واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مصرف مواد مخدر سومين عامل مرگهاي غير طبيعي در خراسان جنوبي است
بيرجند – خبرگزاري مهر: معاون سياسي و اجتماعي فرماندار بيرجند گفت: در سه ماهه دوم سال جاري پس از فوت بر اثر تصادفات و سوختگي، مصرف مواد مخدر در رتبه سوم علت مرگهاي غيرطبيعي بيرجند بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، سيد محمد زمان ابطحي پيش از ظهر دوشنبه در شوراي فرعي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر بيرجند با اشاره به آخرين وضعيت مصرف مواد مخدر در ايران اظهار داشت: براساس نتايج طرح شيوع شناسي ملي نرخ شيوع اعتياد در كشور 2.65 درصد با آمار يك ميليون و 325 هزار نفر معتاد است.
وي با بيان اينكه 58 درصد از معتادان كشور افراد زير 34 سال هستند، افزود: اين جنگ نرم با استفاده از ابزار خود متولدان پس از انقلاب را هدف قرار داده است.
معاون سياسي و اجتماعي فرماندار بيرجند گفت: بيش از 9 درصد افرادي كه جذب مواد مخدر ميشوند، زنان هستند.
ابطحي با ابزار تاسف از اينكه 21.45 درصد افراد تحصيل كرده به گروه مشتريان مواد مخدر پيوستهاند، تصريح كرد: از همه خطرناكتر، گرايش درصد بيشتر متاهلان در حوزه اعتياد نسبت به مجردان است.
وي با بيان اينكه روزانه هفت نفر بر اثر سوء مصرف موادمخدر ميميرند، يادآور شد: در دهه 80 دومين عامل مرگ و ميرهاي غيرطبيعي كشور پس از تصادفات، به مرگهاي ناشي از سوء مصرف مواد مخدر مرتبط بوده است.
معاون سياسي و اجتماعي فرماندار بيرجند بيان داشت: همچنين بيش از 3700 نفر از بهترين منابع انساني كشور، يعني به طور ميانگين سالانه 109 و ماهانه 9 نفر در مبارزه با سوداگران مرگ به شهادت رسيدهاند.
ابطحي با اشاره به اينكه در سه ماهه دوم سال جاري كشفيات مواد مخدر بعد از حوادث ترافيكي و سرقت در رتبه سوم جرائم شهرستان قرار داشته، گفت: در همين مدت پس از فوت بر اثر تصادفات و سوختگي، سوء مصرف مواد مخدر در رتبه سوم علت مرگهاي غيرطبيعي بيرجند بوده است.
لزوم تقويت رويكرد اطلاعاتي و حرفهاي در مرزها و سطح عرضه مواد مخدر
وي با بيان اينكه الگوهاي جديد روابط اجتماعي در كشور شكل گرفته، تاكيد كرد: با ادامه اين روند در حوزه اعتياد احتمال افزايش ميزان مصرف مواد در كشور را خواهيم داشت و به تناسب آن مشكلات در اين زمينه بيشتر ميشود.
معاون سياسي و اجتماعي فرماندار بيرجند برخي از ساختارهاي اجتماعي دچار مشكل است، ادامه داد: نسل جديد به دنبال لذت طلبيهاي افراطي است چرا كه در يك دهه از ترياك به حشيش و شيشه و كراك با هروئين 75 درصد خلوص رسيده است.
ابطحي به مشكلات مضاعف در اين حوزه با ورود زنان، افراد تحصيل كرده و به خصوص استفاده از شبكههاي سايبري و ماهوارهاي اشاره كرد و افزود: مهمترين موضوع در بعد مقابله تقويت رويكرد اطلاعاتي و حرفهاي است تا هم در مرزها و هم در سطح عرضه به قاچاقچيان ضربه زده شود.
آموزش مهارتهاي زندگي در مدارس و دانشگاه ها جدي تر دنبال شود
وي با بيان اينكه در بعد پيشگيري بايد معماران فرهنگي جامعه به ويژه اساتيد دانشگاه و جامعهشناسان در توليد منابع براي آموزش گام بردارند، گفت: بايستي آموزش مهارتهاي زندگي در مدارس و دانشگاهها را جديتر دنبال كرد تا به همگاني كردن پيشگيري رسيد.
معاون سياسي و اجتماعي فرماندار بيرجند مهمترين اقدام در امر پيشگيري را ورود نخبگان به اين عرصه دانست و تصريح كرد: زيربناهاي اقتصادي لازم براي فعاليت جوانان فراهم نشده و اين كمكاري هزينههاي زيادي را براي كشور به وجود آورده است.
ابطحي با اشاره به اينكه بيكاري معضلات فرهنگي و اجتماعي از جمله اعتياد را به بار ميآورد، ابراز داشت: اميدواريم دولت جديد بتواند با اتكا به حمايتهاي رهبري معظم و پشتوانههاي مردمي در جهت مديريت مشكلات جوانان و حل اين مشكلات اقدامات موثري انجام دهد.
كد خبر: 2196739
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۴:۴۶
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]