تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846208018




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسي معادلات جديد روابط خارجي اعراب همه چرخش‌هاي‌خاورميانه


واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: بررسي معادلات جديد روابط خارجي اعراب همه چرخش‌هاي‌خاورميانه
پژوهشگر دانشگاه جان هاپكينز مواضع كشورهاي غربي به خصوص آمريكا را طي تحولات بهار عربي و توافقنامه هسته‌اي ايران عامل ايجاد موجي از بي‌اعتمادي نزد حاكمان كشورهاي عربي و تقويت ايده گرايش به اتحاد با روسيه و چين تحليل كرد.
تسنيم: پايگاه خبري ديلي بيست در ياددشتي به قلم سواد مكهنت، روزنامه نگار و پژوهشگر دانشگاه جان هاپكينز به تحليل تاثير مواضع كشورهاي غربي در جريان تحولات جهان عرب و روند گفتگوهاي هسته‌اي با ايران پرداخت:

پس از حمايت آمريكا از انقلابيون در تحولات جهان عرب، و نيز گفتگوها با ايران كه به توافق هسته اي منجر شد، دولت هاي منطقه خاورميانه اعتماد خودرا به آمريكا به عنوان يك شريك از دست داده اند.

در هر نقطه از شمال آفريقا تا خاورميانه اگر از مقامات اين كشورها اين سوال پرسيده شود كه به آمريكا به عنوان يك متحد مي توان اعتماد كرد؟ معمولا با مكثي طولاني اين پاسخ مبهم را خواهيد شنيد:"خب...، صادقانه بگويم..." و غالبا پاسخ مثبتي شنيده نمي‌شود.

اين موضوع كه كاهش اعتماد(به آمريكا) در منطقه اكنون به اوج خود رسيده، امر پوشيده اي نيست، و به دليلي كه احتمالا غربي‌ها را متعجب مي‌كند: اهل تسنن در منطقه كه در بيشتر كشورها اكثريت را تشكيل مي دهند معتقدند غرب و قدرت هاي اروپايي در حال قدرتمندساختن دولت هاي شيعه در منطقه به ضرر آنها هستند. توافق هسته اي با ايران، به عنوان دليلي بر اين مدعا ارائه مي‌شود. با اين حال به خاطر حساسيت اين موضوع، بسياري از مقامات سياسي و امنيتي معمولا به صورت ناشناس اظهار نظر مي‌كنند.

عليرغم اطمينان بخشي مقامات كاخ سفيد نسبت به تعهدات آمريكا مبني بر حمايت از متحدان خود و ادامه ارائه تجهيزات نظامي به آنها، مقامات اين كشوها مي‌گويند چنين اظهارنظرهاي عمومي- همچون سخنراني وزير دفاع آمريكا، چاك هيگل در اجلاس امنيتي بحرين- اثر اندكي بر ترميم اين بي اعتمادي دارد.

يك مقام مصري مي‌گويد: ابتدا شاهد آن بوديم كه چگونه مقامات غربي عليه حاكمان اين منطقه تحت پوشش بهار عربي موضع گرفتند؛ و اكنون آنها توافقي را با ايران امضا مي كنند كه هيچ كدام از كشورهاي منطقه در جريان و شامل آن نيستند. به نظر مي‌رسد در حال تكرار همان رفتار زمان استعمار با ما هستند- آنها تصميم مي گيرند چه چيزي براي منطقه خوب است- و صداي ما گويا به حساب نمي آيد.

يك مقام امنيتي ديگر از كشورهاي آفريقاي شمالي نيز بر اين باور است كه رژيم هاي عربي احساس مي‌كنند به آنها خيانت شده است، پس از آنكه دهه ها ياور آمريكا بودند. وي افزود:« ما آنها را در برخي عمليات ها عليه تروريسم كمك كرديم.» آمريكا سابقه خوبي در زمينه شكنجه و نقض حقوق بشر ندارد، اما به نظر مي رسد رئيس جمهور فعلي و دولت وي قصد دارند اين واقعيت ها را فراموش كنند، اما ما فراموش نخواهيم كرد.»

اينگونه سرخوردگي‌ها راه را براي ايده هاي ممكن در ارتباط با قدرت هاي نوظهور باز مي‌كند. از شمال آفريقا تا خاورميانه، مقامات رسمي از امكان گرايش بيشتر به روسيه و چين صحبت مي‌كنند، به خصوص پس از حمايت قاطعانه مسكو از دولت بشار اسد در دمشق

يك مقام امنيتي كويتي مي‌گويد:« به حسني مبارك، بن علي و قذافي بنگريد، همكاري هاي گسترده اي بين سرويس هاي اطلاعاتي اين كشورها(با غرب) وجود داشت، اما غرب اجازه داد آنها سقوط كنند، اما به نظر مي رسد روسيه در كنار متحدان خود مي‌ايستد.

طي جنگ سرد، قابل تصور نبود كه روسيه بتواند متحدي براي منطقه خليج قارس و شمال آفريقا باشد، اما زمانه تغيير كرده است. حتي اعتماد به انگليس نيز- كه همچون آمريكا بر حمايت از متحدان منطقه اي اش تاكيد كرد- كاهش يافته است. يك مقام امنيتي ديگر در منطقه خليج فارس مي گويد« ما احمق نيستيم. فرقي بين آمريكا و انگليس نيست، ما مواضع يكسان آنها را در به اصطلاح بهار عربي و نيز گفتگوهاي هسته‌اي با ايران فراموش نمي كنيم.»

يك مقام اماراتي مي‌گويد: اين رفتار رياكارانه‌اي است زماني كه مي بينيم وزرايي از انگليس و آمريكا به منطقه آمده و درصدد اطمنان دادن نسبت به تامين امنيت منافع خود هستند. اما شايد زمان آن رسيده است تا منطقه امكان گسترش شركاي خود را بررسي كند.

آيا اين به معناي همكاري با ايران نيز هست؟ اغلب مقامات عرب مورد مصاحبه براي اين يادداشت به با صراحت چنين ايده‌اي را نفي نكرده اند، اما در عين حال افزوده اند كه ايران بايد حسن نيت خود را نشان دهد و از بي ثبات كردن مستقيم و غير مستقيم منطقه پرهيز كند.

تركي فيصل، رئيس سابق دستگاه اطلاعاتي عربستان، گفته است سعودي نسبت به گفتگوها با ايران ناراحت نيست، اما خصوصا اينكه هيچ كدام از همسايه هاي ايران در روند تفاهم هسته اي دعوت نشده اند در بهت و نگراني است.

از سوي ديگر، مقامات ايراني نيز مي‌گويند، از حساسيت ها نسبت به حضور ايران در منطقه و نيز بي اعتمادي غرب آگاه هستند، حسين موسويان، ديپلمات سابق ايران مي گويد:« شايد ايجاد صلح و ثبات در منطقه به نفع برخي كشورهاي غربي نباشد، به خاطر منافع اقتصادي و نيز نفوذ آنها، اما ايران خواستار روابط خوب با همسايگان و كل منطقه است.»

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فردا نیوز]
[مشاهده در: www.fardanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن