئله كودكان يك مسئله جهاني است و آمارها نشان ميدهد كه كشورهاي توسعه يافته وضعيت چندان مطلوبتري نسبت به ما ندارند، بنابراين نبايد دقيقا سياستهاي اين كشورها را دنبال كنيم.
ربيعي در ادامه با بيان اينكه كارهاي اوليهاي را آغاز كردهايم، اظهاركرد: زنان بيسرپرست به دو گروه تقسيم ميشوند. تعدادي از آنان به اجبار و تعدادي ديگر به علت سبك زندگي، بيسرپرست ميشوند. البته زنان بدسرپرست وضعيت بدتر و پيچيدهتري نسبت به زنان بيسرپرست دارند. آنان بايد هزينه همسر و ساير اعضاي خانواده خود را تامين كنند. اين در حالي است كه در كشورمان با بيكاري مزمن روبرو هستيم.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با اشاره به اعتياد در كشورمان اظهار كرد: اعتياد بين افراد شاغل ايراني بسيار زياد شده است. بر اساس نتيجه يك مطالعه سطحي، اعتياد ناشي از ناآرامي فكري است؛ البته اين معضل به نوع سبك زندگي هم مربوط ميشود.
ربيعي با اشاره به سالمندان بيكس، گفت: صداي آنان شنيده نميشود و در حالي كه در كشورمان تعداد زيادي پزشك كودكان داريم، اما تعداد پزشكان سالمندان به تعداد انگشتان دستان هم نيست.
در استخدامها با پديدهاي به نام تبعيض مواجه هستيم
وي تاكيد كرد: با پديدهاي به نام تبعيض بين افراد "بيكَس" و "باكَس" مواجه هستيم. به عنوان نمونه دختر جواني به من ايميل زده بود و گفته بود كه سه بار در آزمون ورودي استخدامي با بالاترين رتبه قبول شده ولي چون كسي را نداشته است، او را استخدام نكردهاند. در اين شرايط ما بايد به دنبال حل چنين معضلاتي باشيم.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با اشاره به كودكان بيپناه، گفت: كودكان بيپناه، نيازمند حمايت هستند و قدرتي براي دفاع از خود ندارد، بنابراين بايد درباره آنان فكري كنيم. البته دانشمندان علوم اجتماعي نيز در اين زمينه نقش زيادي دارند.
ربيعي با بيان اينكه در زمينه مسايلي مانند كودكان با چهار مورد مواجه هستيم، گفت: ديدگاه ما درباره مسايلي مانند كودكان در سطح نخبگي بد نيست و در قانون اساسي و ديدگاه رهبران انقلاب اسلامي نيز به اين مسائل پرداخته شده است.
وي با اشاره به برنامهريزيهاي انجام شده در زمينه مسائل اجتماعي از جمله مشكلات كودكان، اظها كرد: برخي از اين برنامهها خشن و برخي ديگر موجب ايجاد شكاف شده است. البته در زمينه برخي از مشكلات، برنامهاي نداريم و در اين شرايط بايد به طور جدي و اساسي به گروههاي حاشيه رفته، توجه كنيم و درباره آنها برنامهريزي كنيم.
ربيعي در پايان با اشاره به تاثير فقر بر افراد از جمله خانواده خود، گفت: ما خانواده فقيري بوديم و در منطقه جواديه زندگي ميكرديم. پدرم كارگر راهآهن بود و ما هيچ وقت يك وعده كتلت را سير نميخورديم.
در ادامه اين مراسم همايون هاشمي، رئيس سازمان بهزيستي از رونمايي سازمان پيشگامان خدمت بزودي خبر داد و اظهار كرد: اين سازمان به عنوان يك مجموعه بزرگ، به نيازمندان كمك ميكند و در حوزه خدمات غيردولتي به نيازمندان و مٌعسِرين كمكرساني ميكنيم. علاوه بر آن براي مناطق در معرض آسيب و روستاها، اقداماتي انجام ميدهيم. به عنوان نمونه در حاشيه روستاها، مهدكودكهاي رايگان ايجاد كردهايم. به علاوه در ارائه خدمات آموزشي يك وعده غذاي گرم نيز در اين مهدكودكها به كودكان ميدهيم.
وي تاكيد كرد: توانمندسازي هم از جنبه اجتماعي، هم فرهنگي و هم خانوادگي و فردي جزو ادبيات اصلي سازمان تامين اجتماعي است و اگر اقدامات فرهنگي لازم در زمينه معسرين انجام شود، آنان رغبت بيشتري به اشتغال پيدا ميكنند.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]