واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: وزارت نيرو: قبوض كمتر از 1000 تومان افزايش پيدا ميكند
وي با اشاره به درخواست وزارت نيرو براي افزايش پلكاني جغرافيايي تعرفه گفت: 50 درصد مصرفكنندگان براساس الگوي پيشنهادي ما تغييرات تعرفه كمتر از هزار تومان در قبوض آب و برق خواهند داشت.
معاون برنامهريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو با اشاره به انقباضي بودن بودجه 93 نسبت به 92 اظهار كرد: در بودجه 93 رديفهاي جديدي تعريف شده به گونهاي كه ميتوانيم از آنها به عنوان اهرم بهره ببريم و با بخش كوچكي از اعتبارات حجم زيادي از سرمايهگذاري را انجام دهيم با اين وجود نقط ضعفي مثل توجه كمتر به مباحث بهره برداري و نگهداري داراييها و تاسيسات در لايحه وجود دارد.
به گزارش ايسنا، عليرضا دائمي صبح امروز در نشستي خبري با اشاره به قيمت پيشنهادي آب و برق در بودجه 93 گفت: در بودجه 93 پيشنهاد شده تا نرخ آب و برق در قبوض به گونهاي افزايش يابد كه كساني الگوي مصرف را رعايت مي كنند كمتر از هزار تومان افزايش قيمت در قبضها را داشته باشند.
وي افزود: در سال 92 مجلس افزايش 38 درصدي تعرفه را در بخش آب و برق پيشبيني كرد و دولت مجاز به انجام اين كار است اما هنوز تصميمي گرفته نشده است. در بودجه 93 امكان تعديل تعرفهها ديده شده به گونهاي كه تعديل از سبد هزينهاي مردم باشد تا در بخش آسيب پذير اثرات جدي مشاهده نشود.
معاون برنامهريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو در مورد درخواست وزارت نيرو براي افزودن رديفها و گزينههاي جدا مانند عوارض برق به قبوض گفت: وزارت نيرو پيشنهاد انجام اين كار را دارد تا تعرفه در قالب قانون و به شكل پلكاني، با در نظر گرفتن شرايط جغرافيايي افزايش پيدا كند اما اين كار به شكلي صورت مي پذيرد كه آسيبي به اقشار جامعه نزند.
دائمي با اشاره به قيمت جهاني 12 سنتي برق در مقابل متوسط دريافت 43 تومان به ازاي هر كيلووات برق در ايران گفت: از 43 تومان دريافتي 15 تومان به هدفمندي داده ميشود و شش تومان تعرفه مربوط به بخشهاي آموزشي است يعني به طور متوسط 20 تومان درآمد وزارت نيرو از فروش هر كيلووات برق است.
وي با اشاره به درخواست وزارت نيرو براي افزايش پلكاني جغرافيايي تعرفه گفت: 50 درصد مصرفكنندگان براساس الگوي پيشنهادي ما تغييرات تعرفه كمتر از هزار تومان در قبوض آب و برق خواهند داشت.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو با تاكيد بر اينكه وزارت نيرو در تغيير تعرفهها يا طرحها نكته منفي نميبيند، گفت: اگر متقاعد شويم در طرحها، تعرفهها، رويههاي اقتصادي و ... روندي درست نيست آن را اصلاح مي كنيم چرا كه بدنه وزارت نيرو، بدنه كارشناسي است و بايد انعطاف پذير باشد.
دائمي با تاكيد بر اينكه معتقديم تصميمات اخذ شده همواره قابليت ارزيابي مجدد را دارند در مورد وعده وزير به مجلس براي كاهش هزينه انشعاب و تشكيل كميتهاي دراين راستا، گفت: براي كاهش هزينه انشعاب برق كميتهاي تشكيل شده و كارها را پيگيري ميكند.
***بودجه انقباضي براي مقاومت با تورم ركودي
وي با تاكيد بر سياست انقباضي بودجه 93 براي مقاومت دولت با تورم ركودي اظهار كرد: رشد بودجه 93 نسبت به بودجه 92 منفي است و اين موضوع براساس سياستهاي تمام بخشهاي دولت براي كنترل نقدينگي صورت گرفته است.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو با اشاره به اينكه وزارت نيرو در بودجه 92، پنج هزار ميليارد تومان اعتبار عمومي داشت گفت: 36.6 درصد به ميزان 1800 ميليارد تومان از اين اعتبار به وزارت نيرو تخصيص داده شد و با برنامهريزي كه داريم تلاش مي شود از اعتبارات جاري حداقل استفاده را بكنيم و جذب سرمايه داشته باشيم.
دائمي با اشاره به پيشبيني اوراق مشاركت براي وزارت نيرو در بودجه 92 گفت: واگذاري اين اوراق آغاز شده اما فروش آنها در بانكها با استقبال مواجه نشد و درحال حاضر اوراق پيمانكاران بابت مطالبات پرداخت ميشود.
وي با اشاره به اينكه رويكردهاي مهمي در بودجه 93 قرار دارد گفت: سياست دولت كاهش وابستگي به بودجه عمومي است و اين رويكرد عينا در وزارت نيرو پيگيري ميشود لذا با توجه به 850 طرحي كه در دست داريم اولويتبندي را در پروژهها انجام داديم چرا كه براي توزيع خطي بودجه در پروژهها نياز به 26 سال زمان است تا طرحها را با اعتبارات عمومي پيش ببريم بنابراين برخي از طرحها مانند آبرسانيها و طرحهاي مكمل را اولويت دادهايم.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو با اشاره به سياست سوم وزارت نيرو گفت: تنوع بخشي منابع مالي را در دستور كار قرار داديم و تلاش ميشود با استفاده از اعتبارات عمومي، اعتبارات بخش خصوصي را جذب كنيم و خوشبختانه موفقيتهايي نيز به دست آورديم
او گفت: با مقايسه بودجه سال 92 با سالهاي قبل مي بينيم كه وابستگيمان به اعتبارات عمومي كاهش پيدا كرده است. اكنون نيز تلاش مي كنيم از فاينانس اعتبارات بانكهاي بين المللي و غيره استفاده كنيم.
دائمي با اشاره به اينكه استفاده از موارد فوق در بودجه 93 ديده شده است گفت: امكان تنوع بخشي مالي وجود دارد. در اصلاحيه بودجه 92 نيز ظرفيتهاي جديدي از جمله تهاتر بوجود آمد تا بتوانيم اموال وزارت نيرو را صرف توسعه طرحها كنيم.
***توليد برق خصوصي تا 94 به 80 درصد ميرسد
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر 50 درصد برق كشور توسط بخش خصوصي توليد ميشود گفت: تلاش داريم تا مشاركت بخش خصوصي در توليد برق را تا پايان سال 94 به 80 درصد افزايش دهيم.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو با تاكيد بر اينكه برق از كالاي حكومتي در حال تبديل شدن به كالاي اقتصادي است گفت: در بودجه 93 ظرفيتهاي خوبي براي سرمايهگذاري ديده شده است. در بخش آب نيز بايد توجه كرد كه 21 درصد جمعيت كشور را روستاييان تشكيل ميدهند كه متاسفانه بخشي از آنها به آب لولهكشي و سالم دسترسي ندارند. لذا حدود 200 ميليارد تومان اعتبار براي آبرساني روستايي در بودجه 93 پيش بيني شده است.
دائمي با اشاره به اينكه پنج ميليون نفر روستايي به آب لوله كشي دسترسي دارند گفت: 99 درصد شهرها نيز تحت پوشش آب شرب سالم هستند و پوشش روستاييان نيز از 75 درصد به 84 درصد ارتقا پيدا خواهد كرد.
وي در ادامه با اشاره به در نظر گرفتن رديفهاي ديگر علاوه بر آبرساني روستايي در بودجه 93 گفت: براي خريد تضميني، كمك به بهره برداري و ساخت تجهيزات و ياري رساندن به طرحهاي اولويت دار رديفهايي ديده شده است به گونهاي مي توانيم از رديفهاي جديد بودجه 93 به عنوان اهرمي براي جذب سرمايههاي بيشتر استفاده كرد.
***نقاط ضعف بودجه 93
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو با اشاره به اينكه لايحه بودجه 93 نقاط ضعفي هم دارد گفت: يكي از نقاط ضعف اين لايحه توجه كم به مباحث بهره برداري و نگهداري است. در اين راستا جلسات متعددي با دولت برگزار كرديم و درخواست اصلاح لايحه بودجه را داشتيم.
دائمي ادامه داد: در حال حاضر بيش از 200 هزار ميليارد تومان دارايي در وزارت نيرو است كه توسط شركتها مورد بهره برداري قرار گرفته و نگهداري از سيستمهاي انتقال انرژي نيز بسيار اهميت دارد. از سوي ديگر حفظ سيستم پايدار برق و تامين آب با امنيت كامل بحث بسيار مهم و حساسي است كه بايد به آن پرداخته شود. لذا نگهداري سيستمها نياز به پايداري بيشتر دارد.
وي با اشاره به لزوم صيانت از آبهاي زيرزميني كه 54 درصد از نياز كشور را تامين مي كنند گفت: براساس عرف بين الملل معمولا سه درصد سرمايه جاري براي نگهداري و بهره برداري صرف ميشود كه در نقاط ديگر دنيا اين مقدار از طريق تعرفههاي آب و برق تامين ميشود اما در كشور ما به دليل تخفيف بسياري كه در تعرفهها اعمال شده دولت لازم است در اين زمينه كمك كند.
نظر شما:
------------
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]