تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن شب برنامه سال آينده نوشته مى‏شود. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826244447




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح انحلال مجلس توسط دولت، تفكر رضاخاني است


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: طرح انحلال مجلس توسط دولت، تفكر رضاخاني است
در روزهاي اخير با توجه به شتاب گرفتن نقدهاي تند بعضي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بر عليه دولت يازدهم آقاي حجاريان نظريه‌پرداز اصلاح طلب كه خود را حامي دولت نيز مي‌داند در يك گفتگوي تفصيلي با ايسنا خواستار قدرت قانوني دولت براي انحلال مجلس شد. او انگيزه طرح اين مسئله را هماهنگي با دولت عنوان كرده و اعلام داشته است كه حتي اگر قرار باشد قانون اساسي عوض شود بايد شرايطي فراهم شود تا مانند بسياري از كشورها، دولت بتواند مجلس را منحل كرده و انتخابات زودهنگام برگزار كند تا مردم دوباره رأي دهند و سيستمي هماهنگ پديد آوردند.
اين نحوه موضع گيري آقاي حجاريان كه تازگي هم ندارد از چند جهت قابل تأمل است.
1 - دستور بازنگري در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران طبق اصل 177قانون اساسي توسط مقام معظم رهبري پس از مشورت با مجمع تشخيص مصلحت نظام به انجام مي‌رسد آن هم در موارد خاص و ضروري. روشن است كه گرايش سياسي و جناحي خاص كه ترجيح منافع حزبي بدون رعايت منافع ملي باشد در آن مدخليت ندارد.
2 - تجربه گذشته حاكي از اين است كه بعضي از سران اصلاح طلب وقتي نفوذ در قدرت پيدا مي‌كنند قامت خواه شده و اقتدارگرا مي‌شوند اما هنگامي كه در اقليت هستند آزادي خواه و طالب دموكراسي گشته و شعار آزادي مي‌دهند اين مطلب با روح آزادمنشي و اصلاح طلبي به معني واقعي كلمه منافات دارد كه بايد مورد رعايت قرار بگيرد بويژه در فصل اعتدال و ميانه‌‌روي كه پرهيز از افراط و تفريط از ضرورت‌هاي آن است.
3 - نقد قدرت و اقتدار دولت توسط مجلس و نمايندگان ملت با سازوكارهاي قانوني اصلي سازنده، مطلوب و انكارناپذير است. هماهنگ شدن سياسي دولت و مجلس به معنا و مفهوم جناحي و گروهكي آن بدون رعايت منافع ملي، ضررهاي فراواني را همانند مجلس ششم در دوران قدرت جريان اصلاحات و بعضي از مجالس در دوران اصولگرايي در پي دارد كه جبران ناپذير است.
4 - موضوع تفكيك قوا براي تقسم قدرت و اثرگذاري سازنده قواي مختلف در نظام با روح دموكراسي بيشتر همخواني داشته و دارد و آنچه جناب ايشان بدان تأكيد كرده‌اند تلاش براي شكل‌گيري تمركز قدرت در دولت و اقتداري است كه منجر به ديكتاتوري اكثريت شده و مذموم است.
5 - باطن اصلي نظريه ياد شده هماهنگ شدن نمايندگان واقعي ملت با دولت است كه حكم وكيل الدوله نمايندگان مجلس را تأييد و امضاء نموده و باعث مي‌گردد نماينده‌ها مجيزگوي دولت باشند و نقش‌آفريني واقعي خود را از دست بدهند چيزي كه در دوران اصولگرايي آن را دوستان اصلاح‌طلب به مجلس خرده مي‌گرفتند؟!
6 - در مقدمه قانون اساسي كه آرمان شهيدان انقلاب محسوب مي‌شود تصريح شده: حكومت از ديدگاه اسلام، برخاسته از موضع طبقاتي و سلطه‌گري فردي يا گروهي نيست، بلكه تبلور آرمان سياسي ملتي هم كيش و هم فكر است كه به خود سازمان مي‌دهد، تا روند تحول فكري و عقيدتي راه خود را به سوي هدف نهائي حركت بسوي "الله" بگشايد. اين گوياي اين است كه داشتن موضع طبقاتي و سلطه‌گري فردي يا گروهي برخلاف اين آرمان محسوب شده و مردود است.
7 - تجميع قدرت سياسي مجلس كه مظهر اقتدار، اراده و آرمان ملت است در خدمت دولت و قرار دادن انحلال مجلس دردست دولت آن هم مجلسي كه به فرموده امام راحل(ره) در رأس امور است يك نوع ساده‌انگاري است. چنين فرضيه‌اي از كسي ساخته است كه مجلس را در گذشته‌هاي دور به توپ بست و تصاحب سنگر به سنگر مراكز قدرت را منظور نظر داشت كه آخرين آن مجلس بود.
اين اتفاق را مردم شهيد داده و آزادانديش مسلمان در مشروطه تجربه كرده‌اند و بعيد است اجازه تكرار آن را به كسي بدهند، هر چند كه از بعضي از نمايندگان خودشان در مجلس ناراضي باشند. در خاتمه اعلام مي‌دارد آقاي دكتر روحاني با مبنا قرار دادن قانون اساسي و اصل تفكيك قوا با شعار اعتدال، عقلانيت، و تدبير به پيروزي رسيده و نياز به كمك و ميدان‌داري تئوريسين‌هاي امنيتي و افراطي كه ساختارشكني را در گذشته به جامعه ديكته مي‌كردند ندارد. در وضع فعلي بجا و پسنديده است كه عوامل افراط ساكت باشند و دولت را با سكوت سنجيده خودشان ياري كنند و باعث التهاب نشوند و بدانند كه طرح انحلال مجلس توسط دولت تفكر رضاخاني است و منورالفكرهاي غرب باور طالب آن سالهاي سال است كه به تاريخ پيوسته‌اند.
والسلام علي من اتبع الهدي
علي عسكري - نماينده سابق مشهد

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن