محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842794654
روحاني تونسي در گفتوگو با فارس:تروريسم در جامعه مثل سرطان در پيكره آدمي است كه بايد آن را ريشهكن كرد
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روحاني تونسي در گفتوگو با فارس:تروريسم در جامعه مثل سرطان در پيكره آدمي است كه بايد آن را ريشهكن كرد
روحاني تونسي با اشاره به اينكه تروريسم در جامعه مثل سرطان در بدن آدمي است، تاكيد كرد كه بايد اين غده را ريشه كن كرد، در غير اين صورت همه جا شيوع مييابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در تونس، اين روزها جهان شاهد تشديد روند اقدامات تروريستي است، تروريسم بين الملل كه به ابزاري در دست كشورهايي كه بر آنها سلطه دارند و با معيارهاي دوگانه و مطابق با منافع و هداف خود با آن تعامل ميكنند، تبديل شده است.
ما شاهد صحنههاي فجيع متعدد در سوريه، عراق و حتي افغانستان هستيم، همچنين گروههاي مسلح در تلاش براي بيثبات كردن اين كشورها در راستاي اهداف خاصي كه كشورهاي حامي اين گروهها و عناصر افراطي به نفع خود يا تداوم وجود يا حمايت از اقتصاد خود از طريق هدف قرار دادن هر كشوري كه تهديد عليه خود به شمار ميآورد، به جوامع عربي نفوذ كردهاند.
خبرنگار خبرگزاري فارس در مورد پديده تروريسم در جهان عرب و ديدگاه اسلام نسبت به آن با «شيخ محمد بن حموده» به گفتوگو نشسته است.
شيخ حموده بر اين باور است كه افراط گرايي در ميان افرادي رشد و نفوذ ميكند كه با مشكلات اجتماعي مثل فقر و مسكنت، بيكاري و بحرانهاي روحي و رواني دست و پنجه نرم ميكنند، بنابراين اين مشكلات آنها را به سمت پيوستن به گروههاي مسلح سوق ميدهد، بنابراين براي مقابله با افراط گرايي بايد به سراغ ريشه كني مشكلات رفت.
وي تاكيد كرد كه جامعه تونس همانند يك جسم مبتلا به بيماري سرطان است، بنابراين ما دو فرضيه در مقابل خود داريم يكي اينكه آن را ريشه كن كنيم و دوم اينكه بيماري گسترش يافته و تمام جسم بيمار را احاطه كند.
حموده درباره سوريه گفت كه اين كشور به آزمايشگاه تروريسم بين المللي به عنوان يك صنعت آمريكايي و صهيونيستي تبديل شده، ولي به لطف و فضل الهي و به رغم تعداد قربانيان و كشتار و ويراني در اين كشور بشار اسد در رأس قدرت باقي خواهند ماند.
آنچه در زير ميآيد، مشروح اين گفتوگو است:
فارس: سه سال از آنچه كه انقلابهاي عربي ناميده ميشود، گذشت. انقلابهايي كه آزادي درپي داشته و همچنين باعث تشديد بحران جنبشهاي راديكال ديني و افزايش گروههاي تروريستي شده است، ولي بدتر از آن اقدام اين گروهها به فتنه انگيزي و تروريسم در كشورهاي جهان به طور كلي است، نظر شما در اين مورد چيست؟
حموده: اين جنبشها در گذشته نيز وجود داشتند، ولي به صورت مخفيانه فعاليت ميكردند تا اينكه آزاديهاي به وجود آمده، به آنها اين اجازه را داد تا آشكارا به فعاليتهاي خود بپردازند و از شكاف سياسي، مساجد و فضاهاي عمومي و علاقه و عشق مردم به دين و گرويدن به آن بعد از سالها فضاي بسته فكري و ديني و ضعف در گفتمان مذهبي سوء استفاده كنند. همه ما ميدانيم كه اكثر اين افراد 99 درصد از كساني هستند كه با مشكلات اجتماعي مثل فقر و مسكنت، بيكاري و بحرانهاي روحي و رواني دست و پنجه نرم ميكنند، بنابراين اين مشكلات آنها را به سمت پيوستن به گروههاي مسلح سوق ميدهد، گروههايي كه بر اين باورند، هر كس از روش افراطي آنها پيروي كند، به بهشت برين خواهد رفت. اضافه ميكنم كه آنها در نبردي كه نه در مورد آن جزئياتي دارند و اطلاعاتي دارند، خود را تحت فشار قرار دادهاند و اين تاثير گذار است، چرا كه مردم مطابق عواطف و احساساتشان رفتار ميكنند. در مورد تهديد آنها بايد گفت كه اين مسئله به سطح فكر آنها مربوط ميشود، به گونهاي كه آنها با سوء استفاده از قشر خاصي از نوجوانان و جوانان تلاش ميكنند با تاثيرگذاري بر جوانان آنها را شستشوي مغزي دهند، اين گروهها شرايطي افراد جذب شده را مورد مطالعه قرار ميدهند و اقدام به شستشوي مغزي ميكنند و آنها را با ايجاد تكان روحي در زندگي به سمت يافتن بهشت موعود سوق ميدهند.
فارس: سرنوشت اين پديده در تونس به كجا ختم ميشود، آيا با جذب و بسيج روزانه قشر جوان ادامه خواهد داشت؟
حموده: متأسفانه امروز جامعه تونس همانند يك جسم مبتلا به بيماري سرطان است، بنابراين ما دو فرضيه در مقابل خود داريم يكي اينكه آن را ريشه كن كنيم و دوم اينكه بيماري گسترش يافته و تمام جسم بيمار را احاطه كند. اينجاست كه نقش علماي مكتب الزيتونيه و در كنار آن رسانه فرهنگي و ديني ميانه رو و معتدل بايد برجسته شود، تونس به رغم دشواري شرايط و انتشار گسترده اين پديده در برابر اين جبنشها مقاومت كرده است. مشكل اينجاست كه گفتمان ديني همچنان در خلأ به سر ميبرد و بايد آن را طبق نيازهاي واقعي زندگي ترويج و توسعه داد. اما در مورد سرنوشت جنبشهايي كه خود را سلفي جهاد ميدانند بايد به تاريخ جنبشهاي بنيادگراي كه در گذشته دور به كشور ما راه پيدا كردهاند، بازگشت، به نظر من سلفي سنتي و سلفي علمي يا جهادي در تونس رو به زوال است و جامعه آن را در آيندهاي نزديك پس خواهد زد و جسم بيمار خلاص خواهد شد.
فارس: نگرانيهاي زيادي در مورد امكان وقوع عمليات تروريستي با فرا رسيدن سال جديد ميلادي وجود دارد، آيا اين نگراني در حال حاضر منطقي است؟ يا اينكه ميتوان در مورد توانايي براي كنترل اين گروههاي مسلح سخن گفت؟
حموده: اين گروهها جامعه را مسموم كردهاند و اين امكان وجود دارد كه دست به اقدامات تروريستي بزنند و نتايج آن نيز خطرناك خواهد بود. به همين خاطر فرهنگ سازي و اراده سياسي لازم براي خروج هرچه سريعتر از اين مرحله انتقالي بايد ايجاد شود، يك بار ديگر ميگويم كه اين گروهها به بيش از شايستگي و لياقت خود رسيدهاند و رسانهها به آنها جايگاهي بزرگتر از حد خود دادهاند، ما ميتوانيم شر را با سخن نگفتن در مورد آن از بين ببريم، اينها داراي خط مشي فكري و انديشمندان براي پيروزي از تفكر خاصي نيستند و با ثروتهاي سياسي گذران عمر ميكنند.
فارس: سوريه كه امروز در آتش فتنه به سر ميبرد، بزرگترين قرباني اقدامات تروريستي به شمار ميآيد، به ويژه اينكه هزاران نفر از انسانهاي بيگناه به شهادت رسيدهاند، نظر شما در اين مورد چيست؟
حموده: در مورد سوريه بايد گفت كه اين كشور به آزمايشگاه تروريسم بين المللي به عنوان يك صنعت آمريكايي و صهيونيستي تبديل شده است، ولي به لطف و فضل الهي و به رغم تعداد قربانيان و كشتار و ويراني در اين كشور من تصور ميكنم كه بشار اسد در رأس قدرت باقي خواهند ماند، سحر ساحر به خودش بازخواهد گشت و اين گروهها شكست خواهند خورد. آنچه كه امروز در سوريه شاهد آن هستيم، رخداد تصادفي نيست، بلكه يك طرح از پيش طراحي شده توسط استكبار جهاني است كه طبق اهداف و برنامههاي آمريكايي – صهيونيستي فعاليت ميكند.
فارس: برخي منابع تاكيد ميكنند كه تونسيها در صدر ليست تروريستها قرار دارند، چه در سوريه يا ديگر مناطق؟ نظر شما در مورد چيست؟
حموده: درست است، تقريبا دو سوم تروريستهاي موجود در سوريه و عراق از شهروندان تونسي هستند و اين آمار خيره كنندهاي است. وجه تمايز شهروند تونسي در درجه اول جسارت و تأثير پذيري عاطفي اوست و اين موضوع باعث تاثيرگذاري بر اينگونه افراد به ويژه افراد ضعيف اجتماعي و مادي ميشود. من اراده سياسي ضعيف به ويژه بعد از بسته شدن سفارت سوريه توسط مرزوقي را بدان اضافه ميكنم، حمايتها تنها مادي نيست، بلكه به صورت غير مستقيم از طريق چشم پوشي از مسئله سلفيها نيز صورت ميگيرد.
فارس: پيام شما به عنوان يك شخصيت معتدل و ميانه رو به اين قشر شكننده از جوانان و كساني كه مهاجرت و اغواي آنها با اهداف مادي و نه ديني تحت عناوين متعدد مثل بهشت موعود و ديگر مسائل صورت ميگيرد، چيست؟
حموده: اين يك پيام دشوار و طولاني است كه ما مسئوليت آن را بر عهده داريم، ما به عنوان شيوخ ميگوييم كه اگر هر انساني از اسلام راستين پيروي ميكرد، ما با چنين تناقضات دشواري در جهان عرب مواجه نبوديم، روند اصلاح بايد همه جانبه باشد و اين وظيفه مشترك روان شناسان، جامعه شناسان، سياستمداران و عالمان ديني است، موضوع مهمتر براي من دقت نظر در گفتمان ديني است. من خواستار برگزاري كنفرانس اسلامي بين المللي براي مقابله با خشونت و تروريسم بودم كه در آن بزرگان جهان براي نزديك كردن ديدگاهها و رهايي تدريجي از اين پديده شركت كنند.
فارس: شيخ عبدالعزيز بن عبدالله آل شيخ، مفتي عربستان فتوا داده است كه عمليات انتحاري بزرگترين جنايت و سرنوشت عاملان آن آتش جهنم است، از طرف ديگر همه ميدانند كه عربستان از صادر كنندگان اصلي تروريسم است و اين كشور اردوگاه وهابيت افراطي است، نظر شما در اين مورد چيست؟
حموده: بهترين جواب اين ضرب المثل است: «بهترين سخن در مورد عفاف را زن بدكاره ميگويد»، اين شخص از پيروان محمد عبدالوهاب است و براي دفع سوء ظن و تاكيد بر اينكه عليه تروريسم و تروريستهاست، چنين موضعي را اتخاذ كرده است، ما با اين اظهارات به دوگانگي گفتمان عربستان در حالي كه اين كشور از بزرگترين حاميان تسليحاتي و مالي تروريسم است، پي ميبريم.
فارس: نظر شما در مورد منافع اين كشورها كه بهترين جوانان عربي را به سمت چنين اقدامات تروريستي منافي دين سوق ميدهند، چيست؟
حموده: اولين نگراني اين كشورها از تزلزل در قدرت و جايگاهشان است، هر كدام داراي اهدافي هستند و ميخواهند طرحهاي خود را از طريق فريب و گمراه ساختن قشر جوان پيش ببرند، آمريكا و فرانسه هر كدام داراي منافع اقتصادي هستند، همچنين از برنامه هستهاي ايران نگران هستند؛ ولي در مورد تركيه بايد گفت كه اين كشور تلاش ميكند، طرح اخواني را در كشورهاي عربي حفظ كند.
انتهاي پيام/ز
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
كارشناس تونسي حقوق بينالملل در گفتوگو با فارس:تروريسم در تونس واقعيت خطرناكي دارد/ انحلال دستگاه اطلاعات اشت
كارشناس تونسي حقوق بينالملل در گفتوگو با فارس تروريسم در تونس واقعيت خطرناكي دارد انحلال دستگاه اطلاعات اشتباه بود كارشناس حقوق بينالملل و روابط استراتژيك تونس با اشاره به اينكه تروريسم در تونس واقعيت خطرناكي پيدا كرده است كه نميشود آن را ناديده گرفت تاكيد كرد انحلال آنچه ستحليلگر مسائل سياسي سوري در گفتوگو با فارس:توقف حمايت از تروريسم، راهحل بحران سوريه/كسب پيروزيهاي بيشتر تا
تحليلگر مسائل سياسي سوري در گفتوگو با فارس توقف حمايت از تروريسم راهحل بحران سوريه كسب پيروزيهاي بيشتر تا پيش از ژنو تحليلگر مسائل سياسي سوري با اشاره به اينكه توقف حمايت از تروريسم تنها راه حل بحران سوريه به شمار ميآيد گفت ارتش سوريه تا پيش از برگزاري كنفرانس ژنو 2 برگرئيس جامعه خيرين مدرسهساز كشور در گفتوگو با فارس اعلام كردفعاليت ۵۰۰ هزار خيّر مدرسهساز در كشور/ احداث ۱۲۰
رئيس جامعه خيرين مدرسهساز كشور در گفتوگو با فارس اعلام كردفعاليت ۵۰۰ هزار خيّر مدرسهساز در كشور احداث ۱۲۰ هزار كلاس طي ۱۵ سال رئيس جامعه خيرين مدرسهساز كشور گفت ۵۰۰ هزار خيّر مدرسهساز در كشور و يكهزار خيّر مدرسهساز در خارج از كشور فعاليت ميكنند محمدرضا حافظي رئيس جامعيك فعال جامعه زنان در گفتوگو با فارس:وي چت و وايبر به عنوان مصاديق جنگ نرم در كمين جوانان است
يك فعال جامعه زنان در گفتوگو با فارس وي چت و وايبر به عنوان مصاديق جنگ نرم در كمين جوانان است يك فعال جامعه زنان گفت وي چت و وايبر در فضاي مجازي و مباحث سايبري مصداق جنگ نرم است كه در كمين جوانان جامعه است و بايد راهكارهاي جدي براي مقابله با آن انديشيده شود زهرا سجادي در گفت ومدير انتشارات «رنگ خدا» در گفتوگو با فارسنظارت وزارت ارشاد بر سلامت فكري جامعه/ «تك نگاريهاي شهيد مجيد تميزي
مدير انتشارات رنگ خدا در گفتوگو با فارسنظارت وزارت ارشاد بر سلامت فكري جامعه تك نگاريهاي شهيد مجيد تميزي در دست انتشار مدير انتشارات رنگ خدا ضمن اشاره به اينكه مميزي ابزاري است كه اجازه ميدهد مطالب مطلوب در جامعه نشر داده شود گفت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد بر سلادبير اجرايي جامعه روحانيت شيراز:وضعيت دستگاه قضايي فارس رو به بهبود است
دبير اجرايي جامعه روحانيت شيراز وضعيت دستگاه قضايي فارس رو به بهبود است دبير اجرايي جامعه روحانيت شيراز گفت اقداماتي كه در راستاي بهبود عملكرد دستگاه قضايي فارس انجام شده چشمگير است اما جا دارد كه اين روند تسريع شود به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز حجتالاسلام والمسلمين سيد مبايد به صورت متحد با تروريسم مبارزه كنيم روحاني در گفتوگوي تلفني با نخست وزير عراق:
بايد به صورت متحد با تروريسم مبارزه كنيم روحاني در گفتوگوي تلفني با نخست وزير عراق رئيسجمهور با اشاره به كساني كه از تروريسم و جنايتكاران حمايت ميكنند گفت كشورهايي كه در اين قضايا دخيلاند مسئول بوده و بايد پاسخگو باشند به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري حسن روحانيكارشناسان امور امنيتي عراق در گفتوگو با فارس:عمليات الانبار نشان از باور عميق عراقيها به لزوم نابودي تروريسم
كارشناسان امور امنيتي عراق در گفتوگو با فارس عمليات الانبار نشان از باور عميق عراقيها به لزوم نابودي تروريسم دارد حمايت مردمي و سياسي از عمليات امنيتي ارتش عراق در صحراي غربي اين كشور نشاندهنده باور عميق تمام طرفهاي عراقي به ويژه مسئولان استان الانبار به ضرورت نابودي محافلگفتوگوي فارس با معاون گردشگري كشوروعده روحاني براي ايجاد ۴ ميليون شغل از گردشگري چه زماني محقق ميشود؟
گفتوگوي فارس با معاون گردشگري كشوروعده روحاني براي ايجاد ۴ ميليون شغل از گردشگري چه زماني محقق ميشود حجتالاسلام حسن روحاني يكي از وعدههايي كه براي دولت يازدهم در زمينه گردشگري داد ايجاد ۴ ميليون شغل از اين صنعت بود اما اين وعده چه زماني محقق ميشود مرتضي رحماني موحد معاونسجادي به فارس خبر دادديدار جبهه پيروان با جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين
سجادي به فارس خبر دادديدار جبهه پيروان با جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين سخنگوي جبهه پيروان از ديدار شوراي مركزي اين جبهه با برخي از گروههاي مرجع همچون جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين حوزه علميه قم خبر داد و گفت با انتخاب آقاي باهنر فصل جديدي در مديريت جبهه پيروان گشودهكارشناسان امور سياسي و امنيتي عراق در گفتوگو با فارس مطرح كردندهدف قرار دادن زائران در عراق؛ انتقال از تروريس
كارشناسان امور سياسي و امنيتي عراق در گفتوگو با فارس مطرح كردندهدف قرار دادن زائران در عراق انتقال از تروريسم دولتي به تروريسم گروهي حملات مستمر به زائران در عراق بعد از گذشت ۱۰ سال از سرنگوني رژيم بعث بيانگر آن است كه هدف قرار دادن زائران از تروريسم دولتي در رژيم سابق به تروريفروزنده در گفتوگو با فارس:اولين مخالف اظهارات ساختارشكنانه حجاريان آقاي روحاني است
فروزنده در گفتوگو با فارس اولين مخالف اظهارات ساختارشكنانه حجاريان آقاي روحاني است معاون پارلماني احمدينژاد در واكنش به سخنان حجاريان گفت آنها در زمان آقاي احمدينژاد اين نقدها را به مجلس وارد نميكردند در حالي كه بايد بدانند اين مجلس همان مجلس زمان احمدينژاد است و اولين مخالذوالنور در گفتوگو با فارس:حجاريان تفكر قاجاري دارد/ روحاني به اين افراد ميدان ندهد
ذوالنور در گفتوگو با فارس حجاريان تفكر قاجاري دارد روحاني به اين افراد ميدان ندهد حجتالاسلام ذوالنور تصريح كرد تفكري كه حجاريان مطرح كرد تفكري قاجاري است و با قانون اساسي ما و مردمسالاري سازگاري ندارد چراكه از آن شائبه ديكتاتوري برميآيد حجتالاسلام مجتبي ذوالنور كارشناس مس-
گوناگون
پربازدیدترینها