تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربيت كنيد: دوستى پيامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804436428




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سئوالاتي كه با فيلترينگ «وي چت» ايجاد كرد؛ صورت مسئله «وي چت» پاك شد!/ حياط خلوت ناهنجاري‌ها دور از دست مسئولان


واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: سئوالاتي كه با فيلترينگ «وي چت» ايجاد كرد؛ صورت مسئله «وي چت» پاك شد!/ حياط خلوت ناهنجاري‌ها دور از دست مسئولان
برخورد سلبي با وسيله ارتباطي جديد به نام «‌وي چت»‌ نيز در اين مرحله از سوي مسئوليت صورت گرفت و همانطور كه مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت بيان مي‌كند علت اين امر معضلاتي بود كه اين وسيله ارتباطي در جامعه و محيط فرهنگي كشور ايجاد مي كند. طي چند ماه گذشته شاهد برخي مصاحبه‌هاي انتقادي از سوي نمايندگان بخصوص بانوان مجلس بوديم كه مخالفت خود را با اين اپليكيشن ارتباطي رايگان مطرح مي كردند.
سرويس اجتماعي «فردا»؛ در عصر ارتباطات و انفجار اطلاعات همواره شاهد اختراع پديده نويني در اين عرصه هستيم؛ پيشرفتي كه به سرعت به پيش مي‌رود و در بسياري از موارد شاهد آن هستيم كه به سرعت يك وسيله ارتباطي جديد جاي وسيله ارتباطي كه قدمت چنداني ندارد را مي‌گيرد. شايد دستگاه ويدئوهاي خانگي كه در طي دو دهه به كشورمان وارد شد و امروز كاربرد چنداني در ميان خانواده‌هاي ايراني ندارد، مثال خوبي در اين زمينه باشد. اما همواره برخوردي كه با ورود وسيله نوين ارتباطي به كشور شده، ‌سلبي بوده است كه نحوه برخورد با دستگاه ويدئو خانگي در اين مورد قابل توجه است.

اپليكيشن «وي‌چت» يكي از همين وسايل ارتباطي نوين است كه توسط شوراي فيلترينگ، غير مجاز و مخل اخلاق و فرهنگ اجتماعي دانسته و فيلتر شد. وي چت يك سرويس پيام‌رسان چيني براي تلفن‌هاي همراه است كه در سال ۲۰۱۱ ارائه شده است. اين خدمات براي سيستم‌عامل‌هاي مختلف دستگاه‌هاي تلفن همراه در دسترس است و بيش از ۳۰۰ ميليون نفر در جهان از اين برنامه رايگان استفاده مي‌كنند.

محمود خسروي، مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت در خصوص دلايل كميته فيلترينگ براي محدود كردن اين سرويس و چگونگي اخذ تصميم براي فيلتر كردن آن، توضيح مي‌دهد: «طبق گزارشي كه از يكي از اعضاي كميته فيلترينگ در رابطه با اين موضوع دريافت كرده‌ام، موضوع از اين قرار است كه گزارشي در كميته فيلترينگ ارائه شده كه دو كارشناس روي آن تحليل فرهنگي _ اجتماعي ارائه كردند و بر اساس گزارش آنها تصميم بر مسدود شدن اين سرويس گرفته شده است.»

برخورد سلبي با وسيله ارتباطي جديد به نام «‌وي چت»‌ نيز در اين مرحله از سوي مسئوليت صورت گرفت و همانطور كه مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت بيان مي‌كند علت اين امر معضلاتي بود كه اين وسيله ارتباطي در جامعه و محيط فرهنگي كشور ايجاد مي كند. طي چند ماه گذشته شاهد برخي مصاحبه‌هاي انتقادي از سوي نمايندگان بخصوص بانوان مجلس بوديم كه مخالفت خود را با اين اپليكيشن ارتباطي رايگان مطرح مي كردند. اما سئوالي كه بايد پرسيد اين است كه آيا با فيلتر كردن اين وسيله ارتباطي مي‌توان جلوي افرادي كه مشتاق استفاده از اين وسيله هستند را گرفت؟

سئوال ديگر اين است كه مديريت وسايل ارتباطي نوين به وسيله فيلتر آيا سبب رفع كامل معضلات در اين حوزه شده است؟ با نگاهي به شبكه هاي اجتماعي مانند فيسبوك و توئيتر در ايران به خوبي مي‌توان پاسخ اين سئوال را داد. مساله ديگر در اين زمينه خلائي است كه در اين ميان بوجود مي‌آيد و متاسفانه در اين خلاء بوجود آمده، دست مديريت كشور براي اعمال اهداف خود كوتاه است. اين درحالي است كه بسياري از كاربران اين وسيله ارتباطي با استفاده از فيلتر شكن دوباره به سراغ چنين وسيله‌اي مي‌روند.

گرچه در اين شبكه‌هاي اجتماعي مي توان نوعي از مديريت خودجوش كاربران را ديد كه به طور تجربي حاصل شده‌ اما بازهم سئوال ديگري بوجود مي‌آيد كه آيا منطقي‌تر نبود كه رسانه ها براي آموزش و دفع خطرات اجتماعي و اخلاقي در اين شبكه‌ها با نگاهي منطقي‌ نه حاكي از هراس به آن بپردازند و آموزش لازم را به كاربران ايراني اين شبكه‌ها بدهند؛ چه اينكه در شبكه هاي اجتماعي شاهد مديريت كابران ايراني هستيم كه به ترويج مسائل اخلاقي و بازنشر تجربيات و اطلاعات ارزنده خود مشغولند.

متاسفانه در اين چنين مواردي نيمه خالي ليوان ديده مي‌شود و بيش ازهر چيز ديگر مقابله با آن مد نظر قرار مي‌گيرد. متاسفانه تجربيات مديريتي كارشناسان نشان مي‌دهد كه بسياري از معضلات و ناهنجاري‌ها در محدوديت‌ها لانه دارد. همواره ميوه ممنوعه براي آدمي جذاب بوده و محدوديت خود عامل جذب بسياري ديگر از جوانان است تا حس كنجكاوي خود را در اين زمينه ارضاء كنند. از سوي ديگر نگاه منفي كه مسئولان به اين وسيله ارتباطي دارند به كاربراني كه اكثرا جوان هستند منتقل مي‌شود و همين مساله سبب مي‌شود كه جوانان تنها كاربرد غلط اين وسايل براي‌شان دروني شود. استفاده از راه‌هاي به اصطلاح ميانبر كه اغلب غير مجاز هستند نيز به جوانان ياد مي‌دهد كه مي‌توان قانون را دور زد و با اين وجود در منجلاب راه‌هاي ناصواب ديگر مي‌افتند كه سبب ناهنجاري‌هاي ديگري در اجتماع مي‌شود.

از طرف ديگر به نظر مي‌رسد، مسئولين نيز بايد به جوانان اعتماد بيشتري نشان دهند و نگاه غلطي كه جوان امروز به سرعت خام مي‌شود را اصلاح كنند. بايد گفت جواني كه به سرعت در اين زمينه جذب مي شود و قدرت « نه » گفتن ندارند، در بسياري از موارد ديگر آسيب‌پذير است واين خود يك معضل بزرگ اجتماعي است؛ چراكه با توجه به اجتماع در هم تنيده افراد و برخوردهاي نزديكي كه در شهرها با جمعيت ميليوني وجود دارد، عدم اجتناب جوانان از معضلات سبب ايجاد مشكلات متعددي براي آنها مي‌شود.

در ميان برخي افراد نيز شايع است كه فيلترينگ وي چت به دليل رايگان بودن آن و ضرري كه شركت مخابرات و اپراتورهاي‌ مختلف تلفن همراه از اين فناوري ارتباطي كرده‌اند، صورت گرفته است. به نظر مي‌رسد در اين زمينه نيز بايستي مقامات مسئول پاسخ در خور توجهي به افكار عمومي بدهند و ضمن احترام به افكار عمومي از ايجاد بدبيني‌هاي كاذب در اين زمينه جلوگيري كنند.

به هر جهت با توجه به رشد و گسترش روز افزون وسائل ارتباط جمعي نوين بايد نسبت به برخورد با چنين تكنولو‍ژي‌هايي رعايت بسياري از موارد را كرد و از برخورد سلبي و بدون وقفه در اين زمينه جلوگيري كرد؛ چراكه چنين برخوردي تنها به پاك كردن صورت مساله مي انجامد و سبب ايجاد حياط خلوتي براي رشد ناهنجاري‌ها و معضلات اجتماعي ديگر مي‌شود.

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فردا نیوز]
[مشاهده در: www.fardanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن