تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842794654




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روحاني تونسي در گفت‌وگو با فارس:تروريسم در جامعه مثل سرطان در پيكره آدمي است كه بايد آن را ريشه‌كن كرد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روحاني تونسي در گفت‌وگو با فارس:تروريسم در جامعه مثل سرطان در پيكره آدمي است كه بايد آن را ريشه‌كن كرد
روحاني تونسي با اشاره به اينكه تروريسم در جامعه مثل سرطان در بدن آدمي است، تاكيد كرد كه بايد اين غده را ريشه كن كرد، در غير اين صورت همه جا شيوع مي‌يابد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در تونس، اين روزها جهان شاهد تشديد روند اقدامات تروريستي است، تروريسم بين الملل كه به ابزاري در دست كشورهايي كه بر آنها سلطه دارند و با معيارهاي دوگانه و مطابق با منافع و هداف خود با آن تعامل مي‌كنند، تبديل شده است.

ما شاهد صحنه‌هاي فجيع متعدد در سوريه، عراق و حتي افغانستان هستيم، همچنين گروه‌هاي مسلح در تلاش براي بي‌ثبات كردن اين كشورها در راستاي اهداف خاصي كه كشورهاي حامي اين گروه‌ها و عناصر افراطي به نفع خود يا تداوم وجود يا حمايت از اقتصاد خود از طريق هدف قرار دادن هر كشوري كه تهديد عليه خود به شمار مي‌آورد، به جوامع عربي نفوذ كرده‌اند.

خبرنگار خبرگزاري فارس در مورد پديده تروريسم در جهان عرب و ديدگاه اسلام نسبت به آن با «شيخ محمد بن حموده» به گفت‌وگو نشسته است.

شيخ حموده بر اين باور است كه افراط گرايي در ميان افرادي رشد و نفوذ مي‌كند كه با مشكلات اجتماعي مثل فقر و مسكنت، بيكاري و بحران‌هاي روحي و رواني دست و پنجه نرم مي‌كنند، بنابراين اين مشكلات آنها را به سمت پيوستن به گروه‌هاي مسلح سوق مي‌دهد،‌ بنابراين براي مقابله با افراط گرايي بايد به سراغ ريشه كني مشكلات رفت.

وي تاكيد كرد كه جامعه تونس همانند يك جسم مبتلا به بيماري سرطان است، بنابراين ما دو فرضيه در مقابل خود داريم يكي اينكه آن را ريشه كن كنيم و دوم اينكه بيماري گسترش يافته و تمام جسم بيمار را احاطه كند.

حموده درباره سوريه گفت كه اين كشور به آزمايشگاه تروريسم بين المللي به عنوان يك صنعت آمريكايي و صهيونيستي تبديل شده، ولي به لطف و فضل الهي و به رغم تعداد قربانيان و كشتار و ويراني در اين كشور بشار اسد در رأس قدرت باقي خواهند ماند.

آنچه در زير مي‌آيد، مشروح اين گفت‌وگو است:

فارس: سه سال از آنچه كه انقلاب‌هاي عربي ناميده ميشود، گذشت. انقلاب‌هايي كه آزادي درپي داشته و همچنين باعث تشديد بحران جنبش‌هاي راديكال ديني و افزايش گروه‌هاي تروريستي شده است، ولي بدتر از آن اقدام اين گروه‌ها به فتنه انگيزي و تروريسم در كشورهاي جهان به طور كلي است، نظر شما در اين مورد چيست؟

حموده: اين جنبش‌ها در گذشته نيز وجود داشتند، ولي به صورت مخفيانه فعاليت مي‌كردند تا اينكه آزادي‌هاي به وجود آمده، به آنها اين اجازه را داد تا آشكارا به فعاليت‌هاي خود بپردازند و از شكاف سياسي، مساجد و فضاهاي عمومي و علاقه و عشق مردم به دين و گرويدن به آن بعد از سال‌ها فضاي بسته فكري و ديني و ضعف در گفتمان مذهبي سوء استفاده كنند. همه ما مي‌دانيم كه اكثر اين افراد 99 درصد از كساني هستند كه با مشكلات اجتماعي مثل فقر و مسكنت، بيكاري و بحران‌هاي روحي و رواني دست و پنجه نرم مي‌كنند، بنابراين اين مشكلات آنها را به سمت پيوستن به گروه‌هاي مسلح سوق مي‌دهد، گروه‌هايي كه بر اين باورند، هر كس از روش افراطي آنها پيروي كند، به بهشت برين خواهد رفت. اضافه مي‌كنم كه آنها در نبردي كه نه در مورد آن جزئياتي دارند و اطلاعاتي دارند، خود را تحت فشار قرار داده‌اند و اين تاثير گذار است، چرا كه مردم مطابق عواطف و احساساتشان رفتار مي‌كنند. در مورد تهديد آنها بايد گفت كه اين مسئله به سطح فكر آنها مربوط مي‌شود، به گونه‌اي كه آنها با سوء استفاده از قشر خاصي از نوجوانان و جوانان تلاش مي‌كنند با تاثيرگذاري بر جوانان آنها را شستشوي مغزي دهند، اين گروه‌ها شرايطي افراد جذب شده را مورد مطالعه قرار مي‌دهند و اقدام به شستشوي مغزي مي‌كنند و آنها را با ايجاد تكان روحي در زندگي به سمت يافتن بهشت موعود سوق مي‌دهند.

فارس: سرنوشت اين پديده در تونس به كجا ختم مي‌شود، آيا با جذب و بسيج روزانه قشر جوان ادامه خواهد داشت؟

حموده: متأسفانه امروز جامعه تونس همانند يك جسم مبتلا به بيماري سرطان است، بنابراين ما دو فرضيه در مقابل خود داريم يكي اينكه آن را ريشه كن كنيم و دوم اينكه بيماري گسترش يافته و تمام جسم بيمار را احاطه كند. اينجاست كه نقش علماي مكتب الزيتونيه و در كنار آن رسانه فرهنگي و ديني ميانه رو و معتدل بايد برجسته شود، تونس به رغم دشواري شرايط و انتشار گسترده اين پديده در برابر اين جبنش‌ها مقاومت كرده است. مشكل اينجاست كه گفتمان ديني همچنان در خلأ به سر مي‌برد و بايد آن را طبق نيازهاي واقعي زندگي ترويج و توسعه داد. اما در مورد سرنوشت جنبش‌هايي كه خود را سلفي جهاد مي‌دانند بايد به تاريخ جنبش‌هاي بنيادگراي كه در گذشته دور به كشور ما راه پيدا كرده‌اند، بازگشت، به نظر من سلفي سنتي و سلفي علمي يا جهادي در تونس رو به زوال است و جامعه آن را در آينده‌اي نزديك پس خواهد زد و جسم بيمار خلاص خواهد شد.

فارس: نگراني‌‌هاي زيادي در مورد امكان وقوع عمليات تروريستي با فرا رسيدن سال جديد ميلادي وجود دارد، آيا اين نگراني در حال حاضر منطقي است؟ يا اينكه مي‌توان در مورد توانايي براي كنترل اين گروه‌هاي مسلح سخن گفت؟

حموده: اين گروه‌ها جامعه را مسموم كردهاند و اين امكان وجود دارد كه دست به اقدامات تروريستي بزنند و نتايج آن نيز خطرناك خواهد بود. به همين خاطر فرهنگ سازي و اراده سياسي لازم براي خروج هرچه سريع‌تر از اين مرحله انتقالي بايد ايجاد شود، يك بار ديگر مي‌گويم كه اين گروه‌ها به بيش از شايستگي و لياقت خود رسيده‌اند و رسانه‌ها به آنها جايگاهي بزرگ‌تر از حد خود داده‌اند، ما مي‌توانيم شر را با سخن نگفتن در مورد آن از بين ببريم، اينها داراي خط مشي فكري و انديشمندان براي پيروزي از تفكر خاصي نيستند و با ثروت‌هاي سياسي گذران عمر مي‌كنند.

فارس: سوريه كه امروز در آتش فتنه به سر مي‌برد، بزرگترين قرباني اقدامات تروريستي به شمار مي‌آيد، به وي‍ژه اينكه هزاران نفر از انسان‌هاي بيگناه به شهادت رسيده‌اند، نظر شما در اين مورد چيست؟

حموده: در مورد سوريه بايد گفت كه اين كشور به آزمايشگاه تروريسم بين المللي به عنوان يك صنعت آمريكايي و صهيونيستي تبديل شده است، ولي به لطف و فضل الهي و به رغم تعداد قربانيان و كشتار و ويراني در اين كشور من تصور مي‌كنم كه بشار اسد در رأس قدرت باقي خواهند ماند، سحر ساحر به خودش بازخواهد گشت و اين گروه‌ها شكست خواهند خورد. آنچه كه امروز در سوريه شاهد آن هستيم، رخداد تصادفي نيست، بلكه يك طرح از پيش طراحي شده توسط استكبار جهاني است كه طبق اهداف و برنامه‌هاي آمريكايي – صهيونيستي فعاليت مي‌كند.

فارس: برخي منابع تاكيد مي‌كنند كه تونسي‌ها در صدر ليست تروريست‌ها قرار دارند، چه در سوريه يا ديگر مناطق؟ نظر شما در مورد چيست؟

حموده: درست است، تقريبا دو سوم تروريست‌هاي موجود در سوريه و عراق از شهروندان تونسي هستند و اين آمار خيره كننده‌اي است. وجه تمايز شهروند تونسي در درجه اول جسارت و تأثير پذيري عاطفي اوست و اين موضوع باعث تاثيرگذاري بر اينگونه افراد به ويژه افراد ضعيف اجتماعي و مادي مي‌شود. من اراده سياسي ضعيف به ويژه بعد از بسته شدن سفارت سوريه توسط مرزوقي را بدان اضافه مي‌كنم، حمايت‌ها تنها مادي نيست، بلكه به صورت غير مستقيم از طريق چشم پوشي از مسئله سلفي‌ها نيز صورت مي‌گيرد.

فارس: پيام شما به عنوان يك شخصيت معتدل و ميانه رو به اين قشر شكننده از جوانان و كساني كه مهاجرت و اغواي آنها با اهداف مادي و نه ديني تحت عناوين متعدد مثل بهشت موعود و ديگر مسائل صورت مي‌گيرد، چيست؟

حموده: اين يك پيام دشوار و طولاني است كه ما مسئوليت آن را بر عهده داريم، ما به عنوان شيوخ مي‌گوييم كه اگر هر انساني از اسلام راستين پيروي مي‌كرد، ما با چنين تناقضات دشواري در جهان عرب مواجه نبوديم، روند اصلاح بايد همه جانبه باشد و اين وظيفه مشترك روان شناسان، جامعه شناسان، سياستمداران و عالمان ديني است، موضوع مهمتر براي من دقت نظر در گفتمان ديني است. من خواستار برگزاري كنفرانس اسلامي بين المللي براي مقابله با خشونت و تروريسم بودم كه در آن بزرگان جهان براي نزديك كردن ديدگاه‌ها و رهايي تدريجي از اين پديده شركت كنند.

فارس: شيخ عبدالعزيز بن عبدالله آل شيخ، مفتي عربستان فتوا داده است كه عمليات انتحاري بزرگترين جنايت و سرنوشت عاملان آن آتش جهنم است، از طرف ديگر همه مي‌دانند كه عربستان از صادر كنندگان اصلي تروريسم است و اين كشور اردوگاه وهابيت افراطي است، نظر شما در اين مورد چيست؟

حموده: بهترين جواب اين ضرب المثل است: «بهترين سخن در مورد عفاف را زن بدكاره مي‌گويد»، اين شخص از پيروان محمد عبدالوهاب است و براي دفع سوء ظن و تاكيد بر اينكه عليه تروريسم و تروريست‌هاست، چنين موضعي را اتخاذ كرده است، ما با اين اظهارات به دوگانگي گفتمان عربستان در حالي كه اين كشور از بزرگترين حاميان تسليحاتي و مالي تروريسم است، پي مي‌بريم.

فارس: نظر شما در مورد منافع اين كشورها كه بهترين جوانان عربي را به سمت چنين اقدامات تروريستي منافي دين سوق مي‌دهند، چيست؟

حموده: اولين نگراني اين كشورها از تزلزل در قدرت و جايگاهشان است، هر كدام داراي اهدافي هستند و مي‌خواهند طرح‌هاي خود را از طريق فريب و گمراه ساختن قشر جوان پيش ببرند، آمريكا و فرانسه هر كدام داراي منافع اقتصادي هستند، همچنين از برنامه هسته‌اي ايران نگران هستند؛‌ ولي در مورد تركيه بايد گفت كه اين كشور تلاش مي‌كند، طرح اخواني را در كشورهاي عربي حفظ كند.

انتهاي پيام/ز

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن