واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: ضرورت تقويت تعاملات بينالمللي فرهنگي با دانشجويان مسلمان
گروه اجتماعي: معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي هفتمين جهت گيري كلان اين معاونت را تقويت تعاملات بين المللي فرهنگي با دانشجويان مسلمان ساير كشورها معرفي كرد.
به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، مهدي فيض، معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي امروز 4 دي ماه در گردهمايي رؤساي جهاد دانشگاهي به تشريح جهت گيري كلان معاونت فرهنگي در دوره جديد در قالب هفت محور پرداخت.
وي به تبيين ماموريت فرهنگي جهادي دانشگاهي با توجه به سند چشم انداز جهاد، شرايط فعلي دانشگاهها و سند دانشگاه اسلامي اشاره و عنوان كرد: در اين راستا تبيين ماموريت فرهنگي جهاد دانشگاهي و تدوين بيانيه ماموريت فرهنگي جهاد، تجديد ساختار ستاد معاونت، سازمانها و مراكز تابعه فرهنگي و همچنين اصلاح و هماهنگ سازي اساسنامههاي سازمانها، مراكز تابعه و معاونت فرهنگي در دستور كار قرار گرفته است.
ضروت توجه به توانمنديهاي دانشجويان در نقش هفت گانه
وي بر ضروت توجه به توانمنديهاي دانشجويان در نقش هفت گانه با توجه به الگوي فارغ التحصيل شايسته اشاره و عنوان كرد: يك فارغ التحصيل شايسته دانشگاهي بايد بنده خداوند در امور عبادي و مناسك، شخصي و فردي، امور خانواده، در تعامل با مردم، اشتغال دانش بنيان، وظايف سياسي و اجتماعي و در برابر نظام هستي، منابع طبيعي و محيط زيست باشد.
وي دومين راهبرد را حفظ و ارتقاي فرهنگي منابع انساني جهاد دانشگاهي با تاكيد بر نيروهاي حوزه فرهنگي برشمرد و گفت: اين مهم از طريق دانش افزايي معاونان و مديران فرهنگي جهاد از طريق راه اندازي دوره كارشناسي ارشد مهندسي فرهنگي موسسات و مراكز آموزش عالي ميسر ميشود.
توجه ويژه به امور فرهنگي جهادگران
فيض عنوان كرد: همچنين توجه ويژه به امور فرهنگي جهادگران و تبديل فعاليتها و مراكز فرهنگي جهاد به اصليترين مدخل جذب نيروهاي كار آمد جهادي براي فعاليتهاي آموزشي، پرورشي، اداري و فرهنگي بايد مد نظر قرار گيرد.
وي هدف بعدي را ارتقاي سطح كمي و كيفي فعاليتهاي فرهنگي جهاد دانشگاهي با اجراي طرح درجه بندي معاونتهاي فرهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي و صدور كارنامه فرهنگي به صورت ساليانه دانست و تصريح كرد: طرح قطب بندي فرهنگي واحدها با استفاده از ظرفيتهاي داخلي و منطقهاي اجرا و شوراي راهبردي معاونت فرهنگي نيز تشكيل ميشود.
غني سازي محتواي فعاليتهاي فرهنگي واحدها
وي بهبود تعامل سازماني و اداري بين ستاد معاونت فرهنگي با ساير معاونتها، واحدها و سازمان را از ديگر جهتگيريهاي كلان در اين دوره ارزيابي و عنوان كرد: اين امر از طريق غني سازي محتواي فعاليتهاي فرهنگي واحدها از طريق ايجاد پايگاه اطلاع رساني اختصاصي و همچنين صرفه جويي خردمندانه و كاهش هزينهها و ضايعات با استفاده از فضاي مجازي محقق ميشود.
وي تقويت منابع مالي را يك ضرورت و هدف كلان عنوان كرد و گفت: با انعقاد تفاهم نامه بين جهاد دانشگاهي و دستگاههاي فرهنگي مرتبط با دانشگاه و جوانان و افزايش سهم بودجهاي حوزه فرهنگي از بودجه كل جهاد ميتوان به اين دست يافت.
وي ادامه داد: 7.3 درصد بودجه كل جهاد در سال 91، به فعاليتهاي فرهنگي اختصاص داشته است كه اين رقم در سال 92 به 6.7 درصد رسيده است.
طيبي بر توجه ويژه به دانشجويان تحت پوشش معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي تاكيد و تصريح كرد: حمايت از برنامههاي فرهنگي اختصاصي دانشگاه علم و فرهنگ و موسسات آموزش عالي و موسسه علمي كاربردي جهاد دانشگاه بايد در نظر گرفته شود.
وي هفتمين جهت گيري كلان معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي در دوره جديد تقويت تعاملات بين المللي فرهنگي با دانشجويان مسلمان ساير كشورها معرفي و بيان كرد: در اين راستا بايد ارتباط خود را با نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها به جهت تبادل تجارب فرهنگي تقويت كنيم.
ضرورت تناسب برنامههاي جهاد دانشگاهي با دهه چهارم انقلاب اسلامي
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]