واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: فاني: آموزش و پرورش پادگان نيست
وزير آموزش وپرورش با اشاره به حفظ كرامت معلمان ادامه داد : شنيدن حرف معلمان وظيفه ماست و تا اجازه انتقاد كردن و اظهار نظر به آنها داده نشود، كرامت آنها را محفوظ نداشته ايم چراكه كرامت فقط مربوط به معيشت نيست.
وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه مديريت در آموزش و پرورش سربازخانه اي و پادگاني نيست، گفت: هيچ چيز محرمانه وجود ندارد؛ همه چيز شفاف است و ما بايد به مردم گزارش دهيم.
به گزارش مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، علي اصغر فاني وزير آموزش و پرورش در گردهمايي مشترك اعضاي شوراي معاونين و مديران كل استان ها كه در اردوگاه شهيد باهنر تهران برگزار شد، اظهار داشت: دولت يازدهم سياست هايش را اعلام كرده و همه ما بايد خودمان را با اين سياست ها همسو كنيم همانطور كه بنده در دولت نهم نپذيرفتم كاركنم و كنار رفتم چون اعتقادي نداشتم.
وي ادامه داد: بايد بپذيريم كه در جاي جاي آموزش و پرورش اخلاق و روابط انساني حاكم باشد و فرهنگي كه در آموزش و پرورش جواب مي دهد، فرهنگ اخلاقي مبتني بر روابط انساني است و معلم چون با دانش آموز كه داراي روح لطيفي است سروكار دارد، فقط روش اخلاقي و انساني جواب مي دهد.
فاني افزود: در آموزش و پرورش مديران بايد محبوبيت و مقبوليت داشته باشند و مديريت مطلوب در آموزش و پرورش مديريت بر دل هاست نه براساس حكمي كه از بالا دست گرفتيم و بر اين اساس اگر مي خواهيد مدير و معاون انتخاب كنيد حتماً بايد بين فرهنگيان محبوبيت و مقبوليت داشته باشد.
وزير آموزش و پرورش تأكيد كرد: آنچه ما امروز در آموزش و پرورش به آن نياز داريم، رهبري آموزشي است نه مديريت آموزشي و بر اين اساس، رهبري در آموزش و پرورش با هيچ دستگاهي قابل قياس نيست.
وي افزود: نقش مديران آموزش و پرورش يك نقش فرهنگي و رهبري است و از آنجا كه آموزش و پرورش جامعه را هدايت مي كند لذا نقش مديران آموزش و پرورش در استان ها بايد حفظ شود و در جلسات شوراي اداري استان بايد يك نقش تعيين كننده و شاخص باشد و ما بايد براي فرهنگ و فرهنگيان امنيت ايجاد كنيم نه اينكه يك فرهنگ امنيتي را ترويج كنيم.
فاني اظهار داشت: بنده با وزير اطلاعات هماهنگ كردم تا تشكل هاي فرهنگيان را نزد ايشان ببريم و تشكل هاي فرهنگيان به عنوان فرصت مي توانند به آموزش و پرورش كمك كنند.
وزير آموزش وپرورش با اشاره به حفظ كرامت معلمان ادامه داد : شنيدن حرف معلمان وظيفه ماست و تا اجازه انتقاد كردن و اظهار نظر به آنها داده نشود، كرامت آنها را محفوظ نداشته ايم چراكه كرامت فقط مربوط به معيشت نيست.
وي افزود: ما بايد تلاش كنيم معلم از معلم بودن خود احساس غرور كند نه احساس حقارت؛ البته اين كار در كوتاه مدت امكان پذير نيست و معلمان بايد بتوانند به راحتي حرفشان را بزنند.
* درباره مسائل معيشتي مصاحبه نمي كنم
وزير آموزش و پرورش تأكيد كرد: بنده كه وزيرم به معلمان وقت مي دهم تا انتقاداتشان را آزادانه ابراز كنند شما هم كه مديركل هستيد بايد در اين خصوص وقت گذاري كنيد.
وي خطاب به مديران كل گفت: شما فكر كنيد كه چگونه مي توانيد كرامت معلم را به او برگردانيم؛ البته در اين خصوص مشاور اقتصادي ما نيز برنامه ريزي كرده است.
فاني افزود: من درباره مسائل معيشتي مصاحبه نمي كنم و همين جا به همه معاونانم مي گويم چون اگر كاري مثبتي انجام شده بايد معلم آن را احساس كند و نياري به مصاحبه ندارد و وزاري قبلي حقوق و اضافه كاري مي دادند، مصاحبه مي كردند و با افتخار بيان مي كردند ما حقوق فرهنگيان را واريز كرديم! حال آنكه اقدامات رفاهي و پرداخت حقوق فرهنگيان وظيفه هر وزيري است.
* تقويت فرهنگ نقد پذيري در بين مديران آموزش و پرورش
فاني خطاب به مديران كل استان ها اظهار داشت: مديران بايد بپذيرند كه از آنها ايراد گرفته شود، خودتان را در معرض فرهنگيان قرار دهيد و از معلمان فرار نكنيد؛ معلمان بايد نقد كنند و شما بايد حرف ها و انتقادشان را بشنويد و ما هم جواب مي دهيم يا مي گوييم اشتباه كرديم ببخشيد يا دفاع مي كنيم و پاسخ مي دهيم .
وي تأكيد كرد: مديريت در آموزش و پرورش سربازخانه اي و پادگاني نيست بلكه مديريت بر دلهاست و اصولا در آموزش و پرورش حكومت و مديريت پادگاني نداريم.
وزير آموزش و پرورش با تأكيد بر تقويت كار كارشناسي در آموزش و پرورش اظهار داشت: آموزش و پرورش بايد با تكيه بر خردجمعي، كارپژوهشي و تصميمات مبتني بر كارشناسي جلو برود.
اين مقام مسئول در آموزش و پرورش گفت : بايد مشاركت صاحب نظران و نخبگان را جلب كنيد و جلب مشاركت و تقويت كارشناسي از سياست هاي ماست.
* به هيچ كس اجازه نمي دهيم از بيرون در آموزش و پرورش دخالت كند
فاني با تأكيد بر استفاده از پتانسيل ساير دستگاه ها اظهار داشت: آموزش و پرورش صرفاً با اتكا به بودجه هاي خودش قابل اداره شدن نيست لذا با حفظ استقلال آموزش و پرورش، از امكانات موجود در استان استفاده كنيد.
وي افزود : بنده در اين راستا با وزراي ورزش و جوانان، صنعت و معدن و تجارت، كشور و فرهنگ و ارشاد اسلامي مذاكراتي داشتم و به زودي نتايج آن را مي بينيم.
وزير آموزش و پرورش افزود: فكر كنيد كه چگونه منابع بيرون آموزش و پرورش را به نفع آموزش و پرورش و با حفظ استقلال مي توانيد جلب كنيد؛ اگر غير از اين باشد نمي توانيم به اهدافمان برسيم و همين آموزش و پرورش را خواهيم داشت كه الان داريم.
وي ضمن تأكيد بر توسعه، تعامل و همكاري با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، ائمه جمعه و نمايندگان ولي فقيه افزود: ما به هيچ كس اجازه نمي دهيم از بيرون در آموزش و پرورش دخالت كند اما ارتباط و تعامل ما بايد با همه شخصيت ها و دستگاه ها برقرار باشد.
* هر مديري تخلفي مرتكب شده باشد عذرشان را خواهيم خواست
به گزارش فارس، وزير آموزش و پرورش گفت: هر سه ماه يكبار از عملكرد شما ارزشيابي به عمل مي آوريم و هر مديري تخلفي مرتكب شده باشد عذرشان را خواهيم خواست و شما نيز اين نظارت و ارزيابي را بايد از مديران خود داشته باشيد.
وي افزود: پنجم آبان كه مجلس به من رأي اعتماد داد، آن شب در خانه گريه كردم و از خدا ترسيدم چون خودم را قبال تمام مسائل آموزش و پرورش، معلمان و دانش آموزان مسئول مي دانم
فاني در پايان با اشاره به فرمايش حضرت امام (ره) كه به مديران مي فرمايند « كاري نكنيد كه نتوانيد به مردم پاسخ دهيد » اظهار داشت: در آموزش و پرورش هيچ چيز محرمانه وجود ندارد، همه چيز شفاف است و ما بايد به مردم گزارش دهيم و مردم بايد احساس كنند كه مسئولان صادقانه و مخلصانه در خدمت آنها هستند.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]