واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فرماندار قروه:وقف بارزترين تجلي روحيه تعاون اجتماعي است
فرماندار قروه گفت: وقف از سنتهاي نيك ماندگار در دين اسلام و از نظر اخلاقي، بارزترين تجلي روحيه تعاون اجتماعي است.
به گزارش خبرگزاري فارس از قروه، محمدرسول شيخيزاده ظهر امروز در همايش وقف و مبلغين كه در دفتر امام جمعه اين شهر برگزار شد، اظهار كرد: تأثير نهاد وقف به عنوان يك سنت ماندگار و به جاي مانده از پيامبر گرامي اسلام(ص) در پيشرفتهاي علمي،فرهنگي، اجتماعي و حتي سياسي در جهان اسلام بر كسي پوشيده و پنهان نيست.
وي با بيان اينكه انسان با وقف بخشي از اموال خود ضمن كسب رضاي الهي و پيروي از سنت و سيره پيامبر گرامي اسلام(ص) و اهل بيت معصومين(ع) نام نيكوي خود را جاودانه ميسازد افزود: امروز شاهديم، كساني كه صدها سال است در خاك آرميدهاند از ثمرات وجود موقوفات آنها بخش عظيمي از جامعه بهرهمند هستند.
فرماندار قروه با اشاره به اينكه واقفين بيشتر از هر كس ديگري از ثمرات وقف بهرهمند هستند، افزود: افراد بسياري بودهاند كه مال و اموال بيشماري داشتهاند كه نصيب وراث آنها شد، اما امروز حتي نام و نشاني از آنها در بين خانوادههايشان نيست.
شيخيزاده سنت وقف را از مصاديق بارز احسان و خيرخواهي برشمرد و اظهار داشت: اين سنت در نتيجه تعاليم انبياي الهي از گذشتههاي بسيار دور تاريخ به وجود آمده و در صحنه حيات انساني به صورت پديدهاي اجتماعي براي همه نسلها به وديعه مانده است.
وي با بيان اينكه وقف عاملي اجتماعي است كه از وارستگي و آزادگي و علو طبع واقف خود حكايت ميكند و به عمل خير واقف مهر ابديت و جاودانگي ميزند افزود: خدمات وقف در جهان اسلام به ويژه در توسعه علم و دانش و ايجاد و احياي مراكز علمي و آموزشي به قدري واضح و روشن است كه بسياري از مورخان و محققان به نقش موقوفات در توسعه علم و دانش اشاره كردهاند.
وي با تاكيد بر اينكه نبايد به وقف تنها به عنوان منبع مالي ديني نگريسته شود، تصريح كرد: وقف به عنوان يك منبع مستمر مالي مراكز علمي بوده و همواره پشتيباني مردمي را با خود داشته است.
به گفته شيخيزاده، موقوفات با توجه به استمرار درآمد و بهره آنها، بهترين و بيشترين منابع مالي براي تعليم و تعلم در جامعه اسلامي است تصريح كرد: استمرار و پايداري تعليم در اسلام طي قرون طولاني و همچنين نظم و ترتيب فعاليتهاي علمي در مراكز آموزشي به اين منبع مالي بستگي تام داشته است.
وي به نقش وقف در توسعه عدالت اجتماعي و نشر و ترويج شعائر اسلامي اشاره و اظهار كرد: آنچه شالوده بسياري از تمدنهاي بشري و به ويژه تمدنهاي فرهنگي شده، مجموعه اقدامات اصولي است كه از نظر معاني و مفاهيم تداعي كننده وقف است.
وي خاطرنشان كرد: امروزه با توجه به رشد جمعيت كميابي منابع و گسترش رقابت در همه عرصههاي اجتماعي و بازارهاي جهاني، استفاده بهينه و كارآمد از منابع موجود وقفي و همچنين ايجاد منابع جديد با ظهور موقوفات جديد از اهميت به سزايي برخوردار است و اين امكانپذير نيست مگر با اينكه وقف را شناخت و به ديگران نيز معرفي كرد.
اين مسئول افزود:جامعه بايد بداند وقف اهرمهاي متعددي دارد كه ميتواند موجبات رفاه و آسايش و اعتلاي آن را به ارمغان آورد.
وي وقف را عامل مشاركت دانست و گفت: مشاركت در امور اجتماعي به معني قبول تعهد و مسئوليت است كه مشاركت در وقف برترين تعهد در قابل مسئوليت اجتماعي است.
شيخيزاده در پايان تلاش ارزنده مبلغين ديني را عامل اصلي اشاعه فرهنگ وقف در اين شهرستان برشمرد و گفت: آگاهي بخشي به مردم براي انجام امور ديني به همت تلاش وافر مبليغن حاصل شده است و به همين دليل است كه مردم اين شهرستان در وقف پيشتاز هستند.
انتهاي پيام/79009/صا40
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]