تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827222827




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رقباي جديد در كمين طلاي سرخ ايراني/ ديروز فرآوري زعفران امروز بسته‌بندي ادويه‌جات


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رقباي جديد در كمين طلاي سرخ ايراني/ ديروز فرآوري زعفران امروز بسته‌بندي ادويه‌جات
بيرجند- خبرگزاري مهر: در حالي كشورهاي چين، افغانستان و هند با استفاده از فناوري نوين در كمين ربودن بازارها از طلاي سرخ ايران هستند كه به دليل عدم حمايت‌هاي دولتي از صنايع فرآوري زعفران در سرزمين طلاي سرخ ايران شاهد هستيم برخي واحدهاي فراوري زعفران، امروز به بسته بندي ادويه جات تبديل شد‌ه‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، اين روزها كه در آغاز فصل سرما صحرا تهي از گل است در دل كوير زعفرانكاران دامن دامن گل‌هاي ارغواني برداشت مي‌كنند. اين روزها زماني است كه مي‌توان يكي از زيبا ترين چشم اندازهاي طبيعت را در زميني به رنگ ارغوان ديد.

زعفران گياهي بومي نواحي مختلف آسيا به ويژه جنوب غربي و جنوب اروپا است ولي مرغوب‌ترين و بيشترين زعفران جهان در ايران توليد مي‌شود كه خراسان رضوي و جنوبي دو قطب اصلي توليد زعفران ايران به شمار مي‌روند. زعفران‌كاران خراساني اما با مشكلات و معضلاتي مواجهند.

نياز فوري فروش عاملي بر فروش زعفران به دلالان

محمدعلي حاجي‌پور يكي از زعفرانكارن روستاهاي اطراف بيرجند در گفتگو با مهر، با اشاره به اينكه صرفه اقتصادي كشت زعفران خوب است، اظهار داشت: محصول زعفران با توجه به نياز آبي كم يكي از محصولات مهم در مناطق كم آب به شمار مي رود.

وي نبود حمايت دولت از كشاورزان را عامل هدر رفتن دسترنج زعفرانكاران دانست و گفت: متاسفانه زعفران محصولي است كه نياز فوري به فروش داشته و اين امر سبب مي شود تا كشاورز محصول خود را به هر قيمتي به دلالان بفروشد.

قيمت زعفران در فصل برداشت افت مي‌كند

شكفته يكي از فعالان توليد و فروش زعفران قاين نيز در گفتگو با مهر بيان داشت: متاسفانه علي‌رغم گران شدن هزينه‌هاي جانبي توليد و برداشت، قيمت زعفران در فصل برداشت افت مي كند.

وي با بيان اينكه برداشت محصول زعفران در زمان كمي صورت مي گيرد، افزود: نياز فوري به فروش و عدم توانايي مالي كشاورز براي پرداخت هزينه‌ها كارگر، آبياري، كوددهي، آماده‌سازي زمين و... سبب مي شود تا كشاورز مزد واقعي زحمت خود را دريافت نكند.

شكفته با اشاره به وجود دلالان فرصت جو در اين بازه زماني اظهار داشت: كشاورزان اگر سرمايه كافي در اختيار داشتند قطعا مي‌توانستند با فروش محصول خود در ماه هاي آتي سود بيشتري ببرند كه متاسفانه جيب پرپول دلالان همچنان سود زحمت كشاورزان را مي برد.

وي همچنين اظهار داشت: هرچند زعفران محصل با نياز آبي كم است اما تامين آب با تانكر براي كشاورزان بسيار مشكل و هزينه بر است.

حاصل دسترنج كشاورز در جيب دلالان

حسن مصلحي نيز يكي ديگر از زعفرانكاران استان در گفتگو با مهر، گفت: بالابودن هزينه‌‌هاي كارگري از مشكلات توليد اين محصول استراتژي است.

وي افزود: هزينه‌ هاي برداشت و بسته‌ بندي نيز بسيار بالا بوده كه در مجموع سبب افزايش قيمت تمام شده توليد مي‌شود.

مصلحي با بيان اينكه برداشت و پاك كردن زعفران به صورت دستي هزينه‌‌هاي زيادي را به توليد‌كننده تحميل مي‌كند، اظهار داشت: بالا بودن هزينه‌هاي جانبي سبب مي‌شود تا زعفرانكاران محصول خود را به هر قيمتي به دلالان بفروشند كه در واقع حاصل دسترنج كشاورز به جيب دلالان مي‌رود.

وي گفت: متاسفانه عدم دسترسي آسان به بازار فروش و كمبود صنايع فرآوري و بسته بندي محصول زعفران در سطح استان علي رغم توليد فراوان از مشكلات جدي كشاورزان به شمار مي رود.

پيش بيني برداشت 50 تن زعفران در استان

رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان ‌جنوبي از سطح 14 هزار و 262 هكتار از اراضي بارور و غيربارور استان زيركشت زعفران خبر داد و گفته بود: پيش بيني مي شود امسال حدود 50 تن زعفران به ارزش 213 ميليارد و 150 ميليون تومان برداشت شود.

غلامرضا هادربادي زعفران خراسان جنوبي را يكي از محصولات ارگانيك كشور دانست و اظهار داشت: سال گذشته در سطح اراضي زيركشت زغفران استان 48 تن زعفران به ارزش 136 ميليارد و 416 ميليون تومان برداشت شده است.

وي با بيان اينكه خشكسالي تاثير زيادي بر ميزان توليد زعفران در استان داشته است، افزود: خشك شدن و كاهش دبي قنوات و همچنين كاهش كيفيت آب هاي زيرزميني سبب شده تا توليد زعفران به چهار كيلوگرم در هرهكتار برسد.

هادربادي با بيان اينكه كشاورزان زعفرانكار استان از گذشته از كودهاي حيواني براي تغذيه محصول استفاده مي كردند، گفت: اين اقدام سبب شده تا زعفران استان در زمره محصولات ارگانيك قرار بگيرد.

وي به فعال بودن پنج واحد صنعتي براي بسته‌ بندي و فرآوري زعفران با ظرفيت 19 تن در استان اشاره كرد و ادامه داد: هفت واحد با ظرفيت 22 تن داراي پروانه بهره‌ برداري هستند.

هادربادي گفت: در راستاي فرآيند بسته بندي و فرآوري زعفران در سطح استان براي 17 واحد صنعتي با ظرفيت 62 تن پروانه تاسيس صادر شده است.

مسكوت ماندن طرح جامع زعفران

معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي نيز در گفتگو مهر، از مسكوت ماندن طرح جامع زعفران باز هم به دليل تأمين نشدن اعتبار خبر داد و گفت: خراسان جنوبي دومين توليدكننده زعفران ايران است.

محمدرضا اكبري به تدوين و ابلاغ استاندارد زعفران صادراتي توسط استان اشاره كرد و گفت: خراسان جنوبي با حفظ جايگاه خود در بازار جهاني اقداماتي را درباره جلوگيري از قاچاق پياز زعفران، صادرات فله‌ اي و ترويج صادرات در بسته‌ بندي استاندارد برداشته است.

وي ادامه داد: برنامه جامع بهبود زعفران ايران توسط سازمان‌هاي جهاد كشاورزي خراسان هاي جنوبي و رضوي تدوين كه به تصويب هيئت دولت نيز رسيده اما همچان به دلايلي از جمله عدم وجود اعتبار اجرايي نشده است.

نبود برند اختصاصي زعفران استان را تهديد مي‌ كند

اكبري همچنين از نبود برند اختصاصي زعفران استان گله كرد و افزود: نداشتن برند اختصاصي زعفران سبب شده تا زعفران خراسان جنوبي گاهي با برند ساير كشورها در دنيا عرضه شود.

وي وجود رقباي جديد در امر توليد و عرضه زعفران را زنگ خطري براي زعفران خراسان جنوبي دانست.

اكبري تعداد زياد بهره برداران و خرده مالكي و همچنين روش هاي سنتي توليد زعفران را از مشكلات اين محصول دانست و ادامه داد: مي‌‌توان با ترويج و ارتقاي دانش فني و برداشت و فرآوري بهداشتي زعفران جايگاه زعفران را ارتقاء داد.

وي از اختصاص سرمايه در گردش براي محصول زعفران خبر داد و گفت: اخيرا سرمايه در گردش براي زعفرن ابلاغ شده كه كشاورزان مي‌توانند براي دريافت به بانك كشاورزي مراجعه كنند.

اكبري نوسانات قيمت، وجود واسطه در فروش محصولات، نبود قيمت منطقي محصول و نبود يا كمبود نقدينگي در اختيار زعفران‌كاران را از جمله عواملي دانست كه كشاورزان را مجبور مي كند تا براي خريد نهاده‌ ها و يا آماده‌ سازي زمين براي سال بعد محصول را به قيمت پايين‌ تر از قيمت منطقي به دلال‌ ها بفروشند.

به گفته وي وجود حلقه‌ هاي واسطه‌گري در تجارت زعفران سبب شده تا عملا عايدات كشاورز و زعفران‌ كاران نصيب واسطه‌ ها شود كه برقراري ارتباط مستقيم بازار با توليدكننده در همه محصولات كشاورزي از جمله زعفران راه حل مناسبي است.

سهم 100 ميليون دلاري خراسان جنوبي از صادرات زعفران

نائب رئيس شوراي ملي زعفران ايران در گفتگو با مهر، گفت: با توجه به نابساماني در بازار داخلي و حضور سودجويان و دلالان راه اندازي بورس كالاي كشاورزي ضروري است كه اين بورس سبب كمك به كشاورز در كشف قيمت، ساماندهي مديريت بر بازار داخلي و تاثيرگذاري بهتر در بازار جهاني زعفران مي شود.

محسن احتشام قاينات را قطب زعفران ايران و جهان دانست و افزود: از مجموع 270 تن زعفران در جهان، 250 تن به ارزش بيش از 800 ميليارد تومان در كشورمان توليد مي شود كه 50 تن اين ميزان حاصل تلاش كشاورزان خراسان جنوبي است.

وي از سهم 100 ميليون دلاري استان در صادرات زعفران خبر داد و اظهار داشت: سالانه 135 تن زعفران به ارزش 270 ميليون دلار به بيش از 50 كشور جهان صادر مي شود كه بنابر آمار بيش از 300 ميليون دلار ارزآوري دارد.

احتشام به اشتغالزايي بالاي اين محصول اشاره كرد و افزود: هم اكنون حدود 800 هزار كشاورز در خراسان بزرگ تنها در بخش كشت و توليد اين محصول فعال هستند.

وي با اشاره به اينكه به طور متوسط كشت هر هكتار زعفران در طول يك سال زراعي 270 نفر روز، كار ايجاد مي كند، گفت: در حال حاضر با توجه به سطح زير كشت 80 هزار هكتاري اين محصول در منطقه خراسان رضوي و جنوبي سالانه بيش از 7.22 ميليون نفر روزكار ايجاد مي شود.

رقباي جديد در كمين زعفران ايراني

نايب رئيس شوراي ملي زعفران ايران از حضور رقباي جدي براي زعفران ايران خبر داد و ادامه داد: كشورهاي چين، افغانستان و هند با استفاده از فناوري نوين در كشت زعفران به دستاوردهاي مهمي دست يافته اند و خود را به عنوان رقيبي جدي در مقابل بازرگانان ايراني معرفي مي‌كنند.

به گفته وي افغان ها كشت زعفران را توسعه مي‌دهند. چيني‌ها نيز با كشت گلخانه اي زعفران توليد مي‌كنند كه اين دو از رقباي جدي زعفران ايران به شمار مي‌روند.

وي با اشاره به اينكه مراكش و افغانستان با واردات زعفران از ايران آن را به نام خودشان بسته‌ بندي و سپس بازاريابي و به فروش مي رسانند، افزود: سياست هاي اين كشورها پرآوازه كردن افغان زعفران و موراكو زعفران است.

صادرات فله اي عامل فروش زعفران با برندهاي خارجي

احتشام گفت: كشورهايي از جمله اسپانيا، امارت متحده، ايتاليا، چين، فرانسه، انگلستان، استراليا، سوئد، عربستان سعودي، كويت و بحرين بزرگ ترين وارد كنندگان زعفران ايران به شمار مي روند.

وي بيان داشت: متاسفانه هنوز بخش عظيمي از زعفران ايران، به صورت فله به خارج صادر مي‌شود كه كشورهاي اسپانيا و امارت با بسته‌بندي مناسب، زعفران ايراني را با نام و برند خودشان روانه بازارهاي بين المللي مي كنند.

به گفته وي مي‌توان با يك برنامه‌ريزي و بازاريابي مناسب تمام سود و ارزآوري اين محصول را نصيب توليدكنندگان ايراني كرد كه اين امر در بحث برندسازي زعفران و زرشك مي‌تواند انجام شود كه راهكار آن مهارت از صنعت زعفران است.

اسپانيايي‌ها سالانه 50 تن زعفران از ايران وارد مي‌ كنند

احتشام ادامه داد: اسپانيايي ‌ها سالانه حداقل بيش از 50 تن زعفران وارد مي‌‌كنند و با عنوان برندهاي خودشان در بازارهاي آمريكايي به فروش مي‌رسانند.

به گفته وي شايد اسپانيا در 30 سال گذشته از توليدكنندگان زعفران بوده‌ اما با گران شدن قيمت تمام شده، به علت بالا بودن دستمزدها و مسايل ديگر امروزه توليدشان به يك تن هم نمي رسد اما با تغيير استراتژي خود به برندسازي روي آورده و سعي كردند برندهاي خود را در جهان جا بياندازند و از آن پس به راحتي زعفران را با نام خودشان در جهان عجين كنند.

آنان با سرمايه‌‌گذاري تبليغاتي زعفران ايران را به عنوان تامين كننده محصولشان قرار دادند و با كاهش قيمت تمام شده، ارزش افزوده خوبي به دست آوردند و زعفران ايران را به نام خودشان مي فروشند.

برندسازي راه گشاي پرآوازه كردن زعفران ايراني

وي بر تبليغات و برندسازي زعفران تاكيد كرد و گفت: تقويت برندسازي به تثبيت جايگاه زعفران ايران و پرآوازه كردن آن كمك زيادي مي‌كند.

احتشام بر ساماندهي و مديريت پنج فاكتور محصول، قيمت، كانال‌هاي توزيع، بسته‌بندي و تبليغات اشاره كرد و افزود: مديريت اين پنج فاكتور سبب تقويت برند و برندسازي در سطح جهان مي‌شود.

وي بيان داشت: زعفران محصول انحصاري كشور است و 96 درصد زعفران دنيا در ايران توليد مي شود.

احتشام اظهار داشت: تبليغات و معرفي محصول هزينه بر است كه مي‌توان با بهره‌مندي از حمايت‌هاي دولتي در مسير تثبيت جايگاه زعفران ايراني و همچنين برندهاي منطقه‌اي اقدام كرد.

وي به كاهش 10 تا 15 درصدي صادرات در چهار ماه ابتداي امسال خبر داد و گفت: تعهداتي كه گمرك از صادر كنندگان مي‌گيرد و بازگشت ارز و... سبب شده تا انگيزه براي صادرات كاهش يابد.

طرح ارتقاي كيفي زعفران با جديت دنبال شود

احتشام از اجراي طرح ارتقاي كيفيت و شناسه توليد زعفران براي دومين سال متوالي در 40 پايگاه فرآوري زعفران در خراسان جنوبي خبر داد و اظهار داشت: اين طرح در قالب 70 پايگاه فرآوري زعفران در استان هاي خراسان رضوي و جنوبي اجرا مي شود.

وي گفت: امروز خريداران زعفران ايران در بازارهاي جهاني به اصالت محصول و مبدا توليد توجه خاصي دارند كه بر اين اساس طرح ارتقاي كيفي و شناسه زعفران بايد با جديت دنبال شود.

احتشام در پاسخ به اينكه توليد زعفران علاوه بر فرامرزها در سطح كشور نيز گسترش يافته است، افزود: با توجه به جايگاه يابي درست زعفران استان هيچ نگراني براي رقباي جديد وجود ندارد.

بسته بندي ادويه جات جايگزين فرآوري زعفران/نبود حمايت هاي دولتي فرآوري زعفران را غيرفعال كرد

نايب رئيس شوراي ملي زعفران ايران با بيان اينكه به دليل عدم حمايت دولت، برخي از صنايع فرآوري زعفران در سطح استان به حالت نيمه فعال تبديل شده اند، افزود: متاسفانه بالا بودن نرخ سود بانكي و عدم حمايت هاي دولتي سبب شد تا عدم سودآوري كار بحث فرآوري محصول در استان را از فعاليت بياندازد.

احتشام با اشاره به خلاءهاي موجود در استان بيان داشت: سرمايه گذاري بدون حمايت سبب شد تا واحدهاي فرآوري زعفران در استان به جاي فرآوري اين محصول به بسته بندي ادويه جات روي آورند.

زعفران چاشني و رنگ دهنده غذا بوده و موجب كاهش چربي و كلسترول خون مي‌شود. زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پيشگيري كننده از بيماري هاي قلبي و سرطان، تقويت كننده حافظه و كاهش دهنده فشار خون، ضد افسردگي، عامل پيشگيري از كاهش ديد در سالخوردگي است.

از گياه زعفران در درمان بيماري آسم، بيماري‌هاي پوستي، بيماري‌هاي چشم، عفونت ادراري، يرقان، پيش انداختن قاعدگي، رفع نفخ شكم، درمان معده درد و درمان كم خوني استفاده مي شود. همچنين زعفران به هضم غذا كمك و تقويت كننده معده است و به عنوان مسكن به ويژه در دردهاي لثه كاربرد دارد.

مصارف متعدد، جايگاه ويژه اين محصول در تغذيه و درمان و همچنين مساعد بودن كشت سبب شده تا بسياري از كشورها با توليد آن انحصاري بودن اين محصول را از كشور ايران بگيرند. زعفران خراسان جنوبي به دليل كيفيت و مرغوبيت در بازارهاي جهاني شناخته شده و از جايگاه خاصي برخوردار است حال اگر كشورهاي ديگر بتوانند محصولي هم تراز با زعفران ايران توليد كنند چه آينده اي در انتظار زعفران ايران است.

زعفران از مهمترين صادرات غيرنفتي كشورمان به شمار رفته و معيشت جمعيت زيادي به رشته هاي سرخ زعفران گره خورده است كه متاسفانه اين محصول نيز دستخوش ناملايماتي قرار گرفته و سبب شده تا زحمت كشان مزد زحمتشان را دريافت نكنند. شايد بتوان وجود رقباي جديد، دلالان سيري ناپذير، حسرت بسته بندي شكيل و برندسازي مناسب و ... را از مشكلات اين بخش برشمرد

..................................

گزارش : فاطمه عليزاده

كد خبر: 2202069

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۱:۱۷

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن