واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: نظر قاليباف درباره انتقال پايتخت
شهردار تهران گفت: در موضوع انتقال پايتخت سياسي كشور بايد ميان تراكم زدايي و تمركز زدايي فرق قائل شويم.
به گزارش واحد مركزي خبر، قاليباف پس از امضاي تفاهم نامه اي كه ميان وزارت بهداشت، شهرداري تهران و قوه قضاييه منعقد شد در جمع خبرنگاران افزود: اگر در بحث انتقال پايتخت سياسي ميان تراكم زدايي و تمركز زدايي فرق قائل شويم باري را از دوش شهر تهران برخواهيم داشت.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آيا انتقال پايتخت سياسي كشور مشكل آلودگي هواي شهر تهران را رفع مي كند يا نه؟ گفت: بحث اين گونه نيست كه ما در اين باره نظر موافق يا مخالف دهيم.
قاليباف افزود: در هرحال مجلس شوراي اسلامي در اين موضوع ورود كرده و مقرر شده است گروهي از كارشناسان ظرف دو سال بررسي كنند كه ببينند آيا اين تصميم كمكي به رفع آلودگي هواي تهران مي كند يا نه؟
شهردار تهران گفت: همه انديشمندان و صاحب نظران بايد در اين موضوع به كمك مجلس ،دولت و شهرداري بيايند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا در اين تفاهم نامه درباره آلودگي هواي تهران هم مباحثي مطرح شد؟ افزود:يكي از بحث هاي مهم ما اين موضوع است كه بايد با هماهنگي شهرداري ، دولت و مجلس پيگيري شود و ما هم در شهرداري تهران همانند دولت در اين باره دغدغه داريم و قطعا آلودگي هوا از چالش هاي بزرگ شهر است كه رفع آن در دستور كار ما قرار دارد.
نوع مديريت جغرافيايي در حاشيه شهرها اشكال دارد
شهردار تهران گفت: يكي از مشكلات حاشيه شهرها اشكالات موجود در مديريت جغرافيايي بر اين مناطق است.
محمدباقر قاليباف پس از امضاي تفاهم نامه همكاري مشترك ميان وزارت بهداشت، شهرداري تهران و قوه قضائيه در جمع خبرنگاران افزود: اين تفاهم نامه در راستاي خدمت بيشتر به مردم تهران به ويژه حاشيه آن امضا شد.
وي گفت: درست است كه در حوزه ماموريت ها با مرزهاي جغرافيايي مواجهيم اما در حوزه سلامت اين مرز ها شناخته شده نيست چرا كه حاكميت وظيفه دارد سلامت مردم را در همه عرصه ها تامين كند.
شهردار تهران افزود:در اين تفاهم نامه مقرر شد به حوزه سلامت در بخش اجتماعي توجه بيشتري شود كه عمدتا اين بخش متوجه شهرداري و قوه قضائيه است.
وي گفت: در عرصه بهداشت و درمان بخش سلامت هم ما مي توانيم كمك قابل توجهي به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي داشته باشيم كه اين اقدام با استفاده از خانه هاي سلامت ، سازمان هاي غيردولتي و ظرفيت هاي دانشگاههاي علوم پزشكي تهران، ايران ، شهيد بهشتي و دانشگاه بهزيستي محقق مي شود.
وي با اشاره به اينكه محوريت اين اقدامات بايد با نگاه پيشگيرانه باشد گفت: به جاي اينكه افراد به مراكز درماني مراجعه كنند بايد شبكه هاي محلي و خانه هاي سلامت با كمك وزارت بهداشت، ساختمان به ساختمان سراغ مردم بروندكه با اين اقدام بسياري از مشكلات ناشناخته شناسايي مي شوند.
قاليباف در ادامه درخصوص مشكلات حاشيه شهرها افزود : يك سوم جمعيت كلان شهرها در حاشيه شهرها زندگي مي كنند و يكي از مشكلات حاشيه شهرها نوع مديريت جغرافيايي ما در آن مناطق است.
شهردار تهران گفت: مثلا در شهر تهران تا محدوده اي از آزادگان زير نظر ماست و آنطرف شهري جديد و روستايي است كه ما درباره آن مسئوليتي نداريم اما مردم چنين مرزي را نمي شناسند و در واقع سلامت، امنيت، اقتصاد و سياست چنين مرزي را نمي شناسد.
وي در ادامه به تصميم دولت قبل در جدا كردن شهرري از تهران اشاره كرد و افزود: يكي از مخالفت هاي ما با اين تصميم اين بود كه اگر اين اقدام محقق شود دوباره حاشيه نشيني ديگري ايجاد مي شود.
قاليباف گفت: البته بايد از مهاجرت به شهرها و اطراف آن جلوگيري كرد كه اين مهم با اصلاح سياستهاي اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي محقق مي شود.
نظر شما:
------------
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]