محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832430933
جايگاه حجاب در جامعه ايراني/ گسترش حجاب نيازمند اقدامات بنيادي در حوزههاي مختلف جامعه است
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جايگاه حجاب در جامعه ايراني/ گسترش حجاب نيازمند اقدامات بنيادي در حوزههاي مختلف جامعه است
قم - خبرگزاري مهر: حجاب كامل يك اصل و واجب ديني است كه در طول تاريخ تكرار شده و هر برهه از تاريخ ايران اين اصل حضور بارزي داشته كه به شهادت اسناد تاريخي اين مهم در زندگي انكارناپذير است.
به گزارش خبرنگار مهر، حجاب و پوشش در مفهوم عام آن هميشه ناظر بر شرم و حيا بوده است كه اين مقوله خصلتي انساني داشته و تاريخ را برنميتابد و شامل مرد و زن است و همين خصلتي انساني است كه يكي از فلسفههاي اصلي پوشش آدمي بوده است.
مسئله حجاب به علت ارتباط با ويژگيهاي گوناگون فردي و اجتماعي انسان در تمام دوران تاريخ و نيز در اديان الهي به انحاي مختلف مورد تاكيد قرار گرفته و از نيازهاي حقيقي و مسلم است كه هر چه داراي مراتبي عاليتر باشد به معنويت و دينداري فرد تاثير بيشتر و عميقتري داشته و هرچه خلا در اين زمينه محسوستر باشد مشكلات و آسيبهاي سلامت، رشد و امنيت فردي و اجتماعي افزونتر خواهد شد.
حجاب واژهاي است عربي با معاني متعدد؛ از جمله وسيله پوشاندن، حائل كه در فرهنگ فارسي معين نيز به معناي پرده، ستر، نقابي كه زن چهره خود را با آن ميپوشانند، آوردهاند.
استعمال كلمه حجاب در مورد پوشش زن يك اصطلاح نسبتاً جديدي است و در قديم و مخصوصاً در اصطلاح فقها كلمه ستر كه به معناي پوشش است به كار رفته است. فقها در علم فقه كه فهم واژه حجاب بيشتر ناظر به معناي آن است حجاب را «الحجاب ما تلبسه المراه من الثياب لستر العوره عن الاجانب» يعني «حجابي كه زن را براي حفظ عورت از اجانب ميپوشاند» تعريف كردند.
حجاب در تاريخ
با تكيه بر متون و اسناد تاريخي، در هر آيين و مذهبي حجاب چه پيش از اسلام و چه در زمان ظهور دين مبين اسلام تا كنون جايگاهي داشته و براي آن حد و مرزي قائل ميشدند؛ با مشاهده كتيبهها، طومارها، و سنگ نوشتههاي تاريخي و كهن ميتوان درستي اين سخن را تاييد كرد.
پوشش در اديان و اقوام پيش از اسلام بيسابقه نيست؛ گرايش فطري انسان او را به نوعي پوشش دعوت كرده، مثلاً در اصول اخلاقي تلمود كه در تفاسير متون تورات است آمده، اگر زني به نقض قانون يهود پرداخت مثلاً بي آنكه چيزي برسر داشته به ميان مردم ميرفت يا در شارع نخ ميرشت يا به هر سنخي از مردم دردل ميكرد در آن صورت مرد حق داشت بدون پرداخت مهريه او را طلاق دهد.
در دوران باستان نيز اين پوشش و حجاب زنان و مردان قابل مشاهده است مثلا در كتيبههاي تخت جمشيد نيز ميتوان آثار حجاب زنان و نوع پوشش مرسوم مردان و زمان عصر هخامنشي را ديد و لباسها عموما دامنهاي پرچين و بلندي داشته و داراي يقههاي پوشيده و مناسبي بوده و آثاري از بيحجابي در اين مستندات تاريخ مشاهده نميشود و يا در زمان زرتشت پيامبر منزلت زن در اجتماع محفوظ بود و پوشش و حجاب در جامعه براي هر جنسيتي به شكلي خاص و پوشيده رعايت ميشد.
روند حجاب در دوره تاريخي و قرن حاضر ادامه داشت و حتي در ابتداي عصر پهلوي نيز ادامه داشت و زنان و مردان متناسب با عرف اسلامي در صحنههاي اجتماع ظاهر ميشدند تا اينكه نظريه پردازان و داعيه داران روشنفكري به واسطه برخورد با افكار و پيشرفت جوامع غربي دم از آزادي زدند و حجاب و پوشش اسلامي را مانعي براي رشد و تعالي ترقي كردند و به دنبال اين افكار و تلقينات شاه را وادار به اجراي طرح كشف حجاب كردند و طي دورهاي كوتاه ولي دردناك بيحجابي رواج يافت و به بدترين نحو ممكن با زنان چادري و روبنددار برخورد شد.
از اين دست مثالها در تاريخ بسيار است كه با كمي تحقيق و تامل ميتوان جايگاه حجاب را در تاريخ به عنوان اصلي در زندگي ديد.
حجاب بايد به باور تبديل شود
خوشبختانه با قيام امام خميني(ره) و پيروزي انقلاب اسلامي در سال 57 ايران از ظلم ستمشاهيان رهايي يافت و زنان و مردان مسلمان ايراني خود پوشش اسلامي و حجاب را برگزيدند.
تجربه ثابت كرده در هر برههاي از تاريخ بر هر چيزي تصريح و امر ميشود و يا از هر فعلي نهي شده نتيجه معكوسي در پي داشته اشت.
اين نكته را ميتوان در نوع پوشش عصر حاضر ايران بررسي كرد كه در پي رواج فيلمهاي مبتذل و مدهاي غربي نوع پوشش و حجاب ما با معيارهاي ايراني - اسلامي بسيار فاصله گرفته و هر چه بيشتر به افراد جامعه امر شود و يا از بي حجابي و رواج افعال غربي نهي شود اين نتيجهاي منفي خواهد داشت و تا حجاب به باور تبديل نشود سختگيري و برخوردهاي دستگاههاي قضايي و اجرايي بيفايده است و بايد مردم جامعه به اين باور برسند كه حجاب يك هنجار است و آن را عميقا بپذيرند و افراد مذهبي را دور از تمدن نپندارند.
حجاب را نبايد تنها يك واجب ديني دانست
مدير گروه تفسير و ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جايگاه حجاب در جامعه امروزي گفت: حجاب از منظر جامعه شناختي يك رفتار اجتماعي است كه الزام و وجوب آن در حضور اجتماع متجلي ميشود.
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي اكبر حسيني ادامه داد: آنچه بسيار مهم است و نمي توان آن را ناديده انگاشت اين واقعيت است كه حجاب را نبايد تنها يك واجب ديني دانست بلكه افزون بر وجوب ديني يك هنجار اجتماهي نيز محسوب ميشود؛ بي ترديد هنجارهاي اجتماعي نقشي بسيار موثر در تعيين ميزان حجاب و حد آن دارند و نقش هنجارهاي اجتماعي چنان است كه هر جامعه اي خود را ملزم به تبعيت از آن مي داند و بي تكلف از آن پيروي مي كند و هر رفتاري كه موجب ناهنجاري باشد، به سهولت از آن اجتناب مي كند؛ بايد ديد در عصر ما در شرايط كنوني حجاب يك هنجار اجتماعي است يا نه؟
وي تصريح كرد: به رغم اينكه حجاب يك ضرورت و بايسته ديني است اما رعايت اين بايسته ديني به صورت كامل و مورد قبول دين، به عنوان هنجار اجتماعي پذيرفته شده نيست و تنها زماني ميتوان به رعايت حريمهاي ديني در باره حجاب خوش ببين بود كه اين موضوع به صورت يك هنجار اجتماعي پذرفته شود.
اين استاد حوزه و دانشگاه افزود: از اين رو بايد هنجارهاي اجتماعي را شناسايي كرد و ساده انديشي است كه گمان رود، با يك توصيه ساده يك استاد يا عالم و خطيب هنجارهاي ديني جايگزين هنجارهاي اجتماعي شوند، چنانچه با تكيه بر برخوردهاي انتظامي و اجبار و تحميل نيز نمي توان تحولات هنجاري را اننظار داشت.
وي تاكيد كرد: آنچه امروزه در جوامع اسلامي از جمله كشور بدحجابي است كه به عنوان يك هنجار اجتماعي مورد قبول و حجاب به مفهوم ديني آن متعارض است؛ حجاب كامل كه يك اصل و واجب ديني است، ناهنجاري شناخته شده و در مواردي موجب تعرض و تمسخر ميشود.
حجت الاسلام حسيني اظهار داشت: خانوادههاي غيرمذهبي و يا كساني كه در مسائل ديني ضعيف هستند، به سادگي تسليم هنجارهاي اجتماعي ميشوند و بدحجابي را به عنوان امري اجتناب ناپذير ميپذيرند درحاليكه قشر مذهبي با سختي در برابر اين شرايط مقاومت ميكنند.
وي در ادامه با اشاره به نگراني و دغدغه خانوادههاي مذهبي با نحوه حجاب فرزاندانشان گفت: پذيرش هنجارهاي اجتماعي و ناديده انگاشتن دستورات ديني از سوي فرزندان خانوادههاي مذهبي در نگاه والدين نوعي لجاجت و بي اعتنايي به دستورات ديني تلقي شود و نگرانيهاي فراواني را در پي دارد در حالي كه حقيقت اين است كه فرزندان دچار تعارض هنجارهاي اجتماعي - ديني شدهاند.
اين عضو هيئت علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي افزود: بسياري از اين فرزندان، تحت تاثير هنجارهاي جامعه هستند و براي اينكه مورد قبول اطرافيان قرار گيرد او از تنهايي و تمسخر همسانان اجتماعي خود در امان بمانند، تن به پذيرش رفتارهاي غير ديني ميدهند تا از نسبتها و انگهاي مانند امل و عقب افتاده مصون بمانند.
تخريب افكار و اذهان جوامع اسلامي در برنامههاي ماهوارهاي
وي بيان كرد: امروزه در برنامههاي ماهوارهاي و فضاهاي مجازي شاهد القاي بدحجابي و برنامههايي هستيم كه مطابق با عقايد و فرهنگ و رسوم خود كشورهاي غرب و شرق نيست بلكه تنها هدف آنان تخريب افكار و اذهان جوامع اسلامي است.
حجت الاسلام حسيني با اشاره به سرگذشت آندلس گفت: فعاليت جوامع غربي و ضد اسلامي دنياي امروز كاملا تكرار جريان آندلس است كه پس از شكستهاي پي در پي اروپاييان تصميم گرفتند با رواج مفاسد مسلمانان را از پاي بندي به باورهاي ديني بازدارند و با اين سياست موجب فروپاشي اقتدار جامعه اسلامي شدند.
وي با اشاره به ناخرسندي غرب از پشرفت و موفقيتهاي ايران در زمينه علمي، ورزشي، سياسي، اقتصادي، و... اذعان داشت: اين پيشرفتها براي جوامع غربي ناخوشايند است لذا با ايجاد شبهه و نفاق و برهم زدن نظم و امنيت فكري، اقتصادي و .... يأس و نا اميدي مسلمان را از حكومت اسلامي در دستور كار خود دادند.
انگيزههاي منفعت طلبانه مافياي قدرت و ثروت
مدير گروه تفسير و ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي عنوان كرد: افزون بر اغراض سياسي دولتهاي غربي از ديگر عوامل تأثيرگذار در بدحجابي را بايد انگيزههاي منفعت طلبانه مافياي قدرت و ثروت دانست؛ بي شك لاابالي گري، بدحجابي، ترديد در باورهاي ديني در نهايت به نفع امپرياليسم اقتصادي تمام خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: تغييرات هنجاري جامعه از جمله بدحجابي يا تجمع پراكنده دين مداران و تهديد و اجبار نيروهاي انتظامي تحقق نخواهد يافت هر چند ممكن است، به طور كوتاه مدت و مقطعي چهره شهر را از بدحجابي يا بي حجابي پاك نمايد اما در اينجا سخن از تغيير هنجارهاي اجتماعي است.
بايد زمينههايي فراهم شود كه حجاب مطلوب ديني به يك هنجار اجتماعي تبديل شود و مردم آن را باور كنند و خود به اين نتيجه برسند و بدان ملتزم و پايبند شوند و اين تحول عظيم و اساسي نيازمند اقدامات بنيادي در حوزههاي مختلف جامعه است و پيش از هر چيز براي تحقق چنين آرماني، آرامش و امنيت در جامعه امري ضروري است.
......................................
فاطمه اعظمي
كد خبر: 2202668
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۰۹:۴۱
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
نماينده مردم بوشهر، گناوه و ديلم در مجلس شوراي اسلامي:حجاب در جامعه اسلامي يك فرهنگ و نگرش است
نماينده مردم بوشهر گناوه و ديلم در مجلس شوراي اسلامي حجاب در جامعه اسلامي يك فرهنگ و نگرش است نماينده مردم بوشهر گناوه و ديلم در مجلس شوراي اسلامي گفت حجاب يك فرهنگ و نگرش است و با تبليغ و ترويج و انجام كارهاي فرهنگي ميتوان آن را در جامعه رواج داد به گزارش خبرگزاري فارس از بحجاب در جامعه بهترین راه جهت حفظ ارزشهای دینی است
استاد حوزه علمیه حجاب در جامعه بهترین راه جهت حفظ ارزشهای دینی است خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه لرستان با بیان این که سلامت روح و روان انسان با اتصال به خداوند متعال امکان پذیر است گفت رعایت حجاب در اجتماع بهترین راه برای حفظ ارزشها دینی است به گزارش خبرنگار خبرگزاری رساجامعه شناختي و بهداشت رواني حجاب
جامعه شناختي و بهداشت رواني حجاب معصومه افراشي مسئله حجاب چيست كه اين چنين بحث از برانگيزترين مسائل روز شده است آيا حجاب را فقط بايد يك پوشش ديد چه تاثيري ميتواند بر شخصيت زن بگذارد يكي از صفات خداوند متعال حكيم بودن است و حكيم بودن به معناي آن است كه هيچگاه كاري را بدون دلگفتمان هاي عفاف گامي موثر در مدارس/ آرامش و امنيت جامعه در گرو حجاب
گفتمان هاي عفاف گامي موثر در مدارس آرامش و امنيت جامعه در گرو حجاب مشهد - خبرگزاري مهر كارشناس كارگروه عفاف تبليغات اسلامي خراسان رضوي با بيان اينكه آشنايي نسل جديد با ضرورت حفظ حجاب براي جامعه اسلامي اهميت دارد گفت برگزاري گفتمانهاي عفاف در مدارس استان گامي موثر در پاسخ به شبوزير كشور و دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر: زنگ خطر افزايش دوبرابري آمار زنان معتاد در جامعه به صدا در آمدقا
وزير كشور و دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر زنگ خطر افزايش دوبرابري آمار زنان معتاد در جامعه به صدا در آمدقانون حجاب و عفاف از مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي است عبدالرضا رحماني فضلي گفت آمار خانمهاي معتاد از 2 5 درصد به 8 9 درصد رسيده و اين زنگ خطري در جامعه است زيرا محور خسيدحسن خميني: تكريم جايگاه شهيد، تكريم هويت جامعه است
سيدحسن خميني تكريم جايگاه شهيد تكريم هويت جامعه است يادگار امام گفت جوامع اگر بر اساس حقيقت جوانمردي دين و آيين حركت كنند تكريم جايگاه شهيد را تكريم هويت انساني ملي و حقيقي خود ميدانند پنجشنبه 5 دي 1392گزارش هافینگتن پست از پوشش زنان ایرانی و قولهای روحانی درباره حجاب: غرب، ایران را کشور خاستگاه «مد»
گزارش هافینگتن پست از پوشش زنان ایرانی و قولهای روحانی درباره حجاب غرب ایران را کشور خاستگاه مد نمیداند تصاویر سایت روزنامه هافینگتن پست در مطلبی به نوع و مدل لباس پوشیدن زنان و دختران ایرانی بر اساس قوانین حجاب حاکم بر کشور پرداخته است به گزارش نامهنیوز هافینگتن پست در اامام جمعه بروجرد:داشتن جامعهاي با جمعيت مناسب نيازمند برنامهريزيهاي لازم است
امام جمعه بروجرد داشتن جامعهاي با جمعيت مناسب نيازمند برنامهريزيهاي لازم است امام جمعه بروجرد گفت داشتن جامعهاي با جمعيت مناسب نيازمند برنامهريزيهاي لازم است به گزارش خبرگزاري فارس از بروجرد حجت الاسلام حسن ترابي عصر امروز در ديدار با كاركنان اداره ثبت احوال بروجرد به منکشف حجاب خانم ورزشکار ایرانی در بلژیک؛ تصویر
کشف حجاب خانم ورزشکار ایرانی در بلژیک تصویر راحله آسمانی را می شناسید او همان دختری است که در بازی های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو چین نایب قهرمان آسیا شد به گزارش جام نیوز به نقل از جام جم آسمانی پرافتخار ترین تکواندو کار تیم ملی بانوان است اما او چند ماهی می شود که با پذیرف«بيوههاي جوان» معضل روز جامعه ايراني
بيوههاي جوان معضل روز جامعه ايراني سرعت افزايش نرخ طلاق نسبت به ازدواج كاهش دوام و بقاي خانوادهها به كمتر از يك ماه و اينكه نيمي از طلاقهاي ثبت شده مربوط به كمتر از 5 سال زندگي مشترك بوده است ثبت حدود 2 طلاق به ازاي هر هزار نفر جمعيت و افزايش 9 1 درصدي طلاق درگزارش برنا از ميراث يك مهمان خوانده در جامعه ايراني؛ فرياد بيبندوباري در شبكههاي نوپديد/متاهلان بيشتر در معر
گزارش برنا از ميراث يك مهمان خوانده در جامعه ايراني فرياد بيبندوباري در شبكههاي نوپديد متاهلان بيشتر در معرض خطرند شايع شدن شبكههاي نوپديد بلاخص ميان جوانان و متاهلان سبب شده تا مسئولان از نمايندگان مجلس گرفته تا جامعهشناسان و كارشناسان فضاي مجازي نسبت به اين پديده واكنش نشافرمانده سپاه شاهرود:ديدگاه بسيج نسبت به اقشار مختلف جامعه راهبردي و يكسان است
فرمانده سپاه شاهرود ديدگاه بسيج نسبت به اقشار مختلف جامعه راهبردي و يكسان است فرمانده سپاه شاهرود با اشاره به اينكه بسيج متعلق به همه اقشار جامعه است گفت ما در بسيج ديدگاه هرمي نداريم و ديدگاه ما راهبردي و يكسان به تمام واحدهاي مقاومت بسيج است و از همه حمايت و پشتيباني ميكنيمامروز بايد ابعاد مختلف حماسه 9 دي در جامعه تبيين شود
امروز بايد ابعاد مختلف حماسه 9 دي در جامعه تبيين شود اراك - خبرگزاري مهر فرمانده سپاه روح الله گفت امروز بايد ابعاد مختلف حماسه 9 دي در جامعه تبيين شود تا سطح هوشياري و بصيرت مردم نسبت به اينگونه توطئه ها ارتقا يافته و مانع اقدامات فتنه گرانه دشمنان در آينده شود به گزارش خبرنگ-
گوناگون
پربازدیدترینها