واضح آرشیو وب فارسی:الف: پرسودترين بيماريها جهان براي داروسازان
داروهاي مختلفي با قيمتهاي متفاوت در سراسر جهان عرضه ميشوند اما برخي از داروها، سود بيشتري را براي توليدكنندگان خود به ارمغان ميآورند.
به گزارش تراز هر فردي و با هر شرايطي ممكناست كه در زماني نيازمند مراقبتهاي بهداشتي و دارويي باشد.
اين مراقبتهاي بهداشتي از مسائلي ساده مانند انتخاب شويندههاي مناسب براي شستوشو صورت تا داروهاي بيماريهاي خاص متفاوت باشد و هزينه آنها نيز به همين شكل گسترده است.
ضرورت ارائه مراقبتهاي بهداشتي، آن را به يكي از سودآورترين تجارتهاي جهان تبديل كرده و اين امر همواره سرمايهگذاران بسياري را به سوي اين صنعت جذب ميكند. در اين ميان بزرگترين داروسازيهاي جهان، سعي در توليد داروهاي سودآورتر دارند كه اين داروها در اكثر موارد براي بيماريهاي رايج در كشورهاي توسعهيافته و ثروتمند ارائه ميشوند تا از اين طريق بتوانند پول بيشتر و بي دردسرتري را بهدست بياورند.
اكثر بيماري هاي سودآور براي داروسازيهاي بزرگ جهان، عمدتا بيماريهاي ناشي از زندگي مدرن در كشورهاي توسعهيافته ميباشد. اين داروسازيها سعي ميكنند تا جاي امكان اقدام به فراهم كردن شرايط آزمايش و توليد داروهاي پربها و با ارزش داشتهباشند. در ادامه بيماريهايي كه داروهاي آن بيشترين ميزان فروش و سود را در دهه گذشته براي داروسازيهاي بزرگ جهان فراهم كردهاند، به ترتيب ذكر ميشوند.
در تنظيم اين رتبهبندي، نگاهي نيز به پرفروشترين داروهاي سال ۲۰۱۲ نيز انداخته شدهاست. نكتهاي كه وجود دارد اين است كه اگرچه برخي از سفارشات دارويي بزرگترين داروسازيهاي جهان، بسيار گرانبها هستند اما آنها لزوما سودآورترين موارد نيستند و به علت استفاده كوتاهمدت از آنها و يا استفاده نادر مردم جزو اين گروه از داروها قرار ندارند.
همچنين برخي از داروها نيز در گذشته بسيار سودآور محسوب ميشدند اما با منقضي شدن حق ثبت اختراع آنها، اين داروها به صورت نسخههاي عمومي به فروش ميرسند و اين امر سبب كاهش سود اين داروها شدهاست. پرسودترين بيماريهاي جهان براي داروسازان بزرگ جهان عبارتند از:
۱.ديسليپيدمي (چاقي)
اين بيماري به هر سطح غيرطبيعي چربي در جريان خون اشاره دارد. علت اصلي اين بيماري رژيم غذايي و شيوه زندگي نادرست به ويژه در اقتصادهاي توسعهيافته ميباشد كه استانداردهاي بالاتر براي زندگي، سبب سپري كردن زمان طولانيتر در مقابل صفحه نمايش و مصرف غذاهاي چربتر شدهاست.
بر اساس پيشبنيهاي سازمان بهداشت جهاني؛ در آينده نزديك كشورهاي بيشتري با بيماري چاقي همانند بيماريهاي بهداشتي اوليه همانند سوء تغذيه و بيماريهاي عفوني روبهرو خواهند شد. رايجترين نوع دارو ديسليپدمي در دهه گذشته ليپيتور(Lipitor) يا در اصطلاح عمومي آتورواستاتين ميباشد.
فروش ليپيتور در سال ۲۰۰۶ و با ميزان ۱۳۶۹۶۰۰۰۰۰۰ دلار به حداكثر ميزان خود رسيد. اگرچه ميزان فروش اين دارو پس از آن كاهش پيدا كرد اما هنوز اين دارو پرسودترين و رايجترين دارو توليدشده توسط داروسازيهاي بزرگ جهان ميباشد.
اين واقعيت انكارناپذيراست كه چاقي عليالخصوص در كشورهاي توسعهيافته در حال افزايش است و با پيوستن كشورهاي بيشتر به ليست كشورهاي توسعهيافته اين امر تضمين ميشود كه ديسليپدمي همچنان بتواند جايگاه نخست خود را حفظ كند.
۲. بيماريهاي خودايمني ( ديابت نوع يك، ورم مفاصل)
اصطلاح بيماريهاي خود ايمني انواع مختلفي از بيماري از اگزما تا بيماري سلياك را تحت پوشش قرار ميدهد اما پرسودترين بيماريها براي داروسازان را ديابت و ورم مفاصل تشكيل ميدهد. بيماريهاي خود ايمني رواج بسياري در كشورهاي توسعهيافته دارند وبراساس آمارهاي منتشرشده اين بيماريها در حال حاضر بيش از ۵۰ ميليون نفر را تنها در آمريكا تحت تاثير قرار دادهاند كه اكثريت اين تعداد را بانوان تشكيل ميدهند.
به موازات افزايش فراواني اين بيماريها، دارو جديد Humira نيز فروش زيادي يافتهاست . اين دارو كه در اصطلاح عمومي adalimumab نام دارد، ارزش آن در سال ۲۰۱۲ بيش از ۹۲۶۵۰۰۰۰۰۰ دلار اعلام شد كه اين رقم به تنهايي برابر با حدود ۳۷ درصد از فروش بازار داروهاي خودايمني در جهان ميباشد. براساس پيشبينيهاي انجام شده به دليل زمان كوتاهي كه ازارائه اين محصول به بازار ميگذرد، فروش آن همچنان در آينده افزايش خواهد داشت و اين افزايش تا دسامبر ۲۰۱۶ ادامه دارد.
۳.اسكيزوفرني (ADD، ADHD، افسردگي)
اسكيزوفرني تنها به اختلالات شخصيتي گفته نميشود و ميتواند از بيماريهاي ساده شامل مشكلات در گفتوگو تا توهم تمام عيار را در برگيرد. علاوه بر اين، سايرمشكلات احساسي شامل عدم توازن عاطفي شديد مانند افسردگي را نيز جزو گروه بيماري اسكيزوفرني محسوب ميشوند.
اسكيزوفرني از بيماريهاي مادامالعمر ميباشد كه ممكن است در سنين پايين نيز رخ دهد. دارو اين بيماري Abilify نام دارد كه در اصطلاح عمومي به نام aripiprazole نيز شناخته ميِشود. اين دارو تنها دارو پرسود اين بيماري محسوب ميشود كه سود حاصل از فروش آن براي بزرگترين داروسازيهاي جهان در سال ۲۰۱۱ ، با مقدار ۷۳۶۳۰۰۰۰۰۰ دلار به حداكثر خود رسيد.
اين دارو نيز مانند تمام داروهاي اين بيماري داراي خواص ضدجنون ميباشد و با نرمالسازي مواد شيميايي مغز به كاهش علائم رواني اسكيزوفرني كمك ميكند. به علت مادامالعمر بودن اكثر انواع اين بيماري، داروهاي اين بيماري سومين پرسودترين داروهاي جهان محسوب ميشوند. با افزايش آشكار افسردگي كودكان در كشورهاي توسعهيافته، خريد و فروش اين دسته از داروهاي ضد روانپريشي نيز با افزايش چشمگيري روبهرو خواهد شد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]