واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اعتياد به مواد مخدر، دومين عامل مرگ و مير در كشور، پس از تصادفات رانندگي
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور، از اعتياد به مواد مخدر، به عنوان دومين عامل مرگ و مير در كشور، پس از تصادفات رانندگي ياد كرد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهركرد:
بابك دين پرست در نشست شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختياري، با بيان اينكه اعتياد به مواد مخدر پس از تصادفات رانندگي، دومين عامل مرگ و مير را در كشور به خود اختصاص داده است، افزود: در موضوع آگاهي بخشي به مردم، مضرات مواد مخدر به درستي تبيين نشده و در موضوع درمان نيز برخي با تبليغات نادرست و مغرضانه، مبارزه با اين بلاي خانمان سوز را با مشكل مواجه مي كنند.
دين پرست با بيان برخي مصاديق نادرست تبليغات ترك اعتياد در كشور نظير ترك اعتياد در پنج روز، اضافه كرد: اين افراد درمان اين بيماري را نيز به سخره مي گيرند و جوان نيز با خود مي گويد، من كه مي توانم در پنج روز از شر اعتياد راحت شوم، پس فعلاً به دنبال لذت هاي آن مي روم ولي نمي داند در چه منجلابي گرفتار مي شود.
وي ادامه داد: بر اساس آمارهاي سازمان پزشكي قانوني كشور، در هفت ماه سال گذشته سه هزار و 56 نفر به دليل استعمال يا مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده اند و بايد اعتراف كنيم كه در حوزه اطلاع رساني دقيق به مردم كم كاري شده است و لازم است آگاهي عمومي مردم به باور عمومي تبديل شود.
وي اضافه كرد: بر اساس آمارهاي سازمان ملل متحد، سال گذشته حداقل 240 ميليون نفر در دنيا حداقل يك بار مواد مخدر را مصرف كرده اند و سالانه 200 هزار نفر در جهان بر اثر آثار سوء ناشي از مصرف مواد مخدر جان خود را از دست مي دهند كه اين آمار در هفت ماهه سال جاري در ايران، هزار و 627 نفر بوده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته كاهش هفت درصدي را نشان مي دهد.
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركت هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور با تاكيد بر لزوم تداوم سياست ها در راستاي اشتغال معتادان بهبود يافته، اضافه كرد: بر اساس مصوبه دولت، پنج درصد كل بودجه اشتغال كشور به اشتغال بهبوديافتگان از اعتياد اختصاص مي يابد كه بر اين اساس، 25 هزار بهبود يافته در سال جاري تحت پوشش حمايت هاي اين قانون قرار مي گيرند.
دين پرست، سهم موظف سازمان بهزيستي از اين تعداد را 15 هزار معتاد بهبود يافته و كميته امداد امام خميني (ره) را 10 هزار نفر بيان كرد.
وي از تاهل، اشتغال و تحصيلات بالا به عنوان سه عامل بازدارنده آسيب هاي اجتماعي ياد كرد و افزود: نتايج اين عوامل در حوزه اعتياد خود را به گونه ديگري نشان مي دهد به عنوان مثال بر اساس آمار، 53 درصد معتادان را شاغلان، 63 درصد مجموع معتادان را افراد متاهل و 75 درصد مجموع را افراد داراي تحصيلات ديپلم به بالا تشكيل مي دهند كه از اين آمار، 22 درصد را معتادان داراي تحصيلات كارشناسي به بالا تشكيل مي دهد.
نشست شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختياري، با حضور استاندار، معاون سياسي امنيتي استاندار و جمعي از اعضاي مربوطه تشكيل شد./س
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]