واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: پيشنهاد وزارت ارتباطات براي رفع فيلتر "ويچت" / سرعت اينترنت افزايش مييابد
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از پيشنهاد وزارت ارتباطات براي رفع فيلتر "ويچت" خبر داد.
به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در حاشيه جلسه امروز(چهارشنبه) هيئت دولت در جمع خبرنگاران درباره ساخت مرورگرهاي ايراني در كشورمان گفت: دو پروژه درباره مرورگرها به مدت 2 سال بوده كه در كشورمان مورد بررسي قرار گرفته است.
وي در ادامه افزود: محققين كشورمان در مركز تحقيقات مخابرات ايران و برخي از دانشگاهها كه بر روي جستجوگرها تحقيقات خود را انجام ميدهند به نتايج خوبي دست پيدا كردهاند.
واعظي تصريح كرد: مرورگر زمين كه توسط دانشمندان كشورمان طراحي شده است كارهايش به اتمام رسيده و به عنوان يك پايلوت در دانشگاههاي كشور در حال تست است تا مشكلات آن برطرف شود.
وزير ارتباطات تصريح كرد: اميدواريم اين مرورگر بتواند در بازار عرضه و مورد استفاده قرار گيرد.
واعظي تصريح كرد: در ارتباط با موضوع نرمافزارها كشور ما و به خصوص محققين و انديشمندان ما بسيار خوب عمل كرده و در چهار ماه گذشته كه وزارت ارتباطات اعلام كرده كه مصمم به بها دادن به تحقيقات داخلي در بخش خصوصي است، شاهد بوديم كه در بخشهاي متفاوت گروههاي مختلف چه در دانشگاه و چه در بخش خصوصي به موفقيتهاي مختلفي دست پيدا كردند.
وزير ارتباطات اظهار داشت: اميدواريم بتوانيم در آينده بخشي از فعاليتهاي نرمافزاري كشورمان را كه از خارج وارد شده و ميشود، توليد كنيم.
واعظي اظهار داشت: دولت يازدهم از ابتداي شكلگيري تصميم جدي داشت تا براي مردم كار كند و بر اين باور بود كه لياقت مردم در حال حاضر بيشتر از اين است.
وي افزود: سياست دولت يازدهم سياست تفاهم است و هيچ وقت به دنبال درگيري با قوا و جريانهاي خاصي نيست اما جاي شك دارد كه با توجه به سياست دولت كه سياست آشتي با همه گروهها است چرا برخي از گروهها به دنبال اين هستند كه دولت را به حاشيه بكشانند.
واعظي تصريح كرد: بنده به عنوان يك عضو دولت شاهد بودم كه امروز رئيسجمهور در جلسه هيئت دولت از نشر اكاذيب منتسب به خود بسيار ناراحت بود لذا به نظر ميرسد برخي از جريانها به دلايل مختلف به دنبال توفيق و پيشرفت اين دولت نيستند.
وزير ارتباطات خاطرنشان كرد: آنچه در بحث انرژي هستهاي رخ داد توفيق بسيار بزرگي بود كه متاسفانه با فضاسازي كه از سوي برخي جريانات صورت ميگيرد مسير نادرستي را در پيش گرفته است، لذا اتفاقاتي كه در حال حاضر شكل ميگيرد اين است كه همه رسانهها با هم اين مسير را در پيش بگيرند كه دولت وارد حاشيه نشود.
واعظي با بيان اينكه ما در سالهاي گذشته از حاشيهها بسيار ضرر كرديم، اظهار داشت: بنده بر اين باورم كه رسانهها بايد از حاشيهها به دور باشند.
وزير ارتباطات اظهار داشت: هر دولتي حدود 6 ماه تا يكسال خود را به عنوان ماه عسل خود دارد اما دولت يازدهم از ابتداي كار خود با هجمه رسانهها و روزنامههاي مختلفي روبرو شد اما هيچگاه اين موضوع را به عنوان يك معضل مطرح نكرده و درگير آن نشد.
واعظي در بخش ديگري از اظهاراتش درباره فيلتر شبكه اجتماعي "وي چت" گفت: وي چت يك شبكه اجتماعي چيني است كه در چند ماه گذشته در دنيا توانسته است در مقابل شبكههاي اجتماعي غربي قد علم كند و نزديك به 400 ميليون عضو دارد كه حدود يك درصد آن ايرانيها هستند.
وي افزود: فرق شبكه وي چت با شبكههاي ديگر اين است كه بخشي به نام "Nearby" دارد و آن چيزي كه در كميته مصاديق مجرمانه باعث شده كه آنرا فيلتر كنند وجود اين بخش و حضور آن در حريم خصوصي افراد است.
وزير ارتباطات تصريح كرد: اين وزارتخانه هيچ ارتباطي با فيلترشدن وي چت نداشته و ما تنها يك عضو در كميته مصاديق مجرمانه هستيم و قبل از تشكيل جلسه در جريان فيلترينگ "وي چت" نبوديم.
واعظي اظهار داشت: بعد از تصميمگيري درباره فيلترينگ "وي چت" در جلسه ما بررسيهايي را انجام داديم و به كميته مصاديق مجرمانه اعلام كرديم كه وزارت ارتباطات ميتواند بخش "Nearby" را حذف كنند تا مردم بتوانند از بقيه بخشهاي وي چت استفاده كنند.
وي با بيان اينكه اين شبكه به گونهاي نيست كه افراد بتوانند از آن استفاده نادرست كنند، بيان داشت: افراد جامعه از اين شبكه استفاده صحيحي را انجام ميدهند لذا از نظر ما غير از بخش Nearby بخشهاي ديگر اين شبكه مشكلي ندارند، از اين رو اعتقاد دارم راه حل برخورد با شبكههاي اجتماعي با توجه به پيشرفت تكنولوژي اينگونه نيست و ما بايد يك روش فرهنگي را در كشورمان توسعه دهيم اجازه دهيم مردم درباره استفاده از شبكههاي اجتماعي تصميمگيري كنند.
وزير ارتباطات گفت: شبكه ملي اطلاعات شب گذشته در جلسه شوراي عالي فضاي مجازي هم تعريف و هم الزاماتش به تصويب رسيد و اين موضوع ظرفي است كه ما در آن ميتوانيم تمام خدماتي كه به مردم ارائه خواهيم داد، مشخص ميشود.
وي افزود: ما در صدد هستيم دولت، آموزش و سلامت الكترونيك داشته باشيم و با توجه به فرايندهايي كه در كشورهاي خارجي وجود دارد اميدواريم اين روند نيز در كشور ما بوجود بيايد از اين رو ما نيازمند هستيم تا زيرساختهاي يك شبكه را فراهم كنيم تا همه نيازمنديهاي مردم را به سرعت مرتفع كنيم.
واعظي تصريح كرد: طبيعي است كه در حال حاضر به صورت جزيرهوار فعاليتهاي مختلفي در كشورمان در حال شكلگيري است كه ما معتقديم اين فعاليتها بايد به طور سريع ساماندهي شود لذا ما شبكه ملي اطلاعات را به اين منظور طراحي كردهايم و ديشب هم شخص رئيسجمهور و اعضاي شوراي عالي فضاي مجازي تصميم گرفتند تا زيرساختهاي لازم را براي اين موضوع انجام دهد و ما اميدواريم از اول سال آينده پروژههاي لازم را در اين راستا انجام دهيم.
وزير ارتباطات با اشاره به اينكه در هيچ كشوري دو اينترنت وجود ندارد، گفت: در هر منزلي و هر جايي يك كانال اينترنتي وجود دارد و به طور هوشمند اگر بخواهيم در داخل ايران جستجو كنيم به مشكل بر ميخوريم لذا ما در آينده در صدد هستيم پهناي باند بينالمللي را به 4 هزار و پهناي داخليمان را به 20 هزار ارتقا دهيم لذا طبيعي است كه مردم در داخل يك پهناي باند 200 هزار با يك سرعت بيشتري ميتوانند جستجو كنند.
واعظي تصريح كرد: انشاءالله در آينده از اينترنت مناسب برخوردار خواهيم شد اما اين نكته را بايد بگويم كه اينترنت در ايران گران است و ما از ابتداي كارمان در صدد بوديم عليرغم فشارها تعرفهها را كاهش دهيم.
وي خاطرنشان كرد: در طي دو هفته اخير در تلاش هستيم تا با كمك شركت مخابرات براي اينترنت دو تصميم جدي اتخاذ كنيم؛ اول اينكه اينترنت را يك به هشت كنيم يعني 8 كاربر از يك اينترنت استفاده كنند و روال يك به 20 از بين برود.
وزير ارتباطات تاكيد كرد: ما در صدد هستيم در 100 روز دوم كاري خود سرعت اينترنت را افزايش دهيم و تعرفه اينترنت را نيز كاهش دهيم.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]