تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833978779
ام اس، بیماری با نمکها!
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ام اس، بیماری با نمکها!
اماس نوعی بیماری اعصاب مرکزی است که میتواند هر عضوی از بدن را درگیر کند و علائم آن از اختلال حرکتی تا اختلال گفتار متغیر است. اخیرا در یکی از خبرگزاریهای ایران مطلبی منتشر شد مبنی بر اینکه مصرف نمک زیاد میتواند در ابتلا به اماس نقش داشته باشد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از برترین ها، اماس نوعی بیماری اعصاب مرکزی است که میتواند هر عضوی از بدن را درگیر کند و علائم آن از اختلالات حرکتی تا اختلال در گفتار متغیر است. در بیماری اماس گلبولهای سفید که نقش دفاع از بدن را برعهده دارند به دلایل نامشخصی به غلافهای عصبی سیستم عصب مرکزی بهجای یک عامل بیگانه حملهور شده و بیماری آغاز میشود. اخیرا در یکی از خبرگزاریهای ایران مطلبی منتشر شد مبنی بر اینکه مصرف نمک زیاد میتواند در ابتلا و پیشرفت بیماری اماس نقش داشته باشد و این درحالی است که به گفته دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو مصرف نمک میان ایرانیان دوبرابر میانگین جهانی است! آیا واقعا نمک زیاد میتواند خطر ابتلا به اماس را بالا ببرد؟
افزایش احتمال ابتلا به اماس و دیابت نوع یک
برخی پژوهشگران میگویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است مقصر اصلی در افزایش میزان بیماریهای خودایمنی مانند اماس باشد. به گفته این گروه مصرف رژیمهای غذایی پرنمک باعث افزایش نوعی از سلولهای ایمنی میشود که با بیماری خودایمنی مرتبط هستند. بررسی این دانشمندان نشان داد موشهایی که مهندسی ژنتیک شده بودند تا به اماس دچار شوند، هنگامی که رژیم غذایی پرنمک را میخوردند نسبت به موشهایی که میزان دریافت نمکشان متعادل بود، وضعیت بسیار بدتری پیدا میکردند. این یافتهها بیانگر آن است که نمک ممکن است در ایجاد بیماریهای خودایمنی مانند اماس و دیابت نوع یک در افراد مستعد از لحاظ ژنتیک نقش داشته باشد.
دختران چاق 8 برابر بیشتر اماس میگیرند!
هنوز معلوم نیست که دقیقا چه عاملی باعث ایجاد بیماری اماس میشود. دلایلی که برای ایجاد این بیماری نام برده میشوند ویروس، نقص ژن یا هر دو باهم به همراه عوامل محیطی مانند استرس و آلودگی هوا و داشتن سابقه خانوادگی این بیماری است.
نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که چاقی امکان بروز بیماری اماس در کودکان و دختران نوجوان را افزایش میدهد. بر اساس این تحقیقات، بروز بیماری اماس در میان دختران چاق حدود ۸/۱ برابر بیش از دختران با وزن طبیعی است. اگرچه ابتلا به اماس در اطفال پدیدهای نادر است اما این مطالعه نشان میدهد که والدین یا مراقبان کودکان و نوجوانان بسیار چاق باید به علائمی مانند سوزنسوزن شدن انگشتان، بیحسی یا ضعف اندام توجه کنند.
اگر خطری حس میکنید
البته نمک تنها عامل محیطی موثر در بیماریهای خودایمنی نیست؛ کمبود ویتامین D هم ممکن است در این مورد نقش داشته باشد. سیگار کشیدن هم یک عامل موثر است.
اگرچه ممکن است سالها طول بکشد تا رابطه بین مصرف نمک و بیماری اماس در انسانها ثابت شود اما برای بیمارانی که از پیش در معرض خطر بیشتر بیماری خودایمنی هستند کاهش مصرف نمک غذایی ممکن است ایده خوبی باشد. به گفته محققان، مبتلایان به اماس نباید در کاهش مصرف نمک و خوردن غذاهای فرآوریشده تردیدی کنند! پیش از این نیز مصرف بیش از حد نمک در افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و فشار خون بالا، مقصر شناخته شده است.
اگر طبعتان سرد است و به ترشیجات علاقه دارید...
اداره آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران اعلام کرده است افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و بهطور مداوم از غذاهای سرد استفاده میکنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری اماس قرار میگیرند. برخی دیگر از تحقیقات حاکی از آن است که افرادی که علاقه زیادی به خوردن ترشی، سرکه، تمبرهندی و قرهقروت دارند، درصورت مصرف بیرویه این مواد غذایی در معرض ابتلا به اماس قرار میگیرند. همچنین وضعیت روحی و روانی فرد، یکی از پیشزمینههای بروز بیماری اماس به شمار میرود بنابراین افراد زودرنج و حساس باید تلاش کنند تفسیر خود از موقعیتهای اجتماعی را بهگونهای تغییر دهند تا کمترین فشار روانی بر آنان وارد شود. کمبود ویتامین 12B و D از دیگر عوامل ایجاد کننده بیماری اماس عنوان میشود. هماکنون نیز تحقیقی در دانشگاه علومپزشکی تهران در رابطه با ارتباط مصرف شیرمادر و بیماری اماس در حال انجام است.
مراقب نمکهای نامحسوس باشید!
اماس نوعی بیماری مربوط به سیستم ایمنی است که در طی آن واکنشهای التهابی و اکسیداتیو در بدن افزایش مییابد. بنابراین تمام خوراکیهای افزایشدهنده التهاب و استرس اکسیداتیو میتوانند بر پیشرفت بیماری اثر بگذارند. مصرف نمک زیاد از آنجایی که میتواند منجر به دفع آب و تغییر در تعادل الکترولیتی مایعات بدن در داخل و خارج سلول شود، احتمال بروز استرس اکسیداتیو و التهاب را زیاد میکند. مصرف خوراکیهای پر نمک نهتنها برای بیماران اماس بلکه برای بقیه افراد هم به هیچ عنوان توصیه نمیشود. ناگفته نماند نمک چه به صورت آشکار (نمکی که به غذا اضافه شود) و چه به صورت نامحسوس مثل بیکربنات سدیم (جوششیرین) که به صورت افزودنی در فرآوردههای غلات استفاده میشود یا مونوسدیم گلوتامات که به عنوان افزودنی به کنسروهای گوشتی اضافه میشود، همگی میتواند این ویژگی آسیبرسانی را داشته باشد.
این گفتار صحیح نیست
در سببشناسی تمام بیماریها از جمله اماس عوامل مختلفی دخیل هستند. مصرف بیش از اندازه نمک آسیبرسانی بدن را به طور کلی بیشتر میکند یعنی هم تعادل آب و الکترولیتهای بدن را به هم میزند و هم احتمال استرس اکسیداتیو و التهاب را بیشتر میکند.
مصرف نمک زیاد و به هم خوردن تعادل آب و الکترولیتها بیشتر از همه منجر به پرفشاری خون میشود. پرفشاری خون نیز مهمترین عامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی است. بیماریهای قلبی و عروقی هم خود با استرس اکسیواتیو همراه هستند که ممکن است سیستم ایمنی را هم درگیر کند و از این طریق منجر به بروز بیماریهای نورولوژیک و عصبی مثل اماس شود بنابراین اماس میتواند دلایل بسیار مختلفی داشته باشد و اینکه بخواهیم بگوییم مصرف نمک زیاد حتما منجر به اماس میشود، گفتار صحیحی نیست.
نمک مثل سیگار
اخیرا مقالات و تحقیقات جدیدی ارائه شدهاند مبنی بر اینکه اگر مصرف نمک کم باشد، احتمال عود و پیشرفت بیماری اماس نیز کمتر خواهد بود اما در مورد تاثیر نمک بر شانس ابتلا به اماس چیزی گفته نشده است. درست مثل سیگار؛ در مورد سیگار نیز گفته شده است که مصرف آن با میزان عود اماس و پیشرفت آن ارتباط مستقیم دارد اما سیگار کشیدن به خودی خود دلیل بر ابتلا به اماس نمیشود. در واقع در مقالههای جدید گفته شده است کمبود ویتامین D3 ، مصرف سیگار و نمک زیاد فقط شانس پیشرفت اماس و عود آن را بیشتر میکند.
هنوز ثابت نشده است
تاثیر نمک روی بیماری اماس ثابت شده نیست و در مورد این قضیه باید مطالعات بیشتری صورت گیرد. در حال حاضر برخی مطالعات در مکانهای مختلف انجام شده است مبنی بر اینکه مصرف نمک زیاد باعث تشدید علائم بیماری اماس میشود اما هیچ کدامشان کاملا ثابت شده نیست. در کل مصرف نمک کمتر به همه افراد توصیه میشود.
1392/10/6
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
15 درصد زوج هاي ايران نابارورند/ ناباروري از ليست بيماريهاي لوكس و زيبايي خارج شود
15 درصد زوج هاي ايران نابارورند ناباروري از ليست بيماريهاي لوكس و زيبايي خارج شود معاون پشتيباني و خدمات تخصصي پژوهشگاه رويان با بيان اين مطلب كه هزينه IVF و ميكرواينجكشن تحت پوشش بيمه نيست گفت هزينه يك سيكل كامل آي وي اف يا ميكرواينجكشن در مراكز ناباروري به طور متوسط 5 ميلاين گروه از خانمها بيشتر در خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي هستند!
اين گروه از خانمها بيشتر در خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي هستند مطالعات جديد دانشمندان نشان ميدهد گروههايي از خانمها به دليل برخي از مشكلات بيشتر در خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي هستند به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران افراد بداخلاق افسرده و افرادي كه تحرك كمتري داداستان بيماري چهل گيس حسن كچل چيست؟
داستان بيماري چهل گيس حسن كچل چيست كتايون اميرابراهيمي از بازيگران پيشكسوتي است كه خيلي از ما با كارهايش خاطره داريم از حضورش در فيلم به ياد ماندني حسن كچل گرفته تا مجموعههاي تلويزيوني بدون شرح كوچه اقاقيا من يك مستاجرم و فيلم ورود آقايان ممنوع متاسفانه اين بانويوزيراقتصاد: اقتصاد ايران گرفتاربيماري هلندي است
وزيراقتصاد اقتصاد ايران گرفتاربيماري هلندي است وزيراموراقتصادي ودارايي با تشريح ريشههاي بيماري هلندي دراقتصاد ايران گفت سهم ماليات ازدرآمدهاي عمومي دولت پايين است درحالي كه بايد هزينههاي جاري دولت ازماليات طبق قانون تامين شود به گزارش فارس علي طيب نيا درپيامي به هفتمين همايچگونه خطر ابتلا به بيماري را كشف كنيم؟
چگونه خطر ابتلا به بيماري را كشف كنيم در بعضي از مطالعات ديده شده استرسهاي روحي رواني شغلي خانوادگي و اجتماعي ريسك حوادث عروقي را معادل ريسك فاكتورهاي ماژور قلبي افزايش ميدهد حتي گاهي استرسهاي حاد و شديد مثلا در مواجهه با بلاياي طبيعي شانس بروز حمله حاد قلبي را افزاچكيده اخبار اقتصادي امروز فارسروايت طيبنيا از بيماري هلندي اقتصاد ايران/خودكفايي كشور در توليد گوشت/بانك مسكن
چكيده اخبار اقتصادي امروز فارسروايت طيبنيا از بيماري هلندي اقتصاد ايران خودكفايي كشور در توليد گوشت بانك مسكن بازسازي مالي ميشود جداكردن بودجه از نفت حمايت از توليد توليد محور نبودن اقتصاد رتبه دوم ايران در پوشش بيمه صادراتي ۱۷ كشور اسلامي و كارآمدي لايحه بودجه از جمله مهمت2 ميليون دوز واكسن فلج اطفال وارد كشور شد/ شايعترين بيماري كودكان
2 ميليون دوز واكسن فلج اطفال وارد كشور شد شايعترين بيماري كودكان معاون بهداشتي وزارت بهداشت از عفونتهاي حاد تنفسي به عنوان شايعترين بيماري كودكان نام برد و گفت در فصل پاييز بيماريهاي عفوني ويروسي بسيار شايع است به گزارش خبرنگار مهر دكتر علياكبر سياري صبح چهارشنبه در حاشيهبيماريها در صنعت آبزي پروري كشور كنترل مي شود
بيماريها در صنعت آبزي پروري كشور كنترل مي شود اراك واحد مركزي خبر اقتصادي تصويردارد معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي كشور از كنترل بيماريهاي صنعت آبزي پروري كشور خبر داد دكتر مشكات در حاشيه نشست با مسئولان شبكه هاي دامپزشكي و مسئولان ادارات شيلات استان مركزي در اراك با ابا حضور رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظاممركز بيماريهاي خاص رفسنجان افتتاح شد
با حضور رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظاممركز بيماريهاي خاص رفسنجان افتتاح شد مركز بيماريهاي خاص رفسنجان با حضور رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افتتاح شد به گزارش خبرگزاري فارس از رفسنجان مركز بيماريهاي خاص رفسنجان در زميني به مساحت 12 هزار مترمبع با زيربناي 3 هزار متر مربع و در دو طبقبندرعباس، ميزبان مسابقات قايقراني سپاه
بندرعباس ميزبان مسابقات قايقراني سپاه امروز چهارشنبه 27 آذرماه مسابقات سراسري و قهرماني قايقراني سپاه در بندرعباس برگزار مي شود به گزارش خبرگزاري ورزش ايران ايپنا بيش از 15 گروه از سطح كشور در رده بندي زير 36 سال و بالاي 36 سال در اين مسابقات حضور دارند كه از جزيره هرمز به سبيماريهايي كه انگشت پايتان آن را لو ميدهد
بيماريهايي كه انگشت پايتان آن را لو ميدهد يكي از عوامل زمينه ساز براي رشد قارچها رطوبت است در واقع زماني كه پا در رطوبت باشد بيشتر امكان آلوده شدن با قارچ را دارد دكتر منصور نصيري كاشاني متخصص پوست و دانشيار بيماريهاي پوست دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتگو با خبرنگار بهرئيس شبكه دامپزشكي بيرجند خبر دادواكسيناسيون 60 هزار راس دام عليه بيماريهاي واگير در بيرجند
رئيس شبكه دامپزشكي بيرجند خبر دادواكسيناسيون 60 هزار راس دام عليه بيماريهاي واگير در بيرجند رئيس شبكه دامپزشكي بيرجند گفت از آغاز سالجاري تاكنون شبكه دامپزشكي بيرجند اقدام به واكسيناسيون 60 هزار و 881 راس دام عليه بيماريهاي واگير دام كرده است عباس نيكپور امروز در گفتوگو بارئيس انجمن علمي مددكاري هشدار داد: شيوع بيماري زگيل تناسلي/ حداقل يك ميليون نفر به اين بيماري مبتلا شدهاند
رئيس انجمن علمي مددكاري هشدار داد شيوع بيماري زگيل تناسلي حداقل يك ميليون نفر به اين بيماري مبتلا شدهاند بيماري زگيل تناسلي دوره سختي دارد و تنها راه مقابله با اين بيماري پيشگيري است بايد سريعا از خارج واكسن تهيه شود و مثل فلج اطفال به همه زده شود زيرا همه در معرض خطر هستند-
گوناگون
پربازدیدترینها