واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تخصيص تنها 30 درصد اعتبارات بيابان زدايي/ اختصاص 15 ميليارد ريال به پروژه بين المللي ترسيب كربن خراسان جنوبي
بيرجند - خبرگزاري مهر: معاون وزير و رئيس سازمان جنگلها و مراتع كشور با بيان اينكه اعتبار امسال براي طرح هاي بيابانزدايي 30 ميليارد تومان است، افزود: از ابتداي سال جاري تاكنون 30 درصد اين اعتبار تخصيص يافته است.
به گزارش خبرنگار مهر، خداكرم جلالي بعدازظهر پنجشنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه در بيرجند اظهار داشت: حفظ آب و خاك و امنيت زيستي اثرات موثري در زندگي انسان دارد و بدون محيط زيست سالم و عرصه منابع طبيعي زندگي بانشاطي ندارد.
وي با بيان اينكه توسعه اكوسيستم و حفظ آب و خاك مهمترين مطلب در توسعه اقتصادي و اجتماعي كشور است، افزود: امنيت زيستي در هركشوري داراي اهميت است و چالش در اين زمينه مربوط به همه ساكنان كره خاكي است.
معاون وزير جهاد كشاورزي با اشاره به چهار محور سازمان جنگلها و مراتع، گفت: اين سازمان بر اساس قانون محورهاي احيا، توسعه، بهرهبرداري و حفاظت را دنبال ميكند.
جلالي با ارائه آماري از وضعيت موجود منابع طبيعي ايران، تصريح كرد: هم اكنون 32.5 ميليون هكتار بيابان، 84.8 ميليون هكتار جنگل و 14.3 ميليون هكتار مرتع در كشور وجود دارد.
وي با بيان اينكه استان خراسان جنوبي داراي وسعت ۱۵ ميليون هكتار است، متذكر شد: در حال حاضر ۹۶ درصد از اراضي اين استان مربوط به منابع طبيعي است.
معاون وزير جهاد كشاورزي وسعت مراتع اين استان را هشت ميليون و ۴۰۰ هزار هكتار عنوان كرد و بيان داشت: در خراسان جنوبي پنج ميليون و 300 هزار هكتار بيابان و 635 هزار هكتار جنگل وجود دارد.
10 استان كشور متقاضي اجراي پروژه ترسيب كربن
جلالي پديده بيابان زدايي را يكي از اولويتهاي سازمان منابع طبيعي دانست و ادامه داد: در همين راستا سازمان با همكاري سازمانهاي بين المللي پروژه ترسيب كربن را براي مقابله با پديده بياباني زايي و توسعه روستايي دنبال ميكند.
وي با اشاره به اينكه اين پروژه با رويكرد مشاركتي در امر بهره برداري و مديريت عرصههاي منابع طبيعي توسط مردم است، يادآور شد: ظرفيت سازي جوامع محلي، توانمندسازي زنان و مردان از لحاظ اقتصادي و فرهنگي، تشكيل و توسعه صندوقهاي كوچك خرده اعتباري توسط مردم و واگذاري مديريت آن به خودشان، استفاده از انرژيهاي نو و در نهايت مشاركت جوامع محلي در مديريت و احياء عرصههاي منابع طبيعي از مهمترين راهكارها به كار گرفته شده در اين پروژه است.
معاون وزير جهاد كشاورزي گفت: به خاطر دستاوردهاي حاصل از اين طرح در خراسان جنوبي، 10 استان ديگر در كشور نيز متقاضي اجراي آن شدهاند.
جلالي استانهاي متقاضي اجراي پروژه ترسيب كربن را كرمان، تهران، خراسان رضوي، فارس، البرز، اصفهان، آذربايجان غربي، مركزي و سمنان برشمرد.
وي با بيان اينكه در سال جاري 10 ميليارد تومان در كل كشور براي اين طرح اعتبار در نظر گرفته شده است، افزود: يك ميليارد و 500 ميليون تومان از اين اعتبار به خراسان جنوبي تعلق گرفته است.
استحصال 43 ميليارد متر مكعب آب
معاون وزير جهاد كشاورزي با اشاره به ميزان كم بارندگي در كشور تصريح كرد: ميزان بارندگي در كشور ما يك سوم بارندگي در جهان است، بنابراين بايد پروژههاي آبخوانداري در جهت استفاده از نزولات آسماني و هدايت آن به سمت سفرههاي زيرزميني انجام شود.
جلالي ادامه داد: در سال جاري 43 ميليارد متر مكعب استحصال آب شده است.
وي با بيان اينكه اعتبار امسال براي بيابانزدايي 30 ميليارد تومان است، افزود: از ابتداي سال جاري تاكنون 30 درصد آن تخصيص يافته است.
معاون وزير جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه در سالهاي اخيرهاي سطح جنگلكاري پايين آمده، پيش بيني كرد: امسال 100 هزار هكتار جنگلكاري غير از طرحهاي بيابانزدايي در استانهاي مختلف داشته باشيم.
كد خبر: 2202996
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۷:۲۳
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]