واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بررسي چالشهاي كشتيراني در آبراه بينالمللي اروند و راهكارهاي آن
مدير كل اداره بنادر و دريانوردي خرمشهر گفت: بهبود كشتيراني آبراه بينالمللي اروند در گرو بازگشايي دفتر مشترك هماهنگي بين ايران و عراق است.
به گزارش ايسنا، عادل دريس بر موضوع اروند و پرداختن به چالشهاي موجود در حوزه كشتيراني اين آبراه بينالمللي تأكيد كرد و گفت: طي يك گشت دريايي در طول آبراه اروند از بندر آبادان تا بندرخرمشهر، تمامي موضوعات چالش برانگيز در اين منطقه مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
دريس با بيان اينكه رفع چالشهاي منطقهاي در آبراه بينالمللي اروند مهم ترين دغدغه حال حاضر اين بندر تجاري به شمار ميرود، افزود: ارتقاي ضريب ايمني و افزايش بهره وري از ظرفيت ايجاد شده در بندر از جمله مسائل مورد نظر در حمل و نقل دريايي اين آبراه است.
وي ادامه داد: با وجود آمار بالاي تردد شناورها در اين آبراه 62 مايلي كه در مسير بنادر دو كشور ايران و عراق در اروند رود فعال هستند، بسياري از مباحث فني و ايمني در طول ساليان بعد از جنگ تحميلي مسكوت و بلاتكليف مانده است.
مدير كل بندر و دريانوردي خرمشهر اظهار كرد: از مهم ترين مباحث فني بلاتكليف در اين آبراه، نبود لايروبي است كه باعث تغيير احتمالي خط مرزي تالوگ است بطوريكه در حال حاضر امكان تردد شناورهاي با آبخور 9 متر مانند زمان قبل از جنگ تحميلي وجود ندارد البته نميتوان تغيير و تحولات مصنوعي ايجاد شده در مناطق بالادست اروند توسط كشورهاي عراق و تركيه را نيز در تغيير دبي (Debi) آب رودخانه و افزايش رسوب گذاري اروند بي تأثير دانست.
وي به وجود مغروقههاي جنگ تحميلي به عنوان يكي ديگر از مشكلات جاري اين آبراه اشاره كرد و افزود: بندر خرمشهر به عنوان بندر پايلوت در امر خارج سازي مغروقه در رودخانههاي اروند و كارون، در حال حاضر در رودخانه اروند و در سمت سواحل ايران 16 فروند مغروقه را خارج كرده است.
دريس تصريح كرد: با توجه به اقدامات كارشناسي و مدارك موجود، تعداد 62 فروند مغروقه بزرگ و كوچك ديگر در تمام آبراه وجود دارد كه البته اولويت با چهار فروند از مغروقههاي نقاط خطر ساز است كه انتظار ميرود مسئولان امر در اين خصوص اهتمام بيشتري به عمل آورند.
مدير كل بندر و دريانوردي خرمشهر تصريح كرد: از اقدامات ارزشمند ديگر ايران و بندر خرمشهر در احياء مجدد آبراه اروند و در راستاي حاكميت سازمان بنادر و دريانوردي در منطقه، علامت (بويه) گذاري كامل آبراه ، تعمير و نگهداري مستمر علائم مي باشد كه شناورهاي زيادي روزانه در حال تردد به بنادر ايران و عراق است و انتظار مي رود مسئولان امر در وزارت امور خارجه با همكاري وزارت راه و شهرسازي و سازمان بنادر و دريانوردي با پيگيري هاي مجدانه خود، طرف عراقي را نيز در خصوص اسقرار علائم كمك ناوبري در سمت چپ ساحل اروند(سمت عراق) دخيل كنند.
دريس با اعلام اينكه بندر خرمشهر با حمايتهاي سازمان بنادر و دريانوردي و وزارت امور خارجه جهت حل تمامي مشكلات كشتيراني اروند آمادگي كامل دارد، اظهار كرد: تمامي تلاش دست اندركاران و متوليان امر با بازگشايي دفتر مشترك هماهنگي بين ايران و عراق (CBC) نتيجه خواهد داد.
اداره مشترك و هماهنگ رودخانه اروند جزئي از الزامات پروتكل و معاهده الجزاير 1975 (به عنوان تنها رژيم حقوقي حاكم بر رودخانه اروند) است كه تمامي مباحث فني، ايمني، حقوقي و مالي مربوط به آبراه اروند بايد از بطن اين دفتر و نظارت و پيگيري دفتر موصوف بر طرف شود بطوريكه با راهاندازي اين دفتر بسياري از چالش هاي موجود با همكاري طرفين قابل حل و شاهد توسعه اقتصادي بيشتر از حال براي بنادر منتهي به اروند خصوصاً بنادر ايراني خواهيم بود.
انتهاي پيام
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]