تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834548156
سندروم داون شايع ترين بيماري ژنتيكي در خراسان/ آزمايشات غربالگري به همه مادران باردار توصيه مي شود
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سندروم داون شايع ترين بيماري ژنتيكي در خراسان/ آزمايشات غربالگري به همه مادران باردار توصيه مي شود
مشهد - خبرگزاري مهر: سندروم داون شايع ترين بيماري ژنتيكي در خراسان رضوي است كه در صورت تشخيص به موقع آن مي توان شاهد تاثير زيادي در بهبود سرعت رشد حركتي و ذهني كودكان مبتلا بود اين در حالي است كه كاهش شيوع اين بيماري در گرو انجام آزمايشات غربالگري در دوران بارداري و پيشگيري از تولد نوزادان معلول است.
به گزارش خبرنگار مهر، شيوع بيماري هاي مادرزادي در خراسان رضوي به علت ازدواج هاي فاميلي بسيار بالا است و در اين ميان سندروم داون يكي از شايع ترين انواع اختلالات ژنتيكي در اين استان به شمار مي رود.
سالانه بين دو تا دو هزار و 500 نوزاد مبتلا به سندروم داون در كشور متولد مي شود كه سهم خراسان رضوي در اين ميان بسيار بالا است.
اين اختلال ژنتيكي باعث عقب ماندگي ذهني و اختلال در رشد و نمو شده و علاوه بر هزينه هنگفتي كه براي مراقبت كودك بيمار نياز است مسائل روحي و رواني عميقي را هم براي خود و هم براي خانواده به دنبال دارد.
سندروم داون در گذشته مونگوليسم نيز ناميده مي شد كه به دليل يك كروموزوم اضافي در جفت كروموزوم 21 به وجود مي آيد.
عقب افتادگي ذهني از مشكلات بيماران
اين بيماري داراي علائم مختلفي از جمله ناهنجاري هاي عمده و يا خفيف در ساختار و عملكرد ارگان ها است و از جمله علائم زودرس كه تقريبا در همه بيماران مشاهده مي شود وجود مشكلات يادگيري و نيز محدوديت و تاخير در رشد و نمو است.
اين مشكلات يادگيري و تاخير در رشد و نمو به مرور باعث عقب افتادگي ذهني فرد شده و او را به انزوا مي كشاند، اين بيماران و خانواده آنها با مشكلات فراواني رو به رو هستند و يك فرد بيمار براي عمري بايد در رنج و عذاب زندگي كند.
مشاوران ژنتيك براي پيشگيري از اين بيماري توصيه مي كنند تمام زنان باردار از روش هاي غربالگري سندورم داون استفاده كنند و بايد براي جلوگيري از تولد اين نوزادان و كاهش شيوع آن اقدامات لازم انجام شود.
يك مشاور ژنتيك در اين رابطه به خبرنگار مهر مي گويد: افراد مبتلا به سندروم داون توان ذهني پايين تر از حد ميانگين داشته و به طور معمول دچار ناتواني ذهني خفيف تا متوسط هستند.
نرگس ژيان عابد عنوان مي كند: افراد مبتلا به سندروم داون مراحل رشد ذهني و جسمي را نسبت به ديگر افراد با تاخير سپري مي كنند و نشستن، راه رفتن، صحبت و بازي كردن را دير تر مي آموزند.
وي با اشاره به كمك علم توانبخشي به اين كودكان براي كار درماني و گفتار درماني ابراز مي كند: با تشخيص به موقع مي توان در سرعت رشد حركتي و ذهني كودكان مبتلا به اين اختلال بسيار موثر بود.
از هر 600 تولد يك نوزاد مبتلا به سندروم داون
ژيان عابد ابراز مي كند: از هر 600 تا هزار تولد يك نوزاد مبتلا به سندروم داون متولد مي شود كه اين ميزان در مادران جوان كم تر و با افزايش سن مادر احتمال بروز آن در نوزاد افزوده مي شود.
اين مشاور ژنتيك اظهار مي كند: دو سوم نوزادان متولد شده با اختلال سندروم داون از مادران زير 35 سال بوده اند كه در ميان مادران خراساني به علت ازدواج هاي فاميلي زياد درصد بالاتري را تشكيل مي دهد.
وي با اشاره به انجام آزمايشات غربالگري اين اختلال كروموزومي تاكيد مي كند: قبلا براي پيشگيري از اين بيماري توصيه ميشد كه همه مادران بالاي ۳۵ سال توسط آزمايش نمونهگيري از پرزهاي جفتي تحت بررسي قرار گيرند.
توصيه آزمايشات غربالگري به همه مادران باردار
ژيان عابد مي افزايد: اما در حال حاضر با توجه به تولد دو سومي اين اختلال از مادران زير 35 سال، شيوههاي غربالگري سندرم داون به همه مادران باردار توصيه ميشود تا از تولد نوزادان مبتلا، با سقط جنين جلوگيري شود.
اين مشاور ژنتيك مي گويد: در اين شيوهها كه معمولاً در سه ماهه اول بارداري يا سه ماهه دوم بارداري انجام مي شود از روشهاي غير تهاجمي مانند بررسي خون مادر و سونوگرافي استفاده ميشود.
ژيان عابد عنوان مي كند: نتايج مثبت غربالگري حتما به معني اين نيست كه جنين سندروم داون دارد بلكه مانند تست هاي غربالگري ديگر به ما مي گويد كه براي چه كساني آزمايش هاي دقيق تري انجام دهيم.
اين مشاور ژنتيك ابراز مي كند: آزمايش بررسي كروموزومي بر روي مايع اطراف جنين بعد از آزمايش خون مادري انجام مي شود كه نتيجه اش مثبت بوده واين آزمايش 98 تا 99 درصد صحيح است ودر صورت تشخيص سندروم داون در جنين اجازه ختم بارداري صادر مي شود.
آزمايشات غربالگري بين هفته 11 تا 14 حاملگي
مريم رضائي جانشين معاون پيشگيري اداره كل بهزيستي خراسان رضوي هم به خبرنگار مهر مي گويد: غربالگري اختلال ژنتيكي سندروم داون در دوران بارداري اهميت بالايي دارد.
رضائي ابراز مي كند: كودكان مبتلا به سندروم داون از عقب ماندگي ذهني و اختلال در رشد و نمو رنج مي برند و علاوه بر هزينه هنگفتي كه براي مراقبت و پرورش آنها نياز است مسائل روحي و رواني عميقي را هم براي خود و هم براي خانواده به دنبال دارند.
وي اظهار مي كند: در بين هفته 11 تا 14 حاملگي به همه مادران باردار توصيه مي شود كه از آزمايشات غربالگري، سونوگرافي و مشاوره براي تشخيص اين اختلال استفاده كنند چراكه احتمال تشخيص در اين دوران 95 درصد است.
رضائي تصريح مي كند: چنانچه در هفته 11 تا 14 بارداري براي اين آزمايشات مراجعه نشود در سه ماهه دوم بارداري هم مي توان براي انجام غربالگري اقدام كرد ولي درصد تشخيص آن از مورد قبلي پايين تر است.
جانشين معاون پيشگيري اداره كل بهزيستي خراسان رضوي با اشاره به اينكه اين بيماري شايع ترين بيماري ژنتيكي در خراسان رضوي است ابراز مي كند: به تمام مادران باردار براي انجام آزمايشات غربالگري توصيه مي شود تا با مراجعه از مبتلا بودن جنين خود آگاه شوند.
اجازه سقط قانوني جنين مبتلا تا سن ۲۰ هفتگي
وي با بيان اينكه تشخيص اين اختلال بعد از آزمايش خون مادر با نمونه برداري از جنين ادامه مي يابد تصريح كرد: در صورت تشخيص تا سن ۲۰ هفتگي اجازه سقط قانوني جنين مبتلا وجود دارد.
رضائي ابراز كرد: در حال حاضر 11 مركز مشاوره ژنتيك در استان خراسان رضوي وجود دارد و از اين مراكز چهار يا پنج مركز آزمايشات غربالگري را انجام مي دهند.
وي اظهار كرد: در شش ماهه نخست سال جاري بيش از دو هزار مورد اختلالات ژنتيكي در مراكز مشاوره ژنتيكي در خراسان رضوي تشخيص داده شده است كه از اين ميان سهم اختلال كروموزومي سندروم داون بسيار بالا بوده است.
انجام يك آزمايش در دوران بارداري و يا انجام مشاورات ژنتيكي قبل از بارداري مي تواند از تولد نوزاداني با اختلالات ژنتيكي و عقب افتادگي هاي ذهني جلوگيري كند كه باعث صرف هزينه هاي بالا و مسائل روحي و رواني براي خانواده و جامعه نشود.
لازم است براي مسئولان و دست اندركاران براي آگاهي مردم از اين امر و كاهش در هزينه آزمايشات براي افراد نيازمند تلاش بيشتري انجام دهند تا ديگر شاهد تولد كودكاني با مشكلات مادر زادي نبوده و به عبارتي نسل آينده بشر از رنج و عذاب نجات يابد.
-----------------------------
گزارش: مليحه زرين پور
كد خبر: 2202025
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۱:۰۳
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]
صفحات پیشنهادی
اعراض نفساني؛ مهمترين عامل بيماري/ فاصله از خداوند، احساس امنيت را در انسان از بين ميبرد
اعراض نفساني مهمترين عامل بيماري فاصله از خداوند احساس امنيت را در انسان از بين ميبرد گروه انديشه اعراض نفساني يعني حالتهاي روحي و رواني مثل غضب و خشم و ساير ويژگيهاي رفتاري و اعمال ويژه آدمي كه عادت به آن باعث فاصله گرفتن از خدا و از بين رفتن آرامش زندگي او ميشود به گبرجسته ترين ويژگي بندگان شايسته خداوند، تقواست/تقوا همه فضائل اخلاقي را به دنبال دارد
برجسته ترين ويژگي بندگان شايسته خداوند تقواست تقوا همه فضائل اخلاقي را به دنبال دارد خبرگزاري مهر-گروه دين و انديشه تقوا برجسته ترين ويژگي بندگان شايسته خداوند است و يكي از اساسي ترين مباحث علم اخلاق به شمار مي رود كه در آيات قرآن و روايات اسلامي نسبت به آن بسيار سفارش شده استاعراض نفساني؛ مهمترين عامل بيماري/ فاصله از خداوند، احساس امنيت را از بين ميبرد
اعراض نفساني مهمترين عامل بيماري فاصله از خداوند احساس امنيت را از بين ميبرد گروه انديشه اعراض نفساني يعني حالتهاي روحي و رواني مثل غضب و خشم و ساير ويژگيهاي رفتاري و اعمال ويژه آدمي كه عادت به آن باعث فاصله گرفتن از خدا و از بين رفتن آرامش زندگي او ميشود به گزارش خبرگفوق تخصص روماتولوژي كودكان مطرح كردآرتريت روماتوئيد شايعترين بيماري رماتولوژي در دختران
فوق تخصص روماتولوژي كودكان مطرح كردآرتريت روماتوئيد شايعترين بيماري رماتولوژي در دختران فوق تخصص روماتولوژي كودكان گفت شايعترين بيماري روماتولوژي آرتريت روماتوئيد است كه بيشتر دختران را درگير ميكند و درگيري چشمي را نيز به دنبال دارد راه تشخيص آن در ۹۰ درصد تشخيص باليني است2 ميليون دوز واكسن فلج اطفال وارد كشور شد/ شايعترين بيماري كودكان
2 ميليون دوز واكسن فلج اطفال وارد كشور شد شايعترين بيماري كودكان معاون بهداشتي وزارت بهداشت از عفونتهاي حاد تنفسي به عنوان شايعترين بيماري كودكان نام برد و گفت در فصل پاييز بيماريهاي عفوني ويروسي بسيار شايع است به گزارش خبرنگار مهر دكتر علياكبر سياري صبح چهارشنبه در حاشيهرئيس هيئت نابينايان و كمبينايان خراسان رضوي:ثابت كرديم با كمترين امكانات هم ميتوان قهرمان شد
رئيس هيئت نابينايان و كمبينايان خراسان رضوي ثابت كرديم با كمترين امكانات هم ميتوان قهرمان شد رئيس هيئت نابينايان و كمبينايان خراسان رضوي گفت سه سال است كه فدراسيون ريالي به ما كمك نكره اما ما جزو هيئتهاي هستيم كه ثابت كرديم با كمترين امكانات ميتوان قهرمان شد به گزارش خبرگزشبكه ارتباطي و مخابراتي استان خراسان رضوي، برترين شبكه در بين استانهاي منطقه ۵ كشور
شبكه ارتباطي و مخابراتي استان خراسان رضوي برترين شبكه در بين استانهاي منطقه ۵ كشور به گزارش خبرآنلاين و به نقل از روابط عمومي و امور بينالملل شركت ارتباطات زيرساخت در جلسه جمعبندي پاياني ارزيابي پيمانكاران نگهداري شبكه ارتباطي استانهاي منطقه ۵ در سال ۹۲ كه با حضور معاون نظارئيس خانه صنعت و معدن خراسان شمالي مطرح كردماليات مهمترين چالش بخش صنعت خراسان شمالي
رئيس خانه صنعت و معدن خراسان شمالي مطرح كردماليات مهمترين چالش بخش صنعت خراسان شمالي رئيس خانه صنعت و معدن خراسان شمالي ماليات را مهمترين چالش بخش صنعت و معدن اين استان عنوان كرد به گزارش خبرگزاري فارس از بجنورد اميد حيدريان بعد از ظهر امروز در نشست با مديران شهركها و فعالانمردی با عجیب ترین بیماری خوابگردی +عکس
مردی با عجیب ترین بیماری خوابگردی عکس خوابگردی یکی از مشکلاتی است که بسیاری به آن مبتلا هستند و نمی توان آن را به عنوان بیماری خطرناکی نام برد ولی در جایگاه خود بسیار عجیب است هر بیماری دارای سطوح مختلفی از خطر است به طوری که ممکن است یک بیماری خیلی ساده مانند خوابگردی بهعجیبترین آزمایشات کشنده و داوطلبانه + تصاویر
عجیبترین آزمایشات کشنده و داوطلبانه تصاویر برای انجام هر آزمایش سختی که قرار است برای اولین بار اجرا شود نیاز به افراد داوطلب دارد و کمتر کسی برای انجام چنین آزمایشهایی داوطلب میشود زیرا برخی از آنها میتوانند به قدری خطرناک باشند که جان انسان را بگیرند در ادامه آزمایشهاییآبخضر در آخرين جلسه ستاد بزرگداشت ۹دي:۹ دي بساط همه توطئهها را جمع كرد/ بزرگترين پيروزي ما غلبه بر فتنه ۸۸ بو
آبخضر در آخرين جلسه ستاد بزرگداشت ۹دي ۹ دي بساط همه توطئهها را جمع كرد بزرگترين پيروزي ما غلبه بر فتنه ۸۸ بود قائم مقام شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي گفت اگر دستهاي نامحرم و منافقي از اول انقلاب در حوزههاي مديريتي انقلاب وارد شده و امكان جراحي آنها نبود در ۹ دي سال 88 اين دسابتلاء بيش از 100 نفربه بيماري ايدز در كاشان؛ اعتياد تزريقي، عمده ترين راه شيوع ايدز در ايران است
ابتلاء بيش از 100 نفربه بيماري ايدز در كاشان اعتياد تزريقي عمده ترين راه شيوع ايدز در ايران است پزشك هماهنگ كننده سل و ايدز دانشگاه علوم پزشكي كاشان گفت نقش خانواده و نظارت آنها در پيشگيري از رفتارهاي پرخطر داراي جايگاه و اهميت ويژ ه اي است ابتلاء بيش از 100 نفربه بيماري ايدزعجیب ترین و شگفت انگیز ترین ماری که موجب حیرت همه شد + عکس
عجیب ترین و شگفت انگیز ترین ماری که موجب حیرت همه شد عکس جام کودک ماری بانام آلبینو بیرمانیا با انجام یک کار عجیب تعجب و در عین حال ترس خاصی را در بین جانورشناسان جهان ایجاد کرد به دنبال رفتارشناسی انواع گونه های مارها در جهان محققان جانورشناسی رفتار بسیار عجی-
گوناگون
پربازدیدترینها