واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 58 كيلومتر از خطوط ريلي شمال نيازمند بازسازي است
ساري - خبرگزاري مهر: مديركل راه آهن شمال گفت: بازسازي كليه خطوط ريلي شمال از گرمسار تا بندرگز به اتمام رسيده و بازسازي 58 كيلومتر ديگر يعني از بندرگز تا گرگان باقيمانده كه در دست پيگيري است.
به گزارش خبرنگار مهر، يوسف گران پاشا صبح پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: راه آهن شمال داراي 420 كيلومتر حوزه استحفاظي است كه در سال 92 خط گرگان – اينچه برون بطول 80 كيلومتر به آن اضافه شده و در اين حوزه استحفاظي قرار گرفته است.
گران پاشا خاطرنشان كرد: راه آهن ناحيه شمال به دليل موقعيت جغرافيايي و قرار گرفتن در شيب و فراز 28 در هزار مناطق كوهستاني و دارا بودن قوس هاي 220 و عبور از مناطق مسكوني در شرائط خاصي قرار دارد و به همين دليل ايستگاههاي زيادي را در بر مي گيرد و روزانه حدود 6 هزار مسافر را مي تواند با قطارهاي خود جابجا نمايد.
مدير كل راه آهن شمال با اشاره به توانمندي سامانه حمل و نقل ريلي گفت: قطارهاي باري راه آهن شمال هم اكنون روزانه حدود 75 واگن معادل 4 ميليون ليتر سوخت مورد نياز نيروگاه شهيد سليمي نكا را تامين مي كند و از طريق بندر امير آباد ضمن صدور سيمان فيروزكوه و شاهرود در صدد عقد قرارداد جهت حمل 50 هزار تن گندم از اين بندر به مشهد هستيم.
وي با اشاره به ظرفيت حمل بار راه آهن محور شمال كه ساليانه بين 1.5 الي 2 ميليون تن است، گفت: گلوگاه و مانع اصلي افزايش ميزان حمل بار در راه آهن شمال مابين ايستگاه هاي پل سفيد الي فيروزكوه به دليل وجود شيب و فرازهاي 28 درهزار است كه براي رفع اين معضل طرح مطالعات برقي كردن خط در دستور كار راه آهن قرار دارد.
وي گفت: اين پروژه هم اكنون در دست مطالعه اوليه توسط مشاور قرار دارد كه در صورت انجام اين پروژه مي توان حجم بارهاي انتقالي توسط راه آهن را به دو برابر يعني تا 5 ميليون تن افزايش داد كه با توجه به احداث خط آهن گرگان اينچه برون و ترانزيت محموله گندم كشور قزاقستان مي توان بخشي از اين بارها را از مسير راه آهن شمال حمل كرد.
گران پاشا پيرامون استانداردهاي خطي راه آهن شمال گفت : تمامي خطوطي كه بازسازي شده از ريل هاي 60 R و تراورس هاي بتوني استفاده شده كه در حد استانداردهاي جهاني قرار دارد و تقريباً در اكثر مناطق جوشكاري درز ريل انجام شد.
وي در خصوص وضعيت سالن هاي مسافري اين محور گفت : متاسفانه چون راه آهن شمال داراي بيشترين تونل در سطح كشور به تعداد 95 دستگاه است كه بعضي از اين تونل ها مانند تونل گدوك حدود 3 كيلومتر درازا دارد لذا بخشي از كثيفي واگن ها به دليل دودهاي حاصل از لكوموتيو است كه در داخل تونل ها به روي ديواره واگن ها مي نشيند و عليرغم شستشوي مداوم با اين مشكل مواجه هستيم و در زمينه نظافت و زيبايي داخل سالن ها هم با ورود بخش خصوصي پيرامون مالكيت قطارها خوشبختانه اقدامات خوبي در دست اقدام است ضمن اينكه انتظار داريم مسافران گرامي نيز در خصوص نگهداري اين سرمايه هاي ملي بيشتر احساس مسئوليت كنند.
مدير كل راه آهن شمال با اشاره به اينكه هر روز هفت قطار مسافري بصورت رفت و برگشت حدود 6 هزار مسافر را جابجا مي كند افزود: قيمت بليت ها طبق تعرفه راه آهن در سال جاري حدود 10 الي 15 درصد براي قطارهاي مختلف افزايش يافته و براي تهيه بليت قطارها هم با توجه به گسترش نمايندگي هاي فروش در شهرهاي مختلف ، شهروندان حتي در شهرهاي فاقد راه آهن هم مي توانند بليت خود را تهيه كنند.
گران پاشا پيرامون توسعه ايستگاهها با اشاره به اينكه اكثر ايستگاهها و سكوها و نمازخانه ها و سرويس هاي بهداشتي بازسازي خوبي انجام شده گفت : در نظر است ايستگاههاي ساري و قائمشهر با توجه به حجم بالاي مسافران تخريب و ايستگاه جديد الاحداث بزرگي ساخته شود و كارهاي مقدماتي اين دو پروژه هم از جمله تامين اعتبار بميزان 60 ميليارد ريال و انتخاب پيمانكار انجام شده و انشااله در آينده نزديك شاهد كلنگ زني اين دو پروژه خواهيم بود.
وي با اشاره سهم راه آهن در بخش بار و مسافر در كشور كه به ترتيب 10 و 11 درصد مي باشد گفت: براي توسعه سامانه حمل و نقل ريلي و افزايش سهم راه آهن در جابجايي مسافر و بار بايد توجه ويژه اي به زيرساخت هاي ريلي از سوي مسئولين كشوري شود تا انشااله بتوان بتدريج به نقطه مطلوب برسيم.
كد خبر: 2202750
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۰:۵۰
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]