تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چيست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833978779




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ام اس، بیماری با نمک‌ها!


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ام اس، بیماری با نمک‌ها!
ام‌اس نوعی بیماری اعصاب مرکزی است که می‌تواند هر عضوی از بدن را درگیر کند و علائم آن از اختلال حرکتی تا اختلال گفتار متغیر است. اخیرا در یکی از خبرگزاری‌های ایران مطلبی منتشر شد مبنی بر اینکه مصرف نمک زیاد می‌تواند در ابتلا به ام‌اس نقش داشته باشد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از برترین ها، ام‌اس نوعی بیماری اعصاب مرکزی است که می‌تواند هر عضوی از بدن را درگیر کند و علائم آن از اختلالات حرکتی تا اختلال در گفتار متغیر است. در بیماری ام‌اس گلبول‌های سفید که نقش دفاع از بدن را برعهده دارند به دلایل نامشخصی به غلاف‌های عصبی سیستم عصب مرکزی به‌جای یک عامل بیگانه حمله‌ور شده و بیماری آغاز می‌شود. اخیرا در یکی از خبرگزاری‌های ایران مطلبی منتشر شد مبنی بر اینکه مصرف نمک زیاد می‌تواند در ابتلا و پیشرفت بیماری ام‌اس نقش داشته باشد و این درحالی است که به گفته دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو مصرف نمک میان ایرانیان دوبرابر میانگین جهانی است! آیا واقعا نمک زیاد می‌تواند خطر ابتلا به ام‌اس را بالا ببرد؟

افزایش احتمال ابتلا به ام‌اس و دیابت نوع یک

برخی پژوهشگران می‌گویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است مقصر اصلی در افزایش میزان بیماری‌های خودایمنی مانند ام‌اس باشد. به گفته این گروه مصرف رژیم‌های غذایی پرنمک باعث افزایش نوعی از سلول‌های ایمنی می‌شود که با بیماری خودایمنی مرتبط هستند. بررسی این دانشمندان نشان داد موش‌هایی که مهندسی ژنتیک شده بودند تا به ام‌‌اس دچار شوند، هنگامی که رژیم غذایی پرنمک را می‌خوردند نسبت به موش‌هایی که میزان دریافت نمک‌شان متعادل بود، وضعیت بسیار بدتری پیدا می‌کردند. این یافته‌ها بیانگر آن است که نمک ممکن است در ایجاد بیماری‌های خودایمنی مانند ام‌‌اس و دیابت نوع یک در افراد مستعد از لحاظ ژنتیک نقش داشته باشد.

دختران چاق 8 برابر بیشتر ام‌اس می‌گیرند!

هنوز معلوم نیست که دقیقا چه عاملی باعث ایجاد بیماری ام‌اس می‌شود. دلایلی که برای ایجاد این بیماری نام برده می‌شوند ویروس، نقص ژن یا هر دو باهم به همراه عوامل محیطی مانند استرس و آلودگی هوا و داشتن سابقه خانوادگی این بیماری است.

نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که چاقی امکان بروز بیماری ام‌اس در کودکان و دختران نوجوان را افزایش می‌دهد. بر اساس این تحقیقات، بروز بیماری ام‌اس در میان دختران چاق حدود ۸/۱ برابر بیش از دختران با وزن طبیعی است. اگرچه ابتلا به ام‌اس در اطفال پدیده‌ای نادر است اما این مطالعه نشان می‌دهد که والدین یا مراقبان کودکان و نوجوانان بسیار چاق باید به علائمی مانند سوزن‌سوزن شدن انگشتان، بی‌حسی یا ضعف اندام توجه کنند.

اگر خطری حس می‌کنید

البته نمک تنها عامل محیطی موثر در بیماری‌های خودایمنی نیست؛ کمبود ویتامین D هم ممکن است در این مورد نقش داشته باشد. سیگار کشیدن هم یک عامل موثر است.
اگرچه ممکن است سال‌ها طول بکشد تا رابطه بین مصرف نمک و بیماری ام‌اس در انسان‌ها ثابت شود اما برای بیمارانی که از پیش در معرض خطر بیشتر بیماری خودایمنی هستند کاهش مصرف نمک غذایی ممکن است ایده خوبی باشد. به گفته محققان، مبتلایان به ام‌‌اس نباید در کاهش مصرف نمک و خوردن غذاهای فرآوری‌شده تردیدی کنند! پیش از این نیز مصرف بیش از حد نمک در افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و فشار خون بالا، مقصر شناخته شده است.

اگر طبع‌تان سرد است و به ترشیجات علاقه دارید...

اداره آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران اعلام کرده است افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و به‌طور مداوم از غذاهای سرد استفاده می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ام‌اس قرار می‌گیرند. برخی دیگر از تحقیقات حاکی از آن است که افرادی که علاقه زیادی به خوردن ترشی، سرکه، تمبرهندی و قره‌قروت دارند، درصورت مصرف بی‌رویه این مواد غذایی در معرض ابتلا به ام‌اس قرار می‌گیرند. همچنین وضعیت روحی و روانی فرد، یکی از پیش‌زمینه‌های بروز بیماری ام‌اس به شمار می‌رود بنابراین افراد زودرنج و حساس باید تلاش کنند تفسیر خود از موقعیت‌های اجتماعی را به‌گونه‌ای تغییر دهند تا کمترین فشار روانی بر آنان وارد شود. کمبود ویتامین 12B و D از دیگر عوامل ایجاد کننده بیماری ام‌اس عنوان می‌شود. هم‌اکنون نیز تحقیقی در دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در رابطه با ارتباط مصرف شیرمادر و بیماری ام‌اس در حال انجام است.

مراقب نمک‌های نامحسوس باشید!

ام‌اس نوعی بیماری مربوط به سیستم ایمنی است که در طی آن واکنش‌های التهابی و اکسیداتیو در بدن افزایش می‌یابد. بنابراین تمام خوراکی‌های افزایش‌دهنده التهاب و استرس اکسیداتیو می‌توانند بر پیشرفت بیماری اثر بگذارند. مصرف نمک زیاد از آنجایی که می‌تواند منجر به دفع آب و تغییر در تعادل الکترولیتی مایعات بدن در داخل و خارج سلول شود، احتمال بروز استرس اکسیداتیو و التهاب را زیاد می‌کند. مصرف خوراکی‌های پر نمک نه‌تنها برای بیماران ام‌اس بلکه برای بقیه افراد هم به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. ناگفته نماند نمک چه به صورت آشکار (نمکی که به غذا اضافه شود) و چه به صورت نامحسوس مثل بی‌کربنات سدیم (جوش‌شیرین) که به صورت افزودنی در فرآورده‌های غلات استفاده می‌شود یا مونوسدیم گلوتامات که به عنوان افزودنی به کنسروهای گوشتی اضافه می‌شود، همگی می‌تواند این ویژگی آسیب‌رسانی را داشته باشد.


این گفتار صحیح نیست

در سبب‌شناسی تمام بیماری‌ها از جمله ام‌اس عوامل مختلفی دخیل هستند. مصرف بیش از اندازه نمک آسیب‌رسانی بدن را به طور کلی بیشتر می‌کند یعنی هم تعادل آب و الکترولیت‌های بدن را به هم می‌زند و هم احتمال استرس اکسیداتیو و التهاب را بیشتر می‌کند.

مصرف نمک زیاد و به هم خوردن تعادل آب و الکترولیت‌ها بیشتر از همه منجر به پرفشاری خون می‌شود. پرفشاری خون نیز مهم‌ترین عامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی است. بیماری‌های قلبی و عروقی هم خود با استرس اکسیواتیو همراه هستند که ممکن است سیستم ایمنی را هم درگیر کند و از این طریق منجر به بروز بیماری‌های نورولوژیک و عصبی مثل ام‌اس شود بنابراین ام‌اس می‌تواند دلایل بسیار مختلفی داشته باشد و اینکه بخواهیم بگوییم مصرف نمک زیاد حتما منجر به ام‌اس می‌شود، گفتار صحیحی نیست.

نمک مثل سیگار

اخیرا مقالات و تحقیقات جدیدی ارائه شده‌اند مبنی بر اینکه اگر مصرف نمک کم باشد، احتمال عود و پیشرفت بیماری ام‌اس نیز کمتر خواهد بود اما در مورد تاثیر نمک بر شانس ابتلا به ام‌اس چیزی گفته نشده است. درست مثل سیگار؛ در مورد سیگار نیز گفته شده است که مصرف آن با میزان عود ام‌اس و پیشرفت آن ارتباط مستقیم دارد اما سیگار کشیدن به خودی خود دلیل بر ابتلا به ام‌اس نمی‌شود. در واقع در مقاله‌های جدید گفته شده است کمبود ویتامین D3 ، مصرف سیگار و نمک زیاد فقط شانس پیشرفت ام‌اس و عود آن را بیشتر می‌کند.

هنوز ثابت نشده است

تاثیر نمک روی بیماری ام‌اس ثابت شده نیست و در مورد این قضیه باید مطالعات بیشتری صورت گیرد. در حال حاضر برخی مطالعات در مکان‌های مختلف انجام شده است مبنی بر اینکه مصرف نمک زیاد باعث تشدید علائم بیماری ام‌اس می‌شود اما هیچ کدام‌شان کاملا ثابت شده نیست. در کل مصرف نمک کمتر به همه افراد توصیه می‌شود.




1392/10/6





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن