تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ایمان هیچ بنده ای راستین نمی شود مگر زمانیکه اعتمادش به آنچه نزد خداست از اعتمادش به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843306918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از باهنر «لابي‌گر» تا عارفِ آرام انتخابات آينده مجلس را چه كسي مي‌برد؟


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: از باهنر «لابي‌گر» تا عارفِ آرام انتخابات آينده مجلس را چه كسي مي‌برد؟
دو جريان سياسي مهم كشور خود را براي رقابت نفس گير انتخابات مجلس شوراي اسلامي آماده مي‌كنند. انتخابات مجلس دهم، زمين تازه رقابت ميان اصول گرايان و اصلاح طلبان است و اين دو جريان خود را براي اين رقابت نفس گير آماده مي‌كنند.


اصول گرايان كه از انتخابات مجلس هشتم، ديگر طعم وحدت را نچشيده اند، سخت به دنبال رسيدن به يك وحدت كلمه در فضاي داخلي خود هستند. حسين فدايي نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي اخيرا در يك گفت وگوي تلويزيوني، به اختلاف اصول گرايان در انتخابات سال 84 اشاره مي كند و مي گويد:« شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب دستاوردهاي خوبي داشت اما نتوانست روي اصول و مواضع طراحي شده بايستد و چون برخي از اين اصول و مواضع عدول كردند، ناخودآگاه آسيب هايي وارد شد. تعجيل برخي از دوستان باعث شد داخل تشكيلات و شورا با اختلاف و چالش ايجاد شود. متاسفانه علي رغم اينكه رويكرد عمومي مردم نسبت به اصولگراها مثبت بود اما در نهايت تفاهم روي يك فرد صورت نگرفت و چهار نامزد بيرون آمد.»

اين تعدد نامزدها در انتخابات رياست جمهوري بيانگر تفاوت ديدگاه سياسيون اصول گرا بود، تفاوت ديدگاهي كه حتي در جريان انتخابات مجلس نهم بيشتر نمايان شد و جريان اصولگرا به دو دسته جبهه پايداري و جبهه متحد اصول گرايي تقسيم شد. اين دو جبهه با تفاوت ديدگاه خود سبب تعريف هاي جداگانه اي از اصول گرايي شدند و هركدام ديگري را متهم به تندروي مي كردند.

باهنر هر چند توانايي لابي گري خوبي دارد، ولي نه او به پايداري ها اعتقاد و اطمينان دارد و نه آن ها به او، فقط بايد از پايداري ها دعوت كرد در فرآيند كلي اصولگرايان براي انتخابات قرار گيرند. اگر آمدند كه تازه مشكلات اجرايي هماهنگي آغاز مي شود اگر نيامدند، خب نبايد عزا گرفت، بقيه را بايد مديريت كرد

انتخابات رياست جمهوري سال 92، بازهم نشانگر عمق اختلاف جريان اصول گرايي بود و آنان با 4 نامزد وارد اين انتخابات شدند كه حاصل آن پيروزي نامزد نزديك به جريان اصلاحات يعني حسن روحاني بود.

اصول گرايان بعد از اين شكست، به اين فكر افتادند كه بايد به سوي اتحاد بيش بروند اما آنان با يك مشكل بزرگ مواجه بودند و آنهم بحران «شيخوخيت» در اين جريان بود. آيت الله مهدوي كني، رئيس مجلس خبرگان رهبري بعد از اختلاف افكني هاي مجلس نهم، ترجيح داده است، روزهاي خود را با سكوت سپري كند و ناطق نوري كه در سال 84 تمام تلاش خود را كرد تا اصول گرايان به وحدت برسند، نيز با نيروهاي اين جريان قهر سياسي كرده و ترجيح مي دهد كه ديگر وارد بازي دسته بندي بين جريانات اصولگرا نشود.

اصول گراياني كه با بحران شيخوخيت روبرو بودند، تصميم گرفتند راهي ديگر را تجربه كنند و به سوي مديريت نيروهاي جوان خود بروند. جبهه پيروان خط امام و رهبري كه متشكل از 14 گروه اصول گرا از جمله حزب موتلفه اسلامي است، محمدرضا باهنر« مرد لابي هاي مجلس» را به عنوان دبيركل اين جبهه انتخاب كرد تا فضاي جديدي را در دو سال مانده به انتخابات مجلس شوراي اسلامي تجربه كنند.

برخي از اصول گرايان معتقدند كه قدرت لابي گري باهنر مي تواند زمينه وحدت اصول گرايان را فراهم كند. در همين رابطه كوهكن، نايب رئيس جبهه پيروان خط امام و رهبري اعتقاد دارد كه :« جوانتر بودن، داشتن روحيه تشكيلاتي، اعتقاد به نظر جمعي و كار جمعي، قدرت بالاي چانه زني در مذاكرات و گفتگوها، توان بالاي استدلالي، نظم و انضباط، پيگير بودن، قدرت تعامل و گفتگو و تواضعي كه ايشان دارند مي تواند از او يك فرد مناسب براي دبيركلي اين جبهه بسازد.»

در اين ميان امير محبيان از تئورسين هاي جريان اصول گرايي اما نظر ديگري دارد و اعتقاد دارد كه باهنر نمي تواند زمينه ساز وحدت اصول گرايي شود. او مي گويد:«باهنر هر چند توانايي لابي گري خوبي دارد، ولي نه او به پايداري ها اعتقاد و اطمينان دارد و نه آن ها به او، فقط بايد از پايداري ها دعوت كرد در فرآيند كلي اصولگرايان براي انتخابات قرار گيرند. اگر آمدند كه تازه مشكلات اجرايي هماهنگي آغاز مي شود اگر نيامدند، خب نبايد عزا گرفت، بقيه را بايد مديريت كرد»

باهنر با توجه به زمان باقي مانده تا انتخابات مجلس شوراي اسلامي، بايد تمام تلاش خود را انجام دهد تا بعد از سال ها اختلاف، وحدت را به بدنه اصول گرايان بازگرداند و آنان با يك ليست واحد پاي به عرصه رقابت با اصلاح طلباني بگذارند كه اين روزها با اميد بيشتري پاي در عرصه انتخابات گذاشته اند.

اصلاح طلبان و بازسازي قواي از دست رفته

اصلاح طلبان كه بعد از حوادث سال 88 در يك رخوت سياسي و سردرگمي اجتماعي به سر مي بردند در جريان انتخابات سال 92، توانستند با بازسازي خود با مديريت هاشمي و خاتمي به صحنه سياسي كشور بازگردند. حضور عارف و روحاني به عنوان دو نماينده اين جريان در مقابل نامزدهاي اصول گرا خود نشان از اوضاع بهتر اصلاح طلبان نسبت به اصول گرايان داشت.

اين جريان توانست به هدايت هاشمي و به ويژه خاتمي، محمدرضا عارف را راضي به كناره گيري از انتخابات به نفع حسن روحاني كند تا راي عارف با تمام جذابيت هاي روحاني بتواند، نتيجه انتخابات را به نفع آنان رقم بزند. همين اتحاد موجب شد كه در روزهاي پاياني انتخابات، حسن روحاني به طرز چشمگيري از رقباي اصول گرايي خود به ويژه « قاليباف» فاصله بگيرد و در نهايت در روز 24 خرداد، به عنوان هفتمين رييس جمهور ايران برگزيده شود.

تلاش عارف براي رسيدن به سرليستي جريانات اصلاحات در انتخابات آتي است. مرد آرام اصلاحات كه بعد از انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري، به مرد فعال جريان اصلاحات تبديل شده است و بيش از هرشخص ديگري به دنبال تاسيس يك حزب فراگير در اين جريان است.

پيروزي روحاني از يك سو، و كسب اكثريت نسبي شوراي شهر تهران توسط اصلاح طلبان از سوي ديگر، اين تصور را در ذهن اصلاح طلبان ايجاد كرد كه بايد به فكر فتح مجلس شوراي اسلامي باشند. در همين زمينه محمدرضا عارف اعلام كرد كه پيروزي اصلاح طلبان در مجلس دور از دسترس نيست و آنان مي توانند اين مجلس را در اختيار خود بگيرند.

همين تفكر باعث شده است كه محمدرضا عارف به واسطه امتيازي كه به خاتمي و روحاني در جريان انتخابات رياست جمهوري داده بود، انتظار داشته باشد كه به عنوان ليدر جريان اصلاحات در جريان انتخابات مجلس به رياست خانه ملت برسد.

اين درحاليست كه هنوز بسياري از جريان هاي سياسي اصلاح طلب معتقد به ليدري سيد محمد خاتمي در اين جريان هستند و برخي ديگر به دنبال حضور ناطق نوري به عنوان سرليست اصلاح طلبان هستند.

در اين ميان برخي از اصلاح طلبان نيز وجود دارند كه از سرليستي عارف حمايت مي كنند كه از جمله آنان مي شود به اعضاي حزب مردم سالاري اشاره كرد. مصطفي كواكبيان دبيركل اين حزب مي گويد« سرليستي عارف به خود ايشان بستگي دارد و اگر واقعا بخواهد در اين انتخابات حضور داشته باشد بايد از اين موضوع استفبال كرد.»

داريوش قنبري ديگر عضو ارشد اين حزب هم معتقد است« عارف شخصيتي اصلاح طلب و دوست داشتني است و اين ظرفيت را دارد كه اصلاح طلبان را به دور خود جمع كند.» بنا به گفته اين چهره اصلاح طلب، عارف با حمايت ساير شخصيت هاي اصلاح طلب آقاي خاتمي و آقاي هاشمي مي تواند محور انتخابات آتي مجلس شوراي اسلامي باشد.»

تابش نماينده مردم يزد در مجلس شوراي اسلامي و همچنين خواهرزاده سيد محمد خاتمي اما ديدگاهي متفاوت دارد. او مي گويد« سخن در مورد سرليستي اصلاحات در انتخابات مجلس زود است و بهتر است كمي صبر كنيم تا زمان همه چيز را مشخص كند.»

در اين ميان آنچه بيش از هرچيز ديگري مشخص است، تلاش عارف براي رسيدن به سرليستي جريانات اصلاحات در انتخابات آتي است. مرد آرام اصلاحات كه بعد از انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري، به مرد فعال جريان اصلاحات تبديل شده است و بيش از هرشخص ديگري به دنبال تاسيس يك حزب فراگير در اين جريان است.

از باهنر لابي گر تا عارف آرام!

اما شايد مهمترين تفاوت بين اين دو جريان آن باشد كه باهنر به خاطر درگذشت، سكوت و قهر ريش سفيدان اصول گرا، دبيركلي جبهه پيروان را به دست گرفته است و سعي مي كند اصول گرايان را به دور يك ميز جمع كند تا سنگر مجلس را به اصلاح طلبان واگذار نكنند و عارف درحالي كه خاتمي و هاشمي رفسنجاني، نقش فعالي در جريان اصلاحات بازي مي كنند، مي خواهد ليدر اين جريان شود.

نكته ديگري كه شايد عارف به آن بي توجه است، حضور طيف نزديك به دولت كه اتفاقا در جبهه اصلاح طلبي تعريف مي شوند در انتخابات مجلس دهم است و اين يعني جريان سوم طرفداران دولت در انتخابات مجلس دهم كه بخشي از آنها را مي تواند اصلاح طلبان معتدل تشكيل دهند.(نامه نيوز)

بايد منتظر نشست و منتظر ماند و ديد كه اين دو جريان در دو سال آينده چه استراتژي براي انتخابات مجلس دهم در نظر خواهند گرفت و آرايش سياسي جناح هاي سياسي در دهمين انتخابات مجلس به چه سمت و سويي پيش خواهد رفت.

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن