واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: با امضاي نامهاي خطاب به فرماندار مباركه عنوان شد: محقق نشدن مطالبات صنفي كارگران پلياكريل با وجود توقف اعتراضات
چكيده: به جز برگزاري انتخابات شوراي اسلامي كار شركت، هيچ يك از خواستههاي كارگران كه در جلسه شوراي تأمين مصوب شده بود محقق نشده است. با امضاي نامهاي خطاب به فرماندار مباركه عنوان شد: محقق نشدن مطالبات صنفي كارگران پلياكريل با وجود توقف اعتراضات
بيش از ۶۰۰ كارگر پلي اكريل اصفهان با امضاي نامهاي خطاب به «مهدي سليماني» فرماندار شهرستان مباركه نسبت به اقدامات مشكوك مديران اين كارخانه در راستاي اجراي سياست كوچك سازي هشدار دادند.
به گزارش ايلنا، در ابتداي اين نامه ضمن تشكر از پيگيريهاي فرماندار شهرستان مباركه آمده است پس از آزادي ۴ همكار بازداشت شده و قول مساعد مسئولان، كارگران پلي اكريل اصفهان به منظور ايجاد فرصت براي تحقق مصوبات شوراي تأمين چند روز گذشته را در سكوت و آرامش گذراندند و با ايجاد فضاي منطقي و آرام فرصت مناسبي را جهت پيگيري و تحقق خواستههاي شان از سوي مسئولان فراهم كردند.
گفتني است كارگران پلي اكريل اصفهان پس از آزادي چهار همكار بازداشت شدهشان در شامگاه ۶ آذر ماه، دور دوم اعتراضاتشان را به صورت موقت پايان دادند تا مطالبات صنفي شان از طريق فرمانداري و ساير مراجع قانوني پيگيري شود.
به گفته نويسندگان اين نامه، با وجود حفظ آرامش كارخانه توسط كارگران، مديران شركت پلي اكريل پس از دو هفته همچنان حركات مشكوك خود را ادامه ميدهند كه اين امر باعث خشم كارگران شده است.
آنگونه كه كارگران پلي اكريل اصفهان گزارش كردهاند، شواهد امر حاكي از آن است كه به جز برگزاري انتخابات شوراي اسلامي كار شركت، هيچ يك از خواستههاي كارگران كه در جلسه شوراي تأمين مصوب شده بود محقق نشده است.
كارگران پلي اكريل اصفهان در پايان نامه با اشاره به حق تجمع و اعتراضات صنفي كارگران كه در شعارهاي دولت تدبير و اميد نيز به آن توجه خاصي شده، گفتهاند در صورت تحقق نيافتن خواستههايشان از روز شنبه هفته آينده (۳۰ آذر ماه) تجمعات صنفي شان را در فضايي مسالمت آميز و به دور از جهت گيريهاي سياسي آغاز خواهند كرد.
پيشينه اعتراضات
كارگران پلي اكريل پيشتر طي دور اول اعتراضات در روزهاي ۸، ۱۱، ۱۲ و ۱۴ آبانماه با برگزاري تجمعاتي خواستار رسيدگي مسئولان استاني به مطالبات صنفيشان شده بودند و سپس با تعطيلي ده روزه اعتراضات طبق مذاكرات قبلي، در فاصله روزهاي ۱۵ تا ۲۵ آبان به ادامه كار پرداختند.
اين كارگران دور دوم اعتراضات را از ۲۵ آبانماه، پس از پايان مهلت ده روزهٔ رسيدگي به مطالبات صنفيشان شروع كردهاند و در روزهاي ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان و ۲ تا ۶ آذر ماه در محوطه كارخانه تجمع كردند.
كارگران معترض كارخانه پلي اكريل اصفهان پيش از اين طي نامهاي خواستههاي صنفي خود را در ۱۰ مورد طرح كرده بودند.
استعفاي برخي اعضاي هيات مديره كنوني كارخانه پلي اكريل اصفهان و همچنين حفظ و بررسي اسناد مربوط به عملكرد آنها در صدر خواستههاي ده گانه كارگران معترض قرار دارد.
تشكيل شوراي اسلامي كار و بازگشت به كار تمامي كارگراني كه به واسطه فعاليت در اين تشكل صنفي فسخ قرارداد شدهاند نيز از ديگر خواستههاي صنفي كارگران پلي اكريل اصفهان است.
لازم به ذكر است ۱۵۰۰ كارگر پلياكريل اصفهان سالهاست در قالب شش شركت زيرمجموعه تحت مسئوليت شركت مادر (هلدينگ) كار ميكنند و حال با تصميم كارفرما مبني بر جدا سازي شركتهاي زير مجموعه، امنيت شغلي شان را در معرض خطر ميبينند.
بر اساس سياست كوچك سازي اين كارخانه، مجموعه شركتهاي پلي اكريل ايران در حال واگذاري است و قرار است آزمايشگاه به شركت «نيك آزمون»، نيروگاه به «انرژي گستران»، پلي استر به «پلي استر هشت بهشت»، اكليت ۲ به «الياف زاينده رود»، اسكه سازي به «شركت خدمات بندري» و بخش خدمات نيز به شركت «پهن گستر» انتقال يابد.
كارگران معتقدند با واگذاري شركتهاي زيرمجموعه، تعهدات كارفرما در قراردادهاي كاريشان كمتر ميشود.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]